Terapistin dedigi seyi kafama taktim

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.737
12.043
Merhaba arkadaslar su aralar yalnizim yuzuyorum kitap okuyorum calisiyorum yuruyus yapiyorum bir arkadasimla bulusuyorum sikintidan Skype uzerinden terapistle konusuyorum ama buraya konu acmak kadar beni tatmin eden baska bir aktivite daha yok! :p Bazilarinizi biktirmis olabilirim, onlardan af diliyorum simdiden...

Bir haftadir yalniz basima tatil yapiyorum, bir otelde kaliyorum. Otelde Hintli bir adamla tanistim, kucuk bir otel ve sadece iki kisiyiz, terasta oturuyordu, beni de davet etti, ben de yirmi dakika yarim saat kadar oturdum onunla isim olmadigi icin. Adam orta yaslarda bir adam, gencliginde gemicilik yapmis, butun Afrika'da calismis, hemen hayat hikayesini anlatti bir cirpida, bu arada bekar ve yalniz oldugunu ama olse de Afrikaliyla cikmayacagini (irkci cunku, acik acik da bunu soyluyor) ekledi, bir yandan da bana yurudu hemen, diyor ki "sizi yuzerken izledim, saatlerce yuzdunuz, ne tukenmez enerjisi varmis bu kizin dedim, gozlukleriniz olmasa ne kadar guzel bir yuzunuz var, bekar misiniz?" bilmem ne. Konuyu 10. dakikadan aska meske iliskilere derin konulara getirdi yani. Ben de nisanli oldugumu ama nisanlimin su an ulkesinde oldugunu korona sebebiyle bana katilamadigini soyledim (tamamen yalan). Sonra da tesekkur ettim, calismam lazim diyip odama gittim.

Bunu terapiste laf arasinda anlattim, dedim ki "ay adam da susmak bilmedi, bir de irkci, ne kadar itici bir tip." Terapist dedi ki "sen o adami kendine benzetmissin cunku senin de begendigin karsi cinsle iletisimin aynen boyle." Dedim ne alakasi var ya? Ben de ozguvensizligimden oturu kendime cok odakliymisim, karsi cinsten gelen sinyalleri anlayamiyormusum, onlarin benden hoslanip hoslanmadigina bakmadan dogrudan butun hayat hikayemi anlatip karsi cinse yuruyormusum, gizemli degilmisim, ozguvensizligimden oturu spontan degilmisim, karizmatik degilmisim... O adam gibi bir intiba birakiyormusum hoslandigim insanlarda. Bunu duyunca basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Cok sinirlendim ve terapiste dedim ki "beni o zavalli itici yasli adamcagizla ayni kefeye koydugunuza inanamiyorum, bir de kendini sev diyorsunuz, bu mu kendini sevdirme yonteminiz???"

Bir yandan da hakli oldugunu hissediyorum. Dusununce o adam da irkci olmasini bir yana birakirsak, aslinda cok cirkin degil, hayat deneyimi var, kucuk yastan beri kendi ayaklari uzerinde durmus ve bir suru ulke gormus, isinde basarili, yasi biraz fazla ama tipi duzgun, fizigi fena degil. Davranislari, konusmalari azicik farkli olsa, yasina ragmen begenebilecegim de biri, herhangi bir kadinin begenebilecegi biri. Yani kagit uzerinde bir kadini cekmek icin bir eksigi yok ama hali tavri kac benden diyor adeta. Cok ama cok sikici bir tip. Yani bir sey var onu benim gozumde itici yapan. Ben de cok guzel degilim ama cok cirkin de degilim, isimde basariliyim, 14 yasimdan beri neredeyse yalniz yasadim, 20 ulke gordum, komik biriyim, ama begendigim erkekleri kaciran bir tavrim var. Ne oldugunu bulamiyorum. Mesela bu adamda o karsisindakini dinlemeden etmeden kendi hakkinda 1908637 bilgiyi ard arda siralamak. Beni henuz tanimadan dumduz yurumek, depar atmak. Kendini nedense asagi bir konumda konumlandirmak. Yani bir gizemsizlik, bir karizmasizlik, bir eziklik var ama tam betimleyemiyorum. Ben de belki de ayni seyleri yapiyorum. Mesela yeni tanistigim insanlara her seyi bir anda anlatiyorum. Onlari tanimadan hoslaniyorum ve bunu cok belli ediyorum. Yani o caresizligin kokusunu elbette aliyorlardir.

