Terapi icin normal mi bu fiyat?

Beni eleştirenleri yurt dışında müze gezmeye davet ediyorum şöyle müze başına 20-30 euro giriş ücreti verin de görelim sizi.
Neyse konu sahibinin konusunu daha fazla dağıtmayalım.Esas online terapiye 70 euro isteyen psikoloğun turist kazıklayan taksiciden farkı yok

Beni eleştirenleri yurt dışında müze gezmeye davet ediyorum şöyle müze başına 20-30 euro giriş ücreti verin de görelim sizi.
Neyse konu sahibinin konusunu daha fazla dağıtmayalım.
En son Berlin'deki Pergamon Museuma gittim, giriş 12 Euroydu gayet makul bir fiyat, 1 yemek parası. O da çok çok iyi ve merkezi bir müze olduğu için bu fiyatta, 5 Euroya da gayet iyi müzeler var. Müzeler insanlar için gayet ulaşılabilir yani, 5 euro ödeyip gayet güzel öğleden sonranın hepsi geçirilecek müzeler var. 20-30 Euroluk müze bilmiyorum zaten, bir giriş için çok fazla bir miktar belki 3 günlük pass o fiyata olur.

12 Euronun 200TL olması Almanların suçu mu, ne yapsınlar her gelene geldiği yerin kuru üstünden hesaplayıp ona göre mi para istesinler? Vah vah Türk ekonomisi bugünlerde pek kötü 1 euro yapalım girişi bunlara mı desinler? Türkiyede her şey gibi müze gezmenin de pahalı olmasında konu sahibesinin ve de Almanların rolü nedir?

Burda yazanlar çok yanlış yerlere saldırıyor, parası daha değerli olduğu için konu sahibesinin kazıklanmasının normal olduğunu yazanlar var, gelen yabancılardan daha çok para alalım diyenler var eee peki neden bizim paramız pula döndü diyen kimse yok İnsanlar hınçlarını alakasız yerlerden çıkarmaya çalışıyor, onun yerine alın elinize pankart gidin TBMMnin önüne hesap sorun kardeşim paramız neden pul diye. Bunun hıncını turistlerdeni alaksız insanlardan çıkarmaya çalışmak çok büyük bir saçmalık. Kaldı ki Türkiyenin şu noktaya gelmesindeki etkenlrden biri de bence ticari ahlakın olmaması. Ahlaksızlığı destekleyip sonra da bu ülke neden bu şekil demeyin sonra.

Ben dargelirli bir gezginim. Benim için kriter şu; 'bu müze bir öğün yemek parası mi?' cevap evetse ve ilgi çekici bir yerse girerim. Avrupa'da bu şekilde bir sürü müzeye gittim
Saat gecenin biri, anı kutumu arayip bulmakla uğraşmadim, sadece panomda asili iki bileti çektim.
Bunlardan biri Mona Lisa'nin da içinde olduğu, 35 bin eserin sergilendigi Louvre müzesi; 15 Euro (ki Paris'te hemen hemen o paraya zaten akşam yemeği yiyebilirsin) , ötekinde Hollanda'nın degirmenleriyle meşhur De Zaanche köyü, bir nevi örenyeri de diyebiliriz. Giriş 4 Euro... Ki Amsterdamda 4 euroya yemek bile yiyemezsin.
Yani benim kişisel deneyimlerime göre Avrupa'da müzeler çok da pahalı değil. İnsani ölçüde bir oran var. Bizdeki gibi 50 liraya yemek yiyebildigin bir yer senden griis için 300 TL istemiyor.
Ayrıca en son bu hafta yılbaşında Gürcistan'daydim. Tam adını hatırlamıyorum, alfabeleri farklı olduğu için. Ama kocaman,Etnografya müzesi gibi bir müzeye gittim . Giriş için sanırım 7-8 lari ödedim . Ki zaten bir öğün yediğim yemekler 5-10 lariydi. Yani müze için verilebilecek bir rakam.
Ayrıca Rus arkadaşımla kapıdan döndüğümüzde muzekart bana öğrenci senelik 20 (hadi yanlış hatırlıyor olayım otuz), ona ise 1 hafta ya da 15 günlük 300'lerdeydi. Şimdi baktım sizin mesajinizdan sonra, öğrenci 30, yabancı 600 olmuş.
Yani bu normal mi???
Bunu normal görenler adına ben utaniyorum.
Ayrıca yurtdışında kaziklanmamaya çalışıyorum, bu nedenle Türklerden ve Ortadoğululardan mümkün mertebe uzak duruyorum. Almanya'da bindigim türk taksici kaziklamisti en son beni. Nedense genlerimizde var sanırım yabancı görünce bir şeyler geçirme isteği oluyor insanlarda. 4 yıldır Hobi olarak turist gezdiriyorum, sayısız defa yaşadım göz göre göre fazla fiyat biçildigini

