Temizlik Çilesi

Ben camasir suyuyla temizlerim klozeti
Bir guzel dökerim heryerine önce icini fırçalarım
Sonra o mermer yerini kapagini süngerle (bulasik sungeri) ovalarim suyunu sıkarım
Ovalarim suyunu sıkarım
Ovalarim suyunu sıkarım
Lavabo ve tuvalet yanyana ,su akar o esnada
Sonra kopugu gidince camasir suyunun peceteyle iyice kurularim sifonu cekerim ve süngeri çöpe atarim

Lavabo icin cif kullanırım onun sungerini 3 sefer falan kullaniyorum ama cunku lavabom cok pislenmez toz olur genelde..

Sonra aynayi silerim. Gazeteyle kurularim
Musluk,sifon basma yeri,kapi kolu hepsini ciflerim peceteyle silerim
En son yerleri silerim
Silme suyuna yuzey temizleyici ve sirkelim sıkarım (nadiren 1 damla camasir suyuda damlatirim) sonra paspaslarimi koyarim..
Birde cop kutusunu da silerim cifleyip :KK70:

Ben obsesifim biraz titiz sayilabilirim tuvalet takintim var tuvaleti hergun yapmak lazim
Camasir suyunu bitek tuvalette nadiren mutfakta kullanirim tezgah ve lavabonun icinde yaglar olunca sinir oluyorum eldiveni takip camasir suyuyla ovalayip silerim
Ama maske de kullaniyorum ben tek kullanimlik maskeler eldivenimde var
Tam teskilatim yani:temizlik:
Hergun camasir yikarim
7 8 parca penye icin bile calistiririm camasir selem boş gibi biseydir
Ev icinde giyilen seyleri ütülemem
Ama ic camasirlarini falan ütülerim :KK45:
Havlulari yastik kiliflarini vs ütülerim
Ama kis mevsimindeyiz hep kazak falan o yuzden mutluyum
Yaz gelmesin yaa cok ütü olacak:rapci:
Koltukları silerim haftada 1 bazen 15 gunde bir daha dogrusu esime sildiririm o güçlü kuvvetli diye:super:
Kircoz diye bir madde var onla silerim
Halilarimi antredeki ince aldim yolluk makinada yıkarım :spor:
Bulasik makinemde hergün çalışır tahta kaşık kesme tahtasi plastik haric herseyi atarim
Yani aman şu su bardagini elimde yikayim falan demem
Camasir.makinami buzdolabi bulasik makinemi uzerinde iz gordukce silerim cok uyuz olurum
Buzdolabini acarken iz yapilmasi beni sinir eder:temizlik:
Etrafta esimin sacmaliklarini toplamaktan hic hoşlanmam kablo sarj aleti powerbank:sinirli: gibi seyler
Yerleri sildikten sonra karşısına gecer izlerim :KK43:
Benim durumum biraz vahim galiba
Su izi olmusmu yerde bir pislik.kalmis ki falan diye
Yikanan camasiri koklarim:KK17: eger kokusu tatmin edici degilse tekrar yikamisligim coktur
Giydigim kiyafeti 1 saat giydiysem de yikarim
Ocagimi hergun silerim
Kapilari haftada 1 silerim ustlerine uzanirim portmanto tepesine tırmanırım yatak altlarini silerim
Sonrada doktor doktor gezerim boyun fıtığı diye
2 gunde 1 el havlusunu degistiririm
Mutfak dolaplarim akirilik dedikleri parlak
Camsil ve genel temizligi karistiririm silerim
Mikrofiber bezden hoslanmam,sari bezden hoslanmam tüy birakiyor
Cam.bezi diye satilan deri sarı bezler var
3 tanesi 30 tl gibi bisey biraz pahali
Ondan baska bez kullanmam
Mutfakta dahil
Onu tavsiye ederim toz aldiktan sonra mesela toz geldi ya beze su altina tutunca bezde hiçbirşey. Kalmiyor
Ama diger mikrofiberlerde kalıyor siyah siyah
Ay sinir.oluyorum o tuylu bezlere.mikrofibere
görümcem olma ihtimalinizi dusundum birden

