- 28 Kasım 2024
- 179
- 328
- 20
-
- Konu Sahibi Yemekkalpben
Bekar annelikten daha zor olan şey, evli iken bekar annelik yapmaktır. Siz yemek hazırlarken, eşinizi evi süpürmeye alıştırsanız olmaz mı? Yani baksanıza siz uyanıyor yemek hazırlıyorsunuz. Kocanız sizden daha uzun süre mi giyiniyor, hazırlanıyor ki ona daha fazla boş vakit var. Çamaşırları beraber katlarsınız belki. Haddim değil fakat öneriBende çok üşengeç biriyim üstelik çalışıyorum ve çocuğum var küçükkendime şöyle bir olan oluşturdum her sabah 7 de kalkıyorum çok basit beslenmelerimizi hazırlıyorum eşim benim ve kızım için okulda yemeğe. Sonra varsa akşamın yemeğini yapıyorum ( yemek iki günlük oluyor) bir gün yemek yaptiysam bir gün buzdolabı temizleme herhangi bir dolap içi gibi minik hedefler koyuyorum . 8 buçukta evden çıkıyorum eve gelince yemek hazır olduğu için kafam da rahat oluyor biraz dinlenip günlük süpürge yapıyorum. Her gün makina çalışıyorum akşam böylelikle hiç çamaşır birikmiyor çıkanı hemen katılıyorum ortalıkta çok fazla eşya yok çok minimal yaşıyorum bu kadar ama bazen çok saldigim zamanlarda oluyor benim
Ben o yuzden telefondan açıyorum hangi odadsysam telefon yanımdaAyy ben salonda tvden muhteşem yüzyıl açıp yapiyordum ama başka odaya geçince ne olduğunu çok merak edip ikide bir salona gittiğim için temizlik bitmiyordu bıraktım onu o yüzden
Eşim malesef daha erken çıkıyor 7 15 gibi o evden çıkıyor ve akşam 7 de geliyor süpürge vs yardım ediyor hafta sonu yada gece olduğu zaman ama hafta içi çok da fırsat kalmiyorBekar annelikten daha zor olan şey, evli iken bekar annelik yapmaktır. Siz yemek hazırlarken, eşinizi evi süpürmeye alıştırsanız olmaz mı? Yani baksanıza siz uyanıyor yemek hazırlıyorsunuz. Kocanız sizden daha uzun süre mi giyiniyor, hazırlanıyor ki ona daha fazla boş vakit var. Çamaşırları beraber katlarsınız belki. Haddim değil fakat öneri
Anlıyorum abla, zaten sizin düzeniniz, sizin kararınız.Eşim malesef daha erken çıkıyor 7 15 gibi o evden çıkıyor ve akşam 7 de geliyor süpürge vs yardım ediyor hafta sonu yada gece olduğu zaman ama hafta içi çok da fırsat kalmiyor
Kız sen nasıl yeni gelinsinHerkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum
Öyle sadece istemiyorum demekle ev toparlanmıyor malesef, madem evinizin toplu olmasını istiyorsunuz bir zahmet harekete geçin.Herkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum
Hergün mutlaka çamaşır makinam çalışıyorAhahahah ay neden pü diyelim alemsiniz
Bence de temizlik çok sıkıcı ve çok zor.
Instagramda youtubeda tiktokta pratik temizlik onerileri var. Haftada bir süpürge yapın mutfağı düzgün tutun haftada en az 1 kere çamaşır yıkayıp kurutup yerleştirin. Boş zamanlarınızda da her hafta 1 yeri yerleştirip düzenleyin. Temizlik yaparken podcast video arkada bisey açın zevkli bisey onu dinleye dinleye yapın gitsin. Bir de şunlar çok fark ediyor:
Sabah yatak toplamak
Çamaşır çıkarınca hemen kirli sepetine atmak (hatta evde 2 3 kirli sepeti olsun en yakınına atin)
Çamaşır günü yapıp o gün mutlaka en az 1 posta Çamaşır yıkamak makineye atmak zaten 5 dakika çıkarıp sermek 15 dakika kurutma makinesi varsa daha da iyi. Kuruyunca katlayıp yerine koymak enn fazla 30 dakika ütüyü de ekle hadi maks 1 saat
Yemek biter bitmez bulaşıkları makineye yerleştirip tezgahı silmek
2 günde bir tuvalet banyo temizliği ama hizlica
Zaten bunları yapınca ev çok dağılmıyor bana göre haftada 1 hatta 2 haftada 1 temizlik yetiyor. Çocuk da yoksa daha ne.
Mutfakta telefondan izliyorum ben, YouTube röportaj, dizi vb.iyi gidiyor, mutfak işlerimi nispeten sıkılmadan yapıyorumMüzik açmayı anlıyorum da televizyon izlerken nasıl iş yapılır anlamadım.Her odada ,mutfakta televizyon olmalı.Yoksa işi yavaşlatır ancak.
2 günde ev silip süpürmek çok abartı değil miŞimdi dağınıklık ayrı pislik ayrı. Mesela ev daginiksa ortada bı şeyler vs varsa o sorun değil. Ama mutfakta bulaşık küfleniyorsa bu pis demek. İki günde evi süpürüp silin yeterli
Temizlik iştahımı kabarttiniz, yarın eve bir girişeyim..vakti geldi++ senede 2 kere de bahar temizligi yaparsınız. Perde yikima, koltuk silme, halıları yikatma falan tamam işte. Fazlası gerçekten zarar. Bir de mutfakta çamaşır suyu kesinlikle kullanmayın, ayda bir defa tüm dolaplara bir dolu yağ çözücü sıkın, yağlar pıt pıt damlarken çok rahatlayacaksiniz.
Banyo ve tuvalete dikkat! Haftada iki kez çamaşır suyuyla temizleyin.
Madde madde gidinHerkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum