Teog tercih sıralaması hakkında öğretmenlerimizden yardım

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba bu konuda biraz tıkandım sayılır, buradaki öğretmenlerden ve bilinçli velilerden belki yardım alabilirim diye düşündüm.

Benim kardeşim TEOG'a girdi, 320 civarı bi puan aldı. Yüzdelik dilimi 42. Tutan Anadolu Liseleri evimize çok uzak olduğu için meslek liseleri veya çok programlı anadolu liselerine falan yetiyor. Evimize yakın olması öncelikli olarak bazı okullar belirledik yüzdelik dilimine de yakın olan. 1'den 25'e kadar tercih yapma hakkı var biliyorsunuz. Şimdi bu tercihleri yaparken ilk sıralara evimize yakın olan ve gidebileceği(yüzdelik dilim açısından) liseleri yazmayı düşünüyoruz. Yani atıyorum 1-2-3-4-5. sıralarda çocuğun yerleşme ihtimalinin en yüksek olduğu liseleri yazmak gibi. Doğrusu bu mu onu sormak istiyorum çünkü bir akrabamız sürekli olarak ilk 7-8 sıraya yerleşme ihtimalinin olmadığı okulları yazmanız lazım falan deyip duruyor. Hangisi doğru?

Özellikle forumdaki öğretmenlerin yardımını rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…