Doğuma Hazırlık tesettür ve doğum fotoğrafı????

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

essia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
94
4
98
İstanbul
arkadaşlar ben tesetürlüyüm ve doğum fotoğrafı istiyorum... ancak baktığım fotoğraflar hep açık bayanlara ait. tesettürlü olup doğum fotoğrafı çektiren var mı ya da böyle çekilmiş fotoğraf gören var mı????

arkadaşlar ben tesetürlüyüm ve doğum fotoğrafı istiyorum... ancak baktığım fotoğraflar hep açık bayanlara ait. tesettürlü olup doğum fotoğrafı çektiren var mı ya da böyle çekilmiş fotoğraf gören var mı????

doğum hadisesi kendi başına mahrem bir olay olduğu için, fotoğraf kısmı hakikaten zor oluyor. herşeyden önce, doğumhaneye pardesüyle-başörtüyle değil, kolları açık bir kıyafetle giriyorsunuz. başörtüsü değil bone takıyorsunuz ki, doğum esnasında sancılar kasılmalar ıkınmalar derken o bone de kayıyor. saçlarınız karman çorman oluyor. heryerinizden ter akıyor, gözlerinizden yaşlar boşanıyor, dünyayı unutuyorsunuz. etrafınızı hiç görmüyorsunuz. sadece bebeği görüyorsunuz. normal doğumsa zaten, olayın zorluğu ve heyecanıyla foto çektirmek, poz vermek akla ziyan bir durum (kendimden biliyorum)

ancak, doğum tarihi önceden belli sezaryen doğumlar için foto düşünülebilir. yani hatun, fönünü çektirir, doğumdan önce çeşitli pozlar çekilir. masaya yatırılır, herşey zaten önceden bellidir. sancı-ıkınma-terleme yoktur. foto makinasına bakarak gülümser ve doğumdan sonra da bebeğiyle yanak yanağa foto çektirir.

sonuç olarak, sadece tesettürlü değil normal doğum yapan bir bayan için foto çok zor...

zaten bunları tahmin ediyourum canım ve bu sebeplerden doğumhanede kendi fotomu istemiyorum. sadece doğum sonrası anneyle çekilen fotolar kafamı kurcalıyo....

Merhaba Sevgili essia ,ben bir doğum fotoğrafçısıyım,ve tesettürlüyüm, ister sezeryan olsun olsun,ister normal doğum,olsun, öncelikle annenein mahremiyeti saklı tutularak bebek ön plana alınıyor ,daha sonra da ,kadraja almak istmediğimiz halde giren noktalarda ,photoshop ile yok ediliyor ,ortaya sizin sevdiğiniz herkese gösterebileceğiniz kareler çıkıyor, doğum anında vazgeçemeyeceğimiz tek kare de bebeğinizi kokladığınız ,sadece yüzünüzün olduğu kare, ayrıca doğum ve sancı anlarında asla poz vermeniz istenmez, o an ne getiriyorsa fotoğraflanır,ve sonra biz onu en duygusal haliyle hikayeye çeviririz... $1-Dünyaya Merhaba...webp$11-ilk buluşmab.webp$18 (2) (425x640).webp

Merhaba ,Bursa'da Çalışıyorum,Eğer Sezeryanlı Doğum Yapacaksanız İstanbul'a Gelebilirim...:49:

Merhaba ,Bursa'da Çalışıyorum,Eğer Sezeryanlı Doğum Yapacaksanız İstanbul'a Gelebilirim...:49:

çok teşekkür ederim sevgili gonulirem, şuan daha doğum şekli için erken ama eğer sezeryan olursa mtlaka senle irtibata geçeceğim. tekrardan çok teşekkür ederim.....

çok teşekkür ederim sevgili gonulirem, şuan daha doğum şekli için erken ama eğer sezeryan olursa mtlaka senle irtibata geçeceğim. tekrardan çok teşekkür ederim.....

Hakkınızda Hayırlısı Olsun İnşallah.. Ne kadarlık hamilesiniz... Hamilelik Bİr KAdının Bu DÜnya üzerindeki En özel Olduğu Aylar...:49:

Kalmış3-3,5 ay ,su gibi geçer ...Bİr bakmışsınız ki mis kokulunuz kucağınızda....:49::16:$ev-8 (800x450).webp

Reklam içerikli mesaj !

Son düzenleyen: Moderatör:
doğum hadisesi kendi başına mahrem bir olay olduğu için, fotoğraf kısmı hakikaten zor oluyor. herşeyden önce, doğumhaneye pardesüyle-başörtüyle değil, kolları açık bir kıyafetle giriyorsunuz. başörtüsü değil bone takıyorsunuz ki, doğum esnasında sancılar kasılmalar ıkınmalar derken o bone de kayıyor. saçlarınız karman çorman oluyor. heryerinizden ter akıyor, gözlerinizden yaşlar boşanıyor, dünyayı unutuyorsunuz. etrafınızı hiç görmüyorsunuz. sadece bebeği görüyorsunuz. normal doğumsa zaten, olayın zorluğu ve heyecanıyla foto çektirmek, poz vermek akla ziyan bir durum (kendimden biliyorum)

ancak, doğum tarihi önceden belli sezaryen doğumlar için foto düşünülebilir. yani hatun, fönünü çektirir, doğumdan önce çeşitli pozlar çekilir. masaya yatırılır, herşey zaten önceden bellidir. sancı-ıkınma-terleme yoktur. foto makinasına bakarak gülümser ve doğumdan sonra da bebeğiyle yanak yanağa foto çektirir.

sonuç olarak, sadece tesettürlü değil normal doğum yapan bir bayan için foto çok zor...

