• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar kpss çilesi mi hosteslik mi?

Hosteslik

Goruntude guzeldir hep ucarsiniz bakimlisinizdir

Ancak gittiginiz ulkeleri cogu zaman gormezsiniz bile

Sadece havaalanini gorur anca ucagi toparlar do us yolcularini almaya baslarsiniz

Bazilari isinize ozenirken siz istifa etsem ne is yapsam cocuk dogurup evde otursam

Uykulara doysam gezsem gezsem hep dinc olsam makyaj yapmasam daginik olsam vs hayal edersiniz

Cunku isiniz cok yorucudur ve aileniz hep ikinci planda kalir

Dugunler olur tatiller gecer siz calisirsiniz birgun farkli hayat duslersiniz...

Isterseniz isi deneyin olmadi memurluga gecersiniz

Snucta ekmek parasi biryerden baslamak lazim kolay gelsin

Hosteslik

Goruntude guzeldir hep ucarsiniz bakimlisinizdir

Ancak gittiginiz ulkeleri cogu zaman gormezsiniz bile

Sadece havaalanini gorur anca ucagi toparlar do us yolcularini almaya baslarsiniz

Bazilari isinize ozenirken siz istifa etsem ne is yapsam cocuk dogurup evde otursam

Uykulara doysam gezsem gezsem hep dinc olsam makyaj yapmasam daginik olsam vs hayal edersiniz

Cunku isiniz cok yorucudur ve aileniz hep ikinci planda kalir

Dugunler olur tatiller gecer siz calisirsiniz birgun farkli hayat duslersiniz...

Isterseniz isi deneyin olmadi memurluga gecersiniz

Snucta ekmek parasi biryerden baslamak lazim kolay gelsin

Hiç bu açıdan bakmamıştım evlilik çocuk fikrim de yok zaten ama uykusuzluk ülkelerin sadece havaalanını görüp dönmek :(
gerçekten çok şaşırdım ve üzüldüm. Bu işi bilen birinden duymak gerçekten çok farklı geldi teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Bu işi deneyip bırakıp tekrar kpss ye hazırlanabilecek kadar bilgilerimi taze tutabileceğimi düşünmüyorum. Sanırım büyük hevesle başvurduğum işin görüşmelerine bile gitmicem :(

Evet bunu da çok düşündüm yani alınırsam kabin memuru olurum nasılsa kpss de 35 e kadar deneme hakkım var şeklinde ama giden zaman geri gelmiyor evet, ve de o zamana kadar tüm bilgilerim uçmuş olur. bu arada kamu yönetimi mezunuyum..
Bi yandan da bir sürü ülke gezip görme kültürleri tanıma şansım olucak düşüncesi cazip geliyo ama maaş eskisi gibi değilmiş yeni sözleşmeye göre 2.5 yıl %55 maaşla çalışılıcakmış yani b grubundan alınacak maaştan daha az olur sanırım

kabin memurları öyle gittiği her ülkeyi gezmiyor :) durun ben bir gezip geleyim mi diyeceksin :1:
çalışmaya gönlün yoksa bilemem ama ilerde keşke deneseydim dememen için tekrar gir sınava
olmazsa zaten eninde sonunda girersin bir işe

kabin memurları öyle gittiği her ülkeyi gezmiyor :) durun ben bir gezip geleyim mi diyeceksin :1:
çalışmaya gönlün yoksa bilemem ama ilerde keşke deneseydim dememen için tekrar gir sınava
olmazsa zaten eninde sonunda girersin bir işe

Anladım:5: ben biraz ders çalışmaktan kaçış olarak gördüğümden toz pembe bi kabin memurluğu hayal etmişim heralde burda gerçeklerle acı bi yüzleşme yaşadım :)

Son kararım yine bıraktığım yerden sadık yarim kpss ye dönüyorum..

Anladım:5: ben biraz ders çalışmaktan kaçış olarak gördüğümden toz pembe bi kabin memurluğu hayal etmişim heralde burda gerçeklerle acı bi yüzleşme yaşadım :)

bizim topiğe gel motviasyon akmıyor paçamızdan ama idare eder işte :D
kpss bölümünde öğretmenlik sayfasındayım
iyi akşamlar :)

özelde çalışan biri olarak en garantisi devlet diyorum
şahsen devlete atanıp aynı zamanda özelde devam etmek gibi bir planım var :ssz:

Universitedsn mezun olduktan sonra 2 senemi verdim kpss için. Ilk yil 86.540 aldim atanamadim. Ikinci yil inat ettim, ilk donem çalıştım ikinci dönem işi bıraktım kpss ye çok sıkı çalıştım. O dönemler nisanliydim. Şimdiki eşim 16 saatlik bir mesafedeydi. Ayda bir gelirdi yaşadığım şehre. Benim ayda bir nisanlimla birlikte 2 gün geçirmek dışında pek bi sosyal hayatım yoktu. Samimi arkadaslarimla evlerimiz yakındı. Gider 2 saat sohbet eder donerdim. Sonuç 90.88 puanla istanbul a atandim. Öğretmenim bu arada. Şu an Allah a şükür çok iyi bi hayatım var. Gelirim iyi çok şükür hafta sonum tatil. Memuriyetin verdiği rahatlik anlatilmaz yaşanır :)
Sözün özü arkadaşım ders çalışmaktan kaçmayı falan aklından sil. Rahat stressiz bi hayat iyi bi gelir istiyorsan sık dişini çalış kpss ye. Ömür boyu rahat edersin.

kpss bilememama hosteslik yaptigim icin sana sunu diyebilirim
cok ama cok guzel bir meslek ama mutlaka iyi bir sirket olmali
cok önemli :)

Son düzenleme:

bu arada ben havaalanında staj yapmıştım yurtdışından gelen uçaklar hemen geri kalkıyo 1 saat durup o yüzden ben çok gezdiklerini sanmıyorum zaman yok ki
sadece uzun yolculuklarda gece kalıyolardır bence
onda da ne kadar vakit oluyodur bilmem hostes olarak çalışan birine sormak lazım

Benim bildigim hostesler haftanin 7 günü calismiyor ki. Hem uzak bir memlekete gittiler mi 1 2 gün kaliyorlar gezme sansin da var. Ayrica senede 1 defa istedigin yere bedava dan ucabiliyorsun tatil yapmak icin ve biletleri daha ucuza alabiliyorsun. Benim bi tanidigim var ondan biliyorum. Bi arkadasin dedigi gibi calistigin sirket de cok önemli. Benimde bu meslekte hevesim yok degil adlinda cocuklulugumdan beri hayalin hostes olmak...
Ilerde coluk cocuk sahibi oldugunda biraz zor olur hostes olarak calismak onun icin kpss bence daha uygun. Tabi son karar senin. Cogu zaman havada olmak ve ailenle ve arkadaslarinla cok vakit gecirmemek mi yoksa sabit bi isin olup düzenli bir hayat mi?

thyde toprilin yoksa asla umut etme . dilde bilsen menken gibide olsan almazlar . ben eskiden hosteslik yaptım özel bir yerde çok kısa süre . sonra bıraktım ama hoşuma gitmedi ortamı vs . birde saatler kötüydü . normal bir hayatın yok . şimdi başka bir yere girdim evet belki orda aldığımın yarısını alıyorum ama kafam rahat en azından .

Benim bildigim hostesler haftanin 7 günü calismiyor ki. Hem uzak bir memlekete gittiler mi 1 2 gün kaliyorlar gezme sansin da var. Ayrica senede 1 defa istedigin yere bedava dan ucabiliyorsun tatil yapmak icin ve biletleri daha ucuza alabiliyorsun. Benim bi tanidigim var ondan biliyorum. Bi arkadasin dedigi gibi calistigin sirket de cok önemli. Benimde bu meslekte hevesim yok degil adlinda cocuklulugumdan beri hayalin hostes olmak...
Ilerde coluk cocuk sahibi oldugunda biraz zor olur hostes olarak calismak onun icin kpss bence daha uygun. Tabi son karar senin. Cogu zaman havada olmak ve ailenle ve arkadaslarinla cok vakit gecirmemek mi yoksa sabit bi isin olup düzenli bir hayat mi?

benim çalıştığım firmada 6 gün uçuyorduk yeri gelince . yatılar oluyor bir kaç gün kalınıyor falan thyde daha çoktır . ama çok yorucu bir iş . bir kere uçmak yorucu zaten . birde sen sürekli hizmet ediyorsun . soluk gözükmen bakımsız olman zaten yasak . ojesiz uçamıyorsun bile . o yorgunlukta git makyaj yap ruj tazale bilmem ne . makyajsız uçamazsın zaten amir gelir uyarır . yüzün gülmek zorunda . o yorgunlukta çok zor iş çok .

benim çalıştığım firmada 6 gün uçuyorduk yeri gelince . yatılar oluyor bir kaç gün kalınıyor falan thyde daha çoktır . ama çok yorucu bir iş . bir kere uçmak yorucu zaten . birde sen sürekli hizmet ediyorsun . soluk gözükmen bakımsız olman zaten yasak . ojesiz uçamıyorsun bile . o yorgunlukta git makyaj yap ruj tazale bilmem ne . makyajsız uçamazsın zaten amir gelir uyarır . yüzün gülmek zorunda . o yorgunlukta çok zor iş çok .
gercekten okadar zor oldugunu bilmiyordum.. tabi ucmak zor is biz bile yeri geldiginde 3 saat zor dayaniyoruz ucakta ki hostesler ne yapsin.