Sonra o mermer yerini kapagini süngerle (bulasik sungeri) ovalarim suyunu sıkarım
Ovalarim suyunu sıkarım
Ovalarim suyunu sıkarım
Sonra kopugu gidince camasir suyunun peceteyle iyice kurularim sifonu cekerim ve süngeri çöpe atarim

Lavabo icin cif kullanırım onun sungerini 3 sefer falan kullaniyorum ama cunku lavabom cok pislenmez toz olur genelde..

En son yerleri silerim
Silme suyuna yuzey temizleyici ve sirkelim sıkarım (nadiren 1 damla camasir suyuda damlatirim) sonra paspaslarimi koyarim..

Ben obsesifim biraz titiz sayilabilirim tuvalet takintim var tuvaleti hergun yapmak lazim
Camasir suyunu bitek tuvalette nadiren mutfakta kullanirim tezgah ve lavabonun icinde yaglar olunca sinir oluyorum eldiveni takip camasir suyuyla ovalayip silerim
Hergun camasir yikarim
Koltukları silerim haftada 1 bazen 15 gunde bir daha dogrusu esime sildiririm o güçlü kuvvetli diye:super:
Bulasik makinemde hergün çalışır tahta kaşık kesme tahtasi plastik haric herseyi atarim
Camasir.makinami buzdolabi bulasik makinemi uzerinde iz gordukce silerim cok uyuz olurum
Etrafta esimin sacmaliklarini toplamaktan hic hoşlanmam kablo sarj aleti powerbank:sinirli: gibi seyler
Yikanan camasiri koklarim:KK17: eger kokusu tatmin edici degilse tekrar yikamisligim coktur
Ocagimi hergun silerim
Kapilari haftada 1 silerim ustlerine uzanirim portmanto tepesine tırmanırım yatak altlarini silerim
Mutfakta dahil
Onu tavsiye ederim toz aldiktan sonra mesela toz geldi ya beze su altina tutunca bezde hiçbirşey. Kalmiyor
ben okurken yoruldum, pis kalmayı tercih ederim :KK45:obsesif takıntılı olduğunu bi kaç yerde daha yazmışsın denk gelmişti.eskisi gibi değilim kendimi frenliyorum falan yazmıştın. şimdi böyleysen bu değişmiş halinse eskiden nasıl yapıyodun diye düşünmeden edemiyorum

Isin sirri duzenli ve az esyali bir ev+erken kalkmak+her gun ufak tefek isin ucundan tutmak.
Hafta boyu yatayim,1 gunde temizlerim diye bir sey yok. Eskiden calisiyordum yine her gun evi siler supurur wc,dusakabin temizlerdim. Simdi de ayni rutin devam ediyor. Mutfagi her ogunden sonra temizliyorum zaten,bulasik biriktirmem aninda makineye dizerim. Camasirlar haftada 1 gunde yikanir kurutulur ve utulenir. Utusuz kiyafet dolaba asmam,her sey derli toplu ve duzenlidir. Hali koltuk silmem temizleme firmasi gelir ayda bir. Camlari esim siler. Mutfak dolaplarinin iclerini ufak tefek her gun silerim,boylece genel temizlik tarzinda bir sey yapmama gerek kalmaz. Perdeleri esim yikar utuler ve asar ayda bir kere. Tuvalet banyo dusakabin her gun temizlenir bizde, zor bir sey degil 10 dakikanizi alir. Tek kullanimlik sunger ve tek kullanimlik eldiven kullanin daha kolay, cope atar kurtulursunuz. Kullanacaginiz urun size kalmis herkes farkli memnun oluyor. Wc icine camasir suyu ve cif kullanirim ben. Dusakabine sirke. Her sabah dus aldiktan sonra temizler cikarim. Kapilari da haftada bir silerim. Eliniz hep uzerinde olunca daha kolay halledersiniz.