Camdaki kız icin gercegi daha kötü demis
Daha ne geldi yahu bu kızın basına
ben inanmıyorum.o kadar varlıklı bir kadın o kadar varlıklı bir adamla evleniyor.sence gerçek olsa tanınmaz mıydı çevresinde?yarı yarıya kurgu hikayeleri kalıbımı basarımm

Kurgu bencede
Yani bu kız hic mi sormadı ben bu korseyi niye giyiyorm falan:)
kız eğitimli istanbulda yaşıyor zengin.çeker giderdi evden .bir de bu kız sonrasında o şoförle sevgili oluyor şoför de evli memleketinde.böyle hikayesi olan kadın tanınmaz mı zengin çevrelerde?şoförle birlikte bilmem neyin eski gelini diye dedikodu kulisleri kaynardı

Bide öyle eli uzun bi kpder varken:)
Ben onu aralıklı izledim ara ara tam konuya hakim değilim ama o kpder asla bırakmazdı pesini:)

Gülseren Hanımın hikayelerine uydurma diyenlere biraz adliyelerini gezmelerini onuda yapmıyorlarsa her sabah bir saat Müge Anlı izlemelerini tavsiye ediyorum. Bizim memleketimizde malesef oradaki hikayeleri aratır ne iğrençlikler var. Üniversitede bir sosyoloji hocası ile tanışmıştım. Bana söylediği bir laf çok dikkatimi çekmişti. Demiştiki en büyük ahlaksızlıklar aslında bu kelimeleri dilinden düşürmeyip bunları kendilerine kalkan edenlerdir. İnsan imtihan olduğu şeyi kendine kalkan yapar. Kendisi hangi konuda zayıfsa ve bozuksa o konu üzerinden hep milleti diline dolar ve kendini temizlemeye uğraşır.Mesela bir toplumda ne en fazla dillendirilip ahkam kesiliyorsa emin ol o toplumda o konu ile ilgili büyük bir yozlaşma vardır demişti. O konuda bir sıkıntısı derdi olmayan kendi halinde yaşar gider, kimseye ahkam kesmez derdi. Bizim millette de böyle sorsan tüm Avrupa yozlaşmış bir insan misafirperver biziz ama ben Avrupaya gidipte ikili fiyat çekilen, turiste potansiyel av gözü ile bakan kimse görmedim, bizim ülkeye kadar.

çok çarpık ilişkiler var hayatlar var ülkemizde orda haklısınız.ensestten tut ağır psikolojik şiddete evlilik hayatı içinde kaçanlara vs.ama ben duydum tam 3 kişiden hikayelerinin çoğunun kurmaca olduğunu abartıldığını.neden bu kadın bu kadar savunuluyor onu anlamıyorumm.ülkemizde tonla mesleğini 3 kuruşa hakkıyla yapan doktor varken .

Kurgu bencede
Yani bu kız hic mi sormadı ben bu korseyi niye giyiyorm falan:)
o korse kıyafetlerden belli olmaz mı?bunun yaz mevsimi var denizi var.bu kızın arkadaşları nasıl farkına varmıyorlar?vücut tepki verir yaralar oluşur devamlı takınca.her gün takmış üniversiteye giderken.mantıklı mı?ben sorgulamadan mantığıma sığmadan hiç bir şeyi kabul etmem valla.inanan inansın banane

Yazınızı okuyunca aklıma Gülseren hanımın kliniğinin sayfasında kendisinin ve ailesinin ne kadar mükemmel olduğunu anlattığı tanıtım yazısı geldi.

