• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tekrar kpss çilesi mi hosteslik mi?

valla hostesliğe girenler var canım
ben de havacılık sektöründeyim biliyorum
thy pilotluk memurluk tarzı yerlere girmek imkansız ama mühendislik, teknik ya da hosteslik tarzı yerlere torpilsiz de giriliyo
bizzat arkadaşlarım var ve girenler zaten hükümet karşıtı hiç ilgisi olmayan insanlardı öylesine başvurmuştu hatta kız beklemiyodu çağırdılar
zaten memurluk tarzı konumlara alım ilanı bile yok torpille alındığı için

sen havacıları biliyorsun ben eski havacıyım . ben işin içinden biri olarak konuştum . arkadaşlarının sana yalan söyleme ihtimalleri yüksek . ben thyi çok iyi bilirim canım .hükümetle ilgisi olmayanlarda giriyor yani öyle birşey yok . amirlerden birini tanıyorsa şıp diye girer . thy li hostes hocalarım var benim hala görüştüğüm . heyetten biri hatta . seçmeleri nasıl yaptıklarını çok iyi biliyorum .
pardon havacılık sektöründe hangi bölümdesin merak ettim . thyde misin

Son düzenleme:
sen havacıları biliyorsun ben eski havacıyım . ben işin içinden biri olarak konuştum . arkadaşlarının sana yalan söyleme ihtimalleri yüksek . ben thyi çok iyi bilirim canım .hükümetle ilgisi olmayanlarda giriyor yani öyle birşey yok . amirlerden birini tanıyorsa şıp diye girer . thy li hostes hocalarım var benim hala görüştüğüm . heyetten biri hatta . seçmeleri nasıl yaptıklarını çok iyi biliyorum .
pardon havacılık sektöründe hangi bölümdesin merak ettim . thyde misin

hayır heaşta ama thyyi de biliyorum
giren arkadaşlarım da çok torpille pilotaj ve bazı pozisyonlara bakan torpili bulmuşlardı
ama teknik ve hostesliğe torpilsiz girenler tanıdıklarım var yalan söylemediklerine eminim
belki okuldan dolayı eğitimi olduğu için almışlardır bilemiyorum ama torpili yoktu kızın eminim
teknikte zaten lisans gerekiyo o yüzden torpil bi yere kadardır lisans olmayınca zaten alamazlar
ama bence talebe göre değişiyo hosteslikte eğer torpillilerin sayısı azsa torpilsizleri de alıyolar bence
ya da bazı mühendislik yazılım vs bölümlere donanımsız birini de alamazlar orda da mülakat süreci işliyo

hayır heaşta ama thyyi de biliyorum
giren arkadaşlarım da çok torpille pilotaj ve bazı pozisyonlara bakan torpili bulmuşlardı
ama teknik ve hostesliğe torpilsiz girenler tanıdıklarım var yalan söylemediklerine eminim
belki okuldan dolayı eğitimi olduğu için almışlardır bilemiyorum ama torpili yoktu kızın eminim
teknikte zaten lisans gerekiyo o yüzden torpil bi yere kadardır lisans olmayınca zaten alamazlar
ama bence talebe göre değişiyo hosteslikte eğer torpillilerin sayısı azsa torpilsizleri de alıyolar bence
ya da bazı mühendislik yazılım vs bölümlere donanımsız birini de alamazlar orda da mülakat süreci işliyo

peki ne poziyondasın orda ?heaş havaş gibi bir şirket .yer hizmeti verir . uçuşla ilgisi yok . lisans bütün bölümler ister zaten . lisasn artık sıradan birşey bütün şirketler için . torpilsiz girenlerin olduğuna inanmıyorum ama azda olsa olmuş olabilir . genelde tanıdıklarını alırlar .

