• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan düşük !! Çok kötüyüm 😞

Sevimsiz01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2018
420
236
103
35
Herkese merhaba. Geçen sene mayıs ayında bir kimyasal gebelik geçirdim. Ve aralık ayında da 10 haftalık bebeğime aniden düşük yaptım. Dün yine bebeiğimi kaybettim. Bu sefer 12 haftalıktı. Süreç o kadar aynıydı ki. Kontroller,progestanlar,iğneler. Ama sonuç aynı. Bir önce kontolüme gidiyorum. Gelişim kalp atışı herşey çok güzel ama sonuç maalesef ertesi sabah evde düşük. O kadar hızlı oldu ki ben 12 haftalık bebeğin düştüğünü bile anlamadım.
Çok kötü durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. İçim çekildi sanki. Bomboş hissediyorum kendimi.

Düşük sebepleri belli mi peki teşhis konuldu mu yeterli önlemler alınmış mıydı?

Hayır diğerine demek ki bebek sağlıklı değilmiş denildi. Şimdi de yüksek ihtimal otoimmün bir rahatsızlığın var o araştırlacak denildi. Sanırım kortizon kullanılıyormuş onun tedavisinde de. Yeterli önlem alındı bence. Herşeylere bakıldı. Ve görünürde hiçbir tehlike yoktu. Ama sürekli lekelenme az da olsa kanama yaşıyordm. Doktora gidiyordm. Kanama alanı yok. Bebeğn keyfi yerinde. Kalp atışı güzeldi. 3 doktor da bebekte bir anamoli görmediklerini söyledi. İkili test vermiştim zaten ama sonucu çıkmadı daha
Düşük sebepleri belli mi peki teşhis konuldu mu yeterli önlemler alınmış mıydı?

Bu arada söylemeyi unuttum 1 oğlum var 4.5 yaşında. Sıkıntısız bir gebelik,doğum süreci geçirmiştim onda

Doktor otoimmün bir rahatszlığım olabileceğini,bundaki snrasında kortizon kullanmam gerekebileceğimi söyledi
Bir daha ayni tarz bir sey yasanmamasi adina her seyinize baktirin mutlaka. Belki hem otoimmün rahatsızlığınız hem de pıhtilasma egiliminiz vardır. O yuzden tek bir tetkikle sinirli kalmamanizi oneririm. Pihtilasma testi kandan bakilan 15 gunde sonuclanan basit bir test. Tibbi genetik bolumunden randevu aldiginiz gibi baktirabiliyorsunuz. Illa doktor yonlendirmesine ihtiyaciniz yok.

Herkese merhaba. Geçen sene mayıs ayında bir kimyasal gebelik geçirdim. Ve aralık ayında da 10 haftalık bebeğime aniden düşük yaptım. Dün yine bebeiğimi kaybettim. Bu sefer 12 haftalıktı. Süreç o kadar aynıydı ki. Kontroller,progestanlar,iğneler. Ama sonuç aynı. Bir önce kontolüme gidiyorum. Gelişim kalp atışı herşey çok güzel ama sonuç maalesef ertesi sabah evde düşük. O kadar hızlı oldu ki ben 12 haftalık bebeğin düştüğünü bile anlamadım.
Çok kötü durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. İçim çekildi sanki. Bomboş hissediyorum kendimi.
Dusuklerin temeline inmelisin canım tedavini olursun inşallah bundan sonra sağlıklı bir gebelik geçirirsin

Bir daha ayni tarz bir sey yasanmamasi adina her seyinize baktirin mutlaka. Belki hem otoimmün rahatsızlığınız hem de pıhtilasma egiliminiz vardır. O yuzden tek bir tetkikle sinirli kalmamanizi oneririm. Pihtilasma testi kandan bakilan 15 gunde sonuclanan basit bir test. Tibbi genetik bolumunden randevu aldiginiz gibi baktirabiliyorsunuz. Illa doktor yonlendirmesine ihtiyaciniz yok.
Evet evet hiçbir ihtimali göz ardı etmek istemiyorum.sanırm rahim filmi de çektirmem lazım

Back