Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

Kizlar aranizda hafiz ilanlar var sa en son actigim konuya bakabilirler mi lutfen?

bende özeliikle bi kaç yıldır devam eden şal bağlama furyasına uyanlardanım:KK1:öyle dikkat çekici bir topuz yapmam ama şal modellerini beğenerek kullanırım,eşarpta kullanıyorum mantomun modeline göre bir şekil yapıyorum ama şu yaşıma kadar dar,hatları belli eden kıyafetlerle asla dışarı çıkmadım ayrıca tesettürlülerin dar paça pantolon giymelerinede karşıyım yapmayın...zedelemeyin tesettürü...:KK50:

Yani dedigim gibi dar paca pantolon tesetture uygun degil..
Ama her sokakta gordugunuz dar paca giyen baciniza da on yargiyla yaklasmayin cunku o da belki benim gibi daha yeni kapanmistir ve yavas yavas ama emin adimlarla ilerlemek istiyordur..

bende özeliikle bi kaç yıldır devam eden şal bağlama furyasına uyanlardanım:KK1:öyle dikkat çekici bir topuz yapmam ama şal modellerini beğenerek kullanırım,eşarpta kullanıyorum mantomun modeline göre bir şekil yapıyorum ama şu yaşıma kadar dar,hatları belli eden kıyafetlerle asla dışarı çıkmadım ayrıca tesettürlülerin dar paça pantolon giymelerinede karşıyım yapmayın...zedelemeyin tesettürü...:KK50:

Yani dedigim gibi dar paca pantolon tesetture uygun degil..
Ama her sokakta gordugunuz dar paca giyen baciniza da on yargiyla yaklasmayin cunku o da belki benim gibi daha yeni kapanmistir ve yavas yavas ama emin adimlarla ilerlemek istiyordur..

kesinlikle çok haklısınız asla ön yargılı davranmam fakat gördüğüm zaman sadece üzülüyorum..hatlar meydanda kısa ceket 10cm topuk..böyle giyinenlere elbette ki aşalayıcı bir laf edemeyiz,kendi tercihleridir elbette ama bilmeleri gereken bişi var ki!
tesettür tarz değil farzdır ve farzın şartlarıda bellidir...diyorum ve çekiliyorum..:KK51:

bende dar paça pantolon giyiniyorum bazen.. 7 yıldır da kapalıyım çok şükür..
ama diz kapağımdan biraz daha uzun oluyor üzerime giydiğim şeyler..
yani pantolon aşağı kısımdan bi 20 cm falan gözüküyor :) altına düz topuksuz bi ayakkabı...
diğer türlü bende rahat edemem zaten.. mutlaka diz kapağımı geçmeli...
ya bi de şöle bişey var.. topuklu ayakkabı bana çok havalı geliyor.. ne bileyim, özellikle üstde tunik altda pantolon ve topuklu ayakkabı var ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu die düşünmekten kendimi alamıyorum
benim gibi hisseden var mı.. bilmiorum topuklu ayakkabı daha çok kadınlığı yansıttığı içindir belki de...

Kardes ayak bilekleri haric bacaklarin diger kismini gorunmesi helal degildir bu durumda giyisi olsa dahi corap ya da dar paca pantolon bacaklarin kalinligi yada inceligi yani hatlar belli oluyor bu yuzden tesetture uygun degil : )

dizden altını çok teferruat olarak görüyorum ben ve sakınca bulmuyorum bunda
üzrinde bol birşey varsa tesettürü zelediğini düşünmüyorum
kaldıki tesettür ayrıntılarda değil genel olarak bakıldığında şehvete sürükleyip sürüklemediğine bakılarak karar verilmesi aslında
ona kalırsa günümüzde hiçbirşey tesettüre uygun değil
pardesüler bile
eskiden pardesü boydan kiloş gelirdi ,çok kkoyu renklerde olurdu ,ben de giydim pardesü zamanında..
ama şimdiki pardesüler rengarenk ,süper desenli ,belden oturtmalı
göğüs bölümü de ne kadar göğsünüz fırlamasa da şekil olarak belirgin
ancak eski kiloş pardesülerden giyersen göğsün hiç belli olmaz
o da artık piyasada yok
eşarplar deseniz rengarenk desen desen
yani artık günümüzde eski tesettür olayı kalmadı ,firmalar eski kıyafetleri dikmiyor
yani şimdiki pardesü giyenlerde bile tam tesettür yok çünkü dedimya rengarenk desen desen,belden oturtmalı pardesüler giyiliyor artık
o yüzden bu kadar diz altı ayrıntısına takılmamak lazım
karşıdan bakıldığında cezbedici değilse teferrruatlara takılmamak lazım
yoksa hiçbirimiz tesettüre uyduğumuzu iddia edemeyiz