Son düzenleme:
Benim 3 arkadaşım da bir dönem THY'de hosteslik yaptı, hepsi iyi okullardan mezun insanlardı. Bildiğim kadarıyla tanıdıkları filan yoktu içeride ve ne oldu bir süre sonra biri hariç ikisi bıraktı. Bir tanesi farklı bir kariyere yöneldi, geçici bir süre ypamıştı zaten, diğeri de başka bir iş buldu çünkü çok yorucu olduğunu söyledi. İşin ilginci bir tanesi evlendi ve o halen devam ediyor ama eşi de havacı onunla alakalı olabilir (pilot değil)
Çok havalı görünse de bence çok zor bir mesleğe benziyor. Düşün sabahın 6'sı, giyinmiş makyajını yapmışsın, bir sürü insana gülümsemek ve servis yapmak zorundasın, bir de tip tip insan var sorun çıkaranları mutlaka olacaktır.
Genelde kısa sürede para kazanmak için genç yaşta evlenmeden önce deneniyor.
Ha, 20 sene yapıp emekli olanlar da var tabii ki.
Mesleğe uygun olup olmadığını en iyi sen tartarsın.

peki ne poziyondasın orda ?heaş havaş gibi bir şirket .yer hizmeti verir . uçuşla ilgisi yok . lisans bütün bölümler ister zaten . lisasn artık sıradan birşey bütün şirketler için . torpilsiz girenlerin olduğuna inanmıyorum ama azda olsa olmuş olabilir . genelde tanıdıklarını alırlar .

havacılıkta çalıştığına emin misin
HEAŞ ne onu bile bilmiyosun yer hizmetleri verir diyosun
yer hizmeti şirketi değil sabiha gökçen havaalanını işletiyo tav ıcf gibi mesela
ben AIM memuruyum orda uçuşla ilgili bi bölümdeyim

ayrıca teknik lisans bildiğin üniversite lisansı değil ki özel olarak onunla ilgili bölümde okuman lazım ya da lisansını alman lazım
normal lisans mezunu olmakla ilgili değil
mesela anadolu üniversitesi veriyo uçakgövde bölümü ya da havacılık elektrik elektroniği bölümü gibi bölümler
özel modül sınavlarına girip alıyolar
o lisans ta herkeste yok haliyle ne kadar torpil işleyecek ki orda
yani mesela bi işletme mezununda olmaz o lisans onu demek istiyorum

havacılıkta çalıştığına emin misin
HEAŞ ne onu bile bilmiyosun yer hizmetleri verir diyosun
yer hizmeti şirketi değil sabiha gökçen havaalanını işletiyo tav ıcf gibi mesela
ben AIM memuruyum orda uçuşla ilgili bi bölümdeyim

ayrıca teknik lisans bildiğin üniversite lisansı değil ki özel olarak onunla ilgili bölümde okuman lazım ya da lisansını alman lazım
normal lisans mezunu olmakla ilgili değil
mesela anadolu üniversitesi veriyo uçakgövde bölümü ya da havacılık elektrik elektroniği bölümü gibi bölümler
özel modül sınavlarına girip alıyolar
o lisans ta herkeste yok haliyle ne kadar torpil işleyecek ki orda
yani mesela bi işletme mezununda olmaz o lisans onu demek istiyorum

evet pegasusta çalıştım kabin memuru olarak . neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum şekerim . .havaalanlarını yineten bir şirkettir .askeriyiye bağlıydı . uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz ki .
2009-2010 yılları arasında görev yaptım . sana yalan borcum mu var . komiksin cidden . thyden çok arkadaşım var .yurt içi dışı çok hostes arkadaşım var kendimde hostestim zaten . uçuşlar hakkında pek bilgin yok . yerdekiler dediğim gibi uçuştakileri uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz . uçuş çok farklı birşeydir .

Son düzenleme:
Annem bana diyor kizim ha kabin hostesi olmusun ha restorant da garson olmusun ayni sadece digerinde havada hizmet ediyorsun :) yinede iste merak var. Aslina bakarsan o capkinlar heryerde var. Ama kötü olur özel günlerde aileden uzak olmak..

e orası öyle tabi garsonluk yapıyorsun . bide biz parayla satıyorduk düşün . kaç para verdin aldın bilmem ne kasa bile sayıyorduk . cafeye çıktığımızda . çok kötüydü .

