Ekmekler Pideler Tereyagli ekmek cok lezzetli ve Resimli

clochette

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
844
2
96
Bursa
tarirfi internetden buldum

aldiginca un
2su bardagi su
1tatli kasigi tuz
yarim yas maya
arasina surmek icin:eritilmis tereyagi ve siviyag karisimi

unu yogurma kabina alin ortasini acip maya su ve tuzu koyup yogurun 10 adet beze yapip teker teker acin her yufkanin uzerine hazirladiginiz yagdan surun ve diger yufkayi uzerine koyun tekrar ayni islemi yapin 5 yufka bitene kadar ayni yapin diger 5 yufkayida ayni yapin yani iki tane beserli gurup olacak
sonra her gurubu bi kenardan baslayip sararak rulo yapin yaptiginiz rulonun iki ucundan tutup burkun yaglanmis tepsiye bir ucunu ortaya koyup etrafina dolayin diger gurubuda ayni yapip tepsiye dolayin uzerini yag surup onceden isitilmis sicak firinda pisir

Son düzenleme:
Hımmm harika görünüyor.Bugün temizlik işlerinden vaktim kalırsa yarın sabah kahvaltıya gelecek misafirlerim için yapayım.Paylaşımın için teşekkürler cnm.Yalnız ben yaş maya kullanmıyorum,instant mayaylada olur mu acaba?

ayy harika hemen maya aldırıp bende yapıcam.. nefis kokusu burya kadar geldi sanki tadını ağzımda hissettim yaa karnımın aç olduğu belli oluo cokacimcoook ellerine sağlık cnm.. yapınca resim eklerim bende ok.

Hımmm harika görünüyor.Bugün temizlik işlerinden vaktim kalırsa yarın sabah kahvaltıya gelecek misafirlerim için yapayım.Paylaşımın için teşekkürler cnm.Yalnız ben yaş maya kullanmıyorum,instant mayaylada olur mu acaba?

olabilir cunku bende bazi tariflerde yas maya oluyor toz kullaniyorum toz maya oluyo yas kullaniyorum evde ne varsa onu kullaniyorum instant da olobilir ama sakin mayalandirmayin hamuru yoksa tel tel olmaza.s.

harika görünüyor canım benim......yeni tatlar denemeyi çok severim...eklediğin ve bizlerle paylaştığın için teşekkür ediyorum....

:1hug::asigim:

çok güzel görünüyor :nazar: ellerinize sağlık, mayalı işlerde çok başarılı değilim ama mayalanması gerekmiyormuş,
inşallah bunu yapabilirim,en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum,teşekkürler
a.s.

çok güzel görünüyor :nazar: ellerinize sağlık, mayalı işlerde çok başarılı değilim ama mayalanması gerekmiyormuş,
inşallah bunu yapabilirim,en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum,teşekkürler
a.s.

evet mayalanmiyo yoksa tel tel olmaz bende yeni yeni yapiyorum hamur islerini ben bile basardiysam herkes basarirkaydirigubbakcemile3
afiyet ola a.s.

Son düzenleme:
kiz ellerine saglik nasil guzel yapmisin valla dedigin gibi tel tel ayrilmis
hep byuk parcalar halindemi yaptin
recimden cikimda bende denerim bu tarifi

kiz ellerine saglik nasil guzel yapmisin valla dedigin gibi tel tel ayrilmis
hep byuk parcalar halindemi yaptin
recimden cikimda bende denerim bu tarifi
sympathique begendiyse tamamdir:hooray:
sen bu rejimden cikamassin iyisimi yap bi ara ye aklinda kalmasin merak etme sana fazla dusmezhihoyyyt
evet buyuk parca olarak pisti kesmedim sonra resimde gordugun gibi koparta koparta yedik

Back
X