Temizlik Çilesi

Günler su gibi akıp gidiyor. Ne ara sabah oluyor, ne ara akşam ediyoruz ben anlamıyorum. Evde iş yaparken hepten şaşıyor zaman kavramım. Ya çok düzensiz yapıyorum ya da bilmiyorum anlamadım yani geçiyor zaman.
bugun mutfağı iç dış balkon elden geçirdim yemek bile yapamadım zaman yetmedi .çocuğa pizza aldım.eşim de kendine tost yaptı işten gelince .yetişmiyorrrrr yarına da tonla işim var .evim çok buyuk 190 metrekare temızle temızle gene aynı

Herkese iyi akşamlar.
Başlıktan da anladığınız üzere derdim temizlik. Evimizin neredeyse bütün duvarları küçük kardeşim tarafından pastel boya, kuru boya, gazlı kalem vs. ile karalanmış durumda. İnternette birkaç öneri okudum. Kuru bir peçeteye diş macunu sürün diyordu yaptım ama çıkmadı hiçbiri. Bulaşık deterjanı ve süngerle silmeye çalıştım bana mısın demedi. Annem de hamile ve ben yapayım doğuma kadar halledeyim tüm duvarları sileyim istiyorum inşallah. Ama çıkmıyorlar hiçbir şekilde. Bu konuda bilgisi, deneyimi olan var mı? Bugüne kadar tüm evi süpürüp silmişliğim de tek elin parmağını geçmez. Artık bu yükü de sırtlanmak istiyorum. Ama acayip yavaşım. Sadece kendi odamı süpürüyorum tek oda neredeyse yarım saat sürüyor süpürmem. Burada görüyorum tüm evi sil süpür 1 saatini alır diyenler var. Bunu nasıl başarıyorsunuz? Nasıl hızlanabilirim? Duşa kabini ne ile yıkıyorsunuz? Bana evin genel temizliği ile ilgili tüyolar verebilir misiniz lütfen? Evi kaç günde bir süpürüyorsunuz, tüm evi tek kova su ile mi siliyorsunuz bunları da merak ediyorum. Duşa kabin ne kadar zamanda temizlenmeli kaç günde mesela? Tuvaletler her gün mü yıkanmalı çamaşır suyu ile? Deneyimli ablalardan cevap bekliyorum.
Tum evi 1 saatte silen supuren varsa banada gelsin temizlige benim sadece salonumu temizlenem 4 saatimi aliyor iki odada bir kova suyu degistirirm banyoyu iki gunde bir sık kullanilan wc hergun yikanmali dusa kabin her banyodan sonra temizlenmeli hergun ussten supurge acilmali yerlerde 3 gunde bir silinmeli misafir gelen giden olmuyosa 5 de olablr ama cabuk tozlaniyo ev ya

Ben de temizliği günlere yayabilenlerden değilim. Temizlik dediğin aynı gün başlar ve biter.

Ayda 1 gün 2 kadın gelir camlar vs için benim her hafta düzenli olarak sırasıyla yaptıklarım:

Çatı katı (kızın odası) : Banyo+wc+lavabosuna domestos sıkarım. Terasını yıkarım. Gardolabını kontrol eder, dağınıklık varsa düzeltirim. Odasını dip köşe süpürürüm. Bu arada domestos beklemiş olur. Ciflerim, bol durularım, aynasına silikonlu hygienic sıkar kağıt havluyla kurularım.Gene silikonlu hygienic ile tozları alırım. Mopla yerini siler,kapısını kapatırım.
Orta kata inen merdivenleri süpürür, mopla siler ve o suyu dökerim (1 kova etti)