Ben erken kalkip evi siler supururum, gurultu sorunum yok ev yalitimli kimsenin sesi kimseye gitmiyor, erkenden kahvalti yapilir bizim evde, butun gun oglumla oyun oynariz neredeyse. Temizlik dedigimiz sey en fazla 2 saat surer gunde. O da ara vererek yaptigim icin.

Bende iki çocuk var duvarları hergün mutlaka boyuyor lar ben çif ile temizlerim.
Çamaşur suyu hastalığım var bugün dişlerimi çamaşır suyu ile fırçaladım çok daha beyaz olsun diye :kusmuk:
Bulaşıkları çamaşır suyu ile yıkar hergün dolapları silerim.
Tuvaletler hergün yıkanır.
Her gün mutlaka toz alıp süpürüyorum Bazen iki, üç kez çocuklar yerlere birşey döktüklerinde tekrar, tekrar siliyorum.
Duşakabin temizliğini cif ve çamaşır suyu ile yapıp kurtuluyorum.
Birtek ütü yapmıyorum.
Hiç sevmem yani sadece eşimin gömlekleri birikince
Çamaşırlara çorap karıştırıyorum eşim ile benim ayrı çocukların ayrı yıkanır :KK52:

şimdi soyle
tum evı sıl supur toz al yer sıl balkon yıka wc cıfle 1 saatımı alır dıyenlerden bırı de benım
bunun tek yolu var pratıklık kazanmak, az esya , duzen

dagınıklık yoksa esyalar yerlı yerınde duzenlıyse ve gunluk oturmus rutın varsa yanı temızlık yapmak ıcın kırlenmesını beklemezsenız şip şak işiniz bıter

ben gunluk yer supurur sıler toz alır mutfak wc cıfler toz alırım mutlaka
dustan cıkmadan once sırkelı suyla dus aldıgım yerı yıkar kurularım halıyle ektra dusakabın temızlıgı yapmıyorum cunku hep temız kalıyor
aldıgınızı ısınız bıtınce hemen yerıne koyarsanız
tuvaletden sonra gereklı tuvalet temızlıgıne dıkkat edersenız
dustan sonra ıslak bırakmaz hemen cam sıl sısesıne koydugunuz sırkelı suyu dusakabın ve fayanslara sıkar kurularsanız
bulasık cıktıgında anında sudan gecırır makınaya dızersenız
haftada 2 gun camasır gunu haftada 1 gun utu gunu yaparsanız bırıktırmez anında mudahale edersenız
ısınız hem cok kolay olur hem cabuk bıter hemde yorulmazsınız

sırke dısında detarjan kullanmam ben yer sılmeye cam sılmeye tuvalet temızlıgıne herseye beyaz sırke
tuvaletlerı cıflerken ıkıye boldugum bulasık sungerı ıle karbonat ve sırkeyle ovup o sungerı atıyorum durulayıp kagıt havluyla kurulayıp kagıt havluyu da atıyorum boylece etrafda ekstra temızlemem gereken temızlık urunlerımde olmuyor dagınıklıkta olmuyor hıjyende saglanıyor

bırde sırkenın ev kırlenmesınde gecıktırıcı ozellıgı var sankı ... deterjan kullanırken ev daha cok kırlenıyordu sırke kullandıgımdan berı hep parlıyor toz tutmuyor gıbı su kırlenmıyor cunku dıkkat ettım de

bunları onerebılırım

çok pratik öneriler gerçekten not aldım.teşekkürler.

