Tek Yumurta Ikizlerine Hamile Olanlar Burada Toplanalım

Merhaba kizlar ben araniza yeni katildim. Hep arastiriyordum tek yumurta ikizleri hamileligi yasayan anne adaylari ile ilgili bir sayfa. Ve burasi cok iyi galiba.

Perinatalog ile görüştüm. neler öğrendim neler. öncelikle bebişlerin durumunu iyi çok şükür. ama zaten tek kese ikizlerinde alarm 15. haftada başlarmış. 3 çeşit risk var. tops ve taps bunlardan ikisi. ikisi de kan transfüzyonu. ikisinde de lazer ameliyatı olunabilir erken teşhiste ama ona rağmen göz ve beyin hasarı olabilir. zaten lazer olmazsa bebişler gidiyor :KK43: bunların riski 6/1. ötekisi ise plesantadan çalma durumu. Aynı plesantayı paylaştıkları için biri daha fazla beslenebiliyor diğeri aç kalıyor bunda da sonuç :KK43: inşallah dua edelim bunların hiçbirini yaşamayalım. 15. haftadan itibaren 28. haftaya kadar olabilir bunlar bu yüzden perinatalogun takibi gereklidir dedi. Ama bende iki haftada bir perinataloga verecek para yok. 800 lira alıyor bir muayenesinde. Bu yüzden artık 20. Haftada giderim detaylıya. Gerisi dua. Zaten tek keselerde 32. haftadan sonra alınabiliyor sezeryan ile.
Canım her şeyde illa bir şey buluyorlar sen sıkma canını kalbini ferah tut inşallah her şeyin en güzeli en hayırlısı olacak senin elinde olan bişi yok sonuçta dikkatli ol yeter

Merhaba kizlar ben araniza yeni katildim. Hep arastiriyordum tek yumurta ikizleri hamileligi yasayan anne adaylari ile ilgili bir sayfa. Ve burasi cok iyi galiba.
Hoş geldin Can'ım hayırlı olsun bebişlerin 15. Haftaya kadar Nasıl geldin bahset biraz bebişlerin nasıllar

Benim icin cok zor geciyor su yonden 9 ay once ilk bebegimizi karnimda 33 haftalikken doktora kontrole gittigimde kalbi atmitordu òlmustu. O yuzden bu bebislerimde cok korkuyorum. Acaba iyilermi diye. Allah buyuk bak bir alip iki veriyor sukurler olsun.

Diger bebegimi ben hic farketmedim o yuzden bunda hep karnima bakiyorum larnim sert mi diye.tabi daha kucukler belki bosuna telas yapiyorum ama bilmiyorum iste elimde degil.allah hayirlisiyla ku aklarimiza almayi nasip etsin. Biz iki uc hafyada bir doktora gidiyoruz. Gecen jafta gittik cok sukur bir problem yoktu. Haftaya felan yine gideriz

Diger bebegimi ben hic farketmedim o yuzden bunda hep karnima bakiyorum larnim sert mi diye.tabi daha kucukler belki bosuna telas yapiyorum ama bilmiyorum iste elimde degil.allah hayirlisiyla ku aklarimiza almayi nasip etsin. Biz iki uc hafyada bir doktora gidiyoruz. Gecen jafta gittik cok sukur bir problem yoktu. Haftaya felan yine gideriz
İnşallah bişi olmaz canım hayırlısıyla kucağına alırsınn

Sagolasın canım ben doğum yaptım hepiniz için en güzelini diliyorum.
Gozunaydin cnm güle güle sağlıkla buyut inşallah.bebekler nasıl sen nasılsın? Kolay oldu mu?benimde 3 hafta sonra ilk perinatalog randevum var. Dün drum kontrol esnasında arada inceden bir zar görüyorum dedi ama bakalım perinatalog daha detaylı bilgi verecektir inşallah.

Gozunaydin cnm güle güle sağlıkla buyut inşallah.bebekler nasıl sen nasılsın? Kolay oldu mu?benimde 3 hafta sonra ilk perinatalog randevum var. Dün drum kontrol esnasında arada inceden bir zar görüyorum dedi ama bakalım perinatalog daha detaylı bilgi verecektir inşallah.
Sagolasın canım. Iyiyiz çok şükür. İkiz hamilelik çok kolay değil elbet ama bebişleri düşündükçe güç geliyor merak etme :) ben son 4 ayımda yattım paso ve iki kere hastanede kaldım. Çoğu da önlem amaçlı doktorum çok titizdi sağolsun. geçti gitti çok şükür. Size rahat bir hamilelik dönemi dilerim hayırlısıyla.

Sagolasın canım. Iyiyiz çok şükür. İkiz hamilelik çok kolay değil elbet ama bebişleri düşündükçe güç geliyor merak etme :) ben son 4 ayımda yattım paso ve iki kere hastanede kaldım. Çoğu da önlem amaçlı doktorum çok titizdi sağolsun. geçti gitti çok şükür. Size rahat bir hamilelik dönemi dilerim hayırlısıyla.
Sağol cnm amin.gerçekten kolay değil. 3 yaşında kızım var ona hamileyken daha rahattim ne kanama ne lekelenme vs.maddi manevi daha zormuş bende anladım bunu.
Benim erken doğum tehdidim zaten vardı ikiz olunca Allahın emri oldu.
İnşallah sorunsuzca atlatırız bu dönemi.
Eminim bakımda zordur Allahım kolaylık versin

X