Orta kat(yatak odası) : İptal edilen ve kazan dairesi olarak kullanılan ebeveyn banyosunun duvarlarını duvar fırçası ile siler, kurularım. Balkonunu yıkar, kurular, demirlerinin tozunu alırım.. Yerini siler,kuruturum(burada eski penye kullanıyorum ve atıyorum çünkü bildiğiniz kurum oluyorlar). Dip köşe süpürür, tozları alır, aynayı siler ve mopla silerim.
Orta kat (misafir yatak odası ve misafir oturma odası) : Bu odaların kapısı kışın kapalı olduğundan en sevdiklerim bunlar. 15 günde 1 giriyorum neredeyse buralara. Toz bile olmuyor kapıları kapalı olunca. Sadece balkonu yıkarım.
Orta kat (köşe balkon) : Yıkar, demirlerinin tozunu alırım.
Orta kat (ana banyo) : Duşakabin, klozet, lavabolar cif+domestos ikilisi ile süngerle ovulur, aynasını gene hygienic+kağıt havlu ikilisi ile temizlerim. Temizlik dolabının içini düzenlerim. Buraya elektrik süpürgesi ve mopu sokmam. Bildiğiniz anneanne stili dizler üstünde silerim (o bez de kaynatılacak sonra).
Orta kat holünü ve alt kata inen merdivenleri süpürür, mopla siler, demirlerin tozunu alırım ve o suyu dökerim (etti 2 kova).

Alt kat(tuvalet):Üst kattakilerle aynı işlem. Burada duş ya da küvet yok.
Alt kat (mutfak+salon): Bütün koltukları elektrik süpürgesi ile süpürürüm. Kırlentleri patpat çırparım. Toz alma, silme, süpürme işleri aynı. Mutfak dolaplarını frosch greyfurt özlü ile silerim. Seramik Ocağı Frosch badem özlü bulaşık deterjanı ile silerim. Buzdolabının içini beyaz sirke ile silerim. Mermerin üstü greyfurtlu temizleyici ile süngerlenir.En son lavaboyu karbonat+sirke ile silerim.

Alt kat (veranda): Hortumla ıslatır, arap sabunu ile fırçalar, çekçekle çeker, mopla kurularım.

Şimdi mutlaka her gün yaptıklarım:
*Çamaşırlar her gün yıkanır. Çoraplar ve iç çamaşırları ütülenir. Evde giyilen tshirt'ler ütülenmez.
*Bulaşık makinesi çalıştırılır.
*Salon+mutfak+yatak odası+kızın odası silinip süpürülür.
*Banyo, klozet ve lavabolar ciflenir.
*Mutfak mermeri, ocak silinir.
*Alt veranda süpürülüp veranda viledası ile silinir.
*Alınan yerine konulur.

Ay yazarken yoruldum. (mutlaka unuttuğum detaylar vardır da benden bu kadar) Ondan sonra niye bel+sırt+boyun fıtığı var. :D

Not: Bu hafta keyifsizdim pazartesi yapmam gereken haftalık temizliği savsakladım. Cts günü kızla girişeceğim. Yaşasın kız annesi olmak :D

Ben de temizliği günlere yayabilenlerden değilim. Temizlik dediğin aynı gün başlar ve biter.

Ayda 1 gün 2 kadın gelir camlar vs için benim her hafta düzenli olarak sırasıyla yaptıklarım:

Çatı katı (kızın odası) : Banyo+wc+lavabosuna domestos sıkarım. Terasını yıkarım. Gardolabını kontrol eder, dağınıklık varsa düzeltirim. Odasını dip köşe süpürürüm. Bu arada domestos beklemiş olur. Ciflerim, bol durularım, aynasına silikonlu hygienic sıkar kağıt havluyla kurularım.Gene silikonlu hygienic ile tozları alırım. Mopla yerini siler,kapısını kapatırım.
Orta kata inen merdivenleri süpürür, mopla siler ve o suyu dökerim (1 kova etti)

Orta kat(yatak odası) : İptal edilen ve kazan dairesi olarak kullanılan ebeveyn banyosunun duvarlarını duvar fırçası ile siler, kurularım. Balkonunu yıkar, kurular, demirlerinin tozunu alırım.. Yerini siler,kuruturum(burada eski penye kullanıyorum ve atıyorum çünkü bildiğiniz kurum oluyorlar). Dip köşe süpürür, tozları alır, aynayı siler ve mopla silerim.
Orta kat (misafir yatak odası ve misafir oturma odası) : Bu odaların kapısı kışın kapalı olduğundan en sevdiklerim bunlar. 15 günde 1 giriyorum neredeyse buralara. Toz bile olmuyor kapıları kapalı olunca. Sadece balkonu yıkarım.
Orta kat (köşe balkon) : Yıkar, demirlerinin tozunu alırım.
Orta kat (ana banyo) : Duşakabin, klozet, lavabolar cif+domestos ikilisi ile süngerle ovulur, aynasını gene hygienic+kağıt havlu ikilisi ile temizlerim. Temizlik dolabının içini düzenlerim. Buraya elektrik süpürgesi ve mopu sokmam. Bildiğiniz anneanne stili dizler üstünde silerim (o bez de kaynatılacak sonra).
Orta kat holünü ve alt kata inen merdivenleri süpürür, mopla siler, demirlerin tozunu alırım ve o suyu dökerim (etti 2 kova).

