İlköğretim Yorum ve Soruları TEOG (2017-2018) Veli paylaşım alanı

Okul idaresi ile görüşeceğim. Ancak konuya iyi girmeliyim. Beni dinci filan sanmasınlar. Tek gayem sınav. Zaten bu okula sınavda fen ya da iyi bir anadolu lisesini kazansın diye verdim. Görüşmede nasıl dile getireyim bunu.
 
Sınıf velileri ilginç. Din dersi istemeyen var. İyi de bu dersten soru çıkacak. Ayrıca kolay da değil. İşlenmeden olacak gibi değil. İdare ile görüşüp çağdaş aydın bir din öğretmeni almalarını isteyeceğim. Özellerde de bu sıkıntı var. Ya dinciler ya da din hiç yok. Ortası yok.
 
Sınıf velileri ilginç. Din dersi istemeyen var. İyi de bu dersten soru çıkacak. Ayrıca kolay da değil. İşlenmeden olacak gibi değil. İdare ile görüşüp çağdaş aydın bir din öğretmeni almalarını isteyeceğim. Özellerde de bu sıkıntı var. Ya dinciler ya da din hiç yok. Ortası yok.


Aslında özel okullar için din öğretmeni sıkıntısı var sanırım, bizim okulda da 3-4 kere değişti, yeni sistemde dinden soru çıkacak mı bilmiyorum, özel öğretmen tutmak da saçma bu aşamada çünkü öğretmenlerde yeni sistemi bilmiyor, alınan tüm test kitapları çöp oldu, çünkü sınav klasik olacak
 
teogun kalmasıyla dersleri iyice saldı hatta öğrenim hayatının en kötü günleri diyebilirim sizde durumlar nasıl
 
LİSE GİRİŞ SINAVI SORULARI NASIL OLACAK?

Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sosyal bilgiler şunu anlat. Matematik şu problemi çöz. A şıkkı B şıkkı falan yok. Açık uçlu sorular sorulacak. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyete esas belirleyici notlar olacak. Üniversitelerde de sınavlar basitleştirilecek. Buna benzer bir şey. Bir sınav olacak tek bir sınav bir müddet daha ama bu da esasında ortaokuldan, liseden gelen başarıyla birleştirilerek bu sınav gerçekleştirilecek. Bu sınav tek başına belirleyici bir sınav olmayacak.

İkinci dönem sınavlarda ise tüm derslerden açık uçlu soru sorma planını yapan Bakanlık, soru örneklerini de "odsgm.meb.gov.tr" internet adresinden yayınlandı.

Alınan bilgiye göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıflara yönelik 29-30 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek 1. dönem merkezi ortak sınavlarda önceki yıllardan farklı olarak çoktan seçmeli test sorularının yanında açık uçlu sorular da yöneltilecek.

Açık uçlu sorular, 1. dönem ortak sınavlarda, Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinin oturumlarında kullanılacak. Bu derslerin her birinde yer alan 20 sorunun 18 tanesi çoktan seçmeli, 2 tanesi ise açık uçlu sorulardan oluşacak.



AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

Kısa cevaplı sorular da denilebilir. Bu sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılıyor ve/veya kodlanıyor.''

Adaylar, sorunun cevabını cevap kağıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacak. Bu soruların optik cevap alanları, cevap kağıtlarının arka yüzünde de yer alacak. Kısa cevaplı sorularda cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

http://www.star.com.tr/egitim/teog-...-sinavi-sistemi-son-dakika-meb-haber-1264462/
 
bimere şikayet ediyormuş veliler change org da da imza kampanyası başlatmışlar, sınava 6,7 dahil edilmesin diye haklı olarak, bu seneye mahsus sadece 8 olmalı, çocuklar yazdan beri 8 çalışıyorlar ve 6,7 yi çalışabilcekleri bi sınav kitabı bile yok
 
Yüzde onluk dilime giremeyen ama yüzde onikilik dilime girennitelijli okula gidemeyecek. Yüzde oniki dilime girenle yüzde doksansekiz dilime giren aynı sınıfta olacak. Veliler iyi okul iyi sınıf derdinde olacak. Bu kargaşaya girmek istemeyen özel okula gidecek. Özel okullara talep artacak. Özel okul sayısı artacak.
 
Arkadaşlar bizde bu sene sınava gireceğiz matematik ve fen biraz sıkıntılı acaba cd li filan çalışma kitapları var mi
 
X