- 15 Aralık 2010
- 3.490
- 125
-
- Konu Sahibi sedosbilal
- #7.161
Bişey soracam arkadaşlar .
Yakası ve kollarında dantel olan düz koyu lacivert bir elbisenin üzerine hangi renk şal yapabilirim.
Resim yükleyemiyorum siteden alıntı yapamadım :44:
Siyah dantelli şal yapsam çok mu boğar aceba
aynen katılıyorum.
zaten bu işin bana göre böyle sana göre şöylesi yok.
islamın gereği belli ve net.
önemli olan bunu uygulamaya çalışıp üzerimize düşeni yapmak,
benim kızdığım kendi islami sorumluluklarını 4 4 lük yerine gertiriyormuş gibi buraya gelip(ya da gerçek hayatta) rencide edecek şekilde ahkam kesenler.
ben 7 senedir pantolon giymiyorum,sevmiyorum,sevsemde giymem,aynı şekilde şu ara boy etekleride sevmiyorum.
fakat bunları yapmıyor olmam benim islama göre 4 4 lük giyindiğimi göstermez,
bu yüzdende burada giyen bayanlara laf sokacak değilim,çünkü haddim değil.
ben kendimden sorumluyum.
kızdığım.hataları minimize olsa dahi,burda kırıcı bir üslupla eleştirmeyi kendine hak sayanlar.
tatlı dille güzel güzel anlatmak varken bu bilgiçlik niyedir bilmiyorum ve üzülüyorum açıkçası.
ben lacivert ile mürdüm rengini çok yakıştırıyorum.
bordo da hoş durur.
Teşekkür ederim can , bende bordoyu yakıştırıyorum ama sürekli boro ve lacivert karışımı giyindiğim için farklılık istedim
dizden altını çok teferruat olarak görüyorum ben ve sakınca bulmuyorum bunda
üzrinde bol birşey varsa tesettürü zelediğini düşünmüyorum
kaldıki tesettür ayrıntılarda değil genel olarak bakıldığında şehvete sürükleyip sürüklemediğine bakılarak karar verilmesi aslında
ona kalırsa günümüzde hiçbirşey tesettüre uygun değil
pardesüler bile
eskiden pardesü boydan kiloş gelirdi ,çok kkoyu renklerde olurdu ,ben de giydim pardesü zamanında..
ama şimdiki pardesüler rengarenk ,süper desenli ,belden oturtmalı
göğüs bölümü de ne kadar göğsünüz fırlamasa da şekil olarak belirgin
ancak eski kiloş pardesülerden giyersen göğsün hiç belli olmaz
o da artık piyasada yok
eşarplar deseniz rengarenk desen desen
yani artık günümüzde eski tesettür olayı kalmadı ,firmalar eski kıyafetleri dikmiyor
yani şimdiki pardesü giyenlerde bile tam tesettür yok çünkü dedimya rengarenk desen desen,belden oturtmalı pardesüler giyiliyor artık
o yüzden bu kadar diz altı ayrıntısına takılmamak lazım
karşıdan bakıldığında cezbedici değilse teferrruatlara takılmamak lazım
yoksa hiçbirimiz tesettüre uyduğumuzu iddia edemeyiz
Uğramışken son aldıklarımı paylaşayım,
Eki Görüntüle 660677 Eki Görüntüle 660678 Eki Görüntüle 660679
bunları armineden aldım.
elbisenin zemini lacivert ama benim aldığımın zemin rengi siyah.
yazın için güzel tercihler oldu çünkü çok rahatlar: )
iki tanede kloş etek diktirdim,biri koyu mürdüm,diğeri yeşil.
kombinlediğimde paylaşırım inşallah: )
karacanın ipek şallarından aldım 2 tane biri pembe diğeri bordo mürdüm arası birşey.
bugünde bir mağazada indirim vardı,armandanın %30 ipek %70 pamuk yazlık şalları 15 tl ye düşmüş kaptım bi çağla yeşili: ))
kombinlediğimde paylaşacağım inşallah: )
Sorsan bişey bilmiyordur canım zaten.
