- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.820
Yardım edebilecek olan var mı konu sahibinin konusuna çöreklendim ama birazKızlar bende birşey sorucam size bir kısmı deriden diğer kısımları normal kuma olan koltuklarım var. Bezle silmeye karar verdim, kimyasal madde olarak ne kullanmam lazım. Evde cif, bulaşık deterjanı, domestos vs. var hangisini kullanmalıyım?
Yardım edebilecek olan var mı konu sahibinin konusuna çöreklendim ama biraz
Kızlar bende birşey sorucam size bir kısmı deriden diğer kısımları normal kuma olan koltuklarım var. Bezle silmeye karar verdim, kimyasal madde olarak ne kullanmam lazım. Evde cif, bulaşık deterjanı, domestos vs. var hangisini kullanmalıyım?
Yardım edebilecek olan var mı konu sahibinin konusuna çöreklendim ama biraz
Canım sakın deri olan yerlere kimyasal hiç bir şey sürme. Çünkü yüzde 90 tüm mobilyalarda neredeyse suni deri kullanılır. Suni deriyi de kimyasal ile yapıldığı için başka bir kimyasal ürün çözer yada zarar verir. Islak nemli bezle silebilirsin ama kesinlikle kimyasal kullanma yada beyaz sabun olabilir.
Kumaş olan bölümde cinsine göre değişir. Kadife, keten yada dokuma kumaşsa (süet hariç) halı şampuanları olabilir, beyaz sabun, arap sabunu, deterjan olabilir kullanabilirsin. Süetse yine kimyasal önermiyorum çünkü o süetleri milim milim elyaf ile tabana yapıştırarak oluşturuyorlar bu yüzden yine kimyasal çözer, tabi süet dokuma değilse.
Koltukları en iyi, beyaz sabun ve lif geliyor, sabunla lifi köpürtün koltuklarınızı güzelce silin, üstünden durulama geçerseniz daha güzel oluyor, ben bazen geçiyorum bazen bırakıyorum, çıkmayan kirlere de kosla toz kullanıyorum, ılık su da çözdürüp, lekenin üzerine döküp bekletiyorum sonra da siliyorum, koltuklarım 7 yıllık hala ilk günkü gibi duruyor...
Geçen bir arkadaşım geldi, ay sen nasıl siliyorsun benimkiler böyle durmuyor vs.aynı tarifi ona da verdim çok etkili oldu diyor... Bej bu arada koltuklarım en ufak leke de ben buradayım diye bağırıyor, o yüzden sürekli elim üzerlerinde:)
arkadaşlar bana çok faydalı olan cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize.
bir de bir sorum daha olacak: lavabo temizliği için ben bir sprey aldım onu sıkıyorum lavaboya sonra da peçeteyle siliyorum. ama yine de tam temiz olmuyormuş gibi geliyor çabuk kirleniyor. annem de çamaşır suyu dök öyle temizle dedi ama sonuçta zararlı değil mi çamaşır suyu, onu dökersem uzun müddet çamaşır suyu solurum sonuçta kanserojen madde yok mu bunda sağlığımdan olmak istemiyorum
Lavabo derken tuvaletten mi bahsediyorsun yoksa bildigimiz lavabo mu...?
koyu renk kumaşlara ne sürersen sür genelde iz kalıyor