Terkedilen erkek kardeşimin hikayesi

alevatay

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
8
0
6
34
İstanbul
Herkese selamlar, buraya erkek kardeşimin hikayesini yazmak için üye oldum. Bir sevgilisi çok üzdü. Ben kadın gözüyle baktığımda kafa karışıklığı ve üçüncü bir kişi ihtimalini görüyorum, sizler nasıl yorumlarsıjnız acaba. Yaşnan olaylar aşağıda, kardeşimin baika bir forumda yazdığı yazdıan copy paste yapıyorum, yani onun ağzından. İkisi de 30'lu yaşilara yakın iş güç sahibi iyi eğitimli insanlar. Kardeşim bu kızı çok sevdi ve çok değer verdi, bir kere olsun üzdüğünü, kırdığını bilmem. Güzel sözünü, çiçeiğini, hediyesini hep özenerek gösterdi ama işte bazen iyi insanların kıymeti bilinmiyor.

3 senelik ilişki bitti. Aslında bu ikinci terkedilişim. İlki geçen sene olmuşru, işikimizn 1,5 ylında. Yeni işe başlaıdğı dönem, birkaç tartışma sonrasında, benimle olamayacğını ve beni artık sevemdiğini söylereyerek gitt. Ben de ona evlenme teklif etme hazırlığı içindydim, bunu yaprken kendi kendime glein güvey olmadım, benimle gelecekle iligli konuşan, hayaller kuran da oydu. Her neyse, bir hafta on gün geçti, barıştık. Çok pişman olduğunu, birçok şeyin üste üste geldiğini ve sorunu benmişim gibi algıladığını söyledi, bensiz nefes alamadığını söyeldi, ben de çok sevdiğimden barıştık. toparlandık, aradan 8-10 ay geçti, her şey güzel gidiyordu, her ilişkide olan ufak tefek tartışmalar yaşıyorduk, en osn 10 gün süreyle ben iş seyahatindeyken ayrı kaldık, yurtdışında olduğum zaman bana bir mesaj attı, hayat sensiz ne kadr zor, snle ne güzel nefes alıyormuşum ben diye. 5 gün sonra ise, yani türkiye2ye geri döndğüğmde beni terketti, artık eskisi gibi hissedemediğini, aşık olmadığını, sevmediğini söyledi. 10 gün ömöncesine kadar benimle gelecek hayalleri kuran kız, benimle hayat kurmak isemediğini söyedli ve gitti. evlenme meraklısı bir kız değil ama benime hep ilerisi hakkında konuşurdu. evimiz şöyle olsun, kedimiz olsun, çocupumuz olursa dı bu olsun vs.. birkaç ay iöeriisnde kendi evime çıkıcam, bir gün öylesine annemler eşya fiyatlarına baktım diye ağladı, beni sanki bu srüecin dışında tutuyormuşsun gibi dedi. saçmalama dedim. şimdi ise benimkle hayat kurmak istemediğini, sanki hiç hayatında yokmuum gibi olduğunu ve çok rahatladığını söylüyor. bir insan bu kadar rol yapabilir mi ? nedir bu ? kendisine sordupumda alışkanlık bazı şeyler, bilmiyorum diyor, ama insnaın alışkanlıktan gözleri dolar mı, böyle fgüzel şyeler yazar mı söyler mi ? hiçbir şey anlamadım, günlrdir kafamda sorular gezip duruyor.

