- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.043
-
- Konu Sahibi SusmayanKalem
Hangi üniversite ve hangi bölüm ? Benim zamanımda da geçme notu 70 di 10 saat devamsızlıktan sonra direkt yaz okuluna kalıyordun ve yıl içindeki notlarının ortalamasının 70 olması gerekiyordu exit yani hazırlık geçiş sınavına girebilmek için. Sonuç advanced seviyesinde ingilizce sahibi oluyorsun. İng artık aranmıyor, diğer diller var mı diye bakılıyorken, ing bu kadar elzemken neden türkçe isityorsun ki okumak ?
Ben eski kafaliyim universiteden sasma derim ama sen bilirsin.
Bölüm 4 yıllık ise fakülte veya yüksekokul olmasının mezun açısından hiç bir farkı Yok.
Yüksek lisans yapabilirsin ikisinde de.
İstediğiniz bölümde İngilizce bilmek çok elzem değil insanlar kolayını seçer.
İngilizce tercih edilmediği için puanı düşüktür.
Anlayamadığınız kısmı neresi bende onu anlamadım..
Çalışırsam yaparım a çok güvenmeyin.
Ama gözünüzü korkuttukları kadar zor olacağını da düşünmüyorum.
Bahsettiğiniz bölüm göreceli olarak okuması zor bir bölüm değil. Türkçesini okuyan arkadaşınız abartmış.
Zaten tek seçenek sundunuz işin bizce si için diğer seçeneklerinizi de anlatın :)
Aslinda türkce okumak istemiyorum hatta deli gibi ingilizce okumak istiyorum ama ayni üniversitedeki arkadasim gozumu korkuttu . Biz turkceyle zorlaniyoruz sen ne yapacaksib diye . bir de devlet üniversitede 2 sene hazirlik hakkin var burada 1 ve üniversitenin yorumlarida gözumu korkuttu.
Gelisim üniversitesi sosyal hizmet
Bence ingilizce bölüm daha iyidir.Daha iyi fırsatlar sunar . Onun daha yüksek olmasi gerekir . İngilizce bölüm daha iyi öğrencileri hak eder :)
Im tercih konusundada.tercih et gitsin sorun yaşamazsin ve tercih etme gibi
arkadaşlar hep der. sanki uzaya roket atıyorlar hapsam. sallama arkadaşlarını biraz da kıskanclık vardır tabi. bölümünden eminsen üniversitenden eminsen ing oku mutlaka!
Türkiye geneli sizin gibi düşünmüyor demekki :))
Dil konusundaki yeteneginizi ve seviyenizi bilmeden yapılan herhangi bir yorumun zaten geçerliliği Yok...
İyi İngilizce bilmeme rağmen İngilizce Yüksek lisans beni zorladıı. Biraz daha fazla çalışmak işime gelmedi diyeyim yada.. siz de normalin üstüne çıkabilecekseniz çalışırken problem olmaz
Bir umuttur yaşamak .Ben tercih yapmamak icin o kadar direndim .Sonra baktim Istanbulda oluru olan bir yer var .Tutursa anadoludada bir yer var yazayim dedim . Ama ek tercihte gözüm yok kalirsam ahala ortagizKanki hani mezuna kalıyorduk. Sattın beni
Gitsen de kalsan da senin için hayırlısı olsun.Bir umuttur yaşamak .Ben tercih yapmamak icin o kadar direndim .Sonra baktim Istanbulda oluru olan bir yer var .Tutursa anadoludada bir yer var yazayim dedim . Ama ek tercihte gözüm yok kalirsam ahala ortagiz
Amin kuzucum cumlemiz icin:*****Gitsen de kalsan da senin için hayırlısı olsun.