- 4 Mayıs 2016
- 2.996
- 8.140
- 158
- 28
- Konu Sahibi RickandMorty
-
kızlar iyi akşamlar hepinize.. yine bi dert ile karşınızdayım. Benim kuzenim bu sene eve çıktı, üniversite okuyor. Evlerine öğrenci geliri ile 2. El eşya alabildiler yani şuan evine aldığımız her şey 2. El. Benden de temizliğe yardım etmemi rica etti oo tamam bende o iş filan dedim ama NE NEYLE TEMİZLENİR hiç bilmiyorum. Ve bana soruyor bunları
Mesela parkeleri çamaşır sulu suyla mı silelim? Koltuklar berbat kirli geldi bana neyle çıkar lekeleri? Buzdolabının içi filan nasıl temizlenmeli neyli su ile silelim? Yorganları varmış bide onları nerede yıkatabiliriz?
Genel olarak önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, bunun dışında püf nokta vs de paylaşabilirsinizçok teşekkürler
Maddi durum malesef koltuklar için birini çağırmaya yetmiyor ya. Bizim halletmemiz lazımParkeler için marketten sadece parkeleri temizleyen deterjanlar var. Koltuk için ben olsam temizleyici çağırırdım çok kirli diyorsunuz. Buzdolabı içi sirkeli su ile temizlenir deterjan kullanılmaz. Sirkeli su yapıp dolabın içini boşaltın. Bir bezle önce silin başka bir bezi sirkeli suya batırıp sıkıp yine silin içini. Dolap raflarını çıkarın temizleyin yıkayın kurulayın geri yerleştirin. Yorganlar için halı temizleyici firmalar var onlara sorun eğer yıkama yapıyolarsa onlara verirsiniz başka türlü zor.
Koltuklar Arap sabunu+beyaz sabun karışımı su,
Parkeler sirke,
Buzdolabı sirke+karbonatli su
Camlar yine sirke
Biraz yorar sanırım. Denemeye değer yine de, ben koltuklarimi o şekilde siliyorum.Çok sağolun. Koltuklardaki ağır lekeler de çıkar mı acaba arap sabunu ve beyaz sabun karışımı ile?
Çok pis deyince öyle dedim. Beyaz sabunla siliyorlar ben denemedim. Benim bi deterjan var köpürtüp köpüğü leke üzerine sürüyorum. Sonra kuruyunca elektirkli süpürge ile çekiyorum. Temizleniyor. Instagramda çok biliyorum ben diye bir sayfa var bakın orda da temizlik konusunda gayet çok bilgi var İsterseniz bakın bi.Maddi durum malesef koltuklar için birini çağırmaya yetmiyor ya. Bizim halletmemiz lazım
Evet tabiki yatak 2. El olmayacakElle silmek olan halı şampuanı koltuklar için kullanıyor benim yardımcı ablam
Parke sıradan yüzey temizleyici
Ama ilk olarak sirkeyle silinsin
Yatak satın alınsın, silinmesin
Buzdolabı sirke limon karbonat
Kimyasal tepkimeye girene kadar hepsini dökün bütün kirler kabarıyor
Valla örtmekle gitmez sanki bu kir yaKoltuklara örtü örtun bari.Çok pratık olur : D
YokEvet tabiki yatak 2. El olmayacak
Sirke limon karbonat nasıl oluyor buzdolabı için? Suya mı katılıyor
kızlar iyi akşamlar hepinize.. yine bi dert ile karşınızdayım. Benim kuzenim bu sene eve çıktı, üniversite okuyor. Evlerine öğrenci geliri ile 2. El eşya alabildiler yani şuan evine aldığımız her şey 2. El. Benden de temizliğe yardım etmemi rica etti oo tamam bende o iş filan dedim ama NE NEYLE TEMİZLENİR hiç bilmiyorum. Ve bana soruyor bunları
Mesela parkeleri çamaşır sulu suyla mı silelim? Koltuklar berbat kirli geldi bana neyle çıkar lekeleri? Buzdolabının içi filan nasıl temizlenmeli neyli su ile silelim? Yorganları varmış bide onları nerede yıkatabiliriz?
Genel olarak önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, bunun dışında püf nokta vs de paylaşabilirsinizçok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?