- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
-
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
Adaletteyim. Bırakmayı düşünüyorum. Özeller tutuyo yalnızca hukukta."İyi bir hukuk fakültesine geçmek istiyorum. Tekrar sınava girip iyi bir fakülteye yerleşmek istiyorum." "Düzeltme: şuan zaten üniversite öğrencisiyim. Ama daha iyi bir okul olsun istiyorum. İstanbul Hukuk, Ankara Hukuk mesela.. Özellikle de İstanbul Hukuk...."
Şu anki bölümünüz hukuk mu değil mi anlayamadım. Şu an okuduğunuz bölüm nedir ?
Yok işte ben kötü buluyorum ama sıkamıyorum kendimi hiç :) yani kariyer çoooook önemli ama yok yani olmuyo istek yok. Çalışsam da olmasa vallahi üzülmem. Ama kapak açmıyorum. Çok sinir bozucu yani isteksizlikten bi baltaya sap olamamak.bu tembellikle zor anacım böyle bi arkadaşım var her sene başı mühendislik ve hukuk okuyup her sınav zamanı aaamaaaaann benim işim iyi diyor
Adaletteyim. Bırakmayı düşünüyorum. Özeller tutuyo yalnızca hukukta.
Var ama işte onun için de azim lazm. O yok bendeBölümünüzden dikey geçiş sınavı hakkınız var mı ?
Var ama işte onun için de azim lazm. O yok bendehukuka geçebiliyorum. O yüzden iyi bir fakülteye geçmek istiyorum dedim. Ya dikey geçişle geçme şansım var ya da ne bilym tekrar üni sınavlarına girerim. İki türlü de önce istikrar lazım. Motivasyon lazım
Bölümle sıkıntım yok çünkü adalette zaten hukuk görüyoruz:) sıkıntım kazanırken:) yani alan derslerini hukuk derslerini seviyorum. Ama matematik türkçe sosyal bilgiler vs üniversite hazırlık derslerinden sıkılıyorum.Hukuk cok sikici bir bolum bana sorarsaniz (ogrenimimin bir bolumunde hukuk dersleri aldim 4 yil boyunca, cokkkk sikici cok!).
Tavsiyem seveceginiz, bol enerjiyle derslerine gireceginiz bir ogrenim okumaniz/secmeniz. Sevmediginiz bir bolumde zaten motivasyonunuzu yuksek tutmak imkansiz. Bana birazda bolumle alakali sikinti yasiyormussunuz gibi geldi, sona dogru boslamak genelde sikilmaktan dolayi olur.
Yasadigim ulkede okumak cok pahali, ama Turkiyedede ayni durum gecerli. Sirf finansal tarafini dusununce bile insan dort elle sariliyor bir an once bitsinde ise gireyim artik catir catir kazanip harcayayim diye : )
basarilar.
Hay ağzınıza sağlık. Bu tarz şeyler bekledim. Bölümümü değiştirmek istiyprum çünkü iki yıllık. Ben artık insanlara yaaa aslında hukuk okıycaktım ama özeller oluyodu demek istemiyorum. Hukuk demek istiyorum. Yani bölümümü seviyorum ama adalet nerdeeeee hukuk nerde.Neden bölümünü değiştirmek istediğini belirle önce. Şu anki durumundan hoşnut olmadığını ders çalışmazsan maaşının azlığını geçim sıkıntısının stresini her ay yaşayacağını , iş başvurusunda diploma istendiğinde yaşayacağın stresi , toplum içindeki yerini düşün ve bunları kağıda yazıp duvarına as , motivasyonunu yitirince oku yerine gelecektir. Hepîmizin motivasyonu bir değil kimi çabuk yitirir kimi yitirmez ama ben nasılsa geçen yıl da yapamadım deyip kendini salıyorsan kusura bakma da bu tembellik değil kişinin kendine güvenmeyişidir sen başarısızlığı en başta kabul etmiş oluyorsun şu konumda harekete geçmez isen ileride biriyle yuva kurar eşin eve kaç lira bırakırsa onunla geçinmeye çalışırsın. Çocuğuyla ilgilenmek için işten ayrılan kadınları tenZih ediyorum ama çocuğu okula başlamış kadın hala çocuğum için evdeyim diyor ben bunu doğru bulmuyorum bence kadın toplum yaşantısına iş hayatına dahil olmalı ki kendine güveni artsın ayrıca fazla paradan zarar gelmez korkmayın para kazanmaktan
Mantıklı aslında. Ona da çalışayım evt. En azından iki derse çalışıcam tüm kültür derslerindense.Yeniden sınava girmekten daha önce önünde girebileceğin bir dikey geçiş sınavı var. Önce bunu hallet. Olmazsa sonraki seçeneğe geçersin. Şu okul olmazsa olmaz diye şartlama kendini. Hukuk bölümünü okuyabileceğim yerler diye belirle.