Sezeryanla dogum yapan, basi acik ve dogum fotografcisi ile calismis bir anne olarak sunu soyleyebilirim; o oyle dediginiz gibi olmuyor. Kimsenin o anda poz verme gibi bir dusuncesi olmaz olamaz. Hepimiz anne olmanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyoruz. Aman bi de kameraya gulumseyeyim demek hic aklima gelmedi acikcasi. Zaten dogum fotografinin en guzel kismi tamamen dogal akisi cekiyor olmasi. Ayrica normal dogum da olsa, fotografci anne ile beraber giremez ameliyathaneye. Bebek tam dogmak uzereyken alirlar ve annenin bas tarafinda bekler. Annenin boynundan asagiyi gorememesi icin bir paravan cekilir. Fotografci bebek ciktiktan sonra cekim yapar. En azindan benimki bu sekilde oldu.
Emin ol o fotograflarda kan ter icinde olman, sacin basin dagilmis olmasi vs hic onemli degil; gormezsin. Cunku bakmazsin bile. Onemli olan ilk tanisma ve karsilasma aninizdir ve bence bunun profesyonel bir fotografci tarafindan olumsuzlestirilmesi cok guzel. Siddetle tavsiye ederim. Her bakisinda aglayacaksin sonrasinda:)

Merhaba Sevgili essia ,ben bir doğum fotoğrafçısıyım,ve tesettürlüyüm, ister sezeryan olsun olsun,ister normal doğum,olsun, öncelikle annenein mahremiyeti saklı tutularak bebek ön plana alınıyor ,daha sonra da ,kadraja almak istmediğimiz halde giren noktalarda ,photoshop ile yok ediliyor ,ortaya sizin sevdiğiniz herkese gösterebileceğiniz kareler çıkıyor, doğum anında vazgeçemeyeceğimiz tek kare de bebeğinizi kokladığınız ,sadece yüzünüzün olduğu kare, ayrıca doğum ve sancı anlarında asla poz vermeniz istenmez, o an ne getiriyorsa fotoğraflanır,ve sonra biz onu en duygusal haliyle hikayeye çeviririz...Eki Görüntüle 772367 Eki Görüntüle 772368 Eki Görüntüle 772369

Merhaba;
Gonulirem arkadaşımla birlikte yaptığımız işler oldu. Kendisine burada rastlamak benim için bir süpriz :52: Kendisine selam ederim..:3:
Bende tesettürüne özen göstermeye çalışan bir bayanım. 12 yıldır Fotoğrafçılık yapıyorum.
Fotoğrafçıların bir çoğu çekim ve işleme işi bitince fotoğrafları albüm yapması için albümcüye gönderir. Bazı durumlarda mesela kendi kınanızda alel acele örtülmüş saçlarla poz veririz. Fotoğraflarımızın kimlerle muhattap olacağını bilemeyiz. Malesef bu da bizim gibi hanımlar için büyük bir sıkıntı oluyor.
Sonunda kendi kınamda bile doğru düzgün fotoğrafım olmadığını görünce bu iş böyle gitmez dedim. Sadece Tesettür konusundaki hassasiyetimden dolayı evimin bir odasını bu işler için ayırdım. Baskı ve albüm teşkilatı kurdum. Yani Fotoğraf Baskı Makinası ve Albüm yapma makinası aldım. Çektiğim fotoğrafları kendi bilgisayarlarımda işleyerek albüm haline getiriyorum.(Albümleri profesyonel makinada basıyorum. Sonsuz Solma garantisi ve memnuniyet garantisi verebilirim. Herhangi bir memnuniyetsizlikte durum çözümlenir.)
GÖRÜNTÜLERİ SADECE BEN GÖRÜYORUM.
Gelin hamamı, Aile albümleri. Tesettür sınırları içinde bayanlara özel çekimler. Kişiye özel Moda Çekimleri, Doğum, Bebek, Çocuk albümleri Mevlüt çekimleri hatta normal bir günde arayıp; 'Ya şu yeğenlerimle alt alta üst üste saçım açık olarak çekim yaptırmak istiyorum.' diyen arkadaşlarımıza çekimler yapıyorum. Fotoğraf çekimlerini yapıp, evimizde mis gibi albümlerini de yapıp teslim ediyorum. Bu konuda hassasiyetiniz varsa bize ulaşabilirsiniz. Biraz kendi reklamımızı yapar gibi oldu ama ihtiyacı olan arkadaşlar olabilir diye düşündüm.:40:
Not:Gonulirem arkadaşım kendi konusunda oldukça iyidir. Güvenerek Çekim yaptırabilirsiniz...
Saygı ve Selamlarımla....

Benzer hassasiyetleri taşıyan, bu işi yapan ankarada yaşayan fotoğrafçı arkadaşlarla irtibata geçmek isterim.

Not:
Tahmini doğum: birkaç hafta sonra.

Back
X