- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
-
- Konu Sahibi ispanakliborek
Anne değil de teog dan anlayan ablayım :) kaydınız B de kalıyor Bir riski yok yani zorlayabildiğiniz kadar zorlabilirsiniz
Geçen gün şu teog neymiş bir araştırayım dedim. Sonra amannn boşver çocuklarım büyüyene kadar daha kaç kere değişir bu sistem dedim
Anlayan arkadaşlar vardır mutlaka.
Bizimkine de nakil düşünüyorduk kontrnjan yok okulda Fen lisesi olunca yer kalmamış Yapamadık nakil tercihi Ben de ondan sonrasını anlamadım Öyle olan okullara okullar açıldıktan sonra yapılacak nakil falan diyolar ama karıştırdım Anlamadım vallaBen de ablayım ama artık anne gibi hissediyorum
İyi süper devam ediyoruz o halde biz, çok teşekkürler
Bennnmerhabalar çok kısa bir soru sorucam kızlar.
Şimdi biz tercihlerde A lisesini kazandık.
1. Nakil sonunda yaptığımız tercihlerde daha yüksek puanlı olan B lisesini kazandık.
Bu hafta 2. Nakil işlemini yapıp C'yi zorlayacağız. C olmazsa kaydımız B'de mi kalıyor yoksa A'ya mı dönüyor?
Teşekkürler :)
En azından b lisesini kazanmışsınız. Hayırlısı olsun.merhabalar çok kısa bir soru sorucam kızlar.
Şimdi biz tercihlerde A lisesini kazandık.
1. Nakil sonunda yaptığımız tercihlerde daha yüksek puanlı olan B lisesini kazandık.
Bu hafta 2. Nakil işlemini yapıp C'yi zorlayacağız. C olmazsa kaydımız B'de mi kalıyor yoksa A'ya mı dönüyor?
Teşekkürler :)
Ben de onu soracaktım ya Benim kardeşime fen lisesi ardından da en iyi anadolu lisesinden başlayıp yazdık İkinci sıradaki geldi Tamam güzel de Fenlisesine nakili denersiniz demiş hocaları zamanında Annem hani biz nakil yapmıcaz mı deyip duruyodu Anne kontenjan yok dedim Kontenjan da açılmaz heralde Nakil başvurusu yapamıcaz mı Okullar açıldıktan sonra sanırım özel okula gidenlerden falan yer açılıyomuş o zaman da nakil tercihi yapılacak mı kiGeçen sene okullar açıldıktan sonraki haftalarda olan nakillere ben bile şaştım...
Taşlar çok oynuyor yerinden...malum dersaneler özel okul oldu...bu yüzden kayma çok...fakat C bir fen lisesiyse ve dilimi çok düşükse zor...
Durmak yok,denemeye devam dans.
B lisesindeki hakkınız saklı kalır.
Geçen sene okullar açıldıktan sonraki haftalarda olan nakillere ben bile şaştım...
Taşlar çok oynuyor yerinden...malum dersaneler özel okul oldu...bu yüzden kayma çok...fakat C bir fen lisesiyse ve dilimi çok düşükse zor...
Sağol canım. Puanımız da pek iyi olmadığından bari az daha eli yüzü düzgün yere gitsin istiyoruz :)
Nakiller okul açıldıktan sonra da devam ediyor...sanırım 4 hafta falan...her hafta yenileniyor..Ben de onu soracaktım ya Benim kardeşime fen lisesi ardından da en iyi anadolu lisesinden başlayıp yazdık İkinci sıradaki geldi Tamam güzel de Fenlisesine nakili denersiniz demiş hocaları zamanında Annem hani biz nakil yapmıcaz mı deyip duruyodu Anne kontenjan yok dedim Kontenjan da açılmaz heralde Nakil başvurusu yapamıcaz mı Okullar açıldıktan sonra sanırım özel okula gidenlerden falan yer açılıyomuş o zaman da nakil tercihi yapılacak mı ki
Yok B tamamdır cepte :)C fen lisesi değil. A ile b arasında yüzde 2 lik dilim oynuyordu. B ile c arasında da aynen o şekilde. Olup olmaması önemli değil de. B deki hakkımızı kaybetmeyelim. B de istediğimiz bi yerdi çünkü.
Nakiller okul açıldıktan sonra da devam ediyor...sanırım 4 hafta falan...her hafta yenileniyor..
Diğer liselerde oynamalar elbette daha çok...fen ve en iyi anadolu lisesi daha az..
Fen deki bir öğrenci haklı olarak yerinden kıpırdamaz:)
Bazen özel okula kayma durumu olur..çünkü okul,başarısını arttırmak için 40 takla atar...burs verir,özel ders vadeder...
Ya da büyük şehirlerin anadolu ya da fen liselerine kayma olur...
Bide iyi takip etmek lazım..ilerleyen haftalarda veliler yorulup işin peşini bırakıyor...
Benim kızımın yüzdelik dilimi 3 tü...il bazında en iyi 4. Okulda şu anda..ilk hafta direk 2. Okul için nakil istedik olmadı...okul açıldıktan sonra dilim tutuyor isterseniz nakil yapın diye cevap geldi 2. Okuldan..ama kızım istemedi...okul açılmıştı arkadaş bulmuştu..bi de o okulun hazırlık sınıfı vardı diye istemedi...ben çok direttim ama babası bana kızdı :)
Hayat onun dedi..ha noldu daha düşük arkadaşı geçti o okula...
Bu yılın yerleştirme sonuçlarına göre bi yüzdelik dilim açıklanmadı ama geçen yıl bırdaki fen 1.4 müş İkinci olan da anadolu da 2,99Bizim 2.lise de 2lik dilimde ama fen uçmuş yaa 0 larda...düşünmedik bile
Yüzde 2 lik dilim farkı vardı. Evet çok şükür b oldu ve istediğimiz bi yerdi. İlk kazandığımızdan sonra ilaç gibi geldi. Yine de zorlamaya devam :)En azından b lisesini kazanmışsınız. Hayırlısı olsun.
Peki bu B lisesiyle aranızda kaç puan fark vardı hemen nakil olmuşsunuz ne güzel