dizden altını çok teferruat olarak görüyorum ben ve sakınca bulmuyorum bunda
üzrinde bol birşey varsa tesettürü zelediğini düşünmüyorum
kaldıki tesettür ayrıntılarda değil genel olarak bakıldığında şehvete sürükleyip sürüklemediğine bakılarak karar verilmesi aslında
ona kalırsa günümüzde hiçbirşey tesettüre uygun değil
pardesüler bile
eskiden pardesü boydan kiloş gelirdi ,çok kkoyu renklerde olurdu ,ben de giydim pardesü zamanında..
ama şimdiki pardesüler rengarenk ,süper desenli ,belden oturtmalı
göğüs bölümü de ne kadar göğsünüz fırlamasa da şekil olarak belirgin
ancak eski kiloş pardesülerden giyersen göğsün hiç belli olmaz
o da artık piyasada yok
eşarplar deseniz rengarenk desen desen
yani artık günümüzde eski tesettür olayı kalmadı ,firmalar eski kıyafetleri dikmiyor
yani şimdiki pardesü giyenlerde bile tam tesettür yok çünkü dedimya rengarenk desen desen,belden oturtmalı pardesüler giyiliyor artık
o yüzden bu kadar diz altı ayrıntısına takılmamak lazım
karşıdan bakıldığında cezbedici değilse teferrruatlara takılmamak lazım
yoksa hiçbirimiz tesettüre uyduğumuzu iddia edemeyiz

aynen öyle...
mesela göğüsleri büyük bi kadın ne yapsın şimdi.. ne giyerse giysin belli oluyo yani..
bazı şeylerin önüne geçemiyosun..
üst taraftan bol alıyım belli olmasın desen, bu sefer de kolları falan büyük gelio...
asla dar vucuda yapışan badileri bluzları kastedmiyorum, yanlış anlaşılmasın..
bi beden büyük bi pardesü alıp giysen bile, göğüsü büyük bi kadında az bişey de olsa belli oluyo arkadaşım...
onun önüne geçemiyosun...
tek bi çaren var, çarşaf giymek..
bende arkadaşa katılıyorum...
karşı tarafa çekici gelmemek, şehvet duygusunu uyandırmamak önemli..
bi adamın vay yavrumm vayyy, şu hatunun diz altıyla ayağı arasında gözüken pantolon ne kadar seksi durmuş diceni de zannetmiyorumm... :KK1:

aynen öyle...
mesela göğüsleri büyük bi kadın ne yapsın şimdi.. ne giyerse giysin belli oluyo yani..
bazı şeylerin önüne geçemiyosun..
üst taraftan bol alıyım belli olmasın desen, bu sefer de kolları falan büyük gelio...
asla dar vucuda yapışan badileri bluzları kastedmiyorum, yanlış anlaşılmasın..
bi beden büyük bi pardesü alıp giysen bile, göğüsü büyük bi kadında az bişey de olsa belli oluyo arkadaşım...
onun önüne geçemiyosun...
tek bi çaren var, çarşaf giymek..
bende arkadaşa katılıyorum...
karşı tarafa çekici gelmemek, şehvet duygusunu uyandırmamak önemli..
bi adamın vay yavrumm vayyy, şu hatunun diz altıyla ayağı arasında gözüken pantolon ne kadar seksi durmuş diceni de zannetmiyorumm... :KK1:

aynen ,kırmızıya çok güldüm ama gerçekten çok doğru bir tespit

Belki tartışma konusu olacaktır bilmiyorum ama siz en iyisini yapıyorsunuz peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur ;
Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun !
Zaten vücut hatlarını belli ederek örtünmeninde bir mantığı anlamı kalmıyor bana göre.
Moda tesettüre değilde tesettür modaya uyarlanıyor artık.
Kimseyi yargılamıyorum ama görüyorum ki artık başörtüsünü sadece süs olarak takan kardeşlerim var üzülüyorum :KK50:
Bende uyabildiğim kadar uymaya çalışıyorum kapanalı çok uzun bi süre olmadı ama pantolon giymiyorum bol giyinmeye özen gösteriyorum.
Gönül ister ki hakkıyla tesettüre bürünebileyim çevremden hiç olumsuz tepki almadım ama bazen içim hiç rahat değil:KK50:
Yine peygamber efendimiz;
Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah´a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur buyurmuşlardır.
İnşaAllah o sınıfa dahil olmayız :KK50:

$IMG_20130316_100039-660x880.jpg

kızlar kuzenimin düğünü için bu kombin nasıl olur? çok mu sade..
derginin kombin yarışması vardı da o yüzden dergi orada duruyor... :KK34:

kendime kamerası iyi olan bi telefon aldım sonunda.. eski telefonumun çözünürlüğü hiç iyi değildi, bulanık çıkıodu, o yüzden resim koyamıyodum..şimdi çeker çeker koyarım artık buraya.. :KK51::KK51:

uyarmak güzeldir ama adabıyla...
bir bayan gelip sert bir dille eleştirmiş,
haklıyken haksız duruma düşmüş üslubuyla.
varsa bile insanların hatalarını yüzüne böyle çirkince söylemekte günahtır.
madem bu kadar özenlisiniz,bu kıyafetle sınırlı kalmasın,
kaldı ki,eleştiren bayan;
siz çok mu mükemmelsiniz ki;
ahlak bitti,ibadetler bitti,iman bitti de kıyafete geldi sıra?
çok daha önemli şeyler var;
insanın yüreğindeki iman,Allah aşkı,Peygamber sevgisi bitmesin...
bunun için uyarın insanları, buna yöneltin.
her müslümanın görevidir,mümin kardeşini uyarabilir ama
''ayıp ayıp tüüü,Allah sizi ıslah etsin'' diyerek olmamalı.
çok yanlış bir üslubunuz var,lütfen düzeltin ve bu şekilde yaklaşarak soğutmayın din kardeşinizi kendinizden.

ayıplamak,kınamak...bunlar çok riskli tavırlar.
kınadığını yaşamadan ölmez insan.
ben maneviyatı güçlü bir şehirde yaşamama rağmen,bir kız görmedim ki kapalı olduğu halde bileğinde etek giysin(hepsi diz kapağında giyiyorlar),bir kız görmedimki pantolon üzerine uzun birşey giysin.
örtünmeyi başı kapatmaktan ibaret gören çok zihniyet var.
her gün görüyorum,her gün içim kan ağlıyor.....
onlar için yapabileceğim tek şey dua,ötesi beni aşar.
bunun bilincinde olmak önemli.yanlışı gördüğünüzde çemkirmek değildir müslümana yakışan.
dua edin o kişi için dua edin...
müslümanın müslüman kardeşine yaptığı duayı Allah sever.
madem bu kadar bilinçlsiniz bunuda biliyor olmanız lazım.

(yorumumu üslubu hoşuma gitmeyen bir bayana,birde arada buraya gelip herkesi rencide edip,kırıp dökerek yorum yapanlara ithafen yazdım.)

Son düzenleme:
Bişey soracam arkadaşlar .
Yakası ve kollarında dantel olan düz koyu lacivert bir elbisenin üzerine hangi renk şal yapabilirim.
Resim yükleyemiyorum siteden alıntı yapamadım :44:
Siyah dantelli şal yapsam çok mu boğar aceba

Belki tartışma konusu olacaktır bilmiyorum ama siz en iyisini yapıyorsunuz peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur ;
Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun !
Zaten vücut hatlarını belli ederek örtünmeninde bir mantığı anlamı kalmıyor bana göre.
Moda tesettüre değilde tesettür modaya uyarlanıyor artık.
Kimseyi yargılamıyorum ama görüyorum ki artık başörtüsünü sadece süs olarak takan kardeşlerim var üzülüyorum :KK50:
Bende uyabildiğim kadar uymaya çalışıyorum kapanalı çok uzun bi süre olmadı ama pantolon giymiyorum bol giyinmeye özen gösteriyorum.
Gönül ister ki hakkıyla tesettüre bürünebileyim çevremden hiç olumsuz tepki almadım ama bazen içim hiç rahat değil:KK50:
Yine peygamber efendimiz;
Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah´a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur buyurmuşlardır.
İnşaAllah o sınıfa dahil olmayız :KK50:

aynen katılıyorum.
zaten bu işin bana göre böyle sana göre şöylesi yok.
islamın gereği belli ve net.
önemli olan bunu uygulamaya çalışıp üzerimize düşeni yapmak,
benim kızdığım kendi islami sorumluluklarını 4 4 lük yerine gertiriyormuş gibi buraya gelip(ya da gerçek hayatta) rencide edecek şekilde ahkam kesenler.
ben 7 senedir pantolon giymiyorum,sevmiyorum,sevsemde giymem,aynı şekilde şu ara boy etekleride sevmiyorum.
fakat bunları yapmıyor olmam benim islama göre 4 4 lük giyindiğimi göstermez,
bu yüzdende burada giyen bayanlara laf sokacak değilim,çünkü haddim değil.
ben kendimden sorumluyum.
kızdığım.hataları minimize olsa dahi,burda kırıcı bir üslupla eleştirmeyi kendine hak sayanlar.
tatlı dille güzel güzel anlatmak varken bu bilgiçlik niyedir bilmiyorum ve üzülüyorum açıkçası.

X