Kendi açımdan baktığımda, THY hostesliği koşullarını sağlamak güzel olurdu. Ama çalışma şartları olarak baktığımda uykusuzluk ve vücut yorgunluğunu düzensizliği asla kaldıramayacak bir insanım. Ve bunlarla beraber tabii ki kariyer diyorum. Kabin memurluğu kariyer mesleklerine kıyasla şık durmuyor. Ayrıca dillerim de iyi diyorsun bunu büyük avantaja çevirebilirsin tabi bu dediklerim maddi sıkıntı içinde değilsen. Ama sıkışıksan THY kabul ederse devam et KPSS ye çalışma sürecinde.

evet pegasusta çalıştım kabin memuru olarak . neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum şekerim . .havaalanlarını yineten bir şirkettir .askeriyiye bağlıydı . uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz ki .
2009-2010 yılları arasında görev yaptım . sana yalan borcum mu var . komiksin cidden . thyden çok arkadaşım var .yurt içi dışı çok hostes arkadaşım var kendimde hostestim zaten . uçuşlar hakkında pek bilgin yok . yerdekiler dediğim gibi uçuştakileri uçuştakiler yerdekileri pek tanımaz . uçuş çok farklı birşeydir .

valla havaşla heaşı karşılaştıran sensin iki alakasız kuruluş o yüzden komik olan sensin
bunun üzerine sana o soruyu sorma hakkım doğar benim
netten iki dakkada bakıp birşey yazmışsın
yer hizmetleri ve havaalanı hizmetleri farklıdır
yer hizmetleri dersen direk ona yönelik şirketler akla gelir

ben senin ne sorduğunu anlamadım ki sen sadece hosteslikten mi bahsediyosun uçuşla ilgili derken
bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmadığın ortada
işin içindeyim eski bi havacıyım diyince ben de cidden işin içindesin sandım ve açıklama yaptım lisans gereklilikleriyle ilgili
sanırım sen sadece hosteslik alımlarından bahsetmişsin
yoksa hostes olarak çalışmışsındır beni inandırmak için kanıt göstermene gerek yoktu
sen sadece hosteslikle uğraştığın için tanımayabilirsin ben bu işlerin içindeyim uzun süredir her bölümü de bilirim az çok
tüm arkadaşlarım da bu sektörde çalışıyo zaten başlamadan önce staj yaptım pek çok bölümde

ayrıca uçuşla ilgisi yok demişsin uçuşla ilgili bilmeyecek bir durum yok ki biz koordine ediyoruz zaten onlar o yüzden uçuşla ilgili dedim yer hizmeti vermiyorum sonuçta slotları herşeyi biz ayarlıyoruz
onun dışında işlerin nasıl yürüdüğünü çok iyi biliyorum

Son düzenleme:
valla havaşla heaşı karşılaştıran sensin iki alakasız kuruluş o yüzden komik olan sensin
bunun üzerine sana o soruyu sorma hakkım doğar benim
netten iki dakkada bakıp birşey yazmışsın
yer hizmetleri ve havaalanı hizmetleri farklıdır
yer hizmetleri dersen direk ona yönelik şirketler akla gelir

ben senin ne sorduğunu anlamadım ki sen sadece hosteslikten mi bahsediyosun uçuşla ilgili derken
bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmadığın ortada
işin içindeyim eski bi havacıyım diyince ben de cidden işin içindesin sandım ve açıklama yaptım lisans gereklilikleriyle ilgili
sanırım sen sadece hosteslik alımlarından bahsetmişsin
yoksa hostes olarak çalışmışsındır beni inandırmak için kanıt göstermene gerek yoktu
sen sadece hosteslikle uğraştığın için tanımayabilirsin ben bu işlerin içindeyim uzun süredir her bölümü de bilirim az çok
tüm arkadaşlarım da bu sektörde çalışıyo zaten başlamadan önce staj yaptım pek çok bölümde

ayrıca uçuşla ilgisi yok demişsin uçuşla ilgili bilmeyecek bir durum yok ki biz koordine ediyoruz zaten onlar o yüzden uçuşla ilgili dedim yer hizmeti vermiyorum sonuçta slotları herşeyi biz ayarlıyoruz
onun dışında işlerin nasıl yürüdüğünü çok iyi biliyorum

UCus derken kabinden bahsetmistim.yerdekileri bilmem zaten ne işim vardi ki yerle.

