Tercihlerin son günü kafa karışıklığı

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.043
Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum . Öncelikle merhab diyeyim . Uzun zaman sonra yine ben :)...

Bir çoğunuzun bildigi gibi bu sene sınava girdim ve sonunda tercih yapmaya karat verdim ama kafam biraz karışık .

İstanbulda özel üniversitede İngilizce istedigim bolum tutuyor ama Türkçe si tutmuyor . Benim mantığım bunu kabul etmiyor . Bence İngilizcenin sıralamasi Türkceninkinden daha iyi olmaliydi .Neden böyle ? Acaba ingilizce hazirlik cok zor o yüzden mi ?

Diğer sorum bu bölüm 4 yıllık ve yüksek okulda . Yüksek okulvefakültenin farkini cokarastirsim ve önüme 2 şey çıktı . Biri yüksek okulun kurulması daha kolay diğeri yüksekokul mezunları yüksek lisans yapamaz . Bunum hakkında başka bilgisi olan var mı ?

Ve hazırlığın gecme notu 70 mismis zorlanir miyim ? Normali , oluru bu mu ?

Ingilizce öğretmenim genellikle çalisirsam cokiyi bir ingilizceye sahip olacagimi ama çalismadigimi söylerdi. Çalışırsam yaparım gibi geliyor .

Sizce ne yapmaliyim?

Bu arada %100burslu ve kesintisiz burs imkani var o yüzden yazıyorum .

Teleden yazdığım icin yazim hatalari olabilir kusura bakmayın

Hangi üniversite ve hangi bölüm ? Benim zamanımda da geçme notu 70 di 10 saat devamsızlıktan sonra direkt yaz okuluna kalıyordun ve yıl içindeki notlarının ortalamasının 70 olması gerekiyordu exit yani hazırlık geçiş sınavına girebilmek için. Sonuç advanced seviyesinde ingilizce sahibi oluyorsun. İng artık aranmıyor, diğer diller var mı diye bakılıyorken, ing bu kadar elzemken neden türkçe isityorsun ki okumak ?

Aslinda türkce okumak istemiyorum hatta deli gibi ingilizce okumak istiyorum ama ayni üniversitedeki arkadasim gozumu korkuttu . Biz turkceyle zorlaniyoruz sen ne yapacaksib diye . bir de devlet üniversitede 2 sene hazirlik hakkin var burada 1 ve üniversitenin yorumlarida gözumu korkuttu.

Gelisim üniversitesi sosyal hizmet

Bölüm 4 yıllık ise fakülte veya yüksekokul olmasının mezun açısından hiç bir farkı Yok.
Yüksek lisans yapabilirsin ikisinde de.

İstediğiniz bölümde İngilizce bilmek çok elzem değil insanlar kolayını seçer.
İngilizce tercih edilmediği için puanı düşüktür.
Anlayamadığınız kısmı neresi bende onu anlamadım..

Çalışırsam yaparım a çok güvenmeyin.
Ama gözünüzü korkuttukları kadar zor olacağını da düşünmüyorum.

Bahsettiğiniz bölüm göreceli olarak okuması zor bir bölüm değil. Türkçesini okuyan arkadaşınız abartmış.

Zaten tek seçenek sundunuz işin bizce si için diğer seçeneklerinizi de anlatın :)

Bence ingilizce bölüm daha iyidir.Daha iyi fırsatlar sunar . Onun daha yüksek olmasi gerekir . İngilizce bölüm daha iyi öğrencileri hak eder :)

Im tercih konusundada.tercih et gitsin sorun yaşamazsin ve tercih etme gibi

arkadaşlar hep der. sanki uzaya roket atıyorlar hapsam. sallama arkadaşlarını biraz da kıskanclık vardır tabi. bölümünden eminsen üniversitenden eminsen ing oku mutlaka!

Bence ingilizce bölüm daha iyidir.Daha iyi fırsatlar sunar . Onun daha yüksek olmasi gerekir . İngilizce bölüm daha iyi öğrencileri hak eder :)

Im tercih konusundada.tercih et gitsin sorun yaşamazsin ve tercih etme gibi

Türkiye geneli sizin gibi düşünmüyor demekki :))
Dil konusundaki yeteneginizi ve seviyenizi bilmeden yapılan herhangi bir yorumun zaten geçerliliği Yok...

İyi İngilizce bilmeme rağmen İngilizce Yüksek lisans beni zorladıı. Biraz daha fazla çalışmak işime gelmedi diyeyim yada.. siz de normalin üstüne çıkabilecekseniz çalışırken problem olmaz

Aslında baya arastirdim bu konuyu . Ingilizce okumayi gercekten istiyorum . Çalışırken kendi bölümümle ilgili terimler sözlüğü bulur ve çalışırsam yaparim gibi geliyor ama seviyemi bende bilmiyorum .

Lisans programlarında, fakülte veya yüksekokul farketmiyor. Elde ettiğiniz haklar ikisinde de aynı.

İngilizce bölüm konusunda da, şunu söylemek istiyorum. Amacınız mezun olup KPSS ye girmekse, bence İİngilizce bölüm ile kendinizi kasmayın.

Mesela tıp fakültelerinde de çoğu üni de İngilizce daha düşük. Çünkü fazladan 1 yıl ve okumak zor, artı Tus Türkçe. Yani sizde de sonuç olarak KPSS Türkçe.

Ama, yok benim farklı düşüncelerim, hayallerim, ideallerim var diyorsanız, bu idealleri gerçekleştirebilme yüzdesine göre, İngilizceyi tercih edebilirsiniz :)))

Şahsi fikrim, ben fazladan 1 yıl hazırlık okuyacağıma, hayata 1 yıl erken atılmayı tercih ederdim. Çünkü seçeceğin bölümde, İngilizce çokta elzem değil. Ve dil, sonradan desteklenebilen birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…