Terzi akraba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fiyat bende merak ettim.

Fiyattan terziyi tespit etme özelliğimiz olduğunu düşünüyor olabilir 🤔
Doğru düşünmüş mesela çarşıya inip başka terzilere de sorduğu için batıda yaşadığını anladım ben fiyat da söylerse il ilçe bilgisi verebilirim öyle de becerikli bi hanımkarıyım

Doğru düşünmüş mesela çarşıya inip başka terzilere de sorduğu için batıda yaşadığını anladım ben fiyat da söylerse il ilçe bilgisi verebilirim öyle de becerikli bi hanımkarıyım
Öğrenince bize de yaz zira ben senin kadar becerikli değilim :110:
Mesela bi mont fiyatına fermuar diken terziyi merak ettim. Ezkaza kimse gitmesin :olamaz:

Arkadaşlar çok canım sıkan bir konu var bugün montumun fermuarı kopmuştu dikilmesi gerekiyordu bizim evin yakınlarında da babamın dayısının eşi terzilik yapıyor ilk defa ona gittim ve montumu yaptırmaya karar verdim. Fiyat sormadım nasılsa yardımcı olur yakın akrabayız dedim bugün montumu almaya bir gittim yüksek bir fiyat soyleedi gece uğraştırdı baya dedi önce şaşırdım ama demek ki fiyatı bu dedim.. daha sonra çarşıya indim diğer terzilere de sordum en fazla dediği fiyatın yarısını diyorlar .. akraba diye o kazansın diye uğraştım ama resmen kendimi kazıklanmış hissettim.. parasını vereceğim ama sizce verirken ne yapmalıyım ne demeliyim . Yani akrabamın istediği fiyatla resmen ucuz bir mont daha alırım öyle söyleyeyim...
Ne kadar istedi ki?
Onu soylemezseniz diğer terzilerin verdiği fiyatı soyleyin

Ne kadar istemiş olabilir ki,1000tl diyecek hali yok.
Pahalı geldi size anladım ama sormadınız mı neden bu kadar pahalı diye? Ben olsam sorardım.
Birde en başından sormak gerek,bugün, kızımın antrenman ayakkabisinin file kısmı minicik acılmış benimde vardı ufak tadilat isteyen bir spor ayakkabım,ikisini aldım gittim lostraya,fiyat sordum,ne yapabilirsiniz bunlara, işe yaramayacaksa ve maliyetli olacaksa yaptırmayayım dedim adama açık açık,anlattı içerden deri koyarım,dikerim toparlarım ,temizlerim şu fiyat olur diye,makul geldi bıraktım ciktim, pahalı gelseydi bir kać yere daha sorar,uygun bulamazsam yaptırmam yenisini alırdım. Fiyat konuşmadan ne ayakkabı ne giysi bırakırım tadilata ben. Belki kafama yatmayacak yaptırmayacağım yani,verilen fiyata göre karar veriyorum ben yaptirip yaptırmamaya.

Konuştum arkadaşlar merak etmeyin bana çok fazla geldiğini çarşıdaki birçok terzinin yarı fiyatına söylediğini gülerek şakayla söyledim kendi de güldü ben biraz masraflıyım falan dedi Ama dediğiniz gibi bir daha da oraya götürmem .. bu arada fiyat bilgisini kimine pahalı kimine çok ucuz gelip dalga ya da kavga polemiği olabileceği için söylemek istemedim bana göre bir mont için çok fazla bir fiyattı ki diğer terziler de çok şaşırdı o kadar paraya ne dikmiş böyle diye yani dışarıda 200 diyorlarsa o 400 diyor o şekilde düşünün ... Sonuçta yeni mont almıyorum ki ben çok küçük ucuz bir şehirde yaşıyorum 500 liraya bir sürü mont var.. 🙃

Konuştum arkadaşlar merak etmeyin bana çok fazla geldiğini çarşıdaki birçok terzinin yarı fiyatına söylediğini gülerek şakayla söyledim kendi de güldü ben biraz masraflıyım falan dedi Ama dediğiniz gibi bir daha da oraya götürmem .. bu arada fiyat bilgisini kimine pahalı kimine çok ucuz gelip dalga ya da kavga polemiği olabileceği için söylemek istemedim bana göre bir mont için çok fazla bir fiyattı ki diğer terziler de çok şaşırdı o kadar paraya ne dikmiş böyle diye yani dışarıda 200 diyorlarsa o 400 diyor o şekilde düşünün ... Sonuçta yeni mont almıyorum ki ben çok küçük ucuz bir şehirde yaşıyorum 500 liraya bir sürü mont var.. 🙃
Tamamda maliyeti neymiş sormadınız mı?
Ne bileyim yeni fermuar takacak olur, iyisini takarım pahalı bu der anlarım ama halihazırda varolan fermuarı yerine tutturduysa maliyeti ne olabilir anlamadım.
Zaten bir parça değişecekse,pahalıya gelecekse söylerler genelde bunun şusu değişecek şu fiyata olur falan diye. Fermuar konusunda söylemişti bana bir kez terzi bu fermuar bozuk,yenisini dikeceğim,elimde ucuzu var ama bu ince kalır, şu daha kaliteli kendi fermuarının muadili ama işte fiyatı biraz pahalı,bunu istersen siparis vereyim diye. Kararı bana bırakmıştı mesela.
Sizin terzi anasının gözü tabir edilen tiplerden herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X