Sizce bir kadini itici yapan ne? Psikiyarist rol yapmanin uzun vadede bir ise yaramayacagini, tek carenin uzun vadede kendini sevmekten ve kendine deger vermekten gectigini soyluyor.

Terapist dedi ki "sen o adami kendine benzetmissin cunku senin de begendigin karsi cinsle iletisimin aynen boyle." Dedim ne alakasi var ya? Ben de ozguvensizligimden oturu kendime cok odakliymisim, karsi cinsten gelen sinyalleri anlayamiyormusum, onlarin benden hoslanip hoslanmadigina bakmadan dogrudan butun hayat hikayemi anlatip karsi cinse yuruyormusum, gizemli degilmisim, ozguvensizligimden oturu spontan degilmisim, karizmatik degilmisim...
Yuh! Terapistinizi değiştirin.

Terapistinizin aşağılık kompleksi var ve bu komplekslerini gözüne kestirdiği hastalarını ezerek bastırmaya çalışıyor bence. Geçmişte çok fazla psikolog ve psikiyatrist deneyimim oldu, en kötüleri bile asla benimle suçlayıcı şekilde konuşmadılar. İşinin ehli hiçbir terapistin de bu kadar etiketleyici konuşacağını sanmıyorum. Özgüvensizliğinden ötürü karizmatik değilsin nedir yav? O nasıl tespit? Sizin terapist, terapistlik olmuş. Oyuncağı olmayın, kendinize başkasını bulun.

Ben terapistinizin alanında uzman olduğunu hiç düşünmüyorum. Psikolog araştırması yaparken mutlaka Google’dan aldığı eğitimleri, hangi alanlarda çalışmalar yaptığını araştırın. Ben bu şekilde araştırdım ve muazzam sonuçlar aldım.
Hislerinizi çok belli etmemelisiniz diye düşünüyorum çünkü bu şekilde karşı taraf sizi kazanmak için hiçbir çaba sarfetmez. Çantada keklik olarak görür. Kendiniz olun taktik yapmayın ama her şeyi ağırdan alın. Birden tüm hayat hikayenizi anlatmak yerine karşı tarafa sorular sorabilirsiniz. Gündelik hayattan konuşabilirsiniz. Hatalarınızı bildiğiniz için bence çok kolay bir şekilde düzeltebilirsiniz

Hayir psikiyatrist kendisini aslinda cok seviyorum ve iyi geldigini dusunuyorum bana tam olarak ne dedigini hatirlamiyorum aslinda kelimesi kelimesine yazmadim sadece ana fikir olarak boyleydi.
Bu psikiyatristle ücret karşılığı ve yüz yüze psikoterapi seansları mı alıyorsunuz?

Psikiyatri bir tıp doktorluğu alanıdır, daha çok ruh sağlığı bozulmuş, ilaçla tedavi olan kişilerle görüşür. Siz emin misiniz psikiyatrla konuştuğunuza ?

Nedense aklıma i.. ile başlayan aplikasyonda kendini psikolog olarak tanıtan şarlatanlar geldi.

Hiç bir psikolog/psikiyatr böyle cümleler kurmaz. Size yaptığı "yani şöyle mi demek istiyorsun?" Vs yansıtmaları yanlış anlamış olabilir misiniz?

Bu psikiyatristle ücret karşılığı ve yüz yüze psikoterapi seansları mı alıyorsunuz?

Psikiyatri bir tıp doktorluğu alanıdır, daha çok ruh sağlığı bozulmuş, ilaçla tedavi olan kişilerle görüşür. Siz emin misiniz psikiyatrla konuştuğunuza ?

Nedense aklıma i.. ile başlayan aplikasyonda kendini psikolog olarak tanıtan şarlatanlar geldi.

Hiç bir psikolog/psikiyatr böyle cümleler kurmaz. Size yaptığı "yani şöyle mi demek istiyorsun?" Vs yansıtmaları yanlış anlamış olabilir misiniz?

Yok psikoterapi veren bir psikiyatrist tip mezunu uzun sure ruh sagligi kliniklerinde calismis egitimler almis makaleleri var kitaplari var vs sarlatan degil. Yani aslinda evet ben de yanlis anlamis olabilirim tam nasil soyledigini hatirlamiyorum su an. Normalde cok sevdigim ve bana iyi geldigini dusundugum biri.