Ayrıldıktan 3 gün sonra bir daha buluşuyırlar kardeşimin isteği üzerine:

3 saate yakın oturduk. Kötü, gergin bir buluşma olmadı. İki eski dost gibi sohbet ettik, bazı anlıarı hatırladık güldük. Ne olduğunu sordum, bana hep bir noktadan sonra sorgulamaya başladığını söyledi. Hissedemediğini söyledi. Psikolaga gidiyormuş. Ben alsında kendimi yıllardır (sadece ilişkimizle ilgili değil) kandırıyormuşum ve içimde çözmem gereken sorunlar olduğunu gördüm dedi. Benimle kurduğu evlilik hayallerinin o an konuşmayı sevdiği şeyler olduğunu farkettiğini ama mesela evde yastığa başına koydupğunda seninle evlnsem ne güzel olur diye düşündüğünü hiç hatırlmadığını söyledi (terapisti de bu yönde sorular sormuş). Neden sorgulama ihtiyacı hissediyorum ki dedi, neden emin olamadım senden sürekli sorguladım dedi. Ben de, sürekli sorgularsan ne dünyada veli çift kalır ne de ilişki kalır dedim. Mesela ilişkimizin küçük ritüelleri vardı. Günaydın mesajı,öğlen küçük bir yemek mesajı gibi ve bu ritüelleri başaltan da kendisiydi, ben sadece sevdim ve ayak uydurdum. Bana diyor ki, ben bunları sevmiyordum ve sen kızma diye yapmaya zorunlu hissediyordum. E dedim bunları sen başlattın, ben başlatmadım, sadece ayak uydurdun. Kendi kurduğun düzeni, sanki ben zorlamışım ki benim tarafıma çekmişssin ve sıkılmışsın dedim. Haklısın dedi. Seni sevdim ama çok derin sevemedim galiba dedi. Böyle bir buluşma geçti, kötü de hissetmedim, iyi de hissetmedim garip oldu. Benim anladığım, karşımda 30 yaşında, benden önce de uzun-kısa ilişki tecrbesi olmuş bir kadın var ama sanki ben ilk ilişkisiymişim gibi ne isteidğini, ne beklediğini bilemiyor, ne kendinden emin, ne karşıdakinden, bir şeylerden korkuyor ama o korktukları aslında gerçekten var mı o da belli değil. Sizler ne dersiniz ?

Ayrılıktan 1,5 ay sonra yine kardşeimin isteğiyle bir buluşma daha oluyor:

Beni terkeden sevgilimle bulustum gecenlerde. Seni artik sevmiyorumlar, yillardir kendimi kandiriyomusumlar, kendimle ilgili cozmem gereken problem var, sen varken yapamazdim terapiste gidiyorum falan dedi. Cok garip geldi halleri, uzuldum ama 3. Bir kisi ihtimali daha cok guclendi kafamda. Sanki benden bir an once kurtulmak ister gibi bir hali var, iliskimiz boyunca hic uzmedim kirmadim bu kizi. N'apiyosun dedim, ne degisti hayatinda, cikiyorum arkadaslarimla falan dedi. Sonra, aslinda arkadaslarimla da cok bulusmuyorum deyince kimle bulusuyosun dedim hafif tebessum ederek. Hayatimda biri yok, eger onu soruyosan dedi. Dedigim gibi ya psikolojik olarak dagilsmi durumda ya da gercekten farkli bir durum soz konusu. Bir de en son şöyle dedi; belki hata yaptığımı anlayacağım ama sen döndüğümde orda olmayacaksın dedi. Tepki vermedim ama neden böyle bir cümle kuruyor ki ? Bekle bir yere bir süre her an dönebiliri mi demek istiyor ? Bu kadar keskin cümleler kuran biriş böyle bir şey neden söyler ?
 

Kardeşinizin yazıklarına bakılırsa sorun gerçekten karşı taraftaymış. Artık psikolojik sorunları mı var diyeyim,bir başkası mı var diyeyim bilemedim. Olması muhtemel olan bi kaç şey daha var. Belki kızın ailesi kardeşinizi istemiyordur kız da böyle bi taktik geliştirmiştir.. Ama psikolojik açıdan çalkantıda olduğu bir gerçek :18: Allah hayırlısını nasip etsin ne diyeyim..
 

