• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

terkedilmis kedi hakkinda

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.206
31.230
598
merhabalar.

parktaydik sabah 2 kizimla. tam giderken kafami cevirdim istemsiz orda cocuklarin seviyor gibi yapip kediyi hirpaladigini gordum kedi korkudan agaca tirmaniyordu. yesilliklerin orda. resmen Allah gosterdi. direkt aldim ellerinden. yavru daha. ama hic kacmadi saniyorum ki terkedilmis. aldim eve getirdim su verdim peynir verdim battaniye koydum geldigimizden beri uyuyor oylece.

hasta mi acaba? korktugundan mi ? hic gozunu acmiyor. yaklasinca kafasini sevince kopek girlamasi gibi ses cikariyor.ama gene acmiyor gozunu.

esimde gorevli anca sali gunu goturebilecem veterinere.

hastalik vs gecermi cocuklara ic dis parazit asisini sali olabilecek ancak.

yikasam korkar mi? kopegimin sampuani var olur mu?

cok kisa bir sure kedi bakmistim ama gecici idi 2 yil oldu bilemedim burda kedi besleyen cok insan olsugu icin konu acmak istedim .

bir yandan da icim kotu oldu ya terkedilmedi annesi ararsa diye.ama cocuklarda cok hirpaliyordu. terkedilme olayini ben tahmin ediyorum cunku eve geldi hic kacmadi koltuga oturdu falan oyle bakti. sokak hayvani olsa kacardi di mi?

tesekkurler.

Yavru kediler genelde uyurlar ama uyanık olduklarında çok hareketli olurlar. Sessiz sakin oturuyorsa oyun oynamak istemiyorsa bir rahatsızlığı olabilir. Salı günü veterinere götürene kadar minnoşu gözlemleyip veterinere anlatırsınız. Benim kedim grip olduğu için aldığımda sürekli uyuyor haldeydi mesela.

Köpek şampuanı uygun olmayabilir. Ben bebe şampuanı ile yıkamıştım. Şampuandan çok az alıp elinizde köpürtün, kedinin üstüne direkt dökmeyin yani. Kulaklarına su kaçırmamak için kafasını yıkamayın. Ilık suyla yıkarsınız kedicik de rahatlar. Eğer hastaysa kendini yalayıp temizlemeye hali olmuyor.

Çocuklarınıza hastalık bulaşacağını sanmam. Yine de veterinere götürene kadar kediye dokunduktan sonra ellerini sabunla güzelce yıkasınlar. Kedinin kumunu da siz temizleyin çocuklar dokunmasın kuma şimdilik. İç dış parazitleri yapıldıktan sonra sorun kalmaz zaten.

Kedicik şanslıymış, allah razı olsun sizden. Dışarda çok yorulduğu ve hırpalandığı için yorgun düşmüş, güvenli bir ortam buluncada kendini uykuya vermiş olabilir. Parazit haricinde kedi hastalıkları insana geçmez. Aşıları yapılınca parazit riski ortadan kalkar. Ona tavuk göğsü haşlayıp minik minik doğrarsanız severek yer. Size henüz alışmamışken sakın yıkamayın, korkar.

Konununuzu görünce aynı şeyleri bende yaşadığım için yazmak istedim. Bende sokaktan bir hamile kedi aldım, (çok kar yagiyordu)belliydiki sokağa terkedilmisti!büyük tuvaletinde beyaz solucanlar vardi (merak etmeyin dokunmadiktan sonra size bulasmaz)eldiven ile temizliğini yapın her zaman kumu temiz olsun yeter . 13 gün sonra doğum yaptı, çok tatlı bebeklerimiz oldu.İki ay sonra bebekleri sahiplendirdim .Simdi anne ve diğer kedimleyiz.Merak etmeyin dışarıdaki yorucu hayattan aldığınız kedi sizin evinizde ve sizin verdiginiz güven ve huzurla kendinden gecmis Allah razı olsun.

cok tesekkur ederim yorumlar icin tek tek alintilayamadim.
cocuklar uyurken uyuya kalmisim aci aci muyav sesine uyandim kostum direkt..
oturmus yerde bana bakiyordu gorunxe sevindi. uyanmis :))

biraz peynir yedi geri uyudu . uyanikken de oturup usulca bakiyor sanirim cok sakin hayvan. IMG-20180610-WA0039.jpeg

Veterinere götürene kadar yıkamayın. Mümkünse çocukları da yaklaştırmayın. Dokununca filan elinizi yıkayın kendiniz. Sütü sulandırıp verirseniz daha iyi olur. Tuvaletini yapabiliyor mu? Biraz kum koyup kutuya deneyin. Ne kadar küçük bilmiyorum. Bir de belediyelerin veterinerliği oluyor pazartesi günü oraya götürmeyi deneyin. Ücretsiz bakılır. Siz de rahatlamış olursunuz.
Annesi varsa diye kediyi aldığınız yere bakabilirsiniz. Arıyorsa yine oradadır.

