Tercih.

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Bu konuyu bilerek SBS ile ilgili eğitim bölümüne açmadım bunu bilmenizi isterim öncelikle. Çünkü benim bu soruların cevabına gerçekten ihtiyacım var ama malesef ki o bölümde birinin konusuna cevap gelmesi 1 ayı buluyor. Tercihler için 1 aya sahip olmadığım için size buradan danışmak istedim. Lütfen mod'larımız bana kızmasın. Hem bu da bir derttir. O yüzden burayı seçtim zaten. İstediğim cevapları alınca konuya istediğini yapabilirsiniz. Konumuza gelelim :

Şimdi .. Çok sevdiğim bir yiğene sahibim çokta çalışkandır kendisi.
Bu sene Lise için tercih yapacak ve şu an lisede olduğum için ve iyi bir lisede eğitim gördüğüm için tercih konusunu bana bıraktılar. Ben de seve seve yardımcı olurum dedim. kendi dönemimde liseye sorunsuz girmiştim. Yani benim sahip olduğum puan, girdiğim lisenin tabanından büyük olduğu için hiç olur mu falan olasılığına takılmamıştım.
Yiğenimin tercih puanı 460 geldi. Bu sene 8.sınıfta 485 almasına rağmen. Evet doğru. 460 geldi. bence bu gerçekten düşük bir puan. Sistem her seferinde çok sağolsun(!) "meb" sayesinde değişiyor. Benim liseye girdiğim dönemle tabiki bir değil. Pazartesi günü gidip kendi dershanemden de yardım alacağım tabiki ama size de danışmak istedim.
Yiğenimin istediği liseler 471-472 ve 476 puanlarına sahip. Ankara da oturuyoruz. Bu sene 2.tercih hakkı kalkmış durumda ve yedek olayları var. I.yedek, II.yedek III.yedek ve IV.yedek olayı mevcut sistemde.
Ben bu yedek olayını ne kadar araştırma yapsam da bulamadım.
• Yedek ve asiller nasıl oluyor ?
• Bir okula asilken başka okullara da yedek olunabiliyor mu ?
• Yedek öğrenciler için güncel kontenjan durumunu öğrenmek mümkün mü ?
• Yedek yerleştirme sırası nasıl işliyor ?
Bir de aramızda eğitimci olan yada daha önce tercih yapan akrabağası varsa,
• 460 puanla 470'lik liselerin gelmesi mümkün müdür ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Üzgünüm ama çifte standart uygulayamam..Konuları ilgili başlıklara açmanızı rica ediyorum.
Bu sebeple konu "Seviye belirleme sınavı(SBS)"başlığına taşındı.

Yeğeninix bu sene 485 puan almış ama 6 ve 7deki sbs puanları düşükmüş ki puanı 460 gelmiş yani bu gayet normal bir şey sistem 6. sınıf puanın %25ini 7. sınıf puanının %35ini 8. sınıf puanının %40ını alıyor.Neyse istediği okullara girebilmesi için puanların düşmesi lazım ama puanların düşmesi çok zor yıllardır düşmüuo hep yükseliyo çünkü o yüzden en iyisi başka okullara yönelmesi.Malesef ben de asillik yedeklik sistemi hakkında hiçbir şey bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…