Ozaman konu sahibi kpss ye calissin..

thyde toprilin yoksa asla umut etme . dilde bilsen menken gibide olsan almazlar . ben eskiden hosteslik yaptım özel bir yerde çok kısa süre . sonra bıraktım ama hoşuma gitmedi ortamı vs . birde saatler kötüydü . normal bir hayatın yok . şimdi başka bir yere girdim evet belki orda aldığımın yarısını alıyorum ama kafam rahat en azından .

benim arkadaşım girdi ama thy ye torpilsiz
ama havacılıkla ilgili bö bölüm okumuştu belki ondandır bilemiyorum

gercekten okadar zor oldugunu bilmiyordum.. tabi ucmak zor is biz bile yeri geldiginde 3 saat zor dayaniyoruz ucakta ki hostesler ne yapsin.

Ozaman konu sahibi kpss ye calissin..

çok zor gerçekten . bir kere gece uykusunu unutun yani öyle birşey yok . herkes işinden eve gelir siz yeni çıkarsınız . herkes bayramda ailesiyle olur siz uzak bir yerde otel odasında tek başına kalırsınız . ayrıca havacılık pis bir camiadır . amirler insanı çileden çıkarır . onca sene uçtuktan sonra sanırım ayarları bozuluyor . pilotlar iyidir ama çapkınlarıda vardır gerçi ama geneli iyidir severdim ben kaptanları .

çok zor gerçekten . bir kere gece uykusunu unutun yani öyle birşey yok . herkes işinden eve gelir siz yeni çıkarsınız . herkes bayramda ailesiyle olur siz uzak bir yerde otel odasında tek başına kalırsınız . ayrıca havacılık pis bir camiadır . amirler insanı çileden çıkarır . onca sene uçtuktan sonra sanırım ayarları bozuluyor . pilotlar iyidir ama çapkınlarıda vardır gerçi ama geneli iyidir severdim ben kaptanları .

Annem bana diyor kizim ha kabin hostesi olmusun ha restorant da garson olmusun ayni sadece digerinde havada hizmet ediyorsun :) yinede iste merak var. Aslina bakarsan o capkinlar heryerde var. Ama kötü olur özel günlerde aileden uzak olmak..

Merhaba,
Günlerdir düşünüp içinden çıkamıyorum. Üniversite mezunuyum kpss ye bir kere girdim ve normal düzeyde bir çalışmayla pek de iç açıcı puanlar alamadım kurum sınavlarına giremedim. Bu sene tekrar çalışmaya başladım ama malesef istikrarlı olmadı ders çalışmak artık inanılmaz sıkıcı gelmeye başladı ki bu sırada thy nin kabin memuru alımı yaptığını duyup büyük bir hevesle başvurdum. Ama şu an kafam çok karışık acaba kpss için kendime bir şans daha vermeli miyim ilerde kariyer meslek grubuna giremedim diye pişman olur muyum kabin memurluğunu yapabilir miyim bir sürü soru var aklımda. aranızda bu ikilemde kalmış olan, kpss de deneyimli ya da kabin memurluğu yapmış olanlardan bir fikir bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

ıng ılerı duzeydeyse
bır de thy gırmek demek buyuk torpıl demek bnım sahsı fıkrım uc arkadasım yurt dısı hostesi aylık 8 bın tl maas alıolar
sayısız ulke gezıyorlar
sabah saksam kacta kalktıkları belırsız

bırının esıde erkek kabin memuru hostes
memur olabılıosanda ol

hangısı olursa thy sonucta bır ayda ok dıyor olumlu olursa kpss bır sene calıscan ıkısıde de gir derim

mutlaka vardır belki sana söylememiştir . torpilsiz thye giremez kimse . bunu her havacı bilir .

valla hostesliğe girenler var canım
ben de havacılık sektöründeyim biliyorum
thy pilotluk memurluk tarzı yerlere girmek imkansız ama mühendislik, teknik ya da hosteslik tarzı yerlere torpilsiz de giriliyo
bizzat arkadaşlarım var ve girenler zaten hükümet karşıtı hiç ilgisi olmayan insanlardı öylesine başvurmuştu hatta kız beklemiyodu çağırdılar
zaten memurluk tarzı konumlara alım ilanı bile yok torpille alındığı için

Son düzenleme:
Back
X