Başınız sağolsun rabbim sabır versin Benim de gebeliklerimde hiç kalp atışı olmadı 1 düşük 2 kimyasal biri de dış gebelik benim de iki genimde var ama doktor gerek yok diyip yolluyor bende çaresizim3 düşük 2 kimyasal 1 boş 1dış gebelik yaşadım hiç kalp atışı duyamıyorduk iki tane tüp bebek de denedik biri düştü diğeri negatif oldu sonuncu kendiliğimden gebeliğimde de 16+4 te bir hafta önce oğlumun kalbi durdu onu da kaybettim bu sefer olacak sanmıştım umutlarım tükendi hiç belirti olmadı muayenede öğrendik en zoru buymuş nasıl toparlanacağım bilmiyorum çok büyük bir acı. Rahmim üstten basık ve pıhtılaşma var kan sulandırıcı kullanıyordum ona rağmen kalbi durdu benimki gibi kalbi durup sağlklı çocuğu olan var mı çok zorr yaşadıklarım sadece ikili testim 1/50 çıkmıştı ama ayrıntılı ultrasonda her şey normal çıkmıştı genetiğe gönderdik bir ay içinde sonuçlanacak sebep ne olabilir anlamıyoruz.
Annenizin de pıhtılaşma sorunu mu vardı acabaBu hikaye annemin hikayesi ile benzer
Annemin tek yumurtalığı vardı ve ben,benden sonra 16 haftalık düşük ve en son 36 yaşında da kardeşimi doğurdu.Benden önce ve sonra da 3 erken düşük.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama ümidinizi yitirmeyin
Hayır sadece tek yumurtalığa bağlı gebe kalma sorunu,düşükler için araştırma yaptırmadı hiçAnnenizin de pıhtılaşma sorunu mu vardı acaba
31 yaşındayım sebebi yumurtalık değilmiştir sanırım sebebi ile ilgili birşey söylenmiş miBu hikaye annemin hikayesi ile benzer
Annemin tek yumurtalığı vardı ve ben,benden sonra 16 haftalık düşük ve en son 36 yaşında da kardeşimi doğurdu.Benden önce ve sonra da 3 erken düşük.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama ümidinizi yitirmeyin
Düşükler için çalışması,ayakta fazla durması filan sebep dendi.Yalnız bilirsiniz ki eski zamanlarda bu durumlar bu kadar araştırılmıyordu şimdi genetik testler o bu tıp gelişti.31 yaşındayım sebebi yumurtalık değilmiştir sanırım sebebi ile ilgili birşey söylenmiş mi
Başınız sağolsun. Genetiğin sonucunu bekleyin. Hamile iken genetik test yaptırmamıştınız sanırım, aslında oran yüksek gelmiş, doktorun genetik teste yönlendirmemeai hata olmuş. İkinci trimesterda düşük yapmış bir karın olarak o genetik testin sonucunun önemini çok iyi biliyorum. Benim bebeğim 47xxy idi, 13. haftada kaybettim. Yaşadığım ülkede bir kez usgye girdiğim için usg nasıldı bilmiyorum. Ama hiç sıkıntısı olmayan bir hamilelikti. İyi ki o genetik testi yaptırmışım ki sonrasında neden diye kendimi yemedim.3 düşük 2 kimyasal 1 boş 1dış gebelik yaşadım hiç kalp atışı duyamıyorduk iki tane tüp bebek de denedik biri düştü diğeri negatif oldu sonuncu kendiliğimden gebeliğimde de 16+4 te bir hafta önce oğlumun kalbi durdu onu da kaybettim bu sefer olacak sanmıştım umutlarım tükendi hiç belirti olmadı muayenede öğrendik en zoru buymuş nasıl toparlanacağım bilmiyorum çok büyük bir acı. Rahmim üstten basık ve pıhtılaşma var kan sulandırıcı kullanıyordum ona rağmen kalbi durdu benimki gibi kalbi durup sağlklı çocuğu olan var mı çok zorr yaşadıklarım sadece ikili testim 1/50 çıkmıştı ama ayrıntılı ultrasonda her şey normal çıkmıştı genetiğe gönderdik bir ay içinde sonuçlanacak sebep ne olabilir anlamıyoruz.
Hayır sadece tek yumurtalığa bağlı gebe kalma sorunu,düşükler için araştırma yaptırmadı hiç
Annenizin de pıhtılaşma sorunu mu vardı
Hayır sadece tek yumurtalığa bağlı gebe kalma sorunu,düşükler için araştırma yaptırmadı hiç
Düşükler için çalışması,ayakta fazla durması filan sebep dendi.Yalnız bilirsiniz ki eski zamanlarda bu durumlar bu kadar araştırılmıyordu şimdi genetik testler o bu tıp gelişti.