Alt kat(tuvalet):Üst kattakilerle aynı işlem. Burada duş ya da küvet yok.
Alt kat (mutfak+salon): Bütün koltukları elektrik süpürgesi ile süpürürüm. Kırlentleri patpat çırparım. Toz alma, silme, süpürme işleri aynı. Mutfak dolaplarını frosch greyfurt özlü ile silerim. Seramik Ocağı Frosch badem özlü bulaşık deterjanı ile silerim. Buzdolabının içini beyaz sirke ile silerim. Mermerin üstü greyfurtlu temizleyici ile süngerlenir.En son lavaboyu karbonat+sirke ile silerim.

Alt kat (veranda): Hortumla ıslatır, arap sabunu ile fırçalar, çekçekle çeker, mopla kurularım.

Şimdi mutlaka her gün yaptıklarım:
*Çamaşırlar her gün yıkanır. Çoraplar ve iç çamaşırları ütülenir. Evde giyilen tshirt'ler ütülenmez.
*Bulaşık makinesi çalıştırılır.
*Salon+mutfak+yatak odası+kızın odası silinip süpürülür.
*Banyo, klozet ve lavabolar ciflenir.
*Mutfak mermeri, ocak silinir.
*Alt veranda süpürülüp veranda viledası ile silinir.
*Alınan yerine konulur.

Ay yazarken yoruldum. (mutlaka unuttuğum detaylar vardır da benden bu kadar) Ondan sonra niye bel+sırt+boyun fıtığı var. :KK70:

Not: Bu hafta keyifsizdim pazartesi yapmam gereken haftalık temizliği savsakladım. Cts günü kızla girişeceğim. Yaşasın kız annesi olmak :KK70:
valla bravooooooo

valla bravooooooo
Ruh hastalığından tatlım. Titiz değilim aslında. Takıntım mutfak,banyo ve düzen. OKB çok eğlenceli, herkese tavsiye ederim. ;)
Ev derli toplu olsun. Mutfak ve banyolar temiz olsun benden mutlusu yok.

Haftalık temizliği yazarken verandaya açılan mutfak cam+kapısını ve odaların kapılarını unutmuşum mesela.

Eğer düzeni devam ettirirsem sorun yok. Ama bir aksatırsam 2 saatte biten iş 4 saate çıkıyor.

Ruh hastalığından tatlım. Titiz değilim aslında. Takıntım mutfak,banyo ve düzen. OKB çok eğlenceli, herkese tavsiye ederim. :KK66:
Ev derli toplu olsun. Mutfak ve banyolar temiz olsun benden mutlusu yok.

Haftalık temizliği yazarken verandaya açılan mutfak cam+kapısını ve odaların kapılarını unutmuşum mesela.

Eğer düzeni devam ettirirsem sorun yok. Ama bir aksatırsam 2 saatte biten iş 4 saate çıkıyor.
tlc de arada izliyorum onları hayatları temizlik olmuş mutfak kirlenmesin diye yemek bile yapmıyorlar .eviniz çok buyuk sizin kendi evime şükrettim okuyunca

tlc de arada izliyorum onları hayatları temizlik olmuş mutfak kirlenmesin diye yemek bile yapmıyorlar .eviniz çok buyuk sizin kendi evime şükrettim okuyunca
Onlar deli, deli :KK70:
Hadi onlar deli de, temizlemeyenlere ne demeli? Onlar daha da deli. Temizlememek de değil üstelik onların yaptığı, ismini bulamadım.

O program bana çok iyi geliyor. Seyredince kendimi normal hissediyorum :KK70: Ne o kadar titiz ne o kadar pasaklıyım :KK70:
Ev kocaman. Şimdiki aklım olsa 4+1 (225 m2) ev tutmak yerine 2+1 tutardım. Hem misafiri az olurdu, hem işi.