Yazınızı okuyunca aklıma Gülseren hanımın kliniğinin sayfasında kendisinin ve ailesinin ne kadar mükemmel olduğunu anlattığı tanıtım yazısı geldi.
şimdi gördüm yazını, aradım buldum da bu nedir arkadaş. Sanki Serra Noyan özgeçmişi (bir genç kızın gizli defterindeki mükemmel ve her zaman haklı kiz).
Yani bunu her meslek grubu yazabilir ama sen psikiyatrsin. Sana sevgi göstermeyen babaların-çocuğunu önemsemeyen ailelerin çocukları, çocukluğu kavga gurultuden komşuya rezil olmaktan utanarak geçmiş insanlar, evliliğinde - işinde mutlu olamayanlar, çocuk hasreti çeken , çocuğunu ona buna bırakmak zorunda kaldigi için vicdan yapan anneler geliyor
Kadın yazmış ki; "Çocukların büyümesinde sevgili annemin katkılarını inkâr edemem. Onun sayesinde başka kadınların elinde kalmadı çocuklar. Her akşam, iş çıkışı çocukları alır, öyle giderdik eve. Ne güzel günlerdi onlar!"
Şaka mı bu?
Okumayanlar için özet;
Çok şık, çok düzgün bir baba ile pek sevdiği fedakar,yavruları en kıymetlisi olan eşinin 3 çok güzel çocuğundan biri olan Gülseren sevgi şefkat ile sarmalanan,harika bir evde büyür. Annesi, kocası gelmeden hafif makyaj yapıp onu camda bekler,öyle bir harika aile.
Öyle müthiş ve durumu iyi bir ailedir ki geleni gideni,seveni asla eksik olmazdı, misafirlere en güzel ikramları çıkartırlardi. Küçük Gülseren kapısında lüks siyah arabaların olduğu,tüm bürokrat çocuklarının gittiği koleje yazıldı (ne sandın) . Notları o kadar iyi,derslerinde o kadar başarılıydı ki veli toplantılarına Elele beraber giden anne babasi toplantı sonrası duyduğu ovgulerden muhakkak dondurma, pasta alır,odullendirirdi. Böyle böyle küçük kız Ankara tıbbi kazandı, TRT'de spikerlik seçimine gidip ilk turda kazandı, spikerlikten iyi bir maaş alıp bir yandan da tıp okurken herkes onu taniyor ve takdir ediyordu. Derken okul bitti mutlu yuva kurdu,iki harika çocuk yaptı,annesi sayesinde çocukları başka kadının eline kalmadı, o da mutlu hayatını psikiyatr olarak sürdürdü.

Bu ne ya...kim böyle birinden terapi almak ister ki? Yılbaşında yapayalnızim,kimler boyle? Konusu açılmıştı ya geçen. Herkes yazmış nispet yapar gibi;" kocam uyuyakladi,çocuklar yan odada, ben de yalnızım". Ayni ona benzemis milletin derdi ne, kadının derdi ne??

Ben kendim için terapist araştırırken beni gaza getiren bir arkadaşım vardı. (terapistinin ona söylediği bazı seyleri ben sinirliyken bana söylemişti ve bakış açısını çok sevdiğim için ben de terapi almaya karar vermiştim). Onun terapistine bakmiştim ınstagramdan,muhafazakar bir kadın. Bir gün post paylaşmış; aynen şu;

Yok muhafazakar geçinen erkekler, yok kendi ahlaka uygun olmayan hesapları takip edip nasıl helal süt emmiş kız arıyor, sekulerlerle anlaşmak daha kolay en azından ne yaptıkları belli (ne yapıyorlar??)...
Ben bu kadına heveslenmistim öncesinde, çünkü iyi bir psikolog. Arkadaşım etkisini gordu. Ama yani benim de yaşadığım hayat belli, kadın bana bakacak, üç cümle kuracağım,defterine not yazacak 'kötü yolun yolcusu...' diye
Yani ne bileyim, bence eğer sen terapi veren bir psikologsan yazdıklarına dikkat etmen lazım. Çünkü sana her kesimden insan geliyor ve kendisini sana yakın hissetmesi lazım.
Sırf bu yüzden,adamdan sogumayayim diye kendi psikologumu ınstagramdan takip etmiyorum (zaten hesabı gizli) ama geçen,dolar 20 lira olacakken WhatsApp storisinde hiddetle eleştiri paylaşmış. Ben de yazdığı eleştiriye katılıyorum ama çok sivri bir dil kullanmış ve yani sana karşıt görüşlerden de insanlar geliyor, hatta karşıt görüşe aşk duyan kültürden gelmiş danışanlarin da var. Bu kadar sivri bir çıkışi ben yakıştıramadım.
Aç ,sadece eş dostun ekli olduğu Instagram hesabini, daya döşe istediğine ama benim hiç hoşuma gitmiyor böyle seyler.