UCus derken kabinden bahsetmistim.yerdekileri bilmem zaten ne işim vardi ki yerle.

diğer bölümlerden konuştuğumuz için sen de işin içindeyim dediğin için biliyosundur diye düşündüm
direk hostesim demedin çünkü
neyse boştan yere tartıştık gibi oldu kapatalım konuyu

diğer bölümlerden konuştuğumuz için sen de işin içindeyim dediğin için biliyosundur diye düşündüm
direk hostesim demedin çünkü
neyse boştan yere tartıştık gibi oldu kapatalım konuyu
Yok ben hostestim bir yiil kadar.diger bolumlerde alimlari bilmiyorum. Ama thyde dönen torpilleri biliyorum ama tabi kabin icin konustum ben.kokpiti yada teknigi bilemem.bende pegasusa torpilsiz girdim mesela ama benle girenlerin hepsinin nerdeyse torpili vardı.

Yok ben hostestim bir yiil kadar.diger bolumlerde alimlari bilmiyorum. Ama thyde dönen torpilleri biliyorum ama tabi kabin icin konustum ben.kokpiti yada teknigi bilemem.bende pegasusa torpilsiz girdim mesela ama benle girenlerin hepsinin nerdeyse torpili vardı.

zaten havacılıkta tanıdık olmazsa girmen ya da yükselmen zor
ya da kötü bi pozisyona girip kalırsın iyi pozisyonlar için ya işinde çok iyi olacaksın kendini göstereceksin ya da direk bi torpil bulacaksın
her yerde böyle zaten bu olay
anca genel alım yapılacak ta öyle gireceksin
orda da torpilliler alındıktan sonra kalan yerlere girersin
ama her şirkette olmuyo bu thy çok gözde olduğu için herkes torpil bulmaya çalışıyo yoksa diğer şirketler cvye de dikkat ediyo
thyde de öyle önce torpili olanları alıyolar sonrasında kalanlardan seçiyolar hosteslik için o yüzden şansın olabilir
tamamen torpilliler girmiyo demek istedim
ama bazı konularda sadece torpili olanları almıyolar çünkü işi yapacak kişilere de ihtiyaç var
ama torpili olan zaten hostesliğe değil genel müdürlüğe girmeye çalışıyo ilk etapta o yüzden idari personel alımı yok thy de el altından alıyolar tamamen
arada da mühendis alıyolar ilanla girmek zor oluyo onlara
diğer şirketlerde de referanslar çok önemli oluyo yani yine torpil
mesela heaş ta 5 yılda 1 alıyo personeli diğerleri el altından tanıdıkları alıyolar

zaten havacılıkta tanıdık olmazsa girmen ya da yükselmen zor
ya da kötü bi pozisyona girip kalırsın iyi pozisyonlar için ya işinde çok iyi olacaksın kendini göstereceksin ya da direk bi torpil bulacaksın
her yerde böyle zaten bu olay
anca genel alım yapılacak ta öyle gireceksin
orda da torpilliler alındıktan sonra kalan yerlere girersin
ama her şirkette olmuyo bu thy çok gözde olduğu için herkes torpil bulmaya çalışıyo yoksa diğer şirketler cvye de dikkat ediyo
thyde de öyle önce torpili olanları alıyolar sonrasında kalanlardan seçiyolar hosteslik için o yüzden şansın olabilir
tamamen torpilliler girmiyo demek istedim
ama bazı konularda sadece torpili olanları almıyolar çünkü işi yapacak kişilere de ihtiyaç var
ama torpili olan zaten hostesliğe değil genel müdürlüğe girmeye çalışıyo ilk etapta o yüzden idari personel alımı yok thy de el altından alıyolar tamamen
arada da mühendis alıyolar ilanla girmek zor oluyo onlara
diğer şirketlerde de referanslar çok önemli oluyo yani yine torpil
mesela heaş ta 5 yılda 1 alıyo personeli diğerleri el altından tanıdıkları alıyolar

Torpil derken tanidik demek istedim.hostesleri secen kuruldan bir tanıdık hostes ablam vardı o soylemisti.hic oyle deme bence cok güzel maas alir tkda hostesler bir suru kisi icin cok cazip bir meslek