Bilmişlik yapacakya aklı sıra olmuyo ama yapamıyo . .
Peygamber efendimiz tebliğ vazifesini öyle mi yerine getirmiş kimseye kızmış kırılmış aşağılamış mı .
Haşa böyle sert bir dille eleştiri yapanlar kendilerini ne sanıyor.
Hangimiz 4 4 lük yapabiliyoruz ki .
Kendi adıma söyleyim bana göre eksiğim çok .
Şimdi buraya gelipte kendi eksiğimi görmeden başkasına dil uzatırsam haddimi fazlasıyla aşmış olurum .
Elbiseye bayıldım canım güle güle giy
Hangi siteymiş o site
Şal ve eşarp gördüm mü dayanamıyorum
çok haklısın canım yazdıklarına harfiyyen katılıyorum,nefsimize söz geçirip tam tesettüre giremiyoruz..ben yeni evliyken uzun pardesü giyiyordum ki kışında giyiyorum yazın ara boy giyiyorum herneyse..ilk seneler mahallemdeki kadınlar neler demediler ki kızım daha genceciksin ne bu koca kadın gibi upuzun pardesüler vs.ozamanlar daha temkinliydim kulak asmıyordum,zaman ve devire uyma gibi bir yarışa girdik sanırım,çok dikkat çekici çıkmıyorum dışarıya fakat gerçek şu ki çok üzücü ama; hakkıyla tesettürü taşıyan insan sayısı azaldııı...onlardan biride ben
armine online satış sitesinden aldım canım.
bedeni kaldı mı bilmiyorum ama bir bak istersen renk alternatifleri çok fazla.
elbise 80 lira gömlek 50 lira babette 20 lira: )
Canım ben s beden giyiyorum kalmamıştır belki bakıyım şimdi :)
Ucuz almışsın valla :)
armanda nın şallarıda mı arminenin sitede indirimde
vuuuuu bayılırım mora , o zaman morla kombinleyim elbisemii
Aynen öyle ben 21 yaşındayım kapanır kapanmaz pardesü giydim arkadaşlarımın çoğu açık ve bana kadın gibi oldun dediler pek kulak asmıyorum ama bazen gerçekten kırıcı olabiliyorlar.
Bende onlardan biriyim
Her ne kadar dikkat etmeye çalışsamda bi yerlerden bi eksiğim mutlaka oluyo
ve harika durur emin ol.
benim peplum bluzum var düz lacivert,birde düz lacivert eteğim var.
ikisini giyince elbise gibi duruyor,birde mor şal takınca çok çok güzel bir renk uyumu çıkıyor ortaya: )
bende seni özledim kalp kalbe karşı bak senden önce sana özel mesaj attım
bebişlerde ii çok şükür resimleri var albümde bakabilirsin
ekleşelim de ordan da görüşürüz
nasıl anne halimi beğendinmi
hangimizin eksiği yok ki tatlım evlendiğimde 21 yaşındaydım şimdi 29,ve ben imam hatip mezunu olduğum için uzun yıllardır kapalıyım,daha dikkat etmeliyim ama gel gör ki nefis denilen şeytan bi yerlerden taviz verdiriyor..kırıcı olanlarla hiç muhatap olma bile,sen çağa değil çağ sana uysun demişler yapabilen azda olsa çok şükür yinede şehvet duygularını örterek kimsenin nefsini uyandırmıyoruz,ne güzel Rabbim sana kapanmayı nasip etmişhemen herşey bi kerede olmuyor yavaş yavaş..ben yeni kapanan kardeşlerime hep iyi telkinlerde bulunuyorum,tatlı dille anlatılırsa bence kimse kapanmaya soğuk bakmaz.. inşallah içinde olan herkese Rabbim nasip etsin..