temizlik hastalığı ile pasaklılık arasındaki denge????????

Haftada 2 kere cam silip çarşafları haftada 1 mi değiştiriyorsunuz ?

Ben de sizi gibiyim ve bence bizimkisi gayet normal :) Bazen deli gibi temizlik yaparım bazen darmadaginik olur evim. Aslında hafta ici hep derli topludur ama hafta sonu eşimle altını üstüne getiriyoruz Eşim dağınık ben de ona uyuyorum Yani her dakika aman temiz olsun aman dağılması demek ne kadar doğru ki. Esime de hiçbişey demem vay dağıtma vay kirletme. Adamcagizin bi hafta sonu var rahat etsin evinde. Hem benimde hoşuma gidiyor haftanın iki günü herseyi bosver ip tembellik yapmak. Kısacası ne her zaman dağınık ne her zaman aşırı titiz. Yaşayan bir ev daginikta olur topluda kafaya takmaya gerek yok bence. Ayrıca temizlik durumuna gore epilasyon tahmini yapan arkadaşın feci şekilde yanılıyor benden demesi :) Evim her zaman temiz değildir ama kişisel temizlik konusunda takintiliyim :)

Benim günlerim vardır,pek şaşmam. Pazartesi derin temizlik. Halı,koltuk,sehpa ne varsa kalkar,cam önleri silinir,toz alınır ve beyazlar yıkanır. Salı ütü (yerleştiririrken dolap düzenlenir) Çarşamba market alışverişi. Perşembe daha yüzeysel bi temizlik,çok derine inmeden. Cuma kişisel temizlik bakım vs.,öğleden sonra ütü ve yine dolap düzenlenir. Cumartesi oğlumun günü. Hamurla oynarız,alışverişe çıkarız. Pazar eşimin günü gezer tozarız,evde bile olsak iş yapmam.
Günlük olarak yaptıklarım pratik süpürgeyle ihtiyaç varsa bi geçerim(genelde mutfağı)bide kapıları camsille öylesine bi silerim parmak izi varsa. İç kapılarım lake,dış kapılarım cam oğlumda küçük pek dikkat etmiyo. Bide her el yıkadığımda elimi kuruladığım havluyla(kağıt havlu)armatürü kurularım. Klozetin içini her akşam çamaşır suyuyla köpürtüp bırakırım. Sabah'ta bir kez daha deterjanlarım,lavaboyu yıkarım. Mutfağı da zaten kimse pis bırakmaz,onuda günlük temizlerim, onunda armatürünü her kullanımda kurularım.
Yazması daha uzun sürdü,sistematik gidince öyle çok vakitler harcamam ben temizliğe. Duvar silmem mesela,haftada bir camda silmem. Bi ay cam silmişsem,diğer ay koltuk,daha sonraki ayda mutfak...
Oğlum daha küçükken bizdede vardı o dağınıklık şimdide var ama o kadar değil. Hiç kasmadım bende bi sepet aldım dolabına uygun ,tüm dağanıklığı içine doldurup dolaba öylece kaldırırdım.

temizlik yapmak isteyip de engeli olan ne yapsın. bir aydır görümcem bende. saolsun ben temizlerim dip köşe o batırır hiç bir işe elini sürmez. ben banyoyu yıkarım o saçlarını yerde bırakır.laftan da anlamıyor ve hamileyim üstelik. bıraktım ben de evimi b.k götürüyor. o gidene kadar yaşasın pasaklılık

hahahahah çok güldüm ben size nasıl yani siz hamileyken o iki seksen yatıyor mu ? Kaç yaşında bu görümce

vay be haftada iki kere cam silmek mi ? ben onu yılda iki kere siliyorum bir yaz başında bir de kış başında
rüzgar yağmur çamur sürekli camı batırıyor haftada iki kere onunla mı uğraşcam
hem bir taraftan evimiz temiz olsun mikrop kapmayalım hasta olmayalım diye temizlik hastası olurken bir taraftan beden sağlığımızı kaybediyoruz , yaşlanınca kollar bacaklar sızlamaya başlıyor , çok kasmamak lazım
ben dağınıklardanım titiz olamam olmak gibi bir çabamda yok böyle daha mutluyum misafir geleceği zaman dip köşe yaparım o kadar onunda dışında haftada bir normal temizlik yeter

cok dogru soylemıssın benım ablam cok tıtız sureklı temızlık yapar deterjanlar bezler havada ucusur ( ben acıkcası okadar degılım ) yası 41 suan butun kolları ayak bıleklerı omuzları bılemen neresı agrıyo canının kıymetını hıc bılmıyo yaslanınca acaba bu gucu kuvvetı temızlık yapabılmek ıcın bulabılecekmı sureklı soyluyorum ama ıııhhh anlamıyo ınsan ne kadar tıtız olursa olsun en sonunda bı pasaklılık durumu yasanıyo yanı yas ılerleyınce.

ben pasaklıyım bi tek hafta sonları temizlzik yapabiliyorum hem çalışıyorum
hemde kızım var
vaktim olmuyor zaten
öyle dip köşe de her hafta son yapmıyorum dinlenmem gerekiyor
bazen bi yatıyorum tv karşısında evlerdarmadağın bi bakmışım akşam olmuş aman boşver
kimse gelmez diye kendimi avutuyorum

Temizlik yapmak,dediğin gibi herşey mükemmel olsun diye düşünürsek çok vakit alir, bende çalışıyorum ve çocuğum var açıkçası hiçte sevmem temizlik işini.benim takintim düzen mi diyim estetik kaygı mi diyim, gözüme hoş gelmeyen şeyleri toplarım, bi de herşeyin bir yeri olacak illaki gibi takintim var.