Yavru kedilerin yıkanması tavsiye edilmiyor. Hele bi rahatsızlığı varsa sakın yıkamayın havaların sıcak olması filan farketmez iyice hastalanır. Biz kedilerimizden birini yavruyken yıkamıştık yazın hemde sonra bi ton uğraştık iyileşsin diye. Çıkardığı sesi genelde mutlu olduklarında çıkarırlar ama yavru kediler aç olduklarında da çıkartabilirler. Bebek maması varsa normal bebeğe hazırlar gibi hazırlayıp verirseniz çok iyi olur. A101’de filan satılıyor. Hem kilo alır hem iyi beslenmiş olur. Normal süt filan vermeyin. Kediden insana bulaşan tek şey parazit maalesef. Şimdilik dikkatli olmanızda fayda var. Dış paraziti zaten görebilirsiniz. Tüylerindeki aralayıp bakın. İç parazit çok anlaşılmıyo ama tuvaleti garipse Yada karnında aşırı bi şişlik varsa iç parazit olabilir. Ama normal bi süt şişliği gibi değil baya sert ve şiş. Yakın bi yerde veteriner varsa arayıp eve çağırabilirsiniz gelip kontrol edebilirler aşılarını da yaparlar. Annesi olduğunu sanmıyorum annecinden kopan kediler genelde çok tepki verip susmadan bağırıyorlar bu kadar sessiz durmazdı

Yavru kedilerin yıkanması tavsiye edilmiyor. Hele bi rahatsızlığı varsa sakın yıkamayın havaların sıcak olması filan farketmez iyice hastalanır. Biz kedilerimizden birini yavruyken yıkamıştık yazın hemde sonra bi ton uğraştık iyileşsin diye. Çıkardığı sesi genelde mutlu olduklarında çıkarırlar ama yavru kediler aç olduklarında da çıkartabilirler. Bebek maması varsa normal bebeğe hazırlar gibi hazırlayıp verirseniz çok iyi olur. A101’de filan satılıyor. Hem kilo alır hem iyi beslenmiş olur. Normal süt filan vermeyin. Kediden insana bulaşan tek şey parazit maalesef. Şimdilik dikkatli olmanızda fayda var. Dış paraziti zaten görebilirsiniz. Tüylerindeki aralayıp bakın. İç parazit çok anlaşılmıyo ama tuvaleti garipse Yada karnında aşırı bi şişlik varsa iç parazit olabilir. Ama normal bi süt şişliği gibi değil baya sert ve şiş. Yakın bi yerde veteriner varsa arayıp eve çağırabilirsiniz gelip kontrol edebilirler aşılarını da yaparlar. Annesi olduğunu sanmıyorum annecinden kopan kediler genelde çok tepki verip susmadan bağırıyorlar bu kadar sessiz durmazdı
maalesef veteriner carsida merkezde bana uzak.. karni sis degil aksine cok bos. boyle duz durunca kemikleri gozukuyor. mide yeri yok gibi bisi.

Yaa benim Boncuğumun aynısı, yerim ben onu. O da ilk bulduğumda bu kadardı :) İçime sokasım geldi. Çok küçük değil, annesi sütten kesip bırakmış olabilir. Almakla çok iyi yapmışsınız. Tüyleri temiz görünüyor, belki sadece yorgunluktan uyuyakalmıştır çünkü hasta kediler yalanmayı kesebiliyor.

Kum yoksa evde kutu gibi bir şeyin içine ona tuvalet yapmanız lazım. Yoksa evde bir köşe bulmak zorunda kalır, size zor olur. Yoğurt varsa yoğurt da sever kediler. Mama alana kadar haşlanmış tavuk, ciğer gibi ürünler de verebilirsiniz. Çiğ olmasın tabi ama paraziti varsa daha kötü yapar.

Yaa benim Boncuğumun aynısı, yerim ben onu. O da ilk bulduğumda bu kadardı :) İçime sokasım geldi. Çok küçük değil, annesi sütten kesip bırakmış olabilir. Almakla çok iyi yapmışsınız. Tüyleri temiz görünüyor, belki sadece yorgunluktan uyuyakalmıştır çünkü hasta kediler yalanmayı kesebiliyor.

Kum yoksa evde kutu gibi bir şeyin içine ona tuvalet yapmanız lazım. Yoksa evde bir köşe bulmak zorunda kalır, size zor olur. Yoğurt varsa yoğurt da sever kediler. Mama alana kadar haşlanmış tavuk, ciğer gibi ürünler de verebilirsiniz. Çiğ olmasın tabi ama paraziti varsa daha kötü yapar.
:))
yalandiginu gordum ama on patisini ve poposunu yaliyor sadece. :/

Köşedeki bebişinizin elini de ısırırım, çok tatlı tombik tombik :)
mesela o uyurken minciriyor biraz hic tepki yok gozunu bile acmiyor :))
ama miyavladi onun sesine uyandim oturmus bakiyordu usulca peynir yedi gene gomdu kafayi.
sanirim cok korkmus yada cok yorgun..:/

mesela o uyurken minciriyor biraz hic tepki yok gozunu bile acmiyor :))
ama miyavladi onun sesine uyandim oturmus bakiyordu usulca peynir yedi gene gomdu kafayi.
sanirim cok korkmus yada cok yorgun..:/

Sersemlemiştir çocuklardan ötürü, annesi de yeni bıraktıysa eğer şaşkındır. Ya da evde doğum yapan kedilerin yavruları sahiplenilmeyince bırakabiliyorlar. O yüzden de eve alışkın olabilir. Veteriner görene kadar yıkamayın bence, hasta olabilir. Patilerinin altını silin şimdilik hafif ıslak bir bezle.

Poposunu görsek anlarız dişi mi erkek mi, bana da erkek gibi geldi aslında.

Annemler de 4 tane kedi var bende besledim iki tane sonra biri ben evde yoktum kaçmış diğeri öldü komşum sevmek için istedi kılçığını ayırmadan balık vermiş o takıldı 3gün veteriner veteriner gezdim kimse bişey yapamadı bu arada hiç birinin aşısı yok yaptırmayın demiyorum sadece biz yaptırmadık anne kedi dışarıda da geziyor bazen ev bahçeli balkondan geliyor hiç mikrop kapmadık hastalanmadık senelerdir de besleriz korkmayın hiç biley olmaz hem çocukların zihinsel gelişimi içinde faydalı diye biliyorum.

Back