Sezonluk butik oteller gibiyiz. Kış sezonu sinek avlıyoruz, yazın full çekiyoruz.
Hatta evvelki yaz kendi rekorumuzu kırmıştık. 9 büyük + 2 çocuk + 1 bebek ile. Her odadan insan çıkıyordu, salon dahil. Çıldırıyorum sandıydım . Hepsi de kendi sülalem idi, kocaya da çemkiremedim. :KK70: Sonra tövbe ettim zaten. Herkes sırayla. Max (biz dahil) 6 kişiyle çalışıyor otel :p

dis macununu sungere sıkıp kabinin camlarina suruyorum sonra duruluyorum hic su lekesi kalmiyor
teknesinide ayrica cifliyorum tabi benim icin dusakabin diyince gozumde direk su lekeleri olan camlar beliriyor sadece ona cevap vermisim :)))

Bulaşık makinesi parlatıcıları var, Bim ve ya A101 de ki de gayet iş görüyor, onları sıkıp biraz bekletip silebilir siniz duşa kabini. Camlarda da plastikte de işe yarıyor. Bende cokbiliyoruzbiz den öğrendim:)

Herkese iyi akşamlar.
Başlıktan da anladığınız üzere derdim temizlik. Evimizin neredeyse bütün duvarları küçük kardeşim tarafından pastel boya, kuru boya, gazlı kalem vs. ile karalanmış durumda. İnternette birkaç öneri okudum. Kuru bir peçeteye diş macunu sürün diyordu yaptım ama çıkmadı hiçbiri. Bulaşık deterjanı ve süngerle silmeye çalıştım bana mısın demedi. Annem de hamile ve ben yapayım doğuma kadar halledeyim tüm duvarları sileyim istiyorum inşallah. Ama çıkmıyorlar hiçbir şekilde. Bu konuda bilgisi, deneyimi olan var mı? Bugüne kadar tüm evi süpürüp silmişliğim de tek elin parmağını geçmez. Artık bu yükü de sırtlanmak istiyorum. Ama acayip yavaşım. Sadece kendi odamı süpürüyorum tek oda neredeyse yarım saat sürüyor süpürmem. Burada görüyorum tüm evi sil süpür 1 saatini alır diyenler var. Bunu nasıl başarıyorsunuz? Nasıl hızlanabilirim? Duşa kabini ne ile yıkıyorsunuz? Bana evin genel temizliği ile ilgili tüyolar verebilir misiniz lütfen? Evi kaç günde bir süpürüyorsunuz, tüm evi tek kova su ile mi siliyorsunuz bunları da merak ediyorum. Duşa kabin ne kadar zamanda temizlenmeli kaç günde mesela? Tuvaletler her gün mü yıkanmalı çamaşır suyu ile? Deneyimli ablalardan cevap bekliyorum.
ben sıcak su yapıp cifle çıkatmıştım ama güzelce durulaman gerek .Cif kalıntısı kalmasın.

ben sıcak su yapıp cifle çıkatmıştım ama güzelce durulaman gerek .Cif kalıntısı kalmasın.
Cifle duvardaki boya kalemlerinin izlerini mi çıkarttınız ? Tam olarak nasıl yaptınız anlatır mısınız , evin duvarları çok feci ve bir türlü geçiremedim .

duvardakı koltuklardaki kalem lekelerı bır benı mutlu edıyor sanırım.bakıp bakıp gulumsuyorum ya ben mınık elle yapılan sanat eserlerıne.kıyamam silmeye.kı duruyolar.

[
Cif sürüp poşet ile temizlersen çıkar diye düşünüyorum. Duşakabini de aynı şekilde yapabilirsin kireç artıkları çıkıyor anında. Camları silerken yarım kova suya kremsiz şampuan koy iki kaşık durulama yapmana gerek kalmadan temizlendiğini göreceksin. Aspiratörü beyaz sabun ile telle parıl parıl olacak. Halıya falan bir şey damlrsa bulaşık makinesi parlatıcısı ile silebilirsin. Şeffaf olanlardan olması gerek sadece. Reklama girer mi bilmiyorum ama bunların hepsini instagramda cokbiliyoruzbiz sayfasından öğrendim. Takip etmeni öneririm.

Koltuktaki kalem lekelerini kolonya ile çıkartmışlardı bu sayfada görmüştüm. Duvarda da deneyebilirsin belki küçük bi bölgede rengini almasın.
ünlü olmuşsunuz :)

Back
X