Ben size bunlara rağmen iki sağlıklı doğumu var diye bir umut olsun diye örnek verdim.Başka bir bilgim yok maalesef
Umarım hamile kalıp,bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
bakılmadı ama düşükleri yok annemin hatta sekiz kardeşizAnnenizin de pıhtılaşma sorunu mu vardı acaba
Hiç kalp atışı duyamayacağımı düşünüyordum ben de imkansız gibiydi oksapara rağmen düşmüştü tüp bebek denememiz çünkü. sonucum şu şekildeBaşınız sağolsun rabbim sabır versin Benim de gebeliklerimde hiç kalp atışı olmadı 1 düşük 2 kimyasal biri de dış gebelik benim de iki genimde var ama doktor gerek yok diyip yolluyor bende çaresizim
Sağ olun inşallah benimde sağlıklı gebeliklerim olurDüşükler için çalışması,ayakta fazla durması filan sebep dendi.Yalnız bilirsiniz ki eski zamanlarda bu durumlar bu kadar araştırılmıyordu şimdi genetik testler o bu tıp gelişti.
Ben size bunlara rağmen iki sağlıklı doğumu var diye bir umut olsun diye örnek verdim.Başka bir bilgim yok maalesef
Umarım hamile kalıp,bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız
Başınız sağolsun. Genetiğin sonucunu bekleyin. Hamile iken genetik test yaptırmamıştınız sanırım, aslında oran yüksek gelmiş, doktorun genetik teste yönlendirmemeai hata olmuş. İkinci trimesterda düşük yapmış bir karın olarak o genetik testin sonucunun önemini çok iyi biliyorum. Benim bebeğim 47xxy idi, 13. haftada kaybettim. Yaşadığım ülkede bir kez usgye girdiğim için usg nasıldı bilmiyorum. Ama hiç sıkıntısı olmayan bir hamilelikti. İyi ki o genetik testi yaptırmışım ki sonrasında neden d
Başınız sağolsun. Genetiğin sonucunu bekleyin. Hamile iken genetik test yaptırmamıştınız sanırım, aslında oran yüksek gelmiş, doktorun genetik teste yönlendirmemeai hata olmuş. İkinci trimesterda düşük yapmış bir karın olarak o genetik testin sonucunun önemini çok iyi biliyorum. Benim bebeğim 47xxy idi, 13. haftada kaybettim. Yaşadığım ülkede bir kez usgye girdiğim için usg nasıldı bilmiyorum. Ama hiç sıkıntısı olmayan bir hamilelikti. İyi ki o genetik testi yaptırmışım ki sonrasında neden diye kendimi yemedim.
İkili testim yüksek olunca perinatolojiye yönlendirdi ayrıntılı ultrasona girdik bebekte dawn sendromu ile ilgili sıkıntılı bir bulguya erişilmedi normal gözüküyordu her şeyi düşüklerim olduğu içinde amniyosentez konusunda kararsızdık her türlü kabullenmiştik ama kalbi durdu 16. Haftada da genetiğe gönderildi bebek eğer genetik sorun çıkarsa ben de en azından sebebini anlarım siz genetik testi karnınızdayken mi yaptırmıştınızBaşınız sağolsun. Genetiğin sonucunu bekleyin. Hamile iken genetik test yaptırmamıştınız sanırım, aslında oran yüksek gelmiş, doktorun genetik teste yönlendirmemeai hata olmuş. İkinci trimesterda düşük yapmış bir karın olarak o genetik testin sonucunun önemini çok iyi biliyorum. Benim bebeğim 47xxy idi, 13. haftada kaybettim. Yaşadığım ülkede bir kez usgye girdiğim için usg nasıldı bilmiyorum. Ama hiç sıkıntısı olmayan bir hamilelikti. İyi ki o genetik testi yaptırmışım ki sonrasında neden diye kendimi yemedim.
Benim de MTHFRA1298C heterozigotHiç kalp atışı duyamayacağımı düşünüyordum ben de imkansız gibiydi oksapara rağmen düşmüştü tüp bebek denememiz çünkü. sonucum şu şekilde
Faktör II Homozigot normal
Faktör 5 Leiden heterozigot taşıyıcı
MTHFR C677T homozigot mutant
MTHFRA1298C homozigot normal
Benim de PAI-Hiç kalp atışı duyamayacağımı düşünüyordum ben de imkansız gibiydi oksapara rağmen düşmüştü tüp bebek denememiz çünkü. sonucum şu şekilde
Benim de MTHFRA1298C heterozigot PAI-1(4G/5G) 4G/4G bunlarda da iğneye gerek yok diyor bende şaşırdım artık ne yapıcağımıHiç kalp atışı duyamayacağımı düşünüyordum ben de imkansız gibiydi oksapara rağmen düşmüştü tüp bebek denememiz çünkü. sonucum şu şekilde
Aslında tedbir için de verebiliyor bazı drlar düşükler olunca ama bu konuda drlar farklı görüşlere sahipler rahim filmi çektirdiniz miBenim de MTHFRA1298C heterozigot
Benim de PAI-
Benim de MTHFRA1298C heterozigot PAI-1(4G/5G) 4G/4G bunlarda da iğneye gerek yok diyor bende şaşırdım artık ne yapıcağımı
Evet, anne kanından bakılandan yaptırdım iki düşüğümde de. Şimdi farkettim ilk mesajımda yanlış yazmışım. Bebeklerimden biri 45x0 diğeri 47xy (+22) çıkmıştı. Sonraki sağlıklı gebeliğimde hiç kimseye güvenmeyip cvs yaptırdım. Çünkü mozaik yapıyı genetik test dahi yakalayamıyor, doktorun da usgde yakalayabilmesi çok zor.İkili testim yüksek olunca perinatolojiye yönlendirdi ayrıntılı ultrasona girdik bebekte dawn sendromu ile ilgili sıkıntılı bir bulguya erişilmedi normal gözüküyordu her şeyi düşüklerim olduğu içinde amniyosentez konusunda kararsızdık her türlü kabullenmiştik ama kalbi durdu 16. Haftada da genetiğe gönderildi bebek eğer genetik sorun çıkarsa ben de en azından sebebini anlarım siz genetik testi karnınızdayken mi yaptırmıştınız
Hayır 1 buçuk yıllık evliyim 22 yaşındayım çekmek istedim fakat doktorlar gerek yok bunlar sağlıksız yumurtadan dolayı oluyor diyor benfe anlamış değilimAslında tedbir için de verebiliyor bazı drlar düşükler olunca ama bu konuda drlar farklı görüşlere sahipler rahim filmi çektirdiniz mi
Keşke cvs biz de yaptırsaydık genetik sonuçta belki de anlaşılmayacak ölü doğduğu için anlaşılamayabiliyormuş gerçekten acı tesadüfler geldi başımıza çok şükür siz sağlıklı gebelik geçirmişsiniz inş ben de yaşayabilirimEvet, anne kanından bakılandan yaptırdım iki düşüğümde de. Şimdi farkettim ilk mesajımda yanlış yazmışım. Bebeklerimden biri 45x0 diğeri 47xy (+22) çıkmıştı. Sonraki sağlıklı gebeliğimde hiç kimseye güvenmeyip cvs yaptırdım. Çünkü mozaik yapıyı genetik test dahi yakalayamıyor, doktorun da usgde yakalayabilmesi çok zor.
Bizlerin genetik taşıyıcılığı olmasa bile kaybettiğimiz bebeklerinizi kromozomal anomaliler nedeniyle kaybedebiliriz. Sizin de çok kayıbınız var malesef, belki siz de benim gibi şanssız gruptansınızdır. Ben Türkiyenin genetik dernek başkanı profla görüştüm. Yaşadıkların şansızlık dedi. Tamamen random olaylar. Ne seninle ne birbirleriyle bağlantısı var dedi. Mesela 45x0 bebeğim önce 46xy olqrak oluşmuş ama sonra bölünürken 45x0a dönüşmüş.
Ben ve başka bir arkadaşım düşük karbonhidratlı beslenip bucudumuzdaki yag oranlarımızı düşürdükten sonra sağlıklı gebelikler yaşadık. Darısı başınıza .Rahmetli bir doktor vardı istanbulda adını hatırlatamayacagım çok bilgili bir adamdı. O çok önem verirdi güzel beslenmeye.
Yaşınız küçükmüş en azından ama kaç yaşında olursan ol çok acı yaşadıklarımız yıpratıyor insanı yaşın daha küçük olur denmesini de sevmiyorum ne yaşadığımızı anlamıyorlar ben 31im beş yıllık evliyim ama size de çekmeleri gerekiyor ben özelde çektirmiştimHayır 1 buçuk yıllık evliyim 22 yaşındayım çekmek istedim fakat doktorlar gerek yok bunlar sağlıksız yumurtadan dolayı oluyor diyor benfe anlamış değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?