• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik hastalığı ile pasaklılık arasındaki denge????????

bi ara temizlik takıntım aşırı vardı ...:17:
sürekli halı siler,hergün süpürürdüm ..:52:
belimi sakatlayana kadar ..:25:
obsesif ( takıntı ) cok fena ..:26:
gece gündüz duramıosun ..:52:
habire temizlik .. :21:
elimde deterjan banyo mutfak balkon kosuyordum..:32:
cok yorucu .. simdi o kadar değilim ..:31:
ev kirliyse süpürüyorum ..:15:
çarşaflarıma,dişlerime dikkat ediorm ..:23:
wc ve mutfakta önemli .. :23:
ooff işte yapıorum kendi çapımda.. :9:

işte benim kastettiğim bu, sizde yaşamışsınız, biraz temizliğin içeriğine girdinmi iyice kafayı takıyorsun, sürekli düşünüyorsun...
dağınıklılık da aynı, yani bi bıraktın mı devamı geliyor....
ortası yokmu ki bunun, yani kafayı takmayacak derecede ve pasaklılaşmayacak derecede :ssz:
bi standarda nasıl bağlanır acaba :44:

Hergün bir odayı temizlesen olmuyormu? Yetmiyor mu yani sana :)
Ben öyle derin temizliğe kolay kolay girişemem. Üzerinden üzerinden geçerim hergün :)
hergün bir odayı temzileme stili bana uymuyor çünkü biri bitince diğer gün diğer odayla uğraşırken, bu sefer temzilediğim oda batıyor malum çocuk falan derken dağılıyor yani...
tam tekmil bir evi bal dök yala durumuna getirmek için illa ki temizlik hastası olmak lazım sanırım :17:

Ya düsünüyorum tabi.ama temizlik kötú birşey degil. meyveyi bile ç.suyuyla ykayck kadar dgl tbi ama temiz olsun heryer yoksa uyuyamıyorum:)

meyveyi bile ç suyuyla çıkayanlar da var aman yarabbi...:18:

temizlik yapmak benim hayat felsefeme aykırı
bu sebeple biz evde temizlik yapmıyoruz

ne yapıyorsunuz peki, kirlendikçe dağıldıkça...

Temizlik takıntısında iyi değildir çok kirli olmakta iyi değildir aslında temizlik takıntısı olan tanıdıklarım var mesela annemin bir arkadaşı var kadın evine misafir aldımı artık bir kaç onun çenesini yapar düşün ki evine fazla giden gelen olmaz bu huyundan ötürü,misafirler evden gitmeden temizlik başlar oturdukları koltuklara ,perdelere,halılara varıncaya kadar yıkar çocuklarına eşine üstlerini kapı önünde çıkartır misafirin kullandığı eşyalar bir kaç gün çamaşır suyunun içinde bekletin böyle olunca evinede kimse gitmek istemiyor en son kendisiyle bir yerde karşılaşmıştık bana diyor ki sen evime geldiğinde elindeki peçeteyi yere düşürdün ee dedim çok canı sıkılmış düşürmüşsemde alıp çöpe attım heralde alıp koltuklarının arkasın atmadım ya peçete temiz di bile :)
Yine bir komşumuz var pasaklı diyecem ama bu daha beter birşey,çocuklarını 6 ayda bir yıkar evini 2 senede bir süpürür oda çalı süpürgesiyle,çamaşır yıkamaz aylarca 2 ayda bir yıkar sözde oda yıkamak değil deterjan vernel yok suyun altına tutar çıkarır sadece,bulaşık yıkamaz pek mutfak ve bütün odaları bulaşık dolu oluyor haftalarca bekletir,bulaşıkları artık küfleniyor düşün,kapısının önünden geçerken kokudan geçilmiyor hiç herkes ağzını burnunu kapatırdı,bizim üst katımızda oturuyordu yıllarca o pis kokularını çektik bir tek biz değil bütün komşular çekti bu kadın da böyle olunca evine kimse gitmezdi,kokudan oturulmuyor çünkü,ayağındaki çorap beyazsa bile simsiyah oluyordu ,hem temizlik takıntın olmayacak hem de pasaklı olunmayacak ikisinin ortası olmalı.

her tür arkadaşım oldu ,bence çok bırakmakta hastalık yani pasaklı arkadaşımda oldu ben aldırmam giderim yinede...ama çocuk varsa yetişemiyorsun zaten wc yi her gün temizlemek gerek..balkon yıkamasan her gün toz halılara gelir her yer pislenir..karmaşık bir olay:27::27:

O kirlilik ve dagınıklık algısı ile ilgili bir durum. eşiginizi yükseltirseniz enerjinizi başka şeylere harcayabilirsiniz.

