Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
konuyu okurken, temizliğe ilk nerden başlanır, nasıl temzilik yapılır olarakta algıladım ben...Çünkü burda yeni evlenmiş olan, yada evlenecek olan arkadaşlarımız var, ben kısaca nasıl temzilik yaptığımı paylaşıyım...
Benim için haftanın ilk günü yani p.tesi temizlik günüdür, o gün misafir kabul etmem ve de misafirliğe gitmem..
Temizliğede önce balkondan başlarım, balkonumu yıkarım Daha sonra makinam çamaşırlarımı atıp, evimi bi güzel süpürüm ,sonra anteredeki küçük yolluklarımı balkona atıp, dip köşe silerim, halılarımı yerleştirip, mobilyanın tozlarını alırım...
Banyoyu ve tuvaleti ovarım, en son mutfak dolaplarını, deterjanlı bezle şöyle bir dolandırırım...Akşama da hem dizimi izler hemde ütümü yaparım...
Bu şekilde bi temzilik yaptıktan sonra haftanın diğer günleri rahatım, sadece gerektiğinde evi süpürüp,her akşam tuvalet ve lavobaları avsam yeter...
Yani ben kendimi sadece haftanın bir günü yorarım, birde önemli bi husus, evi dağınık bırakmamak, aldığını işin bitince yerine koymak, aksi taktirde, ev ne kadar temiz olsada, dağınık bir ev temizliği göstermiyor...yerimseniben
Büyük temizliğe gelince, bende şu halıları döven temizlik robotundan var, önce halımı onula bi güzel süpürürüm, daha sonrada kosla vanishle sulu bi şekilde silerim, daha sonra robotla tekarar süpürürm..O kadar temiz oluyorki, sanki yıkanmış gibi...
Perdelerim ise eğerki hafif islenmiş ve rengi gitmiş ise, bi gece öncesi küvette domestoslu suda bekletip, sabaha yıkarım, bembeyaz oluyor..
Aklıma gelenler şimdilik bunlar...
Harika bir temizlik.Temizlik dediğin böyle olur.Eşiniz çok şanslı.
Yalnız balkon yıkama işinden sonra pencere-kapı cam silme işi de yazılsa ve süpürme işleminden sonra yerleri silme işi de anlatılsa daha iyi olurdu kanımca (Duvardan duvara halı dışında).