• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temmuz anneleri

kızlar :)
ikili testim sonucu çıktı bugün değerim yüksekmiş
dawn dedi dr başka dr sevk etti. permotojiye :KK43:
sizin değerleriniz nasıldı? benimki şöyle
PAPP-A 2.19 ml
fb-HCG 158 ML
BİYOKİMYASAL TRİSOMY 21 RİSKİ 1:120
KOMBİNE TRİSOMY 21 1:703
TRİSOMY 13/18+ NT <1:10000

Canım bu testler tarama testi adını üzerinde, çocuğunda down sendromu olduğunu göstermez kesin olarak. Ense kalınlığı nedir? Bir de yaşın , yaştan dolayı da risk yüksek çıkıyor çünkü...Moralini hiç bozma çıkan sonuçta şu şekilde zaten 120 bebekten 1 bebek trisomy sendromu ile doğuyor ama bu da kesin bir rakam değil, olasılık...

ikili testi yaptırmayın kızlar ben çok pişmanım.

allah korusun bunu niye yepıyorlar sakat olma ne bilim dawn falan varmı diye. Böyle olunca aldırmayı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız yaptırmayın. Gelecek herşey rabbimden. Ben yaptırdım riskli çıktı ve bu 6 ayı nasıl geçireceğim bilemiyorum. 2 günüdür çok kötüyüm. dua etmekten başka yapacak birşey yok. Konrollerinizi olun ama test te karşıyım artık ben. tabi karar sizlerin.

Dediğine katılıyorum yani kesinlikle aldırılmayacaksa yaptırılmamalı, burda birçok annenin yıkıldığını görüyorum. Ama benim fikrim yaptırmak; aldırıp aldırmama konusunu düşünmedim ama down sendromlu bir çocuk ile yaşamak kolay birşey değil maddi ve manevi olarak. Bu yüzden anne ve babanın psikolojik destek ile devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

allah korusun bunu niye yepıyorlar sakat olma ne bilim dawn falan varmı diye. Böyle olunca aldırmayı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız yaptırmayın. Gelecek herşey rabbimden. Ben yaptırdım riskli çıktı ve bu 6 ayı nasıl geçireceğim bilemiyorum. 2 günüdür çok kötüyüm. dua etmekten başka yapacak birşey yok. Konrollerinizi olun ama test te karşıyım artık ben. tabi karar sizlerin.
ben de bu testlere çok inanmıyorum. hatta eşim bana yaptırmayalım dedi. ama ailem doktor ne diyosa yaptır deyince yaptırdım bende. ha riskli çıksada aldırmam çünkü yanıltıcı olduğuna inanıyorum. sadece ense kalınlığını dikkate aldım ben.

Canım bu testler tarama testi adını üzerinde, çocuğunda down sendromu olduğunu göstermez kesin olarak. Ense kalınlığı nedir? Bir de yaşın , yaştan dolayı da risk yüksek çıkıyor çünkü...Moralini hiç bozma çıkan sonuçta şu şekilde zaten 120 bebekten 1 bebek trisomy sendromu ile doğuyor ama bu da kesin bir rakam değil, olasılık...

ense kalınlığı normal canım 1.1 bende artık takmamaya başladım. herkes sizler gibi olasılık diyor. 3 lü testi de yaptırmayacağım zaten. kafama taktığım zaman ağrım oluyor :(

ense kalınlığı normal canım 1.1 bende artık takmamaya başladım. herkes sizler gibi olasılık diyor. 3 lü testi de yaptırmayacağım zaten. kafama taktığım zaman ağrım oluyor :KK43:
1.1 çok iyi çıkmış. bende 1.4 çıktı mesela. hiçbir şey olmayacak allahın izniyle. sen moralini yüksek tut. herşeyin başı stresten uzak durmak.

ense kalınlığı normal canım 1.1 bende artık takmamaya başladım. herkes sizler gibi olasılık diyor. 3 lü testi de yaptırmayacağım zaten. kafama taktığım zaman ağrım oluyor :KK43:

ense kalınlığın gayet iyi, bizim 1,8 idi. İçini ferahlatmak istersen ve maddi durumun elverişli ise harmony yaptırabilirsin ama karar senin...

ense kalınlığın gayet iyi, bizim 1,8 idi. İçini ferahlatmak istersen ve maddi durumun elverişli ise harmony yaptırabilirsin ama karar senin...