bi ara bende öyleydim ..:26: her girmeye yıkardım .. :9: gülmeyin kınamayın basınıza gelioo .:27::27::27::27::27::27:
komsu kıs günü yagmurla elinde domestos balkon yıkıodu gülmüştüm ben :30: ondan beter oldum .. :52::52::52::52:

estağfrullah gülmüyorum gıpta ediyorum aksine...
kafayı takmayacak hastalığa gitmeyecek derecede bırakabiliyorsanız ne mutlu...ben biraz içine girdimmi temzilğin başka şey düşünemez oluyorum...eşim bile kızıyor artık kendi kendini hasta edeceksin, diye...sonra bırakıyorum falan...bazen ipin ucu da iyi kaçıyor, :52:
bi ortasını bulamadım yani :27:

işte benim kastettiğim bu, sizde yaşamışsınız, biraz temizliğin içeriğine girdinmi iyice kafayı takıyorsun, sürekli düşünüyorsun...
ortası yokmu ki bunun, yani kafayı takmayacak derecede ve pasaklılaşmayacak derecede :ssz:

ben birseylerle mesgul olarak bıraktım bu hastalıgı ..:9:
saglıgımdan olacaktım birde ..:37:
dağınıklığı sevmem ama dediğim gibi her dk temizlemiorum artık .. :31:
büyük temizlik haftada 1 :32: 2,3 günde bir de süpürüyorum tm .. :21:
cok yıpratıcı öbür türlüsü cünkü ...
:19:

estağfrullah gülmüyorum gıpta ediyorum aksine...
kafayı takmayacak hastalığa gitmeyecek derecede bırakabiliyorsanız ne mutlu...ben biraz içine girdimmi temzilğin başka şey düşünemez oluyorum...eşim bile kızıyor artık kendi kendini hasta edeceksin, diye...sonra bırakıyorum falan...bazen ipin ucu da iyi kaçıyor, :52:
bi ortasını bulamadım yani :27:

seni cook iyi anlıyorum ..:31:
benle dalga geciyordu cevrem,eşim ..:9:
adımı tijen koydulardı bile .. :27:
b** götürmicek normal olcak .. :1:

hergün bir odayı temzileme stili bana uymuyor çünkü biri bitince diğer gün diğer odayla uğraşırken, bu sefer temzilediğim oda batıyor malum çocuk falan derken dağılıyor yani...
tam tekmil bir evi bal dök yala durumuna getirmek için illa ki temizlik hastası olmak lazım sanırım :17:

aynen bir gün toz almaşsın o günde bir komşu kahve içmeye gelir,orasıda var:9:

ben normalde sabah kalkar kalkmaz yatağımı toplarım kızımınkini toplarım kahvaltı sonra süpürge toz lavabolar mutfaktaki kahvaltı bulaşığı tamamdır extra işlerimi ondan sonra yaparım ütü çamaşır yemek gibi....hoş artık bebeğim oldu 9 aydır bu düzene uyamıyorum ama şimdiye kadar hep böyle oldu...titiz değilim pasaklı da değil....bu arada tüm evi baştan sona temizlesem de mutfağı pislik götürse keşke hiç sevmiyorum mutfak işini...canımın istemediği gün balkon demirine kadar silerim mutfak göçer girmek istemem benimkide böyle:52:

Temizlik takıntısında iyi değildir çok kirli olmakta iyi değildir aslında temizlik takıntısı olan tanıdıklarım var mesela annemin bir arkadaşı var kadın evine misafir aldımı artık bir kaç onun çenesini yapar düşün ki evine fazla giden gelen olmaz bu huyundan ötürü,misafirler evden gitmeden temizlik başlar oturdukları koltuklara ,perdelere,halılara varıncaya kadar yıkar çocuklarına eşine üstlerini kapı önünde çıkartır misafirin kullandığı eşyalar bir kaç gün çamaşır suyunun içinde bekletin böyle olunca evinede kimse gitmek istemiyor en son kendisiyle bir yerde karşılaşmıştık bana diyor ki sen evime geldiğinde elindeki peçeteyi yere düşürdün ee dedim çok canı sıkılmış düşürmüşsemde alıp çöpe attım heralde alıp koltuklarının arkasın atmadım ya peçete temiz di bile :)
Yine bir komşumuz var pasaklı diyecem ama bu daha beter birşey,çocuklarını 6 ayda bir yıkar evini 2 senede bir süpürür oda çalı süpürgesiyle,çamaşır yıkamaz aylarca 2 ayda bir yıkar sözde oda yıkamak değil deterjan vernel yok suyun altına tutar çıkarır sadece,bulaşık yıkamaz pek mutfak ve bütün odaları bulaşık dolu oluyor haftalarca bekletir,bulaşıkları artık küfleniyor düşün,kapısının önünden geçerken kokudan geçilmiyor hiç herkes ağzını burnunu kapatırdı,bizim üst katımızda oturuyordu yıllarca o pis kokularını çektik bir tek biz değil bütün komşular çekti bu kadın da böyle olunca evine kimse gitmezdi,kokudan oturulmuyor çünkü,ayağındaki çorap beyazsa bile simsiyah oluyordu ,hem temizlik takıntın olmayacak hem de pasaklı olunmayacak ikisinin ortası olmalı.

durduk yere peçeteyi düşürdün diye neden diyor onu anlamadım :53:

Düşündükçe işte olmadığını anlıyosun ortasının

Gün yapın bence ben p.tesı çarşamba cuma yapıyorum

derler canım derler..kızkardeşimin sadece merhabalaştığı komşusu demişki sen çok çamaşır yıkıyorsun..eşim oğlan hergün çıkarıyolar demiş kardeşim..kadında ee yıkamak var temiz yıkamak var demiş..:44:

ben normalde sabah kalkar kalkmaz yatağımı toplarım kızımınkini toplarım kahvaltı sonra süpürge toz lavabolar mutfaktaki kahvaltı bulaşığı tamamdır extra işlerimi ondan sonra yaparım ütü çamaşır yemek gibi....hoş artık bebeğim oldu 9 aydır bu düzene uyamıyorum ama şimdiye kadar hep böyle oldu...titiz değilim pasaklı da değil....bu arada tüm evi baştan sona temizlesem de mutfağı pislik götürse keşke hiç sevmiyorum mutfak işini...canımın istemediği gün balkon demirine kadar silerim mutfak göçer girmek istemem benimkide böyle:52:

aynen bir gün toz almaşsın o günde bir komşu kahve içmeye gelir,orasıda var:9:

ay o huy bende de var sorma, çok küçük yaşlarda bulaşık yıkamaya soktu annem bel fıtığıydı çok yattı, ev bana kaldı..bulaşıktan tiksinmiştim....
hala devam ediyor bu huyum....bütün evi temzilesem ama bulaşık yıkamasam, hoş sanki elde yıkıyoruz :1:
ama makineye koymaya bile sinir oluyorum....

seni cook iyi anlıyorum ..:31:
benle dalga geciyordu cevrem,eşim ..:9:
adımı tijen koydulardı bile .. :27:
b** götürmicek normal olcak .. :1:

ortası yok anlaşılan :52:
ya hijyen tijen olacaksın, ya da pasaklı pakize :52::52::52::52:

ben birseylerle mesgul olarak bıraktım bu hastalıgı ..:9:
saglıgımdan olacaktım birde ..:37:
dağınıklığı sevmem ama dediğim gibi her dk temizlemiorum artık .. :31:
büyük temizlik haftada 1 :32: 2,3 günde bir de süpürüyorum tm .. :21:
cok yıpratıcı öbür türlüsü cünkü ...
:19:

gerçekten sağlığı gidiyor insanın, en güzel günlerin yılların temzilikle geçiyor...allah muhafaza etsin temizlik hastalığından..çok feci bişeymiş...

bence çocuk olayı varsa stantart olamaz,boşyere kafanızı yormayın..
her gün süpürge açmak şart balkon yıkamak şart,wc temizliği şart çocuk varsa..

Elimdeki peçete çok pismiş güya halısı kirlenmiş, demekki içinde kin beslemiş bana karşı:1: temiz peçete halbuki daha çantamdan yeni çıkarmıştım:1:komşunun kızıda su içerken elindeki suyun birazı dökmüş kız betonu hafif ıslanmış aylar sonra bunu kızın annesine söylüyor evime gelirken demiş çocuklarını getirmeyin demiş kadına,böyle olunca kimse evine gitmiyor pek.

derler canım derler..kızkardeşimin sadece merhabalaştığı komşusu demişki sen çok çamaşır yıkıyorsun..eşim oğlan hergün çıkarıyolar demiş kardeşim..kadında ee yıkamak var temiz yıkamak var demiş..:44:

töbe töbe lafa bak iyimi :27:

Düşündükçe işte olmadığını anlıyosun ortasının

Gün yapın bence ben p.tesı çarşamba cuma yapıyorum

gün bana olmuyor canım, eserikliyim biraz ben :27: ne zaman canım ister ne zaman istemez o benim ruh halime kalmış...
yoksa güne uyamıyorum ben...

benden daha beterleri varmıs abowwwwwwww :30::30::30:

temzilk hastaları bir bir dökülüyoruz valla :ssz::52:

ay o huy bende de var sorma, çok küçük yaşlarda bulaşık yıkamaya soktu annem bel fıtığıydı çok yattı, ev bana kaldı..bulaşıktan tiksinmiştim....
hala devam ediyor bu huyum....bütün evi temzilesem ama bulaşık yıkamasam, hoş sanki elde yıkıyoruz :1:
ama makineye koymaya bile sinir oluyorum....

ortası yok anlaşılan :52:
ya hijyen tijen olacaksın, ya da pasaklı pakize :52::52::52::52:

gerçekten sağlığı gidiyor insanın, en güzel günlerin yılların temzilikle geçiyor...allah muhafaza etsin temizlik hastalığından..çok feci bişeymiş...

biraz salıverceksin bacım .. :13:
kirlenince bi süpür gec .. :29::9:

töbe töbe lafa bak iyimi :27:

gün bana olmuyor canım, eserikliyim biraz ben :27: ne zaman canım ister ne zaman istemez o benim ruh halime kalmış...
yoksa güne uyamıyorum ben...

temzilk hastaları bir bir dökülüyoruz valla :ssz::52:
milletin lafına bakarsan işin iş..kızkardeşimde temizlik malzemelerinin hep en iyisini en son çıkanları alır yani..

Back