Ailesiyle ilgili hiçbir sorun yok, aksine çok severlerdi. Nerdeyse her almaya gittiğinde davt ederlrdi, annesi babası ablası otururlardı. Hatta kızın hasta olduğu bir akşam evlerindeymiş, annesiyle beraber salonda otururken kız, kardeişimn kucağında uyuya kalmış. annesiyle oturup dizi izlemiş bizimisi :) Annesi yazlıktan geldi mi zaeytin, reçel falan yolladı bize. Bir iki sefer de annemle telde konuşmuşlardı. KArdeşimi "damat" olarak istiyolardı kesinlikle ama işte kız kaçık çıktı. :)
 

o zaman üzülerek söylüyorum ki kızın durumu iyi değil -.-

umarım düzelir... Kız,kardeşinize geri dönmek istese kardeşiniz kabul edecek mi bu saattenn sonra ?
 
o zaman üzülerek söylüyorum ki kızın durumu iyi değil -.-

umarım düzelir... Kız,kardeşinize geri dönmek istese kardeşiniz kabul edecek mi bu saattenn sonra ?

Canım kardşeim çok seviyor bu kızı. Kızın o kadar söylediği şeye rağmen (seni sevmiyorum, seninle evlenmek istemiyorum, hiç yokmuşsun gibi geliyor vs) bu kıza bir kere toz kondurmadı. Gurur duyarım kardeşimle, yaşadıklarına ve karşısındakilerine saygısı çoktur. Dediğim gibi, bu kadar söylenenden sonra olmaz diyor ama ben ablası olarak ve bir kadın olarak içinde bir yerde umut olduğunu görüyorum. Kız dönse bile böyle kafadaki biriyle yola çıkmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Ben ablası olarak istemem ama yönlendirmem de.
 

Kardeşinizin kaliteli bir kişiliği var maşallah.

Bence de siz yönlendirmemelisiniz ama kardeşinizi de şimdiden uyarın,eğer olur da kız geri dönüp yeniden başlamak isterse kardeşiniz ölçüp biçip iyice karar verip başlasın. Kızın iyi olduğuna kanaat getirdiğinde tamam desin.
 

kardeşine maşallah gerçekten gözlerim yaşardı.

ama bu kızı unutmaya çalışsa iyi olur.evlense bile kıymet bilmez ve en küçük bir olayda boşanmaya kalkar.

sevmeye sevilmeye o kadar çok insan var ki inşaallah karşısına iyi biri çıkar.

takıntı haline getirdiyse ilaç kullanabilir
 
kızın duyguları belkıde gerçekten değişti kim bilir.
hangı kız hoşlanmadığı,sevmedıgı halde eskı takıntısını unutmak,kendısını daha ıyı hıssetmek için başka bırısı ıle görüşmüyorki belkıde bu kızda aynısını yaptı.sonrasındada ılgısı,karşısındaki insanın onu sevmesı vs oluncada ayrılamadı.aılesıde erkek aday iyi vs dıye belkide baskı yaptı ve kurtuluşu psıkolojım bozuk durumuna getirmeye çalıştı ve alışkanlık halıne geldiği içinde bırakmak istemedi... sonrasındada evlilik cocuk oyuncağı olmaması sebebı ıle yapamayacağını anlayıp bunu dile getirdi.
olay sadece bu kadar basıt aslında dışardan bakıldıgında.ancak bızler ya olamaz nasıl olacak ama sevgılıydıler ılgılılerdı vs seklınde düşünüyoruz olayın içindeyken.kardeşiniz unutursa ıyı olacağı kanısındayım.
 

Cok guzel bir bakis acisi. Tabii ki bu ihtimal de cok guclu ancak kizin davranislarini ustste koyunca karisiyor kafalar. Diyorum ya, kardesim 10 gunlugune yurtdisindaydi, ordayken b i mesaj atmis, sensiz hayat ne kadar zor falan diye. Ayrilmadan 5 gun once oluyor bu. Surekli gelecekle ilgili konusur, hayaller kurardi. Yok evimiz soyle olsun, kedimiz olsun mu falan filan. Tabi ben boyle icimden gelmeden yasayamadigim icin cok garip geliyor bana bu tavirlar. Aliskanlik da olsa hissetmedigim halde bunlari yapamam, rahatsiz olurum.