3000 falan diyolar yaptıra bilirim ama allah korusun sorunlu ise aldırmayacağım. SAdece erken öğrenmemi sağlayacak o kadar. Sadece 20. haftada ayrıntılı ulrasona gireceğim o kadar.

3000 falan diyolar yaptıra bilirim ama allah korusun sorunlu ise aldırmayacağım. SAdece erken öğrenmemi sağlayacak o kadar. Sadece 20. haftada ayrıntılı ulrasona gireceğim o kadar.

Canım ilk doktorumun kendi çocuğunda ense kalınlığı yüksek çıkmış, daha sonra ensede sanırım sıvı toplanması da çıkmış, yani tarama testinden ziyade tüm belirtiler riskli çıkıyormuş ve harmon yaptırmışlar sonuç gayet sağlıklı bir bebek... Kendisi bana önermişti hiçbir taramayı yapmayalım harmony yapalım istersen diye...Maddi olarak külfetli olacağından önce ense ölçümü ile taramayı yapalım dedim bende, şükür düşük risk çıktı... Böyle olumlu çok hikaye var sonuçta, sağlık sıhhatle bebeğini kucağına alman dileği ile,

kızlar 14. haftadayım ıkılı test yaptırmak ıstemıyorum sızce yaptırmmı ne dıyosunuz ayy kotu bısey cıkar dıye ödümkopuyo :(

kızlar 14. haftadayım ıkılı test yaptırmak ıstemıyorum sızce yaptırmmı ne dıyosunuz ayy kotu bısey cıkar dıye ödümkopuyo :KK43:

yaptırma canım ben çok pişmanım. milyonda bir olasılık için bizleri geriyorlar. bir sorun çıktığında anne karnında müdahale edilemeyeceğine göre, eğer aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma derim. Şimdi benim içim içimi kemiriyor. 6 ay boyunca bebeğim sağlıklı mı doğacak diye bir soru işareti var. O testi yaptırana kadar hiç bir şeyim yoktu. Şimdi yeni yeni kendime geliyorum. olumlu düşünmeye çalışıyorum. Benim fikrim yaptırma. Tabi senin kararın saygı duyarım.

yaptırma canım ben çok pişmanım. milyonda bir olasılık için bizleri geriyorlar. bir sorun çıktığında anne karnında müdahale edilemeyeceğine göre, eğer aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma derim. Şimdi benim içim içimi kemiriyor. 6 ay boyunca bebeğim sağlıklı mı doğacak diye bir soru işareti var. O testi yaptırana kadar hiç bir şeyim yoktu. Şimdi yeni yeni kendime geliyorum. olumlu düşünmeye çalışıyorum. Benim fikrim yaptırma. Tabi senin kararın saygı duyarım.
ayyy canım benım Allah ın izniyle bişey olmıcak bebişine inşallah gecen gun kucenım evde test yaptı hamıle oldugunu öğrendi ertesı gun doktora gıttı degerı düşük diye kızın suratına dırek sen dıs gebesın demış şok oldu daha ssevıncını yasıyamadan 2 gun agladı korktu baska doktora gıttı suan degerlerı ıyı hamıle. Yani aptal aptal konusuyolar cıldırıyorum o yızden ıstemıyorum yaptırmayı. bana hamıle kalmadan önce senın cocugun cok zor olur dedı 3 ay sonra hamıle kaldım aslında doktorların ne dedıgı cokta umrumda değil. senınde olmasın boşver ıhtımallerle canını sıkma. :) :*