Gunaydin kizlar. Ben kucuk bir supurge aldim gunluk yarim saatimi harcayarak oturma odami, mutfagimi supurup klozetleri cifliyorum.mutfagi da hep duzenli tuttuktan sonra pasakli gorunmuyorsunuz. Genel temizlik icin ayda bir yardimci geliyor evim 2 kat paylasiyoruz kadin alt kati ben ust kati yatak odami temizliyorum mis gibi oluyoruz.

Kimsenin evinin temizliğine göre epilasyon durumu tespit edilemez.Ne kel alaka.Ben ne evi temiz kendisi leş gibi kokan insanlar bilirim.Ya da kendisi bakımlı süsü püsü yerindedir,evi almş başını gidiyordur.

İnsanın evi dağıldı diye o insan pasaklı denilemez.Yeri gelir toparlayamaz,yeri gelir hasta olur,yeri gelir bunalımda olur parmağını oynatamaz.Hele ki çalışan insan için daha zor.Çalışmayan insan için daha kolay.Günün 1 saatini temizliğe ayırsa bile çok yol kat eder.

Bir insan ne saldım çayıra olmalı,ne de kendini helak edeck derecede temizlik yapmalı.Hayat ev temizliğinden ibaret değildir.En önemli kural,aldığını yerine koy kuralı.

Benim içi bir evin mis gibi kokmasından,camının penceresinin parlamasından ziyade ev de ki insanın şarta şurta önem veriyor olması.Şartın şurtun yoksa,isterse eve bal dök yala benim için pistir.

Nedir şart şurt,
mutfak eşyasını banyoda,banyo eşyasını mutfakta kullanmamak.
El bezini,mutfak süngerini yere sürmemek
Tezgahı sildiğin bezle masayı silmemek.
Tencere tava tabak bardak çaydanlık,yere koymamak.Halı dahi olsa koymamak.
Valizini eve getirdiğinde içeri sokmadan tekerleklerini silmek
Alışveriş poşetlerini dışarda yere bıraktıysan eve girer girmez hiçbir yere koymadan çıkarmak.
Bu böyle sürüp gider.......

aynen bir gün toz almaşsın o günde bir komşu kahve içmeye gelir,orasıda var

en uyuz olduğum sey de bu.. yaparsın yaparsın kimse gelmez bigün salayım yatayım dersin çat kapı basarlar
Bende yıllardır tam bir düzen oturtamadım sanırım yaparsam deli gibi yapıyorum yapmazsam hiç eskiden bi dönem obsesif oldum ellerim paramparca gezdim günlerce bi tek banyoya tek yıkama da 5 kilo çamasır suyu harcadığım zamanları biliyorum ama atlattım çok şükür hala az biraz olsa da yalnız bu kadar titizlenmeye rağmen dağınık bi insanım ben kabul ediyorum artık bi yemek yapıcam kırk kaşık kirletirim neden tadına bakmak için kullandığım kaşığı bi daha o yemeğe asla daldırmam millet öyle mii bakıyorum hiç iyi de o yemeği bi sen yemiyecen neyse ben kendi sorunumu anladım bir işle o kadar detaylı uğraşıyorum ki diğerlerine sıra gelmiyo hem daha fazla zaman emek harcıyorum hem de tam bi sonuç yok ama bakıyorum komsulara falan yalap şap topluyo katlıyo atıyo yerine benim 45 dk da yıkadığım banyoyu 5 dk yıkıyo ama evinin her odası toplu heryeri temiz gözüküyo

O manyağa bağladığım dönem hayatım sadece temizlikti sürekli süpür topla bi bulaşık biriktirme ama olmuyo işte en son canıma günah bu ne dedim ama bi bırakınca da gidiyo ne lanet bişey bu işleri ve namkör

Her cuma büyük temizlik, yani toz alma, banyolari silme, süpürme ve yer silme... Ortaligi iki günde bir toplama, e malum cocuklar var yoksa ipin ucu kacar, bikerede ekstra yer süpürme... Camlari yilda iki üc defa silerim, ne ugrasacam zaten batiyorlar... Aylim periyotlardada koltuk arkalari, dolap üstleri ve arkalari, hali altlari falan... Cok kasmam ama temizimdir, asirisi hastalik, hayatta daha güzel seylerde var tüm zamanimi temizlige harciyamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…