Televizyon yüzünden tartistik

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.

Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.

Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.

Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!

Çocuğu başka odaya götürmeyi deneseniz.
Bilmiyorum ama bazen çok mu abartıyoruz. Eşiniz gibi konuşacağım ama benimkilerde tv seyrederdi.
Fazla kasmaya gerek olduğunu sanmıyorum.

Zaten kaçarcasına odaya götürüyorum yavrumu. Sesler minicik beynine dolmasın diye. Ben de bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum ama burada TV yi evden atanları okuyunca, konunun ciddiyetini anladım. Bir de otistik olan bebeklerin hepsi TV ye maruz kalmış. Bu da beni çok korkuttu.

Yavrum için ben seve seve fedakarlık yapıyorum ama babası ses konusunda bile bunalıma giriyor. Kisiyor açıyor kisiyor açıyor bıktım.

Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!

"Tv keyfine, eşinin huzuru ve çocuğunun sağlığını değişen bir adam için ilginç bir savunma" diyebilirsiniz kendisine.
Diğer konunuzu bilmiyorum ancak bir tutam evhamlı göründünüz bana, konuyu aktarım biçiminize bakınca.

Katılıyorum, 5-6 aylık bir bebeğin tv ile tanışması, seslere-görüntüye 2-3 saat maruz kalması sağlıksız.
Eşiniz yönünden düşününce de, adam işten geliyor, haber izleyesi var, kafasını dağıtmak istiyor, şöyle pijama atlet tarzı elde kumanda, direktif almadan beynini salmak istiyor. O da kendince haklı.
Sizi de anlıyorum, ailecek bir arada oturmak istemeniz kadar normal bir şey yok.

Herkes haklı olunca böyle oluyor işte :)
Siz bu konuyu, araya çocuğu katmadan "Birlikte kaliteli zaman geçirme ve ayrı ayrı dinlenme saatleri" başlıkları altında konuşun bence.

Televizyon izlemek çok zararlı nedir ya, biz de izleyerek büyüdük bir zeka gerilimi yaşamadık. Eğer ses çok çok yüksekse bu zaten saygısızlıktır. Ama bebek duymasın diye adamın duymadığı bir leveldeyse ses , kusura bakmayın adam haklı .bebeği odasına, götürün rahat rahat izlesin..

başka oda yok mu?
abartmaya gerek yok o kadar.

Var, gidiyorum zaten ama yemek kahve faslı derken eşimin bulunduğu oda da duruyoruz. Eşim kapıdan girerken, hoşgeldin güle güle diyemiyorum ki. Gerçi sen onu da yaparsın yakında dedi dün bana.

Fazla abartmissiniz.
Herkes çocuk yetiştiriyor elbette zararları vardır fakat belli oranlarda izlemesi nasıl bir sakınca doğurabilir ki ?
Çok ses eğer rahatsız ediyorsa biraz tolere edebilir çocuğu odasına götürebilirsiniz.
Kulağı zor duyacak kadar yorucu bir işte çalışan bir insan demek ki.En azından günde 2 saat bırakın kendisine ayirsin..

Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.

Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.

Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.

siz de o kadar şey yapmayın zaten akşama kadar kapalıymış

Bizim TV izlemeye vaktimiz olmuyordu valla:)
Ama eşim TV açsa sorun etmezdim yarım saat 1 saatden birşey olmaz
Tüm gün TV izleten anneler var onlar yanlış yapıyor
Sadece TV den otizm olmaz otizm genetik yatkınlıktır varsa bunu tetikler TV izledi diye otistik olmaz yani
Olacağı varsa TV ye gelene kadar birsuru şey var daha tehlikeli

Bence çizgi film ve reklamlar dışında çocukların dikkatini pek çekmiyor tv
Illaki uyarin ama daha nazik

Bebeğimin hepsi dikkatini çekiyor. Biraz TV ye dönse, hemen oyuncaklarını atıyor. Dalıp gidiyor, hipnoz oluyor sanki.

Sakın sakın uyarıyorum zaten ama yoruluyorum artık.

Trt çocuk acıyorum cocugu önüne oturtuyorum bende işlerimi hallediyorum.sonra gelip oyun oynuyoruz.sanırım ben kötü anneyim

Ben bir ay öncesine kadar önüne işimi bitirene kadar laptop açıp birakirdim. Ama zararlarını okuyunca, ne yapmışım ben dedim.

Bebeğimin hepsi dikkatini çekiyor. Biraz TV ye dönse, hemen oyuncaklarını atıyor. Dalıp gidiyor, hipnoz oluyor sanki.

Sakın sakın uyarıyorum zaten ama yoruluyorum artık.
O zaman doğrusunu yapıyorsunuz
Eşiniz fazla sert tepki vermiş
Çözümü ikna ederk bulamiyorsaniz tv açıldığında cocugunuzla baska odaya geçin
Tvden önemli mi Bebeğiniz yani esiniz cok sert tepki vermiş

Back
X