- 18 Aralık 2009
- 5.933
- 5.862
Max 250 demiştir ondan diyemiyor bizeEn ucuz mont olmuş 1500 2000, o kadar da istememiştir herhalde
Akraba da olsa bir şey yaptıracağınızda önce fiyat sorulur, fiyat sormadan iş yaptırırsanız ne isterse kabul ediyorum demiş gibi oluyorsunuz, ayrıca akraba diye altı üstü bir fermuar diye düşünüp belki sizden hiç para almaz diye gitmiş olabilirsiniz ama en sağlam kazıklar akrabalardan yenir.Fiyat sormadım nasılsa yardımcı olur yakın akrabayız dedim
Haklısınız gerçekten bir daha asla direk bırakıp gitmeyeceğim.. yani benim görümcem babaannemin de dikiş makineleri var onlara gitmeyeyim evimin yanında terzi var nasılsa halleder diye düşündüm keşke de düşünmeseydim aslında burada önemli olan fiyat değil de yakın akraba diye düşünüp yanına gidip hiç tanımadığım insanlardan çok daha fazla bir fiyat söylemesi resmen kazıkAkraba da olsa bir şey yaptıracağınızda önce fiyat sorulur, fiyat sormadan iş yaptırırsanız ne isterse kabul ediyorum demiş gibi oluyorsunuz, ayrıca akraba diye altı üstü bir fermuar diye düşünüp belki sizden hiç para almaz diye gitmiş olabilirsiniz ama en sağlam kazıklar akrabalardan yenir.
Kulağınıza küpe oldu işte, akraba olsun olmasın bir tamirat vs işiniz olunca birkaç yer gezilir önce ücreti sorulur, siz ne kadara yapar sormadan montu bırakıp sonra çarşıda fiyat sormuşsunuz, akrabaya iş yaptırmak kadar sıralamanız da yanlış :)Haklısınız gerçekten bir daha asla direk bırakıp gitmeyeceğim.. yani benim görümcem babaannemin de dikiş makineleri var onlara gitmeyeyim evimin yanında terzi var nasılsa halleder diye düşündüm keşke de düşünmeseydim aslında burada önemli olan fiyat değil de yakın akraba diye düşünüp yanına gidip hiç tanımadığım insanlardan çok daha fazla bir fiyat söylemesi resmen kazık
Kesinlikle ilk defa akrabaya iş yaptırdım Ama dediğiniz gibi akraba olsun olmasın keşke başta sorsaydım fiyatına asla aklıma gelmedi zaten fermuarı sağlamdı sadece ucundaki küçük fermuar yoktuKulağınıza küpe oldu işte, akraba olsun olmasın bir tamirat vs işiniz olunca birkaç yer gezilir önce ücreti sorulur, siz ne kadara yapar sormadan montu bırakıp sonra çarşıda fiyat sormuşsunuz, akrabaya iş yaptırmak kadar sıralamanız da yanlış :)
Belki montun fermuarınun değişmesine bile gerek yoktu, bozuk gibi görünen fermuarlar bazı tuhafiyelerde küçük bir aparatla tamir edilebiliyor bu da aklınızın bir köşesinde olsun
Onu örnek vermemiş mi ya500 yazmis , yakaladim
Buna çok önceden emin olmuştum ki akrabadır kazansın diye kendisinden alışveriş yaptığımız kişiler herzaman diğer yerlere göre daha yüksek fiyat bictiler.O yüzden bana göre neresi daha uygunsa oraya giderim,akraba olup olmaması önemli değil.Arkadaşlar çok canım sıkan bir konu var bugün montumun fermuarı kopmuştu dikilmesi gerekiyordu bizim evin yakınlarında da babamın dayısının eşi terzilik yapıyor ilk defa ona gittim ve montumu yaptırmaya karar verdim. Fiyat sormadım nasılsa yardımcı olur yakın akrabayız dedim bugün montumu almaya bir gittim yüksek bir fiyat soyleedi gece uğraştırdı baya dedi önce şaşırdım ama demek ki fiyatı bu dedim.. daha sonra çarşıya indim diğer terzilere de sordum en fazla dediği fiyatın yarısını diyorlar .. akraba diye o kazansın diye uğraştım ama resmen kendimi kazıklanmış hissettim.. parasını vereceğim ama sizce verirken ne yapmalıyım ne demeliyim . Yani akrabamın istediği fiyatla resmen ucuz bir mont daha alırım öyle söyleyeyim...
Gulucuk atmis sonuna oyla anladimOnu örnek vermemiş mi ya
Abla doğru söylüyorsun. Kendisi de nasıl olsa akraba,ucuza yapar diye düşünmüş. Hatta görümcesine bile para almaz diye götürmeyi düşünmüş. Ava giderken avlanmış da diyebiliriz sanırımAkraba da olsa bir şey yaptıracağınızda önce fiyat sorulur, fiyat sormadan iş yaptırırsanız ne isterse kabul ediyorum demiş gibi oluyorsunuz, ayrıca akraba diye altı üstü bir fermuar diye düşünüp belki sizden hiç para almaz diye gitmiş olabilirsiniz ama en sağlam kazıklar akrabalardan yenir.
Arkadaşlar konu sahibi bu mesajaMax 250 demiştir ondan diyemiyor bize
Hayır yahu evimin yanında diye o akrabaya yaptırdımAbla doğru söylüyorsun. Kendisi de nasıl olsa akraba,ucuza yapar diye düşünmüş. Hatta görümcesine bile para almaz diye götürmeyi düşünmüş. Ava giderken avlanmış da diyebiliriz sanırım
Bunları siz yazmışsınızHayır yahu evimin yanında diye o akrabaya yaptırdım
Fiyat sormadım nasılsa yardımcı olur yakın akrabayız dedim
yani benim görümcem babaannemin de dikiş makineleri var onlara gitmeyeyim evimin yanında terzi var nasılsa halleder diye düşündüm
Valla en gıcık olduğum tavırOnu söyleyemiyoruz
500 e mont var yazmış500 yazmis , yakaladim
Akraba diye sizden az alır diye düşünmüşsünüz. Yani hakkını verme niyetiniz yokmuş. Siz onu kazıklayacakken o sizi kazıklamış özetle. Birdaha önden konuşun ve insanlara hakkı olanı verin . Akraba arkadaş vs diye daha azını değilArkadaşlar çok canım sıkan bir konu var bugün montumun fermuarı kopmuştu dikilmesi gerekiyordu bizim evin yakınlarında da babamın dayısının eşi terzilik yapıyor ilk defa ona gittim ve montumu yaptırmaya karar verdim. Fiyat sormadım nasılsa yardımcı olur yakın akrabayız dedim bugün montumu almaya bir gittim yüksek bir fiyat soyleedi gece uğraştırdı baya dedi önce şaşırdım ama demek ki fiyatı bu dedim.. daha sonra çarşıya indim diğer terzilere de sordum en fazla dediği fiyatın yarısını diyorlar .. akraba diye o kazansın diye uğraştım ama resmen kendimi kazıklanmış hissettim.. parasını vereceğim ama sizce verirken ne yapmalıyım ne demeliyim . Yani akrabamın istediği fiyatla resmen ucuz bir mont daha alırım öyle söyleyeyim...
Akraba diye sizden az alır diye düşünmüşsünüz. Yani hakkını verme niyetiniz yokmuş. Siz onu kazıklayacakken o sizi kazıklamış özetle. Birdaha önden konuşun ve insanlara hakkı olanı verin . Akraba arkadaş vs diye daha azını değil