arkadaşlar dün tetanoz aşısının ilk dozunu oldum. bugün kalktığımdan beri halsizim. kolumdada ağrı var ama o normal sanırım. aşı olurken sormuştum banyo yapmamda sakınca olmaz dediler. bende dün aşıdan sonra banyo yaptım.ondan dolayımı oldu diye aklıma geliyor.sizdede böyle yan etkiler oldumu?halsizlik kendiliğinden geçermi acaba doktora görünsemmi?
ay bende 3 qün önce tetanoz aşısı oldum canım
aşıyı olduğum qün kolumda hafif bi sancı vardı ama
ertesi qün çok fena bir ağrıyla uyandım
sanki darbe yemiş qibi bütün qün kolum ağrıdı
bende araştırdım normalmiş canım
kiminin 1 hafta kadar ağrısı kalıyormuş kolda..
ama benim sadece aşıyı vurulduğum qünün ertesi qünü çok ağrım oldu
ondan biqün sonra yani dün ve buqün hiç ağrım kalmadı çok şükür
meraklanma yani bunlar normal
1 ay sonra diğer yarısını vurulmak için qiidcem sağlık ocağına
şimdiden düşünmeye başladım valla bilmiyorumkismile
arkadaşlar aşıyı doktorunuz mu önerdi? ben doktoruma sordum,gerek olmadığını söyledi..eskiden doğum yapılan ortamlar çok hijyenik olmadığı için,paslı şeylerden falan hastalık kapmamak için yapılırmış ama şimdi çok şükür hastaneler bu konuda çok hassas..
ya bazı doktorlar öneriyor, bazıları gerek yok diyor. açıkçası burası Türkiye ne olacağı belli olmaz diye ben yaptırdım ilk dozunu. grip belirtileri gibi oldu benimkisi. acaba grip mi oluyorum yoksa aşıdanmı anlayamadım. inşallah yarına bişeyim kalmaz. ayakta duracak halim yok..((
arkadaşlar aşıyı doktorunuz mu önerdi? ben doktoruma sordum,gerek olmadığını söyledi..eskiden doğum yapılan ortamlar çok hijyenik olmadığı için,paslı şeylerden falan hastalık kapmamak için yapılırmış ama şimdi çok şükür hastaneler bu konuda çok hassas..
kesinlikle doktoruna danışmalısın bence.. benimki önermedi ama bu benim doktorumun görüşü ve ben ona kayıtsız şartsız inanıyorum..yaptır deseydi de yaptırırdım:) domuz gribi aşısı için de kesinlikle yaptırma demişti ve gelişmelere bakılırsa haklı çıktı:)