• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ters dublex mi? Çatı dublek mi?

minnie mouse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
1.557
1.709
133
32
kızlar merhaba biz ev almayı düşünüyoruz ben ters dubleks eşimde çatı katı istiyor. Ama bizim çocuklar biraz gürültücü
bende bu konuda kimseyle huzursuz olmak istemiyorum. Kimseyi rahatsız etmekte istemiyorum..

şu an yine alt kattayım ve kafam rahat o yüzden ters dublex istiyorum..
kafamda bi kaç soru var bilenler yanıtlarsa çok sevinirim 🤗🤗

1-Ters dublex te alt katın camları yerde oluyo ya yağmıyor yağdığında camlardan içeriye su girer mi?

2- logardan su basması koku olur mu?

3- wc den banyodan böcek girer mi?

4- yada nasıl sıkıntılar olur?

kızlar merhaba biz ev almayı düşünüyoruz ben ters dubleks eşimde çatı katı istiyor. Ama bizim çocuklar biraz gürültücü
bende bu konuda kimseyle huzursuz olmak istemiyorum. Kimseyi rahatsız etmekte istemiyorum..

şu an yine alt kattayım ve kafam rahat o yüzden ters dublex istiyorum..
kafamda bi kaç soru var bilenler yanıtlarsa çok sevinirim 🤗🤗

1-Ters dublex te alt katın camları yerde oluyo ya yağmıyor yağdığında camlardan içeriye su girer mi?

2- logardan su basması koku olur mu?

3- wc den banyodan böcek girer mi?

4- yada nasıl sıkıntılar olur?
Ev kesin olarak dubleks olacaksa çatı dubleksi daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ters dublekslerin alt katı oldukça karanlık kalıyor ve genelde otoparka bakıyor. Bu nedenle karanlık odalar olmasına rağmen gelen geçen içeriye bakmasın diye perdelerin sürekli kapalı kalması gerekiyor. İnsanın gözü ister istemez kayıyor.

Koku olur ya da olmaz diyemem ama apartmanda logar ile ilgili bir sorun yaşanacaksa ilk sizi vurur.

Ev kesin olarak dubleks olacaksa çatı dubleksi daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ters dublekslerin alt katı oldukça karanlık kalıyor ve genelde otoparka bakıyor. Bu nedenle karanlık odalar olmasına rağmen gelen geçen içeriye bakmasın diye perdelerin sürekli kapalı kalması gerekiyor. İnsanın gözü ister istemez kayıyor.

Koku olur ya da olmaz diyemem ama apartmanda logar ile ilgili bir sorun yaşanacaksa ilk sizi vurur.
😞 aslında bende çatı istiyorum ama çocuklar var işte karanlık olması çok sorun değil yatak odası olarak kullanırım genelde kapalı olur perdeler.
Logar önemli olan teşekkür ederim

Ters dubleksle cati dubleks karsilastirilmaz bile.

Gider taşar
Karanlik oda olur
Rutubet olur

Kim neden yerin dibinde yasamak ister ki baska turlusune imkan varsa?

Ince dusunuyorsunuz tabii cok guzel ama cocuklar hep cocuk kalmayacak.
Her cocugu olan da giris katta oturmuyor :)
Sizin cekinip oturmadiginiz bir kata kuvvetli ihtimal baska bir cocuklu aile gelip yerlesecek.

Ters dubleksle cati dubleks karsilastirilmaz bile.

Gider taşar
Karanlik oda olur
Rutubet olur

Kim neden yerin dibinde yasamak ister ki baska turlusune imkan varsa?

Ince dusunuyorsunuz tabii cok guzel ama cocuklar hep cocuk kalmayacak.
Her cocugu olan da giris katta oturmuyor :)
Sizin cekinip oturmadiginiz bir kata kuvvetli ihtimal baska bir cocuklu aile gelip yerlesecek.
Haklısınız bende çok istiyorum aslında çatı katını eşimde çocuklar oynayacagı zaman üst kata çıkartırız onları diyo başkalarını rahatsız etmekten korkuyorum açıkcası 😊

Cati dublex.
Dublex aslinda zor degil mi in çik vs :)
Onun yerine genis bir ev de dusunebilirsiniz; ama dublex olucaksa catili evet.

Hayirli olsun simdiden eviniz.

Biz de yurtdisindayiz; ilerisi icin Izmir'den ev almak istiyoruz. Göztepe mi Karsiyaka mi Bornova mi olsun dusunuyoruz, siz hangi sehirdesiniz?

Cati dublex.
Dublex aslinda zor degil mi in çik vs :)
Onun yerine genis bir ev de dusunebilirsiniz; ama dublex olucaksa catili evet.

Hayirli olsun simdiden eviniz.

Biz de yurtdisindayiz; ilerisi icin Izmir'den ev almak istiyoruz. Göztepe mi Karsiyaka mi Bornova mi olsun dusunuyoruz, siz hangi sehirdesiniz?
Çok teşekkür ederim
Eşim mangalı sever o yüzden istiyo terasla ilgli hayalleri var 🤣🤣 izmir hakkında hiç bi fikrim yok 🤗
evi istanbuldan alacaz

Ses yalıtımı yaptırın ,en kolayı almışken asansörlü çatı dubleks iyi olur ama onunda çatı akması asansör bozulması gibi sorunları var ayrıca malum ülkenin 8 ayı kış soğuk olur ,bşrde çocukşar küçükse dikkat edin çatı teras vs sorun ,
Biz 15 olana kadar annem bizi bahçe katında büyüttü düşerler gürültü olur vs diye çok haklıymış

