Ters kelepçe vurulup biber gazı sıkılan 82 yaşındaki Yusuf Topal kalp krizinden öldü

Ben de bu tarz olaylarda tek bir suçlu ilan edilip körü körüne suçlanmasını doğru bulmuyorum. Uzuuun uzun bir sürü şey yazdım ama söylediklerimin hiçbiri size ulaşmıyor..

Ee alakasız bir şekilde hanımefendi diye düzeltmeniz komik oluyor kusura bakmayın
Ben de biliyorum ama kolay olduğu için hanfendi diye yazıyorum
Ben zaten sizin doktor suçludur yazdığınızı söylemedim
Ortaya konuşmuştum siz benden alıntı yaptınız.
Yorumların geneline bakarsanız doktoru suçluyorlar ama
Polisler de böyle olacağını bilselerdi eminim daha alttan alırdı
Ama öncesinde ne olduğunu bilmiyoruz.
Amca ne yaptı, polisler nasıl davrandı?
Keşke daha yumuşak olsalarmış.

Doktora bastonla vurdu diye 82yasinda ki adam o muameleyi haketti yani.. korkudan kalp krizi geçirip ölmeyi hak etti.
Bravo söylenecek söz yok ayakta alkışlıyorum,sizi.
Komiksiniz..
Öyle bir şey demedim
Kimse ölmeyi haketmiyor
Vurdu diye polis çağırması doktorun hakkı ama kusura bakmayın
Ayrıca içeride ne yaşandığını da bilmiyoruz
Sanki oh oldu demişim muamelesi yapmayın
Herkes üzüldü böyle olmasına ama doktorun günah keçisi ilan edilmesi de haksızlık

kesinlikle aynı fikirdeyim. açığa alınmaları ödül olur!

Doktoru günah keçisi gören yok. Ama en çok insan hakları ihlallerinin hastanelerde yapıldığı da bir gerçektir. Hatta en çok cinsel istismara uğramaların hastanelerde olduğuna dair araştırmalar bile var.

Aynı doktor özel hastanede çalışsaydı o amca karşısında esas duruşa geçerdi.

Yazık değil mi ölen amcaya? Eceli geldiyse de biber gazından tuz gazından ölmemeli.

Doktorun dediği doğru ama sanırım tahrik edici konuşmuş. Ne verdiğin değil, nasıl verdiğin önemli.

Yazılanları hiç okumadınız mı? Her yerde neden görmediği hastaya ilaç yazmamış diye linç ediliyor. Ailenin avukatı bile hedef gösteriyor.
Amcaya yazık değil mi demişim?
Amcaya yazık tabi, herkes üzülmüştür eminim ki.
Çok elim bir olay

Bu olayla diğer hastanelerin de ilgisi yok. Şu anda bu konudan bahsediyoruz.

82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ölümüyle ilgili flaş gelişme

Sağlık Bakanlığı, Giresun’da, Yusuf Topal’ın, eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun ’beyaz kod’ vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık polisleri çağıran hekimin açığa alındığını duyurdu…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitiren 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın ailesini telefonla aradı.

DOKTOR AÇIĞA ALINDI
Son dakika gelen bilgiye göre, Topal'ın gözaltında ölümüyle sonuçlanan olayda 'beyaz kod' veren doktor açığa alındı.

Olaya adı karışan doktorun açığa alındığının belirtildiği açıklama şöyle:

Giresun'da meydana gelen müessif olay ve neticesi sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Sayın Bakanımız acılı aileyi arayarak rahmet ve baş sağlığı dileklerinde bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

OLAY
Yusuf Topal, 24 Temmuz'da eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurdu. Topal ile olumsuz yanıt aldığı doktor Ö.Y. arasında tartışma çıktı. Topal, doktorun "beyaz kod" talebiyle polis tarafından gözaltına alınmak istendi.

Gözaltı işlemi sırasındaki arbedede fenalık geçiren Topal, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Topal'ın yakınları, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak polisler hakkında şikayetçi oldu. Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan polisler, Giresun Valiliğince açığa alındı.
http://www.mynet.com/haber/guncel/82-yasindaki-yusuf-topal-in-olumuyle-ilgili-flas-gelisme-4299734-1

Fazla konuşmaya gerek yok. Siz de ben de ne doktorun ne polislerin ne de ölen kişinin avukatlığını yapacak halimiz yok.

Sadece olay üzücü ve kendi adıma söyleyim çok üzüldüm. Bazı yuvarlak kafalardan şu fikir çıkabilir: Vadesi faizi anaparası yetmişti gibi... Öyle olsa bile otururken vefat etsin.

Doktor açığa alınmış. Yerinde bir karar olmuş. Aslında polislerin de açığa alınması gerekir miydi ona Bağımsız Türk Yargısı karar versin. Türk yargısı adaletiyle en güzel cezayı versin ve artık doktorlar vatandaşa yukardan bakmasın, benim vatandaşımı insan olarak görsün. Benim vatandaşımı döner sermaye İskender sermayeden alacağı para olarak da görmemelidirler.

