Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

ya ben 11 yaşında başımı kapattım kızımda 12 yaşına kadar kapanacak çünkü farz

canım kımseyı zorla kapatamazın bu cocugunda olsa sen kapat farz dıye o ıkı adım otend ene yaptını nerden bılıcen cocugun ıcınde kalıcak arkadas ortamına gıdıcek acılcak ozman cokmu sevap olucak tam tesıne farz deıgın seyı yaptırıken gunaha gıreceksın bu cocugun okulu olucak nıye dıer arkadaslarından dısalnsınkı ıkı gun sonra o cocuk ıcıne kapanıcak cokmu ıyı bısye yaptını sanıcan tam tersıne o ılerıde buyudnde senın zounla kapandını anlıcak ve aynen basdada deım gıbı ıkı arkadas ortamıan gırınce kafasını acıcak sen yokken hıc bırsey zorla yapılmaz guzelce konusarak anlatarak yapılır

evet canım anne bababaskısıyla kapanmak doğru değil o yüzden diyorumya kitap okuyun sohbet ortamlarına girin diye.ben 11 yaşında kendihür irademle kapandım.çünkü ailem sadece müslümanlığı yaşadılar bana baskı yapmadılar.kızımda kendi hür iradesiyle kapanacak.çünkü biz çocuklarımızı öyle yetiştireceğiz.

Şimdi burda nefsi söz konusu kendi iradesi, kendi istemediği sürece hangi ortamda olursa olsun insanlar asla sapmazlar( kötü alışkanlıklar vs.)

açık ortamlarda bulunma sözü asla ve asla ölçü olamaz....Biz kapalı insanlarız ama açık olan bir sürü çevremizde arkadaşlarımız dostlarımız var ne yani ayrımmı yapacağız!!!!

ne kadar dar deüşünüyorsun.niye kapandığını bilmek herkesin hakkı.bir pilav yapacağımız zaman internetten araştırıyoruzda konu diniğmize geldiği zaman niye vakit harcamayalımki.niye öğrenmeyelim.

Şimdi burda nefsi söz konusu kendi iradesi, kendi istemediği sürece hangi ortamda olursa olsun insanlar asla sapmazlar( kötü alışkanlıklar vs.)

açık ortamlarda bulunma sözü asla ve asla ölçü olamaz....Biz kapalı insanlarız ama açık olan bir sürü çevremizde arkadaşlarımız dostlarımız var ne yani ayrımmı yapacağız!!!!

aa canım oyle deıl gıdıceksın sohbete alıcaksın vazzını cıkıp gelıceksın muslumanlık bu olmus

ne kadar dar deüşünüyorsun.niye kapandığını bilmek herkesin hakkı.bir pilav yapacağımız zaman internetten araştırıyoruzda konu diniğmize geldiği zaman niye vakit harcamayalımki.niye öğrenmeyelim.

canım senın konu yerın burası deıl sen neten deıgın gıbı arsatır ıslam sıtelerı cok oraya takıl orda ver bu vaazlarını elhamdulullah herkez musluman kendınce kımse vaz almaya gelmıor buraya almak ısteseler camıye gıderler

, bence Allah beni affetsn ama 11-12 yaş çok küçük kapanmak icin, bi kere regl bile görmemis oluyo peki o zaman nasıl farz oluyo onu anlamadım

Vaazlarda hep insanlara kötülükleri , cehennem i anlatıolar insanları daha çok korkutuyorlar kaçırıyorlar...

ben vallaha gıtmedım ıcın bılemem ole ortamları allahıam sukur kuranımı okumayı bılıormuyum bılıorum ne farz ıse yapmıormuyum yapıorum gerısı tın bana ama cokda kaptırmamk lazım dunya burası gelıp gecıcı onuda bılıoruz :KK70: cok kaptırıpda ucmayalımda

Allah Allah açılın ziyafet var $1.jpg $9.jpg $2.jpg $3.jpg $4.jpg $5.jpg $6.jpg $7.jpg $8.jpg
Dağılın bakem Elhamdülillah hepimiz müslümanız.Olmayanlarlarlada kardeşiz insanız.İnsanları Allah ancak yargılar.
Doymayan varmı yeni sofra getirek:KK52:

, bence Allah beni affetsn ama 11-12 yaş çok küçük kapanmak icin, bi kere regl bile görmemis oluyo peki o zaman nasıl farz oluyo onu anlamadım

ah bıd ebız bılsek canım kucucuk cocukları kapıorlar 11 12 yasında sonra ılerdekı hallerını goruoruz tvlerden vallaha ozenıorla tvdekılere acık gıyenlere bırakın bı cocugu cocuklunu yasasın ıstedını gıysın zaten aklı erınce oda bılıor neyın yanlıs neyın dogru oldunu

Bu zamanda herşey de bir aşırılık bunu anlamıyorum...Peygamber Efendimiz zamanında bu kadar ne zorlama varmış dinde ne bişey...

ya 11 12yaşı ben demiyorum o okuduğun ve anlamını bilmediğin kuran-ı kerim söylüyor.12 yaşında insan çocuk olmuyor genç oluyor.ergen oluyor bunu ben demiyorum kuran söylüyor.tesettürle alakalı bir topikte allahtan kurandan bahsetmiycezde nerde bahsedicez.

Allah Allah açılın ziyafet var Eki Görüntüle 212163 Eki Görüntüle 212162 Eki Görüntüle 212164 Eki Görüntüle 212165 Eki Görüntüle 212166 Eki Görüntüle 212167 Eki Görüntüle 212168 Eki Görüntüle 212169 Eki Görüntüle 212170
Dağılın bakem Elhamdülillah hepimiz müslümanız.Olmayanlarlarlada kardeşiz insanız.İnsanları Allah ancak yargılar.
Doymayan varmı yeni sofra getirek:KK52:

ellerine saglik çok acıktım ya ben başlıyorum:KK56::KK56:

Tesadüfen okudum yazınızı din sorgulanacak bir şey değil herkes inandığı gibi yaşar.Bunları konuşupta kalp kırmaya gerek yok kaldıki bunların yeride burası değil.

güzel paylaşımlar diliyorum.

Tesadüfen okudum yazınızı din sorgulanacak bir şey değil herkes inandığı gibi yaşar.Bunları konuşupta kalp kırmaya gerek yok kaldıki bunların yeride burası değil.

güzel paylaşımlar diliyorum.

o zaman bunların tartışılacağı bir topik açın.bizde bilmediklerimizi öğrenelim.

X