Ben ters dubleks diyorum

İstanbul'da bir arkadaşıma gitmiştim

Ters dubleks ama altta tek oda vardı yerden yüksek penceresi vardı banyo tuvalet vardı

Üst katta da olağan bir daire vardı ama oturma odası direkt bahçeye açılıyordu

Bahçede meyve ağaçları vs müthişti

Yine bir arkadaşımın daha alt katta dubleksi vardı onunkinin de penceresi normal zemin kat gibiydi balkonu bahçesi ile bitişikti

Özetle evlere bakın gidin görün değerlendirin

Çatıları göreceğime bahçede olmayı böcekleri tercih ederim ama yalıtımına dikkat etmek tabii ki şart

Ses yalıtımı yaptırın ,en kolayı almışken asansörlü çatı dubleks iyi olur ama onunda çatı akması asansör bozulması gibi sorunları var ayrıca malum ülkenin 8 ayı kış soğuk olur ,bşrde çocukşar küçükse dikkat edin çatı teras vs sorun ,
Biz 15 olana kadar annem bizi bahçe katında büyüttü düşerler gürültü olur vs diye çok haklıymış
[/QUOTEallah korusun insanın aklına geliyo herşey bende düşerlermi acaba diyorum..
Bide çatı akması sorunumu var ayy hepsi ayrı bi dert yani bunların

Ben ters dubleks diyorum

İstanbul'da bir arkadaşıma gitmiştim

Ters dubleks ama altta tek oda vardı yerden yüksek penceresi vardı banyo tuvalet vardı

Üst katta da olağan bir daire vardı ama oturma odası direkt bahçeye açılıyordu

Bahçede meyve ağaçları vs müthişti

Yine bir arkadaşımı daha alt katta dubleksi vardı onunkinin de penceresi normal zemin kat gibiydi balkonu bahçesi ile bitişikti

Özetle evlere bakın gidin görün değerlendirin

Çatıları göreceğime bahçede olmayı böcekleri tercih ederim ama yalıtımına dikkat etmek tabii ki şart
Logar gbi sorunları olmuş mu acaba biliyomusunuz

Değil mi 😄 çocuklarınız var mı alt kata çok ses gidiyor mu

Bir kızım var, şimdi yeni bebek geliyor. Kızım hiç gürültü yapmaz sakin oynardı hep ama yenisi neler yapar bilemiyorum. Ama zaten odası üst katta. Misafir çocuklar falan geldiginde debelendiklerinde bizim tepemizde debelenmiş oluyorlar:). Misafir agirlarken kadınlar erkekler çocuklar birbirine karismiyor herkes ozgur takiliyor hiç kargaşa kaos olmuyo. Yani dubleks ev benim için her acıdan rahatlık oldu

Ailem istememişti buraya taşınmamızı. Çocuk merdivenden düşer vs diye.Ama bizim öyle bir problemimiz de olmadı, çünkü merdivenli evde büyüyen çocuk buna alışmış oluyor, idmanlı oluyor :)

Bir kızım var, şimdi yeni bebek geliyor. Kızım hiç gürültü yapmaz sakin oynardı hep ama yenisi neler yapar bilemiyorum. Ama zaten odası üst katta. Misafir çocuklar falan geldiginde debelendiklerinde bizim tepemizde debelenmiş oluyorlar:). Misafir agirlarken kadınlar erkekler çocuklar birbirine karismiyor herkes ozgur takiliyor hiç kargaşa kaos olmuyo. Yani dubleks ev benim için her acıdan rahatlık oldu

Ailem istememişti buraya taşınmamızı. Çocuk merdivenden düşer vs diye.Ama bizim öyle bir problemimiz de olmadı, çünkü merdivenli evde büyüyen çocuk buna alışmış oluyor, idmanlı oluyor :)
Fikrim değişmeye başlıyo sanırım 😄

Bu arada çatı katına ısi ve ses yalitimi yaptirirsaniz cok daha rahat edersiniz. Bizde cati akmasi sorunu falan da olmadi yalitim yaptirdigimiz için

Ayrıca üst katta şehrin gürültüsü sokağın sesleri vs çok daha az duyuluyor. O acıdan da rahatlık

Bu arada oturduğumuz muhit güzel değil, çok gürültülü kalabalık ve sevmediğimiz bir yer. Annem çocuğuma baktığı için burdayiz mecbur. Ama gokyuzunu gordugumuz, nefes aldığımız bir terasımız olmasa burda daha fazla dayanamazdım sanırm

Çok teşekkür ederim
Eşim mangalı sever o yüzden istiyo terasla ilgli hayalleri var 🤣🤣 izmir hakkında hiç bi fikrim yok 🤗
evi istanbuldan alacaz
Bencede çatı katı alın, teras daha rahat olur, alt kat olunca üst katlarından sofra silkeleyen, halı sirkeleyen, çöp atan olursa hiç rahat edemezsin, bahçe olacağı için yukarı katlarda hak iddia edebilir, yukarı katların borusu tıksansa su sizin evden çıkar zamanında başıma geldi.

Son kat iyidir her zaman benim gözümde Mangal için heveslenmesin derim belki yasak olur :)

Haklısınız bende çok istiyorum aslında çatı katını eşimde çocuklar oynayacagı zaman üst kata çıkartırız onları diyo başkalarını rahatsız etmekten korkuyorum açıkcası 😊
Odalar zaten üst katta olmayacak mı? Aşağıda sadece mutfak ve salon var. Yanlış mı biliyorum? Bence eşiniz haklı. :halay:

Back