- 19 Mayıs 2016
- 1.112
- 2.000
- 133
- Konu Sahibi Askeresiii
-
Ay evet ya benim komşu var her gün abartısız evde ne varsa çırpıyor cidden tuhaf oluyorHergun mü süpürüp siliyorsunuz? Nasıl güç buluyorsunuz? Yatakodanizda yaptığınız baya abartı. Hele de kıyafet çırpma olayı. İnşallah pencereden cirpanlardan değilsinizdir. Dışardan çok tuhaf görünüyor çünkü.
Ay evet ya benim komşu var her gün abartısız evde ne varsa çırpıyor cidden tuhaf oluyor
Tüm yorumları okuyamadım ama bir işe girip çalışsanız keşke, bebeğe kayınvalideniz bakar nasılsa gibime geldi, canınıza yazık yahu okurken darlandım sizi yaparken düşünemedimKızlar merhaba yarın eşimin yemin töreni var bu gece eşimin yanına gidicem hayırlısıyla inşallah bana dua edin :)
Konuma gelecek olursam yarın eşim gelecek diye dip köşe temizlik yaptım ama hala içim rahat değilmesela insan evini standart hergün siler süpürür ya sanki bu benim için yeterli değil gibi mesela gün içinde salonu ve kendi yatak odamın temizliğini ben yaparım diğer yerleri kayinvalidem. Günlük bahsettiğim temizlik gibi silerim süpürürüm tozunu alırım isim bitince odanın kapısından odaya bakarım sanki hiç bişey yapmamışım gibi içime sinmez.
Mesela yatak odamı temizleyeceksem 2 haftada bir tamamen ortalığı kaldırıp öyle temizlerim oda baya bi abartı mesela gardirobun tozunu alicam dışından silemiyorum içindeki bütün kıyafetleri çıkarıyorum siliyorum sonra kıyafetleri çırpıp güzelce geri katlayıp koyuyorum. Bazanin altında çarşaflar lif patik vs kullanmadıgim eşyalar oluyor hepsini çıkarıyorum bazanin altını silip hepsini düzenli bi şekilde diziyorum. Aynalı cekmecem var çekmecemde ince ufak eşyalar var onların hepsini döküyorum 5 katlı çekmece silip hepsini tekrar yerlestiriyorum. Mesela bikac ay önce kızımın küçüklük kıyafetlerini yıkayıp bazanin altına koymuştum temizlik yaptığım gün onların hepsini çıkardım tekrar yıkayıp ütüleyip yerleştirdim.
Ince detaylara çok iniyorum sabah kahvaltıdan sonra odama girişip gece isimi bitirdiğimi hatirliyorum. Yani günlük yaptığım sil süpür temizliği hiç içime sinmiyor kızlar her yeri kaldirmazsam temiz olmuyomuş gibime geliyo bu bir rahatsızlık mı çok canım sıkılıyo bu olaya.
Forumda yazmıyorlar. Bir de erken kalkıyorlar.Gel sarılalım bacımçoraplara kadar ürüleyenler var ya nasıl bu kadar zaman buluyorlar
Bu bir hastalık canım lafla sözle düzeleceğini sanmıyorum herşeyin aşırısı zararlı... Tedavi edilmesi gerekir pisikiyatriye giderse sorunu çözülebilir. Buradan biri yazmış hayatından silip süpürüp atmak istediklerin var yapamıyorsun gibi geldi ( böyle birşeydi) yani derine inilmeliCevap vermedi yalnız demek ki pencereden carptiriyor.
Ben de zaten konu sahibi sana söyledim üst komşum sen anla diye yaptım yorumu. Ama o görmez temizlik yapıyordur.
En geç iki güne sarkar komple ev temizliği. Çırpma olayını pencerede yakalayıp söyledim yapma diye. Hakkımda yalan konuşup iftira bile attı. Olsun artık çırpamıyor. Söyledim rahatladim. Yalnız böyle takıntılı insanlar gündüzü bırakıp gece bile çırpıyorlar. O şey cirpilacak mutlaka, çok mühim şey cirpmak, hayattaki en önemli şey. Bunlar hep ağır işsizlikten.
Vallahi vakit israfı. Ben arada buraya takiliyorum kafam dağılsın diye onda bile vakit harcadım diye vicdan yapıyorum.
Cocuklarimla oynarım bol bol her firsatta. Bir daha aynı yaşta olamayacaklar. Evde kayinvalidem olsa cıkar gezerim arada. Kurslara yazilirim. Bol bol kitap okurum. Hem bedenine yazık böyle kişilerin hem de ölen vakitlerine...
Bakın konu sahibi size birşey söyleyeyim. İstediğiniz kadar temizleyin. Günde on kere silip supurun. Ama maalesef o vıcık vıcık olan maytlardan, bakterilerden asla tam anlamıyla kurtulamayacaksınız. Ters etki yapmaya çalışıyorum. Tutar mi? Belki tutar.
Pardon ne ayıp etmişim böyle birşey sorarak. Alt komşunun penceresi açık olunca hooop toz, kul, kıl, tüy hepsi içeri. Ben de böyle kendine temiz olanları anlayamıyorum. Evim mis olsun alt komşular ne hali varsa görsün. Cidden büyük kul hakkıdır.Çocuğunuzun minik Gelen kıyafetlerini yıkamanız dışında diğer kısımlar çok hoşuma gitti) pırıl pırıl bı kadinsiniz maşallah.Bunu biraz azaltmaya çalışıp kendinizi aşabilirsiniz. Psikolog Luk bir durum değil eğer hayat kalitenizi fazla etkilemiyorsa.birde şey dicem bazı arkadaşlar camdan mı cirpiyorsunuz diye sormuş ya nerden cirpacak onu anlayamadım.Ewin içine mı cirpsin çamaşırları ne saçma bı soru die düşündüm.baska alternatif varda ben mı bilmiyorum.
Ne kadanda beni tanıyan bir üyeForumda yazmıyorlar. Bir de erken kalkıyorlar.
Üstelik kedileri de yok.
Herşeyin fazlası zarar. Ve gerçekten aşırı titiz olanlara bakıyorum da çözemedikleri, içlerinden atamadıkları meseleleri aşırı temizlik yaparak atıyorlar. Temiz olmak ayrı titiz olmak apayrı. Aşırı temizlik yapıldığında zararlı degil yararlı bakteriler ölüyor. Çünkü zararlıları yok etmek hiiiç kolay birşey değil. Yararlilar ölünce insanlar bunlardan mahrum kalıyor ve vücut artık kendini savunamadigi icin her zararli şeye karşı reaksiyon gösteriyor. Yani bu ne demek. Günümüzde artan alerjilerin en büyük sebebi aşırı temizlik. Çocuklar toprakla da hasır nesir olmayınca hem sürekli hasta oluyorlar hem de alerjik. Onlara en büyük kötülüğü kendi ellerimizle yapıyoruz da farkında degiliz.Bu bir hastalık canım lafla sözle düzeleceğini sanmıyorum herşeyin aşırısı zararlı... Tedavi edilmesi gerekir pisikiyatriye giderse sorunu çözülebilir. Buradan biri yazmış hayatından silip süpürüp atmak istediklerin var yapamıyorsun gibi geldi ( böyle birşeydi) yani derine inilmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?