ıl daha geldi karşıma. Lütfen yardım edin ve bu yıl olsun..
Var ama işte onun için de azim lazm. O yok bendehukuka geçebiliyorum. O yüzden iyi bir fakülteye geçmek istiyorum dedim. Ya dikey geçişle geçme şansım var ya da ne bilym tekrar üni sınavlarına girerim. İki türlü de önce istikrar lazım. Motivasyon lazım
Süperrr ya:) hangi bölüm:)Cnm benm bende bir dgs liyim dgs ile kazandim okudum bitti ve suan meslegimi yapiorum.
Bn lisedeyken dilciydim bolum kapandi mudur sayisala yonlendirdi bei sayisalci oldum fizik kimyam 2 den ustunu gormedi :) matematik 3 turkce 4 du ozamanlar... 2 yillik uzaktan egitim kazandim evden kanepeden okudum bitti.. bir sene vasifsiz calistim sekreter gibi o sene hem kpss ye girdim hem dgs ye kpss 80 geldi dgs ile de yerlestim marmara universitesine 2. sirada. zaten toplam 3 kisi almislardi
cok mu calistim hayir hem dershaneye gidip hem ise gidip hemde 2 sinava hazirlaniyordum. sadece derslere girdigim kadarinin hepsini tekrarladim unutmadim.. marmara universitesinde 1 sene intibak donemi okula gittim sonra hep calistim ing gelistirdim okul baslayinca bitio orta derecede bitirdim ama hic bi zaman yapamam diye dusunmedim ben sen de yaparsin benim baska sansim yoktu ya okul ya kocaydi, kocayida istemezsen evde kalmis kiz oluodun zaten biz okumayi sectikcok sukur umudunu yitirme bence inan once gerisi oluyor.. ama yapamam edemem tembelim dersen tembellesirsin zaten yapamazsin
Bak işte ne güzel nedenlerini belirliyorsun bunları belki de tek tük düşününce lafta kalıyor ama bir araya getirip listelediğinde harekete geçmene motive olmana yardım edebilir çünkü eğer çalışmaya başlamazsan o listelediğin maddeleri hayatından çıkaramamış olacaksın. Kimse bu kadar açık şekilde hayatını kötü yöne sürüklemez, benden sana tavsiye bi çalışma programı yap kendine. Mesela 3 saat ders çalışıcam yazdın diyelim ki. Ama bahanemiz olur illa ki tv izlemek dolaşmak yada bdvde takılmak kolay gelir , sebep mühim değil mühim olan o gün ders yapmamış planına Sadık kalmamış oluşun. O gün bir çok arkadaşını ara ve onlara de ki ben bugün ders çalışacağım diye plan yaptım ama bile isteye ders yapmadım şunu şunu yaptım sorumluluğumu yerine getirmedim. Bunu bir hAfta yap bi haftanın sonunda emin ol o dersi yazdığı saatte yaparsın çünkü insan çevresinin gözünde sorumsuz olmak istemez kendine yakıştırmaz umarım sen de bu gibi yöntemlerle istediğin düzene kavuşursunHay ağzınıza sağlık. Bu tarz şeyler bekledim. Bölümümü değiştirmek istiyprum çünkü iki yıllık. Ben artık insanlara yaaa aslında hukuk okıycaktım ama özeller oluyodu demek istemiyorum. Hukuk demek istiyorum. Yani bölümümü seviyorum ama adalet nerdeeeee hukuk nerde.
