Evet, anne kanından bakılandan yaptırdım iki düşüğümde de. Şimdi farkettim ilk mesajımda yanlış yazmışım. Bebeklerimden biri 45x0 diğeri 47xy (+22) çıkmıştı. Sonraki sağlıklı gebeliğimde hiç kimseye güvenmeyip cvs yaptırdım. Çünkü mozaik yapıyı genetik test dahi yakalayamıyor, doktorun da usgde yakalayabilmesi çok zor.
Bizlerin genetik taşıyıcılığı olmasa bile kaybettiğimiz bebeklerinizi kromozomal anomaliler nedeniyle kaybedebiliriz. Sizin de çok kayıbınız var malesef, belki siz de benim gibi şanssız gruptansınızdır. Ben Türkiyenin genetik dernek başkanı profla görüştüm. Yaşadıkların şansızlık dedi. Tamamen random olaylar. Ne seninle ne birbirleriyle bağlantısı var dedi. Mesela 45x0 bebeğim önce 46xy olqrak oluşmuş ama sonra bölünürken 45x0a dönüşmüş.
Ben ve başka bir arkadaşım düşük karbonhidratlı beslenip bucudumuzdaki yag oranlarımızı düşürdükten sonra sağlıklı gebelikler yaşadık. Darısı başınıza .Rahmetli bir doktor vardı istanbulda adını hatırlatamayacagım çok bilgili bir adamdı. O çok önem verirdi güzel beslenmeye.