Son düzenleme:
Torpil derken tanidik demek istedim.hostesleri secen kuruldan bir tanıdık hostes ablam vardı o soylemisti.hic oyle deme bence cok güzel maas alir tkda hostesler bir suru kisi icin cok cazip bir meslek

yanlış anlama ben küçümsemek için yazmadım asla benim de arkadaşlarım çalışşıyo zaten bu işi bulamasam ben de çalışırdım
hostesliğin çalışma şartları saatleri daha kötü
genel müdürlükte memur gibi çalışmak çok daha rahat ve maaşları çok yüksek
o yüzden tercih etmezler torpili olanlar
rahat çalışmak varken neden yorulmayı tercih etsinler ki
ama hostes olmak istiyosa ve ordan tanıdığı varsa yardımcı olurlar
ayrıca thy de gezme fırsatı daha fazla oluyo hostesler için o avantajı var

torpil dediğim şey yüksek yerlerden yapılır bakan torpili filan gerekiyo genel müdürlük için
ayrıca benim thyye giren arkadaşım 2500lü bi rakam alıyo şu anda 1 yıldır çalışıyo daha yüksek alacağını düşünüyodu 4000bin diye duymuştu ama alamadı mesela
onların maaşları kıdeme göre mi yükseliyo emin değilim
eğer yurtdışı seferlerine çıkarsa tazminatlarla yükselir sonrasında

ama genel müdürlüğe girersen 5binlira filan alıyosun ikramiyelerle birlikte iyi pozisyon için
ve thynin ayda 3 kereydi sanırım bilet hakları var o şekilde de her yeri geziyolar bizim arkadaşlar

Son düzenleme:
cnm ikisi çok farklı kulvarlar bunların
birbiriyle kıyasslanamazlar bence
ama benm thyde arkadaşım çalışıyo
dünyayı geziyo valla hergün biyerde

yanlış anlama ben küçümsemek için yazmadım asla benim de arkadaşlarım çalışşıyo zaten bu işi bulamasam ben de çalışırdım
hostesliğin çalışma şartları saatleri daha kötü
genel müdürlükte memur gibi çalışmak çok daha rahat ve maaşları çok yüksek
o yüzden tercih etmezler torpili olanlar
rahat çalışmak varken neden yorulmayı tercih etsinler ki
ama hostes olmak istiyosa ve ordan tanıdığı varsa yardımcı olurlar
ayrıca thy de gezme fırsatı daha fazla oluyo hostesler için o avantajı var

torpil dediğim şey yüksek yerlerden yapılır bakan torpili filan gerekiyo genel müdürlük için
ayrıca benim thyye giren arkadaşım 2500lü bi rakam alıyo şu anda 1 yıldır çalışıyo daha yüksek alacağını düşünüyodu 4000bin diye duymuştu ama alamadı mesela
onların maaşları kıdeme göre mi yükseliyo emin değilim
eğer yurtdışı seferlerine çıkarsa tazminatlarla yükselir sonrasında

ama genel müdürlüğe girersen 5binlira filan alıyosun ikramiyelerle birlikte iyi pozisyon için
ve thynin ayda 3 kereydi sanırım bilet hakları var o şekilde de her yeri geziyolar bizim arkadaşlar
Bir sene kisa bir sure ama.kucumsenicek bir meslek değil aksine herkesin olamayacagi bir meslek. Fiziken yani.iki uc sene sonra maasi bes bini gecer.yeniler az alir tabi. Ayrica yurt disi ucmustur kesin bir sene icinde.yati paralarida var icinde onlarin.ama ilk sene cok kazanmamasi normal.

Son düzenleme:
Bir sene kisa bir sure ama.kucumsenicek bir meslek değil aksine herkesin olamayacagi bir meslek. Fiziken yani.iki uc sene sonra maasi bes bini gecer.yeniler az alir tabi.

küçümsemedim ki zaten açıkladım sana sebebini yanlış anlıyosun
fiziken dediğin ne anlamadım görsellik olarak mı söylüyosun
ama kimse tutupta genel müdürlükte uzman olmak varken hostes olmak istemez bunu söyledim arkasındayım sen de istemezsin bence
sadece çalışma şartları yani vardiyaları kötü bence pekçok kişinin şikayeti bu zaten
bi de arkadaşalrım kulak konusunda problem yaşıyolar bu yüzden bırakmayı düşüüyodu ortamı da beğenmemişti mesela biz vazgeçirdik bırakma diye
ben bu kadar etkilendiklerini bilmiyodum biz uçağı kontrole giderken kulaklık takıyoruz ama onlar takmıyo mu bilmiyorum