Ucuncu bir kisi ihtimali benim de aklima en cok yatan ihtimal aslinda. Terapist tarafi da, belki cevresindekilerin onu yargilayacagindan korktugu icin boyle bir yonteme basvurdu, kendini rahatlatmak icin.‎
 
Copy paste yaptım deyince meraktan baktım.
Ne kadar çok yere yazılmış sorulmuş.
Böyle biri haketmiyor bu kadar değeri.
 
Bir de son soyledigi 'belki hata yaptigimi anlicam ama dondugumde sen orda olmayacaksin' lafi var. Burda da ne yapmaya calisiyor ? Acik kapi mi birakiyor ? Dur ben bir bakinayim etrafa , uygun bir sey olmazsa donerim belki, sen bekle mi diyor ? Kafa karisikligindan baksa bir sey degil su an kardesimin yasadigi. Kendisine bir daha gorusmemesini de soylemistim, ne dese kiz kafa karistiriyor.
 

üzmemeye çalışıyor benım anladıgım yanı başka bırısı girmiş hayatına muhtemelen ve sevmedıgı bırısıyle evlılıgı düşündüğüne pişman olmuş.dolayısıyla ileride kendısını suçlamasın ve kardeşinizi üzmemesi için kelime oyunu oynuyor başka bırsey degıl bu durum
 
Tabi bu kiz ikinci kez yapiyor bunu. Gecen sene de 1-2 ay onceden planladiklari yurtdisi tatiline gitmeden 1 gun once terketti cocugu. Kardesim buna yurtdisindayken dogumgununde evlenme teklif etmeyi planliyordu. 10 gun sonra cok pisman oldum, bazi seyler ustuste geldi hislerimi yanlis yorunmladim dedi bizimkisi de affetti baristilar. Simdi yine aynisi ama bu sefer daha ani oldu. Gecen senekinde ayrilik oncesi 2-3 buyuk gerginlikleri omustu.
 
Farkli yorumlari olan arkadaslar var mi acaba ? Konuyu buraya tasimamin acaba farkli kesimlerden bircok kadinin olmasi. Kendi arkadaslarimla da kardesimin cok ozeli oldugu icin bu kadar detayli paylasamiyorum.
 
özetle:kız,kardeşinizi kesinlikle sevmiyor.zaten bu konuşmalar kardeşinizin isteği üzerine olmuş.yoksa arayacak falan değildi.bence yedekte tutuyor kardeşinizi. kafaya taktığı başka biri var bence o olmazsa açık kapı bırakıyor dönmek için.unutamadığı bir eski sevgilide hortlamış olabilir.
kendinizden pay biçin sevdiğiniz bir insana bu lafları sarfetmezdiniz,sarfetmeyi bırakın bir gün bile ayrı kalmak istemezdiniz .yada borderline ,bipolar gibi hastalıkları olabilir çünkü dengesiz davranıyor
hasta değilse bile profesyonel yalancı inanmadığı şeyleri söyleyecek kadar hemde belkide aynı anda iki üç ilşki bile yaşamış olabilir
 

Hasta mı değil mi bilemiyorum ama iç dünyası son derece karışık bir kız. Aslında öyle büyük problere yol açabilecek bir yaşantısı yok. İşinde çok mutlu değil, kredi ve kart borçları var bunları takarmış kafasına kardeşimin dediğine göre. Şimdi de terapiye gidiyrmuş. Hatta sinematerapi gruplarına katılıyormuş. Bir şekilde vazgeçmiş ama nednei sevgi eksikliği mi başka bir şey mi bilemiyorum ben de.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…