- 17 Eylül 2019
- 999
- 1.721
- 63
- Konu Sahibi Babydust80
-
Genetik tarama yaptırmadığım için doktorum embriyo kromozom bozuk olabilir dedi kalan 2 tane embriyo için transfer olup rahım kendisi doğal olarak test eder yanı problem varsa rahım zaten kabul etmez dedi.1. Seçenek doktoruna güvenebilirsin.
2. Seçenek başka bir doktorunda yorumunu alabilirsin. Neden tutmamış olabilir.
Yaş 37den gençlere bence de pgt gereksiz gibi. Peki serum ve era testi yaptırmaya düşünüyor musun? Bu Era test hakkında çok okudum transfer için uygun zamanı tespit ediyormuş bide Alice Emma gibi sadece Bahçeci merkezde yapılan bakteri testler varmış. Toplamda 3 tane testi baştan yaptırsa daha doğru mu bilemedim.Benim 3 negatifim var, doktor embriyolar pgt önerdi. Ama yaptırmayacağım. Başka doktorlara danıştım gereksiz dediler. Çünkü yaşlar genç ve kromozom testlerimiz normal. Serum ve era testi önerenler oldu bir de.
Serumu denemeyi düşünüyorum. Henüz başlamadım tabi daha ön görüşmeye filan gidicem. 2 ve fazlası başarısızlık olunca kesinlikle ekstra bişeyler denenmeli diye düşünüyorumYaş 37den gençlere bence de pgt gereksiz gibi. Peki serum ve era testi yaptırmaya düşünüyor musun? Bu Era test hakkında çok okudum transfer için uygun zamanı tespit ediyormuş bide Alice Emma gibi sadece Bahçeci merkezde yapılan bakteri testler varmış. Toplamda 3 tane testi baştan yaptırsa daha doğru mu bilemedim.
Genetik tarama yaptırmadığım için doktorum embriyo kromozom bozuk olabilir dedi kalan 2 tane embriyo için transfer olup rahım kendisi doğal olarak test eder yanı problem varsa rahım zaten kabul etmez dedi.
Şimdilik bana mantıklı geliyor yine de sizin tedavi arasında yapılan değişiklikleri öğrenmek istedim. Hepimize bu tedaviyi en tez vakitte az maliyetli başarmak istiyoruz bebişlerimiz gelsin istiyoruz.
Amin inşallah belki de zamanı bekliyoruz. Peki 3 tüp bebekte hepsi yeniden ilaçlı mıdır yoksa taze ve dondurulmuş olarak tek toplama sonuç muyudu?Benimde başımdan 3 tüp bebek geçti. 1. Negatifti tutmadı.
2. Tuttu ama tüpün ucuna tutunmuştu büyüyemedi orada kürtaj oldum 7 haftalık.
3. Tutmadı.
Onun için sana örebileceğim bir tecrübem yok. Eşimle benim genetik testlerimiz temiz sıkıntı yok. Embriyolara genetik yapmayı gereksiz buluyor doktorum yaşınız küçük diyor. Çaresizce bekliyorum anlayacağın. Umarım en kısa zamanda kavuşuruz bebişlerimize
Amin inşallah belki de zamanı bekliyoruz. Peki 3 tüp bebekte hepsi yeniden ilaçlı mıdır yoksa taze ve dondurulmuş olarak tek toplama sonuç muyudu?
