- Emoji Skoru
- 32.772
- Puanlar
- 798
kızlar bugün doktora gidiyorum.riksli gebelik uzmanı.bakalım ne dicek.biliyorum artık ne diceğnide mecburum gitmeye.armut piş ağzıma düş olmuyor.amaaan istersen ağzınla kuş tut gene olmuyor gene olmuyor.doktora gitmemin bir anlamı yok bence.onlarda cevap veremiyo.herşey Allahın elinde o isterse herşey olur.yüce allahım isteyen herkeze hayırlı sağlık evlat versin.akşama yazarım artık doktorun dediklerini.inşallah gittiğme pişman olmam.memnun kalırım.
yolun acik olsun isnalalhh bu sefer iy bi doktora denk gelirsinnncanim sen hic rahim filmi cektirdinmi rahmin yapisina baktirdinmi:44:bence cektirmediysen bide onu yaptir belki rahimde perde ne vardirrrrr
rahim filmi çektirdim.kanalın birinde azıcık tıkanma var ama diğeri iyi olduğu için hamile kalmanda sorun olmaz dedi doktor.zaten o filmi çektirdikten sonra 2kere hamile kaldım.sen hamile misin cnm.bulantım çok demişinde oyüzden sordum.
kiscem benmi bulantim var demisim
bildigim kadariyla öyle bisey demedim bulantimda yok hamile degilimde
belki dedimya ramazandan sonra korunmayi birakacam diyeeeee:44::44::44::44:
kızlar doktora gittim.düşündüğüm gibi farklı hiçbişi demedi.sadece beni şaşırtan rahim kalınlığım çok ince çıktı.normali 7,5mm benimki 4,5mm.okadar doktora hastaneye gittim kimse rahmin ince dememişti.üstelik bugün yarın hasta olcam dedim.hastalığa yakın rahim kalın olurmuş.ya günün geçecek yada az olcaksın dedi.akşamına hasta oldum.bakalım kaç gün sürcek.geçen ay 1,5gün sürmüştü.acaba 4.kürtajdan sonramı olduki.yada kürtaj ola ola inceldi.eksik test yokmuş sadece hormanlarıma tekrar bakcak.onlarda sorun olmazsa hamile kalınca gelirsin dedi.hamilelikten önce iğne kullansam dedim olmaz dedi.hamilelikte sabah akşam kullansam dedim olmaz dedi.anlıcanız farklı bişi yapmıcak.hamilelikte pregestoron kullanıyodum o rahmi yumuşatıyomuş.benimde rahmim inceye tam tersi kalınlaştırıcı ilaç kullanmam gerekiyomuş.rahim inceliğindende bebek kaybediyor olabilirsin dedi ama aklım almıyor.diğer gittiğim doktorların gözlerimi kördü.bu son kürtajda rahimcağzıma zararmı verdiler acaba.kafayı yicem.kanpıhtılaşmasının yanına birde bu sorun çıktı anlicanız.
ayyyyyyinsallah hamılesındır canım yaa cok guzll olur bı bebıs benımesımde yenı ıse gırdıgı ıcın bu ay adetten sonra abı kere oldu 10 gunde yanı anla ben beklemıyorum bu ayy
berns kiscem ben hamile degilimki su an daha reglim biteli bi gün olduuudaha dün bitti yumurtlamam bile olmadi yanlis anlasilma olmussss
kızlar ara ara msları karıtırıyorum kusuruma bakmayın yasakım esımı sormusun sımdık gordum o yenı ıse basladı erken yatıy bende tekımm
Canim oncelikle cok gecmis olsun.Allah sabir versin.Okurken gozyaslarimi tutamadim; cunku cok benzer seyler yasamisiz.Benim de son 2 yil icinde 3 dusugum kurtajla son buldu.Buradaki en unlu (!) doktora gidiyordum sozde ama tiroid gibi onemli bir faktoru atlamis maalesefHerkese Merhabalar,
Benim hikayem biraz farklı ve herşeyden biraz var umarım size de ışık tutar...
5 yıl once çok sık aralıklarla regl olmaya başladım bir jinekoloğa gittim hayatımda ilk defa (evliliğimin 3.ayında) neyse baktı etti dedi ki şu testleri yap yaptırdım hemen dedi iç hastalıklarına git meğersem yaptrıdığım testler tiroid hormonu testleriymiş gittiğim doktor bana yuksek dozda yanlış tedavi uyguladığı için çok çalışan hormonlarım kalıcı olarak hasar uğrayıp çalışmayı durdurdu ben şoktaydım resmen herşeye ağlar olmuştum sonra gel zaman git zaman haşimatocani tiroidi olduğumu anladım yani ömrümün sonuna kadar 3 ayda bir kan verip her sabah aç karnına ilaç içmem demekti bu... Neyse bunu sineye çektim hayat bu beterin beteri var dedimşükür ettim.
Yine 4 yıl evvel reglim gecikti ağrım oldu Türkiye'nin en iyi üniversite hastanelerinden birinde en iyi doktoruna gitmeye başladım bana polikistik oversin dedi... ben yine şaşkınım yine araştırmalar bisürü şeyler en önemlisi de ben bebek hastası bir insanım napıcam dedim böyle düünürken baktım birkaç ay sonra hamileyim... o kadar sevindim ki anlatamam farkettiğimde 6 haftalık olmuştu herkese haber yaydık bir deyim vardır doğru bilmiyorum hani derler ya yedi düvele diye işte oyle oldu...
keseyi gördük doktor dedi ki haftaya kalp atışlarını dinleyelim dedi biz bir hevesle gittik baktı baktıııı neyse daha küçük herhalde dedi beni hemen üzmemek için çarşamba gel dedi ben iş seyehatim var dedim sonra eşimi içeri çekip soylemiş bebek olmuş demiş neyse sonra bana dondu dedi ki gel bidaha bakalım bende sevınçten havalar uçuyorum baktık dedi ki almamız lazım kalbi atmıyoo ben bir ağla bir ağla oldum resmen...kürtajdan sonra dedi ki ilk gebelikler olaBİLİR BÖYLE Bİ ARAŞTIRMAYA GEREK YOK...
Sonra tam 1 sene sonra yine kendiliğimden hamile kaldımyine eynı doktor bu sefer kalp atışını duyana kadar kimseye söylemeyelim dedik neyse bir korkuyla 7.hafta oldu gittik ve inanılmaz bebişimin kalp atışları vardı hem de o kadar hızlıydı kii ben dedimki tamam bu sefer kesin olcak dedim neyse bu sevinçle herkese haber verdik yine...tabi birkaç gün sonra bende akıntı oldu koşa koşa cumartesi günü gittik içerde az bir kanama var dedi istersen hastanede yat serum tedavisi ile 3 günde düzelir dedi bizde tamam dedik inanırmısınız o 3 gün yan bile yatmadım... sonra herşey yoluna girdi evime geldım 3 gun sonra başka testler için gel demişti biz bir sevinçle gittik eşim yanımda yoktu kayınvalidemle gittim ve yine kalp atışları durmuştu ben böyle bir çöküş yaşayamam herhalde bir daha dedim ...kürtajdan sonra doktorumuz hertürlü testleri yapacağız dedi ve yaptık histereskopi, bebğimi 3 parçaya böldüler 1 parçayı patalojiye yolladılar,1 parçayı genetiğe,1 parçayı mikrobiyolojiye ve yine hiçbirşey çıkmadı ne eşimde ne bende ne bebişde...Doktor dedi ki bazen çok minik pıhtılar olur rahimde bunlar testlerde bile çıkmaz o yuzden birdahaki hamileliğine kadar coraspin iç hamile kalıncada kan sulandırıcı iğneye başlayalım...
sonra inanmıcaksınız ama yine tam 1 yıl sonra yıne hamileydim yani bu sene :) bu sefer dedik ki 3 ay olana kadar kımseye soylemeyelım ben işi bıraktım sadece yatıyorum ilaçlarımı içiyorum hatta kendime bile iğne yapıyordum herşeye razıydım sadece bebeğim iyi olsun dedim neyse biz 6+5 te kalp atışlarını duyduk yine düşük tehlikesi yaşadım yine hastanede yattım Allahım dedim nolur bu sefer birşey olmasın tam Hıdırellez gecesi gecenin bir yarısı uyandım ve bir baktım göğüs hassaiyetim geçmiş aladım ağladım sonra sakinleştim bişey yoktur dedim tabi doktora gittim 2 gun sonra yine aynı son ve inanırmısınız ailemden sadece abim iliyor kımse bilmiyor ve işin ilginç yanı vevet ağladım ama herhalde çok uzulmedim çünkü galiba artık çok alışamıyorum hep hayalmiş gibi geliyor nasılsa zaten gidecek gibi bakıyorum herhalde bilinç altımda...
neyse çok uzattım yina kürtaj oldum ben...bu sefer doktorum dedi ki anlayamıyorum neden dedi sana lenfosit aşısı yapalım dedi vücudundaki antikorlar bebeğe karşı savaş açıyorlar dedi bende dedimki madem boyle bişey var neden 2.gebeliğimden sonra yapmadınız neyse bana tüp bebek önerdi şuan doktor araştırıyorum ama lenfositi de yapacağım hiçbir ihtimal bırakmak istemiyorum ve tedavi için de halit fırat erden ve Murat Bersoy u düşünüyorum...
bu arada bu dediğim özel bir üniversite hastanesi ve gittiğim doktor alanında en iyisi diye tanımlanıyor doçent kendisi ama ben artık inanmıyorum zaten maddi ve manevi olarak o kadar yıprandım kii yeterki sağlıkla bebişim gelsin diyorum...
Kusurabakmayın çok uzun oldu ama benim hikayem de bu umarım siz bir faydası olur...
Maalesef oluyormusgeçmiş olsun cnm.tshden çocuk düşüyomu bilmiyorum.onun tedavisi var.ondan kaynaklanmıyodur.kansulandırıcı iğne denemeni öneririm.
kızlar doktora gittim.düşündüğüm gibi farklı hiçbişi demedi.sadece beni şaşırtan rahim kalınlığım çok ince çıktı.normali 7,5mm benimki 4,5mm.okadar doktora hastaneye gittim kimse rahmin ince dememişti.üstelik bugün yarın hasta olcam dedim.hastalığa yakın rahim kalın olurmuş.ya günün geçecek yada az olcaksın dedi.akşamına hasta oldum.bakalım kaç gün sürcek.geçen ay 1,5gün sürmüştü.acaba 4.kürtajdan sonramı olduki.yada kürtaj ola ola inceldi.eksik test yokmuş sadece hormanlarıma tekrar bakcak.onlarda sorun olmazsa hamile kalınca gelirsin dedi.hamilelikten önce iğne kullansam dedim olmaz dedi.hamilelikte sabah akşam kullansam dedim olmaz dedi.anlıcanız farklı bişi yapmıcak.hamilelikte pregestoron kullanıyodum o rahmi yumuşatıyomuş.benimde rahmim inceye tam tersi kalınlaştırıcı ilaç kullanmam gerekiyomuş.rahim inceliğindende bebek kaybediyor olabilirsin dedi ama aklım almıyor.diğer gittiğim doktorların gözlerimi kördü.bu son kürtajda rahimcağzıma zararmı verdiler acaba.kafayı yicem.kanpıhtılaşmasının yanına birde bu sorun çıktı anlicanız.
mrblar kızlar uzun zamandrı yazmıyordum yeni gelen arkadaşlar olmuş hepsine geçmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın inş kendimden haberler vereyim sizleer 1ay önce histeroskopimi oldum başarılı geçti ameliyat düşüklerimden dolayı yapışıklıklar varmış onu açtılar ve 2. adetimi oldum coraspinime ve foliboluma başladım hazirandan sonra izin verdi doktorum gebeliğe bakalım hayırlısı olsun rabbim birdaha yasatmasın inş hiçbirmize aynı acıları....
kiscem benmi bulantim var demisim
bildigim kadariyla öyle bisey demedim bulantimda yok hamile degilimde
belki dedimya ramazandan sonra korunmayi birakacam diyeeeee:44::44::44::44:
bende ramazandan sonra korunmayı bırakmak istiyorum ama doktor yaşın ilerlemiş.bence hiç bekleme dedi.2ayı geçti kürtaj olalı.bana az geliyor.zaten kendimide daha hazır hissetmiyorum.
alla alla progesteron zaten rahim duvarini inceltmiyoki kalinlastiriyo bebegin iyi tutunmasini sagliyo. benim doktor bu amacla hep verdi progesteronuuu
demek igneyi tek ögün dediii:26::26::26::26:deseydin tek ögünü kullandim kalp atisini bile almadim diye:26:denenmeliydi bence iki ögün:44:belki tek ögün yüksek doz kullandirttirirrrrrbide rahim filmini hangi kürtajdan sonra cekilmistinn..eger son kürtajdan sonra cekilmediysenn .yapisiklikta olmus olabilir .hem reglin azalmis hem rahim duvari incelmis cünküüüü yapisikliga bagli olabilir bu belirtilerrrr.....
Canım gözün aydın hayırlı olsun , banada iki adet beklemen lazım dediler daha 1 yi olamadım....Kolay hamile kalabiliyorsan bakarsın önümüzdeki ay müjdeni alırız
saol canım benimde kürtajdan sonra 3ayım doldu başlayın dedi ama korkuyorm rabbim hayırlısını versin inş hepimiz ins birgün mutlu haberlerimizi paylaşırız burdan cok istiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?