girmek istiyorum kızlar muhasebe okuyodum bu sene mezun oldum iki senelik i.ü kazandım ama gidemicem o kadar tercih yapmıştım bu geldi aralarından
şunu sorucam seneye ne kadar puanım düşücek
bide seneye dersanede dil bölümüne girmek istiyorum normalde e.a yım... lys de de dil sınavına girmek istiyorum kazanır mıyım acaba üni.de de rus dili ya da çin diili falan tercih edicem
gitmek istemediğin bölümü niye tercih ettin ki hadi olan oldu diyelim meslek liseli birinin dilden girmesi çok zor zaten puanın baya düşecek seneye
şansını kaybetme bu yıl kaydını yaptır ama dondur hakkın gitmesin,
seneye kazanamazsan buraya git ama bence hiç vakit kaybetme bu yıl başla ...
alan dışı olduğunuz için okul puanınız 0.12 ile çarpılcak.
kazanıp gitmediğiniz için bu 0.12 ile çarpılan okul puanınızın yarısı kesilcek.
dil için ygs den de iyi puan almanız gerekiyor. iyi düşünüp karar verin bence.
umarım herşey istediğniz gibi olur
ben lisede dil bölümünden mezun olmuş ve yds den sınava girmiş biri olarak söylüyorumki dil sınavı helede bu alanı okumayan için çoook zorr..ve her geçen sene sınavlar zorlaşıyo..ama tabi imkansız diye bişi yok istersen yaparsın niye yapamayasın ama ben senin yerinde olsam eşit ağırlık okuyup dil sınavına girmek için zamanımı harcamazdım.. eşit ağırlığın seçenekleri daha fazla..ayrıca çince acayip gelecek vaad edebilir ama feci bi dil..arkadaşlarım 4 yılda anca alfabeyi öğrendiklerinden falan bahsediyolardı ama ne kdr doğru bilemem..