Dondurulmus sana iyi gelecektir artik 'freeze all' yontemle tazeden daha cok dondurulmus tercik edildigini ve daha basarli sonuc aldigina dair calismalar var. Taze transferde hormon ilaclarin etkisi embriyonun rahime tutunmasi zorlastiryor cunku rahimin dengesi bozulyormus. Hayirlisi insallahHepsi taze transfer oldu. 3 opu geçirdim. 10 12 yumurta toplanıyor 5. Güne 2 tane kalıyor onlar transfer ediliyor. Son tedavimden 1 tane embriyom kaldı neyseki ama 2. Kalite blast. Kışın transfer düşünüyorum olur mu olmaz mı bilmiyorum artık. İlk defa dondurulmuş denicem
merhaba canım hikayeni paylaştığı için bide tavsiyen için çok teşekkür ederim . Aslında bakarsan seninki her seferde rahıme tutunmuş bu da çok nadır birşey bence yanı şansın yüksek sadece aksilikler olmuş. PGT hakkında haklısın bende 2.ci denemde yaptırmak istiyorum içim rahat olsun. Acil sefalar ve inşallah hepimiz 2020 anne oluruz umudumuz kayıp etmeden her kayıp bize bir tecrübe olsun ve bebişimize bizi daha da yaklaştırsın.Merhaba arkadaşlar bende tecrübe mi paylaşaym . 1. Deneme kimyasal 2.Deneme pozitif ama kalbi durdu. 3. Deneme hamilelik oluştu. Fakat bebekte genetik problem çıktı 12. Haftada. (Doktor 12. Hafta da yaşasa da vefat edecek demisti)vakti gelince normal dogum yaotm ve 5 gun yasayabildi.benim acı tecrübelerime göre 3. Denemede önce yaptığım özellikle sağlıklı yaşam biçimine geçtim.market urunelrini bıraktım. Bi macun vardı onu kullandm. Bu arada benim ve esiminde kromozom testleri temiz. Kan oihtilasmasi heterozigot yani iğne kullanmam gerekmiyordu. Görünen hiç bi problem yok. Benim tavsiyem yeterli embriyonuz varsa ve maddiyat yeterliysa pgt yaomak
Benim gibi acı tecrübeyle yüzleşememek için. Ben elhamd. Rahimde bi bebek taşıya bildiğimi ve nornal doğum yapabildiğimk gördüm. Inş Rabbim bir daha imtihan etmesin amin.
Merhaba tatlım lütfen güçlü olalım bebişlerimiz içinMerhaba arkadaşlar...
1. Tüp bebek tedavisi hidrosalpenks yüzünden tutmadı tüp üm de sıvı birikmesi olduğunu bildiği halde bana transfer yaptı doktor tabiki negatif ile sonuçlandı...
2. Tüp bebek tedavisi 2 tane dondurulmuş embriyo transfer edildi 5. Gün embriyosu iyi kalitede koydular negatif ile sonuçlandı....
3. Tedaviye ekim de randevum var ve artık iyice araştırıp öyle transfer yapılsın istiyorum.. era testi ve genetik test serum isteyeceğim.. doktorun da önerileri olacakdır inşallah...
Çok üzgünüm çok yıprandım gücümü kaybediyorum... 3. Tedavi için merkez degistirdim ön görüşme 21 ekim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.. elimizden hiç bir şey gelmiyor taktir onun allahım nasip etsin inşallah hepimize...
Tebrik ederim canımmm sabırlı olursak sonunda ulaşabiliriz senin gibi inşallah bu kabus senin için artık geride kalmıştır ve bebişini kucağına aldığı an sevinç göz yaşlar bunu yazarken bile sanki ruya görüyorum. Tam istediğim bir cevaptı çok teşekkür ederim demek ki bazen kendimiz ısrarlı olmalıyız cd56 test hakkında hiç birşey bilmiyorum? Bide 3 negatif tüp bebek demişsin 3 kere opu mu oldun yoksa dondurulmuş var mıydı?3 negatif tüp bebek deneyimim sonucunda 4.de. Pozitif oldu diğerlerinden farklı yaptırdıklarımı anlatıym size bir fikir olur belki.. kromozom analizi yaptırdık temiz çıktı.. Cd56 testi yaptırdım sonuçlarım normal çıktı herhangi bir tedavi uygulanmadı o yüzden.. Era testi yaptırdım ve normalde rutin tüp bebekte herkese 120.saatte embriyo transfer edilirken benim 132. Saatte koyulması gerektiği çıktı ve transferimde 132. Saatte oldu.. ha burada doktorum cd56 ve eraya gerek yok demişti ben ısrar etmiştim..rahim yapım ve Hsg normal olmasına rağmen tanısal histereskopi yaptırdım işlem sırasında rahme çizikler attığını söylemişti doktorum.. 