Merhaba arkadaslar su aralar yalnizim yuzuyorum kitap okuyorum calisiyorum yuruyus yapiyorum bir arkadasimla bulusuyorum sikintidan Skype uzerinden terapistle konusuyorum ama buraya konu acmak kadar beni tatmin eden baska bir aktivite daha yok! :p Bazilarinizi biktirmis olabilirim, onlardan af diliyorum simdiden...

Bir haftadir yalniz basima tatil yapiyorum, bir otelde kaliyorum. Otelde Hintli bir adamla tanistim, kucuk bir otel ve sadece iki kisiyiz, terasta oturuyordu, beni de davet etti, ben de yirmi dakika yarim saat kadar oturdum onunla isim olmadigi icin. Adam orta yaslarda bir adam, gencliginde gemicilik yapmis, butun Afrika'da calismis, hemen hayat hikayesini anlatti bir cirpida, bu arada bekar ve yalniz oldugunu ama olse de Afrikaliyla cikmayacagini (irkci cunku, acik acik da bunu soyluyor) ekledi, bir yandan da bana yurudu hemen, diyor ki "sizi yuzerken izledim, saatlerce yuzdunuz, ne tukenmez enerjisi varmis bu kizin dedim, gozlukleriniz olmasa ne kadar guzel bir yuzunuz var, bekar misiniz?" bilmem ne. Konuyu 10. dakikadan aska meske iliskilere derin konulara getirdi yani. Ben de nisanli oldugumu ama nisanlimin su an ulkesinde oldugunu korona sebebiyle bana katilamadigini soyledim (tamamen yalan). Sonra da tesekkur ettim, calismam lazim diyip odama gittim.

Bunu terapiste laf arasinda anlattim, dedim ki "ay adam da susmak bilmedi, bir de irkci, ne kadar itici bir tip." Terapist dedi ki "sen o adami kendine benzetmissin cunku senin de begendigin karsi cinsle iletisimin aynen boyle." Dedim ne alakasi var ya? Ben de ozguvensizligimden oturu kendime cok odakliymisim, karsi cinsten gelen sinyalleri anlayamiyormusum, onlarin benden hoslanip hoslanmadigina bakmadan dogrudan butun hayat hikayemi anlatip karsi cinse yuruyormusum, gizemli degilmisim, ozguvensizligimden oturu spontan degilmisim, karizmatik degilmisim... O adam gibi bir intiba birakiyormusum hoslandigim insanlarda. Bunu duyunca basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Cok sinirlendim ve terapiste dedim ki "beni o zavalli itici yasli adamcagizla ayni kefeye koydugunuza inanamiyorum, bir de kendini sev diyorsunuz, bu mu kendini sevdirme yonteminiz???"

Bir yandan da hakli oldugunu hissediyorum. Dusununce o adam da irkci olmasini bir yana birakirsak, aslinda cok cirkin degil, hayat deneyimi var, kucuk yastan beri kendi ayaklari uzerinde durmus ve bir suru ulke gormus, isinde basarili, yasi biraz fazla ama tipi duzgun, fizigi fena degil. Davranislari, konusmalari azicik farkli olsa, yasina ragmen begenebilecegim de biri, herhangi bir kadinin begenebilecegi biri. Yani kagit uzerinde bir kadini cekmek icin bir eksigi yok ama hali tavri kac benden diyor adeta. Cok ama cok sikici bir tip. Yani bir sey var onu benim gozumde itici yapan. Ben de cok guzel degilim ama cok cirkin de degilim, isimde basariliyim, 14 yasimdan beri neredeyse yalniz yasadim, 20 ulke gordum, komik biriyim, ama begendigim erkekleri kaciran bir tavrim var. Ne oldugunu bulamiyorum. Mesela bu adamda o karsisindakini dinlemeden etmeden kendi hakkinda 1908637 bilgiyi ard arda siralamak. Beni henuz tanimadan dumduz yurumek, depar atmak. Kendini nedense asagi bir konumda konumlandirmak. Yani bir gizemsizlik, bir karizmasizlik, bir eziklik var ama tam betimleyemiyorum. Ben de belki de ayni seyleri yapiyorum. Mesela yeni tanistigim insanlara her seyi bir anda anlatiyorum. Onlari tanimadan hoslaniyorum ve bunu cok belli ediyorum. Yani o caresizligin kokusunu elbette aliyorlardir.

