- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.750
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Haftada iki defa cam silerim bende,hergun bazende gunasiri supurge calisir. Hergun gorunen parkelern tozunu alirim supurgeden sonra ama haftada iki kez bazende bir kez de kanepeleri kaldiririm altlarini silerim.baza dolap alti filan.wc hergun camasir suyuyla yikarim,bazende sivi sabun dokup gun icinde iki uc kez kopurturum kullanildikca.banyo lavabosu yine ayni sekilde hergun domestoslanir,klozette ayni sekilde.dusa kabin haftada bir domestosla fircalanir,ama hafta icinde her kullanimda cami,tekneyi domestos olmasada kopurtmeden cikmam.su lekesi cok goze batiyo cunku. Haftada iki yada uc kez makine calisir.utu isim genelde hafta sonu olur,nevresimler engec haftada bir degisir. Mutfakta zaten hep el alti,her mutfaktan ciktigimda dolaplari kesinsilerim,ustler olmasada alt taraflar bebegim oldugu icin cok kirlenir,silip cikarim yani.benimkide boyledir.kimine fazla gelir,kimine az..herkesin temizlik anlayisda duzenide farkli iste.
Ben de sizi gibiyim ve bence bizimkisi gayet normal :) Bazen deli gibi temizlik yaparım bazen darmadaginik olur evim. Aslında hafta ici hep derli topludur ama hafta sonu eşimle altını üstüne getiriyoruzkızlar dert değil de açıkçası biraz istişare etmek için açtım bu konuyu....
şimdi şöyle bir durum var, çevremden duyduğuma göre temizlik hastası olanlar temzilikten başka şey düşünmezmiş, tek derdi temizlikmiş, ve bu şahıslar toplum arasında hasta olarak değerlendiriliyor, keza böyle bir hastalık da var an itibarıyla...
gel gelelim birde pasaklı diye bildiğimiz, temzilikten bi-haber darma dağın insanlarda var....bu da bir hastalık mıdır tartışılır.... :44:
benim maksadım, açıkçası merakım şu yönde...
malum çoğumuz evliyiz, çoluklu çocuklu hatunlarız.... kimimiz çalışan kimimiz ev hanımı..vs vs vs...
temiz olmak mı, titiz olmak mı, hastalık derecesinde olmak,..
yahut pasaklılık diye değerlendirdiğimiz, evi pislik götüren tarzda olmak,..
diyeceksiniz ki ne alaka, herşeyin bir itidal derecesi var, ....
evet tam da bunu soruyorum, neye göre ve kime göre ortası? dengesi???
bazı zamanlar ev harman yerine dönüyor, o halde biri gelse, sağı solu toplayacam diye helak oluyorum, keza bazı zamanda öyle bir titiz oluyorum ki, temizlikten deterjandan ciften çamaşır suyundan başka bişey düşünemez oluyorum
biz bayanlar olarak, bu temizlik olayının ortasını nasıl sabitleyebiliriz bir fikri olan varmı???
titiz olmak için abartısız bir örnek resmen temizlik düşünüp durmak gerekiyor,..
pasaklılık zaten çok nankör, ufaktan dağınıklığı bir toplamadın mı yandın...ucunu tutamazsın artık...
bilemedim vallahi
benim aşırı takık olduğum konu, kişisel hijyen....
arkadaşımın bir lafı vardır o geldi aklımabir kadının evinin temizliğine göre , epilasyon durumunu tahmin ederim derdi
az istişare edelim istedim, dengeyi nasıl sağlıyorsunuz, belli günleriniz mi var evin temizliği ile ilgili...
yada kirlendikçe temizlerim diyenlerdenmisiniz....
merak ettiğim konulardandır bunlar...