Ölen şahıs da tabiatı aksi bir kişilik de olabilir. Ama üzerine gaz sıkılması fevkalade yanlış. Bundan sonra böyle durumların ülkemizde yaşanmamasını diliyorum. Birleşmiş Milletler Hasta Hakları ile Türk Hasta hakları karşılaştırıldığında bir sürü eksiğimizin olduğu görülecektir.

Ben de aile hekimine gitmiştim. Bize bakan doktor izinliydi. Ben de başka doktordan rica ettim. Doktor ben bakamam dedi . Sadece ilaç yazacaksiniz dedim. Yazamam size bakmıyorum dedi. Şikayet ederim dedim. Kime edersen et sorun yok dedi. Şikayet ettim sonuç çıkmadı. Bazı doktorlar gerçekten insanlıktan nasibini almamışlar. Odada boş boş otururken bir ilaç yazamadilar bana. Biz okulda başka öğretmen arkadaş gelmeyince iki sınıf arasında mekik dokuyoruz onlar da başı boş kalmasın diye. Biz de zorunlu değiliz ama insan olmak bunu gerektirir.

Hekiminiz izinliyse o gelene dek hastalanmayacaksiniz demek ki.. Yerine bakan doktor da mi yokmus? Ne sacma sey.. Saglik sistemi super ya, ondandir.

Yerine bakan yoktu .ama ilaç yazacak yani atom parcalamayacakti ki .bir de öyle sinirli cevap veriyor ki görmeniz lazımdı.
Yerine bakan bir doktor olmasi lazimdi iste.. Tek siz degil, kac yuz hastasi vardir onun orada.. Bakanligin nobetci doktor tahsis etmesi gerekirdi eger digeri bakmayacaksa, boyle bir mecburiyeti yok ise. Ya da ona baktiracakti. Rica minnet degil, kurallar geregi birinin size bakmasi gerekirdi. Tabi normal bir saglik sistemi olsa idi.

Medeniyeti mini etekten ibaret sananlar.. Medeniyet dedigin boyle birsey iste.. Medeni kanun, medeni kurallar, medeni insanlar.. Insana deger veren, onde tutan, insan icin kolaylastiran kanun ve kurallar.. Hani aile hekimi dedigin eve doktor gonderiyordu? Nerde? Laftan ibaret miydi? Sen kuralini insan icin koymazsan, sen saglik calisaninin isini kolaylastirmazsan, sen hastanin muayene, ilac hakkini korumazsan, ortada ne medeni doktor kalir, ne hasta, ne de polis. Saglik Bakaninin yapamadigi, veremedigi hakki biri zorla almaya kalkar, digeri zorla vermemeye.. Insanlar kendi adaletini kendi saglamaya kalktiginda siddet kacinilmaz olur. Bence bu sistemde hepsi kurban, sadece biri degil. En acisi da saglik sistemi rezilligini caniyla odeyen bu amca tabii ki.

Bin türlü Ahlaksızlık yapılır onlara göz yumulur ama yatalak karısı için ilaç yazdırmak isteyen insana göz yumulmaz. çok üzgünüm

şimdi biri çıkacak, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diyecek.. sonra çamur sıçratan adama laf söyleyince dayak yiyecek, işine gelmeyen doktorları dövecek, çocuğuna bağıran öğretmeni yaralayacak, bir gün trafikte dayak yiyecek ama kanun-kuralı olan medeni ülkelere küfür edecekler.. ne demiştik, hah evet coğrafya kaderdir..

Ben sana yazayim simdiden
1.Medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar
2.Ciplaik medeniyetse, hayvanlar daha medeni
3.En fazla tecavuz avrupa ulkelerin de oluyor
4.Kulturumuzu kiskaniyorlar (tek akdeniz ulkesi kendilerininki sanki)
5.Avrupa da kim kime dum duma:)

Medeniyetin koca bir sistemin, insan gibi yasamain, bilimin merkeze alindigi bir sistemin, kadinarn secme ve secilbilme ozgurluklerinin, sitmadan, tetanozdan olmemenin demek oldugunu anlamadiklari icin, herseyi derler!

Günlerdir bu olay çıkmıyor aklımdan. Amcanın mekanı cennet olsun. Çaresiz kalmak nedir çok iyi biliyorum. Babam da evde bakım hastasıydi ama her zaman yanımızda olamadılar. O kadar çok hastaları vardı ki ihtiyacımız olduğunda, bildirdigimizde bize gelmeleri bazen günleri bazen haftaları aldı. Aile hekimimiz durumu bildiği için şükürler olsun bize çok yardımcı oldu ( ilk başlarda sorun yaşayıp şikayet hakkımızı kullandıktan sonra)
Burada en suçlu polisler. Kendinden daha güçsüz bir insana ters kelepçe, tokat atmak, biber gazı kullanmak hiçbirinin nedenini anlayamiyorum. Neden bu amcaya bu kadar sert muamele yapıldı elinde sadece baston varken bir de...
Kimsenin ozellikle yakınlarıyla bu çaresizliği yasamamasini diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…