Lh/fsh oranı 2,5tan yüksek ise polikistik over şüphesi olbilir bu oran tek başına geçerli olmaz ultrason görtünsüne de bakmak gerekir. Siz neye göre pco var gibi dediniz anlayamadımProlaktin bi tık yüksek onun sınırı 22 15 lere düşmesi gerek ve lh ve fsh değerinize göre polikistik over var gibi insülin direncinizde var
Anladim peki sizin adetleriniz düzenli midir genelde? Ve kilodan kastiniz kaç kilosunuz acaba sakincasi yoksaBenmde ilk polikistik over olduğumu öğrendiğimde değerlerim tıpkı sizin gibiydi kilo aldık a insülin direnci ortaya çıktı ve bu da polikistik overi doğurdu sende olsaydı dr söylerdi ya da tahlillerin de fazla yüksek değerler olmadığı için söylememiştir kilo alıyorsan vermeni tavsiye ederim insülin değerin bile benim değerim den yüksek çıkmış senin kilo alma kesinlikle
Aynı şeyi yaşadım o yüzden dedim insülin zaten çoğu kadında pcoyu ortaya çıkaran şuan gözkmese bile bi iki ay sonra görüle bilirLh/fsh oranı 2,5tan yüksek ise polikistik over şüphesi olbilir bu oran tek başına geçerli olmaz ultrason görtünsüne de bakmak gerekir. Siz neye göre pco var gibi dediniz anlayamadım
Düzenli benm şükür zaten bu yaz öğrendim pco olduğu mu daha önce 3 düşük yaptım yoktu ve kilom 74 de kadr geldi o zamanlar şimdi insülin için ilaç kullanıyorum ve 64 de düştüm şükür kilon iyiyse korkma sağlıklı beslen insülin içinde ilaç kullan Allahın izni ile bsy olmazAnladim peki sizin adetleriniz düzenli midir genelde? Ve kilodan kastiniz kaç kilosunuz acaba sakincasi yoksa
Benimki de düzenli ama bu ay bes gün gecikti nedense kilom normal yalniz insülin icin de kafama göre mi ilac alicam ne ilaci kullaniyorsunuz siz? Ve pko da adet düzensiz olur diye biliyorum. Doktor alttan muayene etti pko olsa görürdü sanirmDüzenli benm şükür zaten bu yaz öğrendim pco olduğu mu daha önce 3 düşük yaptım yoktu ve kilom 74 de kadr geldi o zamanlar şimdi insülin için ilaç kullanıyorum ve 64 de düştüm şükür kilon iyiyse korkma sağlıklı beslen insülin içinde ilaç kullan Allahın izni ile bsy olmaz
Alttan muayene yaptı doktorum yumurtalarin da iyi dedi pko ile ilgili bsy söylemedi evet sizce değerlerimde hamile kalmama engel teskil edecek bisy var mi ? gerçekten artik bunaldik esimle cok istiyoruz zaman geciyor..Lh/fsh oranı 2,5tan yüksek ise polikistik over şüphesi olbilir bu oran tek başına geçerli olmaz ultrason görtünsüne de bakmak gerekir. Siz neye göre pco var gibi dediniz anlayamadım
Ya doktorum verdi d vit ben aksattim cok üzgünüm bu yüzden mi olmadı acaba ya keske dikkat etseydimD vitamini seviyeniz cok dusuk cikmis. D vitamini eksikligi de infertiliteye sebep olabiliyormus. Isterseniz bir arastirin, doktorunuza danisarak D vitamini takviyesi alabilirsiniz. Her seyden once kendi sagliginiz icin.
Evet görülür alttan muayne de gecikme normal bazen ola bilir insülin ilacını da kafana göre alma dr danışBenimki de düzenli ama bu ay bes gün gecikti nedense kilom normal yalniz insülin icin de kafama göre mi ilac alicam ne ilaci kullaniyorsunuz siz? Ve pko da adet düzensiz olur diye biliyorum. Doktor alttan muayene etti pko olsa görürdü sanirm
Ihmal etmeyin etkiledigine dair pek cok yazi okudum. Ayrica hamile oldugunuzda da bebeginize D vitamini lazim simdiden depolar dolsunYa doktorum verdi d vit ben aksattim cok üzgünüm bu yüzden mi olmadı acaba ya keske dikkat etseydimtesekkurler
Doktorum insülin icin ilac vermedi konusu bile acilmadi simdi ona danismam abes olabilir bilemiyorum napicagimi tekrar kontrole gidebilirim farkli bi doktora belkiEvet görülür alttan muayne de gecikme normal bazen ola bilir insülin ilacını da kafana göre alma dr danış
İnsallah ya o günleri görürüm ben deIhmal etmeyin etkiledigine dair pek cok yazi okudum. Ayrica hamile oldugunuzda da bebeginize D vitamini lazim simdiden depolar dolsun
Başka bir dr danışDoktorum insülin icin ilac vermedi konusu bile acilmadi simdi ona danismam abes olabilir bilemiyorum napicagimi tekrar kontrole gidebilirim farkli bi doktora belki
İnsallah ya o günleri görürüm ben de
Eğer rahim filminde tüpler kapalı ise hamile kalma ihtimaliniz çok çook düşükRahim filmi öneren yine oldu biraz arastirdim da korktum galiba ya..sizce yumurta takibi yaptirmali miyim rahim filminden önce
Bak canım bana da öyle demişlerdi ama rahim filmi çekmeden yıllarca denedim olmadı en önemli test olan rahim filmi istememişti doktorum sana bu yollardan geçmiş birimolarak söylüyorum vakit kaybetmemiş olursun bizim gibiEvet esim de testler verdi ve cocugunuzun olmamasi icin bi sorun yok hersey guzel dedi doktor
Malesef hiçbir sebep yokken de olmayabiliyor bizde de bi sebep yok ama olmuyorAlttan muayene yaptı doktorum yumurtalarin da iyi dedi pko ile ilgili bsy söylemedi evet sizce değerlerimde hamile kalmama engel teskil edecek bisy var mi ? gerçekten artik bunaldik esimle cok istiyoruz zaman geciyor..