çalışma şartları derken de aile hayatı açısından söylüyorum
pegasusu bilmiyorum ben thy ve bazı şirketleri biliyorum
ben mesela memurluk tarzı işleri seviyorum daha rahat ve maaşları yüksek
yoksa kötü demiyorum zaten
bence erkekler için daha rahat bayanlar biraz zorluk çekiyo gençken birşey olmaz eğlenirsin gezersin belki ama ilerki zamanlarda sorun yaşıyolar aileleri yüzünden bayan pilotlar da öyle
benim tanıdığım bi çift var karı koca pilot ve çocukları rezil oluyo anne babaları sürekli uçuşta denk getiremiyolar ananesi bakıyo çocuğa mesela o açıdan söyledim

Son düzenleme:
Merhaba,
Günlerdir düşünüp içinden çıkamıyorum. Üniversite mezunuyum kpss ye bir kere girdim ve normal düzeyde bir çalışmayla pek de iç açıcı puanlar alamadım kurum sınavlarına giremedim. Bu sene tekrar çalışmaya başladım ama malesef istikrarlı olmadı ders çalışmak artık inanılmaz sıkıcı gelmeye başladı ki bu sırada thy nin kabin memuru alımı yaptığını duyup büyük bir hevesle başvurdum. Ama şu an kafam çok karışık acaba kpss için kendime bir şans daha vermeli miyim ilerde kariyer meslek grubuna giremedim diye pişman olur muyum kabin memurluğunu yapabilir miyim bir sürü soru var aklımda. aranızda bu ikilemde kalmış olan, kpss de deneyimli ya da kabin memurluğu yapmış olanlardan bir fikir bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

THY da kabin memuru olmak çok da kolay değildir. sen bir kere ne istediğini bilmiyorsun ki.. kariyer diyorsun ama çalışma konusunda istikrar sağlayamıyorsun. iş olsun da ne olursa olsun diye düşünme senin hayatını etkileyecek bir karar bu.
kabin memuru olmak çok eğlenceli gelebilir seyahatler açısından, bir de yurt dışı olursa güzel tecrübeler edinirsin. istediğin bir şey mi?
kaldı ki bunun bir sürü sınavı, mülakatı vs olacaktır.

küçümsemedim ki zaten açıkladım sana sebebini yanlış anlıyosun
fiziken dediğin ne anlamadım görsellik olarak mı söylüyosun
ama kimse tutupta genel müdürlükte uzman olmak varken hostes olmak istemez bunu söyledim arkasındayım sen de istemezsin bence
sadece çalışma şartları yani vardiyaları kötü bence pekçok kişinin şikayeti bu zaten
bi de arkadaşalrım kulak konusunda problem yaşıyolar bu yüzden bırakmayı düşüüyodu ortamı da beğenmemişti mesela biz vazgeçirdik bırakma diye
ben bu kadar etkilendiklerini bilmiyodum biz uçağı kontrole giderken kulaklık takıyoruz ama onlar takmıyo mu bilmiyorum

çalışma şartları derken de aile hayatı açısından söylüyorum
pegasusu bilmiyorum ben thy ve bazı şirketleri biliyorum
ben mesela memurluk tarzı işleri seviyorum daha rahat ve maaşları yüksek
yoksa kötü demiyorum zaten
bence erkekler için daha rahat bayanlar biraz zorluk çekiyo gençken birşey olmaz ama ilerki zamanlarda sorun yaşıyolar aileleri yüzünden bayan pilotlar da öyle
benim tanıdığım bi çift var karı koca pilot ve çocukları rezil oluyo anne babaları sürekli uçuşta denk getiremiyolar ananesi bakıyo çocuğa mesela o açıdan söyledim

EVET fiziken herkes hostes olamaz ama memur olabilir .neyse maaslarida memurlara gore yüksek. Tabi cok yuksek mevkide değilse pozisyonlari.

Back
X