3 negatif sonucta artık hiçbir şeyi atlamayalım die kesinlikle ngsli embriyo transferi istedim iki adet gönderdiğim embriyodan biri sağlıklı geldi ve transfer edildi oda çok şükür oldu bebeğim benimle şimdişu şu etkili oldu diyemem belki zamanı gelmişti ama yinede yardımcı olur belki yaşadıklarımı paylaşmak istedim❤❤
4.ye cesaret etmek ne güzel. Umudunuzu yitirmemssnz. Benmde 2. Tüp bebegm dün olumsuz sonuçlandı. 3.ye cesaretim ve inancım yok çünkü sperm yine aynı morfolijide ne değişir ki. Bizim morfoliji sorumuz var. Sizin sorun neydi acaba? nasıl üstesinden geldnz?3 negatif tüp bebek deneyimim sonucunda 4.de. Pozitif oldu diğerlerinden farklı yaptırdıklarımı anlatıym size bir fikir olur belki.. kromozom analizi yaptırdık temiz çıktı.. Cd56 testi yaptırdım sonuçlarım normal çıktı herhangi bir tedavi uygulanmadı o yüzden.. Era testi yaptırdım ve normalde rutin tüp bebekte herkese 120.saatte embriyo transfer edilirken benim 132. Saatte koyulması gerektiği çıktı ve transferimde 132. Saatte oldu.. ha burada doktorum cd56 ve eraya gerek yok demişti ben ısrar etmiştim..rahim yapım ve Hsg normal olmasına rağmen tanısal histereskopi yaptırdım işlem sırasında rahme çizikler attığını söylemişti doktorum.. 3 negatif sonucta artık hiçbir şeyi atlamayalım die kesinlikle ngsli embriyo transferi istedim iki adet gönderdiğim embriyodan biri sağlıklı geldi ve transfer edildi oda çok şükür oldu bebeğim benimle şimdişu şu etkili oldu diyemem belki zamanı gelmişti ama yinede yardımcı olur belki yaşadıklarımı paylaşmak istedim❤❤
Zaman geçtikçe umudunuz yeniden oluyor eminimki sizinde olucak gücünüzü topladığınızda4.ye cesaret etmek ne güzel. Umudunuzu yitirmemssnz. Benmde 2. Tüp bebegm dün olumsuz sonuçlandı. 3.ye cesaretim ve inancım yok çünkü sperm yine aynı morfolijide ne değişir ki. Bizim morfoliji sorumuz var. Sizin sorun neydi acaba? nasıl üstesinden geldnz?
Çok teşekkür ederim canımTebrik ederim canımmm sabırlı olursak sonunda ulaşabiliriz senin gibi inşallah bu kabus senin için artık geride kalmıştır ve bebişini kucağına aldığı an sevinç göz yaşlar bunu yazarken bile sanki ruya görüyorum. Tam istediğim bir cevaptı çok teşekkür ederim demek ki bazen kendimiz ısrarlı olmalıyız cd56 test hakkında hiç birşey bilmiyorum? Bide 3 negatif tüp bebek demişsin 3 kere opu mu oldun yoksa dondurulmuş var mıydı?
O karışımı eşim yiyemiyor tadi kötü dio ama bende o karışımlara inanyrm. O hep vitamin hapları kullandı keçiboynuzu pekmezini 8 ay kullandı. Kürünü 3 ay yaptk ama bence sigara en büyük etken. Onu bırakmadan asla olmicagina inanyrmZaman geçtikçe umudunuz yeniden oluyor eminimki sizinde olucak gücünüzü topladığınızdabizimde morfoloji problemimiz vardı ben zaten normal yolla olmasından vazgeçmiştim zaten tedaviylr olacaktı o yüzden mevcut olanların kalitesi artsın bari dedik eşim sigarayı bıraktı beslenmesine dikkat etti kabak çekirdeği, havuç suyu,yeşil bitkiler,haşlanmış nohut,keçi boynuzunun neredeyse her karışımı bolca uzun süre tüketti aktarda satılan sperm kalitesini arttırıcı karışımlar var onlardan mutlaka kullanın eşli olarak kullanın bence .. doktorlar işe yaramıyor diyor ama bence yarıyor ben olumlu sonuç almamda etkisi olduğuna inanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?