ben demiştim demeyeceğimmm amayanında çalışanlardan duydum çok şeyy.sigortam karşıladığı için 4 seansta kendim gitmiştim.psikolojik sorunum da yoktu ameliyat sonrası gittim ama seansları aylarca uzatmaya çalıştılar.bıraktım

Bende okumuştum bunu,okurkende demiştim bu kadar mükemmel,zorluk cekmeden,güllük gülistanlık ,insanüstü bir hayat yasamış biri danışanını nasıl anlayıp,empati kurabilir ki diye.
Herkesin hayatında iniş çıkışlar var muhakkak,bu hanımefendinin de olmuştur ama instagram fenomenlerine benziyor tarzı,en mutlu benim,en güzel aile benim,en güzel ev benim,en güzel ve başarılı çocuklari ben doğurdum vs vs uzar gider bu böyle. Ama arka planda ne yaşanıyor Allah bilir. İnsanız en nihayetinde hepimizin karanlık,mutsuz yanları var öyle yada böyle.
İnandırıcıktan,samimiyetten çok uzak.

Psikologlarda ilk kural, "kendinden fazla bişey anlatma". Sadece gerektiğinde, hastaya yardimci olacak şekilde en fazla.

Kirmizi odayi seyretmiyorum, arada annemlere denk geliyorum ve tabiki abartilmiş. Fake hikayelerinde olduğunu kesinlikle inanirim.

Bu yazdiği kendini tanitma hikayesi resmen facia. Insanlara en kötü dönemlerinde bu kadar nispet yapmak. Mesleği ile zerre ilgisi olmayan bilgiyi oraya koymak. Zaten çoğu Türkiyede böyle meshur olanlar biraz içi boş oluyor. Artik bir noktadan sonra iş sadece ticaret oluyor.

2 örnek de saçma sapan tipler bence, evliliğim böyle, anam böyle babam öyle diye CV mi olur Hele ki ruh sağlığı profesyoneliysen ağzından her çıkana dikkat etmek zorundasın. Burda insanlara yardım etmek isteyen bir insan profilinden çok ölün fakirler diyen, instagrama sıtarbaks kahvesi koyan kocişsever abla havası alıyorum 2 numaralı abla zaten facia, sana ne insanların inancından, hayatından sana ne Bu abla da doktordan ziyade elinde sopa namussuzları kovalayan, namus bekçiliği yapan keçi sakallı amca tadında. Böyle doktorlar düşman başına, işini adam gibi yapıp 3 kuruşa çalışan doktorlara yazık.

Merhaba, yakın zamanda terapi aldım seans ücreti 450 tl. Başka yerlerden de fiayat aldım, genelde aynı, fiyatla karşılaştım. Onlıne aldım ve baya memnun kaldım. Tanınmış olması ve olmamasına hiç takılmıyorum. Eğitimi ve çalıştığı alanlara baktım hep seçerken. Terapistim, çok tatlı ilgili ve hiç lafı uzatmadan oyalanmadan respit yapıp, sonuca gitmeyen odaklı, biri. Buradan isim yazmamın sakıncası, varöı, bilmiyorum yeniyim burda. İstetsrniz, özelden yazarım bir araştırırsınız. Şifalar olsun

ben inanmıyorum.o kadar varlıklı bir kadın o kadar varlıklı bir adamla evleniyor.sence gerçek olsa tanınmaz mıydı çevresinde?yarı yarıya kurgu hikayeleri kalıbımı basarımm
Camdaki kız mevzusunda kız zengin değilmiş aksine çok çok fakirmiş. Öyle söylemişti hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…