maalesef veteriner carsida merkezde bana uzak.. karni sis degil aksine cok bos. boyle duz durunca kemikleri gozukuyor. mide yeri yok gibi bisi.Yavru kedilerin yıkanması tavsiye edilmiyor. Hele bi rahatsızlığı varsa sakın yıkamayın havaların sıcak olması filan farketmez iyice hastalanır. Biz kedilerimizden birini yavruyken yıkamıştık yazın hemde sonra bi ton uğraştık iyileşsin diye. Çıkardığı sesi genelde mutlu olduklarında çıkarırlar ama yavru kediler aç olduklarında da çıkartabilirler. Bebek maması varsa normal bebeğe hazırlar gibi hazırlayıp verirseniz çok iyi olur. A101’de filan satılıyor. Hem kilo alır hem iyi beslenmiş olur. Normal süt filan vermeyin. Kediden insana bulaşan tek şey parazit maalesef. Şimdilik dikkatli olmanızda fayda var. Dış paraziti zaten görebilirsiniz. Tüylerindeki aralayıp bakın. İç parazit çok anlaşılmıyo ama tuvaleti garipse Yada karnında aşırı bi şişlik varsa iç parazit olabilir. Ama normal bi süt şişliği gibi değil baya sert ve şiş. Yakın bi yerde veteriner varsa arayıp eve çağırabilirsiniz gelip kontrol edebilirler aşılarını da yaparlar. Annesi olduğunu sanmıyorum annecinden kopan kediler genelde çok tepki verip susmadan bağırıyorlar bu kadar sessiz durmazdı
:))Yaa benim Boncuğumun aynısı, yerim ben onu. O da ilk bulduğumda bu kadardı :) İçime sokasım geldi. Çok küçük değil, annesi sütten kesip bırakmış olabilir. Almakla çok iyi yapmışsınız. Tüyleri temiz görünüyor, belki sadece yorgunluktan uyuyakalmıştır çünkü hasta kediler yalanmayı kesebiliyor.
Kum yoksa evde kutu gibi bir şeyin içine ona tuvalet yapmanız lazım. Yoksa evde bir köşe bulmak zorunda kalır, size zor olur. Yoğurt varsa yoğurt da sever kediler. Mama alana kadar haşlanmış tavuk, ciğer gibi ürünler de verebilirsiniz. Çiğ olmasın tabi ama paraziti varsa daha kötü yapar.
mesela o uyurken minciriyor biraz hic tepki yok gozunu bile acmiyor :))Köşedeki bebişinizin elini de ısırırım, çok tatlı tombik tombik :)
sanirim kiz yalanirken baktim ama pipisi yoktu :))))Çok tatli 2 buçuk aylık galiba ,yakışıklı bir erkek galiba!
mesela o uyurken minciriyor biraz hic tepki yok gozunu bile acmiyor :))
ama miyavladi onun sesine uyandim oturmus bakiyordu usulca peynir yedi gene gomdu kafayi.
sanirim cok korkmus yada cok yorgun..:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?