Temizlikte püf noktalar

mesela evimde yerler laminant ben paspas yapıyorum hep paspas izi kalıyo en sinir olduğum sey yaa:(

scotch brite in yesil mopu var ucu degişiyor eskidikçe çok memnun kalırsın bizim ev parke yazları halıları kaldırıyoruz bazen tembellik yapıyorum süpürmeden siliyorum sadece normal viledayla böyle bisey yapamassın saclar ordan oraya yürürler viledayla ama yeşil mopun üstünde kalıyorlar suda sıkıncada suda kalıyor
lacivert olanıda kullandım ama en kalıtelısı yeşil olan suyu kalmıyor ustunde
cok seveceksın al bence

scotch brite pratik paspas olarak geçiyor

Son düzenleme:
sadece laminantla ilgili bi sorunmu yoksa genel anlamdamı püf noktası aradınız.ben evili değilim evim yok henüz yakın bi zmanda olck ama anneme bu konuda yardımcı oluyorum.ben işe banyodan başlıyorum çamaşır varsa atıyorum makineye ben temizliği bitirinceye kadar biter asarım mantığı ile.
sonra banyo çöplerini boşaltıyorum çöpleri temizlemekle başlıyorum.
sonra lavabo wc küvet ne varsa domestosla fırçalayıp köpüklü bekletiyorum onlar köpüklü beklerken çöpleri uzaklaştırıyorm elektirikli süpürgemi kuruyorum.
oraları durulayıp banyo wc lavabo işi hallalmuş oluyor banyonun yerinide silip ordan çıkıyorum.
geriside kolay zaten dağınıklıklr toparlandıktan sonra elektirikli süpürge tutuyorum en son yer siliyorum suyuma domestos katıyorum bazen yüzey temizleyici.
annem usulü koyuyorum kovaya bezimi suyumu sıka sıka güzelce siliyorum.diğer türlüsü sulu bırakıyor tam almıyor tozunu gibi geliyor
.sonra en son mutfak yeri siliniyor ordanda balkona ageçiyorm.balkonu silerken yerlerim kurumuş oluyor iz olmaması için içerde dolaşmıyorum
sonra yerler kurumuş oluyor içeri geçip cam sil kuru bez eşliğinde toz aldımı makinemde bitirmişse çamaşırlar balkona tamam oluyor gayette güzel oluyor aradaki 10 farkı görüyorum resmen:D
tabi dip köşe temizlik biraz daha farklı kanepe altlarını camları vitrini falan heryeri elden geçirmek lazım.her zman kanepe kaldırmıyorum sopanın ucuna bir bez dolayıp kanepenin altına uzatıyorum tozunu aldırmaya bakıyorm.
halıları bazen plastik halı fırçasıyla kovaya su hazırlayıp tarıyorum sonra fırçamı kovanın kenarında silkiyorum tekrar suya batırıp silkip taramaya devam ediyorum.halılar çok güzel oluyor.çıkan şeylere inanamıyorm elektiriklü tutulduğu halde birde böyle benimki herkeisn yöntemi farklıdır sırası farklıdır ama ben bu şekilde yapıyorum.kolay gelsin hanımlar:3:

scotch brite in yesil mopu var ucu degişiyor eskidikçe çok memnun kalırsın bizim ev parke yazları halıları kaldırıyoruz bazen tembellik yapıyorum süpürmeden siliyorum sadece normal viledayla böyle bisey yapamassın saclar ordan oraya yürürler viledayla ama yeşil mopun üstünde kalıyorlar suda sıkıncada suda kalıyor
cok seveceksın al bence

teşekkür ederim cevapladığın için.Ben yerleri makineyle aldıktan sonra yani toz kalmadan paspaslıyorum.Ama bu söylediğn ürünü denicem teşekkürler

