- 13 Temmuz 2018
- 271
- 479
- 53
- Konu Sahibi yazabombagibigiriyorum
-
Bırakır mı yoksa benim için ne iyi olacaksa onu mu yapar bilemiyorum. İyi olacağını düşünürse bırakabilir haklısınız.Ve bence sakın danışmanınıza ondan hoşlandığınızı söylemeyin çünkü ilk o terapiyi bırakır. Az çok biliyorsunuzdur... ve siz daha çok üzülürsünüz. Kendi içinizde aşabilirsiniz bu durumu.
Daha iyiyim şimdi. Terapiyi bırakıp başa sarmak istemiyorum.İşte kendi eğilimlerinizin farkındasınız ne güzel. Peki terapi sonrası sizi terkedene karşı hisleriniz ne durumda?
Çok rahatlattınız beni teşekkür ederim. Sanırım söyleyeceğim. Umarım sizin gibi duyarlıdır.Psikolojiyi bitirdim, nörobilimde araştırma yapıyorum artık
Sanmam başkasına yollayacağını, yani bana danışanım gelip söylese takınacağım tavır bu olurdu
Neden tam terapinin esas, önemli, düğüm noktasında başkasına yollayıp bir travma yaratayım ki
Öncelik her zaman danışanın iyiliğidir
Etik kurallara bağlı bir psikoloğun da böyle davranması icap eder
Çok rahatlattınız beni teşekkür ederim. Sanırım söyleyeceğim. Umarım sizin gibi duyarlıdır.
Size ne dese ona olan duygularınız yok olacak ki? Kendimizi kandırmayalım... yumuşak her tavır sizi ona çekecek ki duygularınızı da söylemiş olacaksınız. Söyledikten sonra ya size mesafe koyacak ya da başka arkadaşına yönlendirecek.Bırakır mı yoksa benim için ne iyi olacaksa onu mu yapar bilemiyorum. İyi olacağını düşünürse bırakabilir haklısınız.
Bunlar hep boşluktanMerhaba hanımlar. Ben bir ayrılık sonrası terapiye gitmeye başladım. Terapistim mesleğinde kusursuz. Hastalarının hepsine karşı çok ilgili tahmin edebiliyorum. Ama beni bu tutarlı ve empatik yaklaşımı çok etkiledi. Benim başıma kötü bişey gelmişti, o durumda benim de kızım var dedi, babacan yaklaştı. Orda evli olduğunu öğrendim. Kesinlikle evli birisiyle bir ilişki düşünmüyorum. Zaten terapist olması da uygun değil ve o öyle ahlaksız biri değil zaten. Ama ben sürekli onu düşünüyorum. Onların meslektaşlarıyla toplantıları oluyormuş, bir kere beni ona çağırmıştı kendi uzmanlığımla ilgili bişey anlatmam için. Kabul etmedim bu durumdan dolayı. İnanın hiç ona yaklaşmak gibi bir derdim yok lütfen yanlış anlamayın, evliliğe çok saygılıyım. En çok da bu yüzden benim içimi kemiriyor bu durum. Artık obsesyon gibi bir semptom mu oldu anlamadım. Konuşamıyorum da evli birine böyle bişey demem beklentim var gibi anlaşılabilir. Ama daha iyi bir terapist yok, terapiyi de bırakamıyorum yine başa dönmekten korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bence de terapiye devam etmelisiniz. Buradaki psikolog arkadaşa katılmıyorum o işin uzmanı olabilir fakat bir de gerçekler var. Her meslekte takdir yetkisi var bence. Ve psikologunuz da bunu uygulayıp başkasına yönlendirecek.Daha iyiyim şimdi. Terapiyi bırakıp başa sarmak istemiyorum.
Bence de terapiye devam etmelisiniz. Buradaki psikolog arkadaşa katılmıyorum o işin uzmanı olabilir fakat bir de gerçekler var. Her meslekte takdir yetkisi var bence. Ve psikologunuz da bunu uygulayıp başkasına yönlendirecek.
Takdir yetkisini kendisine bırakıyorum öyleyse söyleyeceğim :)Bence de terapiye devam etmelisiniz. Buradaki psikolog arkadaşa katılmıyorum o işin uzmanı olabilir fakat bir de gerçekler var. Her meslekte takdir yetkisi var bence. Ve psikologunuz da bunu uygulayıp başkasına yönlendirecek.
Belki de hayatımdaki bu boşluğu doldurmak için önerilerde bulunabilir. Teşekkürler.Terapide transferans dediğimiz olayı yaşıyorsunuz. muhtemelen onun ilgili empatik tavrını hayatınızda görmek istediğiniz birinin yerine koymak, boşluğu doldurmak istiyorsunuz. Terapistinizle durumu paylaşırsanız süreci buna göre yönlendirir
Evet terkederse o kadar da iyi değilmiş baş edemedi bu durumla deyip içimi rahatlatabilirim sanırım :)Bu gerçek hayat değil yalnız, terapi ortamındaki terapist-danışan ilişkisi, gerçek hayattaki kadın-erkek ilişkisi değil.
Terapistin cinsiyeti, ırkı vb olamaz terapide.
Tarafsız gözlemci olarak davranması icap eder.
Danışanımın bana ilgisi var, onu terk edeyim problemlerine diyen bir terapist de kendisine terapist demesin zaten.
Kendini objektif tutamayan, başarısız biridir demek ki o.
Ben de şunu diyorum işte etraf öğretmenim diyen ama öğretmenlik vasfı olmayan, doktorum diyen doktorluğu unutmuş insanlarla dolu. Hani iyi olanların sayısı çok çok az. Terapiste güvenmiyorum sizin kadar hassas olacağını sanmıyorum. Hanımefendi söyleme kararı aldı zaten. Onun muhakeme edebilmesi için ben de kötü polis kısmını oynuyorum. En doğru kararı yine kendisi verecek. Terapi seansları da ütopik yerler değil terapi almış biri olarak bunu söyleyebilirim.Bu gerçek hayat değil yalnız, terapi ortamındaki terapist-danışan ilişkisi, gerçek hayattaki kadın-erkek ilişkisi değil.
Terapistin cinsiyeti, ırkı vb olamaz terapide.
Tarafsız gözlemci olarak davranması icap eder.
Danışanımın bana ilgisi var, onu terk edeyim problemlerine diyen bir terapist de kendisine terapist demesin zaten.
Kendini objektif tutamayan, başarısız biridir demek ki o.
Faydalanmaz o konuda içim rahat. Zaten aksi olsa sezerdim şimdiye kadar. Kimsenin rahatsız olmayacağı şekilde devam ederiz umarım.Terapide çok sık rastlanır bu duruma,seanslar başarılı gidiyor demek ki ruhuna dokunmuş. Etik sahibi bir psikolog bunu farkeder ona göre devam eder,bunun çok da önemli birşey olmadığını tamamen görüşmelere has olduğunu bilir. Umarım sizden faydalanmaya çalışmaz.
Cevabınız ve güzel düşünceleriniz için teşekkürler.Boşluktasiniz ve o yuzden ole hissediyorsunuz, uzaklasmanizda fayda war.
Daha iyi bir terapist mutlaka bulursunuz, şuan bu kisiye alistginiz icin sanki daha iyisi hic yokmuş gibi gelebilir, kendinizi daha fazla uzmeyin lutfen
Öneriniz için teşekkür ederim.terapistinizi değiştirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?