temizlik yapmak isteyip de engeli olan ne yapsın. bir aydır görümcem bende. saolsun ben temizlerim dip köşe o batırır hiç bir işe elini sürmez. ben banyoyu yıkarım o saçlarını yerde bırakır.laftan da anlamıyor ve hamileyim üstelik. bıraktım ben de evimi b.k götürüyor. o gidene kadar yaşasın pasaklılık
Nick'inize bayıldım!
ay teşekkür ederim :)
19 yaşında :)
vay be haftada iki kere cam silmek mi ? ben onu yılda iki kere siliyorum bir yaz başında bir de kış başında
rüzgar yağmur çamur sürekli camı batırıyor haftada iki kere onunla mı uğraşcam
hem bir taraftan evimiz temiz olsun mikrop kapmayalım hasta olmayalım diye temizlik hastası olurken bir taraftan beden sağlığımızı kaybediyoruz , yaşlanınca kollar bacaklar sızlamaya başlıyor , çok kasmamak lazım
ben dağınıklardanım titiz olamam olmak gibi bir çabamda yok böyle daha mutluyummisafir geleceği zaman dip köşe yaparım o kadar onunda dışında haftada bir normal temizlik yeter
Kimsenin evinin temizliğine göre epilasyon durumu tespit edilemez.Ne kel alaka.Ben ne evi temiz kendisi leş gibi kokan insanlar bilirim.Ya da kendisi bakımlı süsü püsü yerindedir,evi almş başını gidiyordur.kızlar dert değil de açıkçası biraz istişare etmek için açtım bu konuyu....
şimdi şöyle bir durum var, çevremden duyduğuma göre temizlik hastası olanlar temzilikten başka şey düşünmezmiş, tek derdi temizlikmiş, ve bu şahıslar toplum arasında hasta olarak değerlendiriliyor, keza böyle bir hastalık da var an itibarıyla...
gel gelelim birde pasaklı diye bildiğimiz, temzilikten bi-haber darma dağın insanlarda var....bu da bir hastalık mıdır tartışılır.... :44:
benim maksadım, açıkçası merakım şu yönde...
malum çoğumuz evliyiz, çoluklu çocuklu hatunlarız.... kimimiz çalışan kimimiz ev hanımı..vs vs vs...
temiz olmak mı, titiz olmak mı, hastalık derecesinde olmak,..
yahut pasaklılık diye değerlendirdiğimiz, evi pislik götüren tarzda olmak,..
diyeceksiniz ki ne alaka, herşeyin bir itidal derecesi var, ....
evet tam da bunu soruyorum, neye göre ve kime göre ortası? dengesi???
bazı zamanlar ev harman yerine dönüyor, o halde biri gelse, sağı solu toplayacam diye helak oluyorum, keza bazı zamanda öyle bir titiz oluyorum ki, temizlikten deterjandan ciften çamaşır suyundan başka bişey düşünemez oluyorum
biz bayanlar olarak, bu temizlik olayının ortasını nasıl sabitleyebiliriz bir fikri olan varmı???
titiz olmak için abartısız bir örnek resmen temizlik düşünüp durmak gerekiyor,..
pasaklılık zaten çok nankör, ufaktan dağınıklığı bir toplamadın mı yandın...ucunu tutamazsın artık...
bilemedim vallahi
benim aşırı takık olduğum konu, kişisel hijyen....
arkadaşımın bir lafı vardır o geldi aklımabir kadının evinin temizliğine göre , epilasyon durumunu tahmin ederim derdi
az istişare edelim istedim, dengeyi nasıl sağlıyorsunuz, belli günleriniz mi var evin temizliği ile ilgili...
yada kirlendikçe temizlerim diyenlerdenmisiniz....
merak ettiğim konulardandır bunlar...
aynen bir gün toz almaşsın o günde bir komşu kahve içmeye gelir,orasıda var
En önemli kural,aldığını yerine koy kuralı.
eşim bu bunu 10 yıldır söyler en son dün akşam gene laf ev işlerine gelince tekrar söyledi ben de gülerek haklı olmandan nefret ediyorum dedim o da güldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?