sadece laminantla ilgili bi sorunmu yoksa genel anlamdamı püf noktası aradınız.ben evili değilim evim yok henüz yakın bi zmanda olck ama anneme bu konuda yardımcı oluyorum.ben işe banyodan başlıyorum çamaşır varsa atıyorum makineye ben temizliği bitirinceye kadar biter asarım mantığı ile.
sonra banyo çöplerini boşaltıyorum çöpleri temizlemekle başlıyorum.
sonra lavabo wc küvet ne varsa domestosla fırçalayıp köpüklü bekletiyorum onlar köpüklü beklerken çöpleri uzaklaştırıyorm elektirikli süpürgemi kuruyorum.
oraları durulayıp banyo wc lavabo işi hallalmuş oluyor banyonun yerinide silip ordan çıkıyorum.
geriside kolay zaten dağınıklıklr toparlandıktan sonra elektirikli süpürge tutuyorum en son yer siliyorum suyuma domestos katıyorum bazen yüzey temizleyici.
annem usulü koyuyorum kovaya bezimi suyumu sıka sıka güzelce siliyorum.diğer türlüsü sulu bırakıyor tam almıyor tozunu gibi geliyor
.sonra en son mutfak yeri siliniyor ordanda balkona ageçiyorm.balkonu silerken yerlerim kurumuş oluyor iz olmaması için içerde dolaşmıyorum
sonra yerler kurumuş oluyor içeri geçip cam sil kuru bez eşliğinde toz aldımı makinemde bitirmişse çamaşırlar balkona tamam oluyor gayette güzel oluyor aradaki 10 farkı görüyorum resmen:D
tabi dip köşe temizlik biraz daha farklı kanepe altlarını camları vitrini falan heryeri elden geçirmek lazım.her zman kanepe kaldırmıyorum sopanın ucuna bir bez dolayıp kanepenin altına uzatıyorum tozunu aldırmaya bakıyorm.
halıları bazen plastik halı fırçasıyla kovaya su hazırlayıp tarıyorum sonra fırçamı kovanın kenarında silkiyorum tekrar suya batırıp silkip taramaya devam ediyorum.halılar çok güzel oluyor.çıkan şeylere inanamıyorm elektiriklü tutulduğu halde birde böyle benimki herkeisn yöntemi farklıdır sırası farklıdır ama ben bu şekilde yapıyorum.kolay gelsin hanımlar:3:

teşekkür ederim zahmet verdin bukadar yazdın sağolasın.Benim temizliğim de tam senin anlattığın düzende zaten:) Benim sorunum yerleri silerken limanant yani silerken su izlerinin kalmasıydı.Ama bu sorunu hallettim gibi sanırım.Tekrar teşekkür ederim:34:

ömür biter ev işi bitmez...
siz titiz bir hanımmısınız...

yanlış tespit canım.Aksine titiz olanları da pek normal görmüyorum.Hatta böyle bi konu açılmıştı da yorum yapmıştım.Şimdi benim için size göre titiz değilsiniz dersiniz ama gerçekten titiz değilim.Çalışan bi bayanım haftalık genel temizlik yaparım.Gün içerisinde evde olmuyorum zaten.Bi de evi çok dağıtmadıktan sonra gerek yok öyle yeri, tavanı silmeye.dediğin gibi iş bitmez ömür biter kendimi asla böyle bişey için paralamam.Gerektiği kadar fazlası zarar.:49:

ben laminant parkeleri temizleyici mopla silince hiç iz kalmıyo suya yüzey temizleyicisi ve çamaşır suyu döküyorum bazen
ben evin her yerinde çamaşır suyu kullanırım genelde dezenfekte olsun diye fayanslara bile çamaşır sulu cif alıyorum domestos da vazgeçilmezim banyo ve tuvalette bide domestosun wc temizleyicisi var extra ondan da memnunum
birde çamaşır suyu ace beyaz sabun kokuluyuda bazen beyaz çamaşırlarda kullanıyorum yani
evde toz alıcaksam komidin,şifonyer,konsol falan öyle yerleri de ıslak temizleme havlusuyla temizliyorum hem yıkamak gerekmiyo sürekli tek kullanımlık rahat oluyor:34:

cok seveceksın al bence

hemen gittim aldım çok memnun kaldım sağol fikir için...ben parke de kalan saçlardan nefret ederdim onları toplaması çok hoşuma gitti

mesela evimde yerler laminant ben paspas yapıyorum hep paspas izi kalıyo en sinir olduğum sey yaa:(

orta kalitedekı parkelerde iz kalmasına nedne olan çk eşy var örneğin çubuklu paspas zahmetlı olmasın dıye elimizle silmiyoruz paspas yapıyoruz ne kdr kıl tüy iplik varsa biriktiriyor yüzüne bir de şu yer temizleyicileri kokulu olanlarından sabun bazlı olduğu için iz bırkıyor bn çkd enedim sonnda çözümü buldum mutfak da kullandığımız sarı bezlerın büyüklerı var onlarla siliyorm çamaşır suyu dolduruyorm fısfıs şişesınden püskürtüyorm ova ova siliyorm snr a da temız suyla tekrr sılıyorm mis gibi oluyor ne iz ne iplik hiçbişey olmuyor uzun sürede toz toplamıyor üzerine :)

kızlar şimdi polar havlu kumaştan paspaslar çıktı. marka adı ama viledalar gibi sapa monte ediyorsunuz.
temizlik malzemesi satan heryerde var hem kullanımı rahat hem ne saç ne pislik bırakıyor süper temizlik yapıyor kesinlikle alın ve bana da dua edin.
kaç kişiye tavsiye ettiysem hepsi memnun.
illaki kurulucam derseniz iki tane alın biriyle silin diğeriylede kurutup parlatın.
daha önce o yeşil moplardan kullandım o çok yorucrydu hemde çabuk deforme olyordu. bu hem ucuz hem pratik.
aay bir sırrımı daha vereyim size banyo duvarlarımın en üstlerini bile bu paspaslarla siliyorum. işte böööle.:68:

Son düzenleme:
Back
X