• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ters dublex mi? Çatı dublek mi?

Dubleksin dezavantajlari var. Cati dubleksin akma ve yazin asiri sicak olma durumu var. Kisin yakit maliyeti çok fazla oluyor. Satilmaya kalkildiginda zor elden cikiyor.cocuklarin merdivenden düşme olasiligi var..dubleks biraz zor cidden..

Arkadaşım Marmaris te tripleks bir evde oturuyor,giriş katı sadece yazın havuzu kullanacakları zaman kullanıyorlar çünkü kışın bayağı serin oluyor.Ben yine yazlık bir yerde çatı dublekste oturuyorum.Salonum alt katta yatak odalarim catida .Tek sıkıntım çatimin yoğun yağmurlarda akması😅 ama kışın ısınma ile ilgili bir sorun yaşamadım hatta alt katta salonda çalışan klimanın ısısı bile üst katı ısıtmada işime yarıyordu.Arkadasim Gölcük te çatı dublekste ...onun salonu ust katta olduğu için ısınmada sorun yaşadı.Yani çatı dubleks alicaksan salonun/oturduğun odan çatıda olmasın derim

Ters dubleksi bilmiyorum ama benim evim çatı dubleks. Çok rahat, çok memnunum. Öneririm :KK9:

kızlar merhaba biz ev almayı düşünüyoruz ben ters dubleks eşimde çatı katı istiyor. Ama bizim çocuklar biraz gürültücü
bende bu konuda kimseyle huzursuz olmak istemiyorum. Kimseyi rahatsız etmekte istemiyorum..

şu an yine alt kattayım ve kafam rahat o yüzden ters dublex istiyorum..
kafamda bi kaç soru var bilenler yanıtlarsa çok sevinirim 🤗🤗

1-Ters dublex te alt katın camları yerde oluyo ya yağmıyor yağdığında camlardan içeriye su girer mi?

2- logardan su basması koku olur mu?

3- wc den banyodan böcek girer mi?

4- yada nasıl sıkıntılar olur?
Bunlara gelene kadar böcek olma ihtimali de var Bahçeli ise

Apartmanda mi ters dubleks var?
Eger mustak ev ise kesinlikle ters dubleks , apartman dairesi ise kesinlikle cati dubleks
Her ikisinde de yasadim , cati dubleksde ust kat cok fazla ısı alir tek sorunu o , birde benim catidaki su deposu patlamisti evimi su basmisti dugunume 2 hafta kala , kriz gecirmistim 😂😂

Ama son evim mustakil ters dubleksti , hicbir sorun yoktu bahsettiginiz hicbir seyi yasamadim ben

Ters dubleks degil ama bodrum katta oturmuslugum var, su an cati dublekste oturuyorum.

Bizim bodrum kattaki evimiz bodrum olmasina ragmen inanilmaz guzel gunes aliyordu o yuzden gayet aydinlikti. Ben hic o konuda soeun yasamamistim. Evde rutubet aslinda yoktu yani duvarlardan vs gorunen hicbirsey yoktu ancak evin icindeki nem tum dairelerden fazla oldugu icin giysilere sinen bir kuf kokusu oluyordu.

Camlarda tel sineklik vardi o yuzden bocek vs sorunu cok yasamadim ben, ancak camlarin onune kediler isiyordu ve o koku cam kapali dahi olsa tum eve giriyordu cok ciddi sorundu bizim icin.

Onun disinda ben bodrum olusuyls ilgili hic bir sikinti yasamamistim.

Sonrasinda cati dublekse tasindik.

Bu evde de cati kati olmasina ragmen herhangi bir sorunla karsilasmadim buyuk capli.

Ancak yarisi topragin altinda olan evimde olmayan duvarlardan su alma sorunu bu evimde ust katta mevcut. Cok iyi yapilmis olmasina ragmen catidan bir iki noktada kucuk kabarmalar var. Kuzey cephe oldugundan bodrum kattaki evimden daha karanlik bir ev.

Eski evimi herseye ragmen cok seviyordum, bu evim cok daha guzel gorunmesine ragmen aklim hala bodrum kattaki evimde:)

Ama, tercih edecek olursaniz her acidan cati dubleksi daha mantikli olacaktir diyorun

kızlar merhaba biz ev almayı düşünüyoruz ben ters dubleks eşimde çatı katı istiyor. Ama bizim çocuklar biraz gürültücü
bende bu konuda kimseyle huzursuz olmak istemiyorum. Kimseyi rahatsız etmekte istemiyorum..

şu an yine alt kattayım ve kafam rahat o yüzden ters dublex istiyorum..
kafamda bi kaç soru var bilenler yanıtlarsa çok sevinirim 🤗🤗

1-Ters dublex te alt katın camları yerde oluyo ya yağmıyor yağdığında camlardan içeriye su girer mi?

2- logardan su basması koku olur mu?

3- wc den banyodan böcek girer mi?

4- yada nasıl sıkıntılar olur?
Eski emlakçıyım size tavsiyem teras dublek alın keyfi bi başka oluyor ters dublek kullanışlı değil bina tesisatı iyiyse loğar fln patlamaz ama rutubet ve logar kokusu oluyor..her evin kendine göre sıkıntısı olabilir ben teras dubleksteyim bizimde yağmur boruları kuş pisliğinden doluyor geçen sene baharda borular tıkantı yağmurda terası su bastı ama keyfi kullanımı daha güzel..

Bizim eski binada ters dublekste oturanlar bin pişmandı. Gider taşması, rutubet, karanlık odalar sorunlar arasındaydı. Hiç tavsiye etmem.

Valla hevesini hic kirmak istemem. Simdiden hayırlı olsun diyeyim. Esinin mangal hevesi varsa da hevesini alsın madem ama inan ki o kadar zor ki dubleks. Ben çatı dublekste oturdum. 9 ay katlanabildim 🤣🤣🤣🤣🤣 kimseye tavsiye etmem

Back