Tekrar kontrole gidecegim tesekkur ederim umarim sorun cikmazBak canım bana da öyle demişlerdi ama rahim filmi çekmeden yıllarca denedim olmadı en önemli test olan rahim filmi istememişti doktorum sana bu yollardan geçmiş birimolarak söylüyorum vakit kaybetmemiş olursun bizim gibi
size de bize de isteyen herkese rabbim saglikli hayirli evlatlar versin insallahMalesef hiçbir sebep yokken de olmayabiliyor bizde de bi sebep yok ama olmuyor
Amh da baktırın rahim filminide çektirin d vitamininizi de ihmal etmeyin. Eşinizde sperm testi yaptırsnTekrar kontrole gidecegim tesekkur ederim umarim sorun cikmaz
size de bize de isteyen herkese rabbim saglikli hayirli evlatlar versin insallah
Sizin bir eksiğiniz varsa tamamlamanız lazım. Arabada benzin var nasılsa ama yağı olmasa da olur, suyu olmasa da olur diyor muyuz? Cam suyunu bile düzenli doldurur erkekler. Servise götürsen her parçanın yağı suyu aşınması ayrı kontrol edilir. İnsan vucudüda böyle bir bütündür. En basit bir şeyin eksikliği diğer değerlerin emilimini vücudun o değerleri dogru kullanmasını engeller. Mesela kemiklere kalsiyumun iyi olması yetmez d vit de iyi olmalı. Ben gebe kalmaya çalışmadan da d vit takviye alırdım. Depresyondan tut, cilt problemleri, bağırsak sağlığı, kemik ağrıları, baş dönmesi, baş ağrısı.. hiç beklemediğiniz bir problemin sebebi sadece d vit eksikliği olabilir.Tesekkur ederim sagolun
ya öyle mi diyorsunuz doktora gidecek olursam bu yumurta takibi niyetiyle olur, hem yeni doktor olacak sehir degistirdim cunku arastirmam lazim. Evet ovülasyon testlerinden kullandim ama tutmadi düsünmüyorum artik kullanmayi
Ben aksattim d vit kullanmayi insanlar bende eksikti hamile kaldım onunla ilgisi yok tarzinda seyler yazmisti hatta burda ondan umursamadım belki de
Aynen oyle cok haklisiniz ben de ovu kullandim bir kez degil uc dort kez belki, hep de piki gordum catlamayi da gordum ama ne oldu hamile kalamadim. Doktor zaten iki gunde bir seks diyor stres yapma keyfine bak tadini cikar diyor tamam da elimde degil dusunuyorum, dusunmeyince oluyo diyo millet ha bire .birkac ay hic dusunmedim yine olmadi napayim doktor yolu gozuktu yine bize.Sizin bir eksiğiniz varsa tamamlamanız lazım. Arabada benzin var nasılsa ama yağı olmasa da olur, suyu olmasa da olur diyor muyuz? Cam suyunu bile düzenli doldurur erkekler. Servise götürsen her parçanın yağı suyu aşınması ayrı kontrol edilir. İnsan vucudüda böyle bir bütündür. En basit bir şeyin eksikliği diğer değerlerin emilimini vücudun o değerleri dogru kullanmasını engeller. Mesela kemiklere kalsiyumun iyi olması yetmez d vit de iyi olmalı. Ben gebe kalmaya çalışmadan da d vit takviye alırdım. Depresyondan tut, cilt problemleri, bağırsak sağlığı, kemik ağrıları, baş dönmesi, baş ağrısı.. hiç beklemediğiniz bir problemin sebebi sadece d vit eksikliği olabilir.
ikinci tavsiyem buradaki herkesin dediğine kulak asmayın. Bazı konularda ovu testi acayip abartılmış durumda. Gebe kalamayınca ben de aldım kullandım. İki yıl bebek aradım inanır mısın hep pik gördüm. Hee bende sorun yok yumurtam gelişiyor dedim rahatladım. Tam tersi sorunum yum gelişmemesiymiş. Yeterince büyümediği halde testlerde pik çıkabiliyormuş. Hala konularda bana ilk söylenen ovu denedin mi? Zaten iki günde bir ilişki yaşayan gün kaçırmaz mümkün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?