kızlar 14. haftadayım ıkılı test yaptırmak ıstemıyorum sızce yaptırmmı ne dıyosunuz ayy kotu bısey cıkar dıye ödümkopuyo :KK43:
canım herşey senin kararına kalmış. testlerin yanıltıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bebek riskli bile çıksa o bebeği aldırmakta riskli. Bence aldırdığın zaman da acaba test doğru muydu gerçekten bebeğim riskli miydi diye kendini yiyip bitirir insan. Öenmli olan ben ne olursa olsun aldırmayacağım ve riskli çıkarsada boşu boşuna gebeliğim boyunca kendimi strese sokacağım diyorsan yaptırma.

Eğer kötü bir sonuç çıktığında dahi ne olursa olsun kabulümdür ve bebeğimi aldırmayacağım diyeniliyorsan bence 2 li test yaptırman çok gereksiz. Ben yaptırmadım mesela .

Canım karar senin eğer böyle bir risk varsa da öğrenmek istiyorum diyorsan yaptır, sonuçta bu testler tarama testi yani seninle aynı yaşta, aynı fiziksel özelliklere sahip gebelerdeki hormon değerleri üzerinden sana bir olasılık çıkarıyor. Yani 1/100000 değerinde bile risk var o 1 sen olabilirsin. 14.haftadaymışsın zaten bu hafta yaptırabilirsin 2'li yi ya da doktor 3'lü,4'lüye yönlendirir.
Maddi durumun elverişli ise harmony önerebilirim, fiyatı yüksek ama %99 kesin sonuç veriyor, sonuçlar yurtdışına gönderiliyor (yaklaşık 1800-2500tl).
Benim doktorum yaptırmayacaksan hiçbirini yaptırma dedi, ben sonucu dikkate almadım ama yine de yaptırdım risk varsa da görmek isterim. Zaten hiçbir doktor tarama da risk yüksek çıktı diye bebeği almıyor, daha bir sürü testi var bu tip durumlarda ve sonuç kesinleştikten sonra kararı anne babaya bırakıyorlar.
Benim şahsi fikrim öğrenilmeli, çünkü dünyaya down sendromlu bebek getirmek maddi manevi çok zorlu bir süreç, eğer böyle bir risk varsa da anne baba ve çevresi buna hazırlanmalı....

ayyy canım benım Allah ın izniyle bişey olmıcak bebişine inşallah gecen gun kucenım evde test yaptı hamıle oldugunu öğrendi ertesı gun doktora gıttı degerı düşük diye kızın suratına dırek sen dıs gebesın demış şok oldu daha ssevıncını yasıyamadan 2 gun agladı korktu baska doktora gıttı suan degerlerı ıyı hamıle. Yani aptal aptal konusuyolar cıldırıyorum o yızden ıstemıyorum yaptırmayı. bana hamıle kalmadan önce senın cocugun cok zor olur dedı 3 ay sonra hamıle kaldım aslında doktorların ne dedıgı cokta umrumda değil. senınde olmasın boşver ıhtımallerle canını sıkma. :) :*
denemye başladığmız ilk ay dr.a gittim kontrole bana polikistik oversin sen adet olunca gelde tedavine başlayalım dedi smear örneği aldı hatta Bi daha adet olmadım meğer hamileymişim O gün nasıl moralim bozulmuştu oysaki hamile olduğumu hissetmiştimde dr.a gitmiştim ogün

Kizlar sag bacağım sag kalca kemiğim agrio. Adim attirmio resmen. Dinlenince gecio. Sizde de böyle oluyormu?

Sana kesinlikle katılıyorum. Ben yaptırmadım. Sonucunda aldırmayı düşünmüyorsan hamileliğide kötü geçirmeye ne gerek var ki iyi olduğu halde kötü çıkıyo bu sefer bebeğini üzüyosun. Benim 12 yaşında bi kızım var allahın izniyle. Ondada hiçbi testi yaptırmadım çok şükür sağlıklı akıllı . Elhamdulillah

Back