Valla süpersin ne diyeyim. Deniycem. Çevremdeki insanlar da düşünemiyorum yani benden iyi olsalar nolurmuş. Ben şuan onlardan önde olmama rağmen sokulan lafları görmelisin. Ayyyh fenalık geliyo ezicem ama üzülüyorum. Bide benden iyi olsa düşünemiyorum çok ciddiyim.Bak işte ne güzel nedenlerini belirliyorsun bunları belki de tek tük düşününce lafta kalıyor ama bir araya getirip listelediğinde harekete geçmene motive olmana yardım edebilir çünkü eğer çalışmaya başlamazsan o listelediğin maddeleri hayatından çıkaramamış olacaksın. Kimse bu kadar açık şekilde hayatını kötü yöne sürüklemez, benden sana tavsiye bi çalışma programı yap kendine. Mesela 3 saat ders çalışıcam yazdın diyelim ki. Ama bahanemiz olur illa ki tv izlemek dolaşmak yada bdvde takılmak kolay gelir , sebep mühim değil mühim olan o gün ders yapmamış planına Sadık kalmamış oluşun. O gün bir çok arkadaşını ara ve onlara de ki ben bugün ders çalışacağım diye plan yaptım ama bile isteye ders yapmadım şunu şunu yaptım sorumluluğumu yerine getirmedim. Bunu bir hAfta yap bi haftanın sonunda emin ol o dersi yazdığı saatte yaparsın çünkü insan çevresinin gözünde sorumsuz olmak istemez kendine yakıştırmaz umarım sen de bu gibi yöntemlerle istediğin düzene kavuşursun
Süperrr ya:) hangi bölüm:)
Helal olsun heelaaaal!!Bu arada bilmek istersen dgs ile yerlesen diger iki kisi ise tam orneklik insanlardi.
Bir tanesi 56 yasinda 2 kez evlenmis 1. evliligi kucuk yasta cok zengin bir adamlaymis adam beynini kullanma dedigimi yap seklinde bir hayat tarzi isteyince bosanmislar kadin yolunu cizmis telekomikasyon sirketlerinden birinden emekli olmus 2. kocasini kanserden kaybetmis ardindan akademik kariyer yapmak uzere once uzaktan egitim okumus sonrasinda okula 1. likle yerlesmisti. 90 dan asagi hic not almadi.
Dgs ile yerlesen diger arkadasim 18 yasinda evlenmis okula cocuguyla baslamis once uzaktan egitim bitirmis sonrasinda dgs ile yerlesip 3. olarak okula gelmisti.Surekli sen salaksin bir ise yaramazsin ne bicim kadinsin diye azarlayan sinava girmesini istemeyen bir kocasi var, universite sinavina cocugu komsuya birakip habersiz gitmek zorunda kalan kaynanasindan cekmedigi kalmayan bir kizce kendisi okulu 2. likle bitirdi oglu ile okula geliyordu. eve gidip cekilmez kocasina yemek hazirlayip onu cekiyor ustune cocugunun odevlerini yaptiriyor yatmadan once notlarini tekrarlayip yatiyordu.
Okul bitince de ogretmenlik yapmaya basladi anlaycagin her sey sende bitiyor insanlar ne sartlarda ne cabalar sarfediyor, ama bu iki insanin agzindan hic ben tembelim yapamayacagim lafi duymadim sende soyleme bencebasarirsin
Kişiliğine ters bir meslekse hiç uğrama hukuğa derim. Abim Ankara Hukuk mezunu sürekli yalan dolan işlerden şikayetçi. Çok pişmanbi 4 yılın daha kaybolmasın