Sizce bir kadini itici yapan ne? Psikiyarist rol yapmanin uzun vadede bir ise yaramayacagini, tek carenin uzun vadede kendini sevmekten ve kendine deger vermekten gectigini soyluyor.

bence de bir insanı sadece kadını değil itici yapan çok konuşmak, gizemsizlik, yeni tanıştığın birine oturup herşeyini anlatmak, çok mimik kullanmak, surekli espri yapmak zorunda hissetmesi, ani duygu değişimleri, drama king/queen olması, ilk buluşmadan itibaren çok aşık izlenimi vermesi, karşıdaki kişiyi fazlaca övmesi, özguvensiz ezik duruş, kendini aşağılaması, kendinden aşırı bahsetmesi, açılan her konuya bir anıyla karşılık vermesi gibi gibi şeyler.

Aynen benim de aklıma öyle geldi. Malum instamom insanları kandırarak nasıl paralar kazanmıştı
🤷‍♀️🤷‍♀️ hiç sormayın. Bir şey de gelmiyor başlarına hukuki anlamda 🤷‍♀️
Yok psikoterapi veren bir psikiyatrist tip mezunu uzun sure ruh sagligi kliniklerinde calismis egitimler almis makaleleri var kitaplari var vs sarlatan degil. Yani aslinda evet ben de yanlis anlamis olabilirim tam nasil soyledigini hatirlamiyorum su an. Normalde cok sevdigim ve bana iyi geldigini dusundugum biri.

Valla ismini verin de yanlışlıkla sevdiklerimiz gitmesin o zaman 🤷‍♀️🤷‍♀️

Terapist kısmını geçiyorum ben. Siz "yeni tanistigim insanlara her seyi bir anda anlatiyorum. Onlari tanimadan hoslaniyorum ve bunu cok belli ediyorum." demişsiniz.

Doğru düzgün vakit geçirmediğiniz insanlara bile, hemen potansiyel ilişki olarak bakıyor ve bunu çok belli ediyorsanız, karşı tarafda ters tepki yapması çok normal bence.

Hem kendinizi değersizleştiriyorsunuz, pek de bir kriteriniz yok, erkek olsa yeter gibi... hem de karşınızda ki sıradanlaştırıyorsunuz. Tanıma fırsatı bile olmadan bana yürüdüğüne göre, Ali, Veli farketmeyecek buna diye düşünmekte haksız olmazlar sanki.

Bence terapistin dedigini kabul etmeyin, bana mantikli gelmedi.
Herkesin mizaci bir degildir.
Herkes karizmatik olamaz, cool ya da gizemli de olamaz, olmak zorunda da degil .
Bazilari da sevimlidir, enerjiktir, bicir bicirdir, sinirlari genistir, maceracidir vs
Belki siz ikinci kisimdansiniz, terapistin sizi boyle kotu hissettirmeye hakki yok.
Siz rol yapmadan kendiniz olmaya devam edin, bir gun elbet bu mizactan hoslanan biriyle karsilasirsiniz.
Cunku bence karizmatik olmadiginiz icin degil sadece kendinize uygun biriyle karsilasmamissiniz hepsi bu

Terapist amma acik sozluymuş. 😂 Terapistin soylediklerinin doğru oldugunu ve oyle yaptiginizi kendiniz de kabul ediyorsunuz zaten. 🙄 Size bir farkindalik kazandirmiş bence kotu de olsa.

Hintli de irkciymiş bak sen, acaba hic dusunuyor mu karsimdaki de hintliye bayiliyor mudur diye...
İrkçi olmadigimi dusunuyorum ama hintliyle de dusunmezdim ya. 😕

beni o zavalli itici yasli adamcagizla ayni kefeye koydugunuza inanamiyorum, bir de kendini sev diyorsunuz, bu mu kendini sevdirme yonteminiz???"

Yalnızca yarım saat oturup sohbet ettiğiniz bir adama "zavallı,itici, ihtiyar" diyor olmanız bence terapistinizin size söylediklerinden daha vahim.

Yok annem doktor eski ev arkadasim klinik psikolog en yakin arkadasimin annesi psikiyatr cocuklugumdan beri intihara kalkisan terapi ilac tedavisi goren biriyim oyle tuzaklara dusmem.

bu kadar kişi nasıl sana yardım edememiş...
yaşamayı beceremediğini duşunuyorsun sanırım... oyunu kurallara göre oynamak falan yok.

X