Tercihlerin son günü kafa karışıklığı

Aslında belli bir süre yurt dışında çalışmayı . Sosyal hizmetin gelismis ulkelerde nasil ilerledigini gormek isterim :)

Aslında belli bir süre yurt dışında çalışmayı . Sosyal hizmetin gelismis ulkelerde nasil ilerledigini gormek isterim :)

Peki bunu yapabilecek imkana sahip misin? :)

Genelde herkes yurtdışına çıkmak ister. Tecrübe açısından. Ama çok az kişi gerçekleştirir. O yüzden diyorum imkânın var mı diye. Hem maddi hem manevi :)
Veya seçtiğin üniversitenin yurtdışı programları nedir?

İngilizce okumak yerine, 4 yıl boyunca farklı farklı dil kurslarına gidebilirsin. İngilizce, İspanyolca, Japonca, Çince, Almanca gibi.

Aslinda soyle turkce programi uste ingilizce programi alta yazmayi planliyorum . ingilizce program benim siralamamdan daha dusuk arada 1k var ve onun gelme olasiligi cok yuksek .

fakülte olarak kurulabilmesi için belirli sayıda bölüm ve her bölümde belirli sayıda hoca olması lazım
yüksekokulda daha çok uygulamalı öğretim olur
diploma farkı yoktur
ancak ilk girişiniz ise o üniversite ve bölümde okumak yerine tekrar hazırlanmanızı tavsiye ederim
sosyal hizmeti de açıktan ikinci üniversite olarak okursunuz daha sonra

Neden ? Ben sosyal hizmeti gercekten cok istiyorum .soru üniversite mi bölüm mü ? Hala değistirme sansim varken ogreneyim:)

Neden ? Ben sosyal hizmeti gercekten cok istiyorum .soru üniversite mi bölüm mü ? Hala değistirme sansim varken ogreneyim:)

öncelikle yüksekokul demek yeterli unvanlı hocaya sahip değildir. demektir ki baktım dediğiniz üniversite ve bölüme 2 yrd.doç. bir tane de arş.gör. var
göreceğiniz eğitimin kalitesinin düşük olduğunun göstergesi
ayrıca sosyal hizmet kpss ile atanılacak bir bölüm yani mezun olduğunuzda yine bir sınav stresi ve mülakat stresi sizi bekliyor olacak
tavsiyem mezun olduğunuzda özel sektörde de ilerleyebileceğiniz bir bölüm okumanız
ayrıca ikinci üniversite artık çok yapılan bir olay ve sosyal hizmet de en çok tercih edilenlerden siz o kadar ingilizce okuyup emek verdikten sonra onlarla aynı muameleyi göreceksiniz diplomanızın bir değeri olmayacak
üniversite bitince size diğerlerinden farklılık kazandıracak bir bölüm kazanmanız lazım bana göre

artı olarak böyle üniversitelerde hazırlık tuzaktır bana göre

Bu arada yaptiginiz arastirma icin tesekkur ederim :)

rica ederim :))
vakıf üniversitesi tercih edecekseniz üniversitenin ait olduğu vakfın kendini geçindirip geçindirmediğine bakmanız lazım yani eğer o vakıf o üniversiteden gelen parayla geçiniyorsa sorundur.
örneğin sabancı üniversitesinde gelen para yine eğitime gider çünkü sabancı ailesinin paraya değil prestije ihtiyacı var
bölüm olarak da önemli olan sizin gönlünüzden geçen neyse onu okumanız çünkü o artık sizin mesleğiniz olacak ancak seçeceğiniz bölümün ülkedeki durumunu da göz önünde bulundurup seçmeniz gerekir
ben direkt şu bölüm okuyun dersem yanlış olur çünkü sizi tanımıyorum karakterinizi bilmiyorum eğilimlerinizi bilmiyorum.

Sosyal hizmeti gercekten okumak ve ogrenmek istiyorum . kesintisiz burs imkani sagliyor ve ben tam burslu yazdim o yuzden sıkıntı olmaz diye dusundum

Sosyal hizmeti gercekten okumak ve ogrenmek istiyorum . kesintisiz burs imkani sagliyor ve ben tam burslu yazdim o yuzden sıkıntı olmaz diye dusundum

kesintisiz burs şudur bölüm 4 sene ise o yıllar burslusunuzdur.
ancak okul uzadığı andan itibaren bursunuz kesilir işte hazırlığı da bunun için koyarlar
çoğu vakıf üniversitesi bu imkanı sunar bazı üniversiteler bunu süsleyerek anlatıp göz boyar

Son tercihim bir sene daha hic bir yeri kazanamazsam kalirim ama gercekten gucum yok . Ilk tercihim istedigim bolumu okumak 2.si bu sene okumak. 3. Olmaz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…