Gece vakti kalkıp ev temizleyesim geldi :KK37::KK53:

Kapıları mı silsem, tuvaletin duvarlarına mı dadansam? Yarın temizlik yapacaktım yine. Acayip temizlik kokusu hasreti çektim şuan. :spor:

ben okurken yoruldum, pis kalmayı tercih ederim :KK45:obsesif takıntılı olduğunu bi kaç yerde daha yazmışsın denk gelmişti.eskisi gibi değilim kendimi frenliyorum falan yazmıştın. şimdi böyleysen bu değişmiş halinse eskiden nasıl yapıyodun diye düşünmeden edemiyorum

Eskiden,gündüz siliyordum ya yerleri,aksam bir daha siliyordum:KK45: gece icime kurtlar düşüyordu cam siliyordum

diş macunuyla mı nasıl oluyor yapışmaz mı cama
Yapışmıyor. Eski evimde bende duşakabin camı, musluk başlıklarını diş macunu ile temizliyordum. Şimdi eski bir fısfıs şişeyi bitince içini temizledim, yarı su yarı beyaz sirke koydum aynı etkiyi yapıyor.

Özrllikle çocuklu evde çok işe yarıyor. Mutfak camımı her gün siliyorum. Kova vs gerekmiyor çok pratik oluyor öyle fısfısla :)

Yapışmıyor. Eski evimde bende duşakabin camı, musluk başlıklarını diş macunu ile temizliyordum. Şimdi eski bir fısfıs şişeyi bitince içini temizledim, yarı su yarı beyaz sirke koydum aynı etkiyi yapıyor.

Özrllikle çocuklu evde çok işe yarıyor. Mutfak camımı her gün siliyorum. Kova vs gerekmiyor çok pratik oluyor öyle fısfısla :)
benımkınde kireç lekeleri çıkmıyor artık temızlığe gelen kadın camın içine işlemiş bütün apartmanda var gittiğim çıkmaz diyor doğruysa buna çare var mı acaba

Ben evimi hergün süpürüyorum. Evde küçük bir köpegim var tüyleri az da olsa dökülüyor
Koltuklari da süpürüyorum ucunu çıkartıp yastıklarda
Bazen mobilyalarin uzerinde de gezdiriyorum elektrik süpürgesini toz varsa ceksin diye.

Tuvalet hergun temizlenmeli
Dusakabin haftada 2 ,bazen üşeniyorum haftada 1 de yaptığım oluyor
Sirkelim.diye bir temizlik maddesi var onu fisfislatip siliyorum
Yerleeri tek kovayla silmek olmaz
Mutfağa bir kova (en cok orasi kirlenir muhtemelen hasar alan bölge,yere su damlar birseyler damlar vs)
Koridora 1 kova
Bazen yatak odasi ve oturma odasina 1 kova
Salona 1 kova
Tuvalete bi kova
Toplam 5 kova su oluyor.. döküp dokup dolduruyorum mecbur ..
Toz almak en nefret ettigim iş
Haftada 1 toz alıyorum yeter bende insanım valla isyan edicem konu tam ustune geldi sabahtan beri temizlik yapıyorum :)))))
Size de kolayliklar dilerim
Ee toz da almayıverin. Bu kadar temizliğe toz moz olmaz.:KK52:

Oyyhhh o neydi gı ?
Ayy ayy bu temizlik benide bitirdi. Yalniz sarisin temizledikten sonra karsisina gecip bend3 bakarim :KK70: hatta buyuk temizlikten sonra odalari gezerim cok mutlu olurum :KK70:
Dimi dimii o mutluluk varyaaaa.. ama bakmak lazım göz bu görmeyebilir :D hele en sevdiğim şey musluklar gri olur ya temizlendikten sonra parlar hani
Sonra elimi yıkarım su damlar ve o an .... :(
Hemen kurularım

beyaz sirke dediginiz su ozellikle temizlik icin satilanmi

Ovalarim suyunu sıkarım
Ovalarim suyunu sıkarım

En son yerleri silerim

Hergun camasir yikarim
Ocagimi hergun silerim
Mutfakta dahil
Off bacim okurken yoruldum bende kendimi temiz sanardım:)

beyaz sirke de edineyim yarın bari.ha bir de storlarım kirlenmiş metresı 8 tl den yıkıyorlar 500 ü geçiyor yıkatması kendim tek tek yıkayabılırmıyımki her gün bir tane yıkayan var mı kendi.düz krem rengi taşsız storlar biride zebra sadece

Back
X