tek taş almaması belki de gözümü açtı

Arkana bakmadan koşarak uzaklaş kuzum.. bugün bunları söylüyorsa yarın yediğin lokmaları söyleyecek.. tecrübeyle sabit..

Maalesef istemediğiniz için daha sonra ufacık birşey bile isteseniz gözüne batacak. Şimdi de olduğu gibi. Sizin feda ettiğiniz herşey daha sonra sizin zaten yapmanız gereken şeyler olarak dönüyor. Bu kadar taviz vermeyin. Düzelmiyorsa şimdiden vazgeçin.

Kafanızı vuracak taş ararsınız..hem niye bu kadar fedakarlık?

İş imkanımız yok,
küçük yere gideceksiniz,
kv ye yakın oturulacak,
2-3 gün birlikte geçecek haftada,
siz hayallerinizden vazgecmissiniz..
Maddi sıkıntı yok ama tektas da yok,
alırmış ama şartı var,
her şeyin en ucuzu olsunmus..

Ay içim şişti..vazgeçin bu sevdadan sevgi aşk bu değil..

Sizin sorununuz ne tek taş ne de size yapılacak masraflar değil.
Sizin sorununuz ben bu kadar fedakarlık karşısında ne alacağım problemi
Bundan 2 hafta yada ay önce sedirde yaşardınız bu gayet olası çünkü duygusal yaklaşıyordunuz.
Ama şimdi mantığın devreye girmesi çok doğru bir adım olmuş (Allah şu mantıktan buradaki bir çok kızımıza nasip etsin)
Bence siz bu evlilik adımını tekrar gözden geçirin. Sevgiler ve tekrar tebrikler

Maddi açıdan yettiğine emin misiniz? Belki dışarıdan siz öyle görüyorsunuzdur. Sürekli tek taş pırlanta al diyen insana para göndereyim sen al demek karşılıklı gelişen bir olay. İstediğiniz maddiyat olduğu için cevabı da bu olmuş. Yüzük size küçük geldiyse büyütülür kuyumcuda. Neden büyütmediniz ? Bu süreçte maddiyat sadece karşıdan mı çıktı? Nişanı siz mi üstlendiniz, karşı taraf mı ? Onun yüzüğünü siz mş aldınız kendisi mi ?

Bana olayda çok da masum değilsiniz gibi geldi.

insanlar uzaktan geliyor diye yormak istemedim isteme söz bir arada oldu nişan istemedim iki defa gelip yorulmasınlar diye. bir günlük kazancı benim istediğim yüzük konu maddiyat mı sizce.

Adam cimri canım bu konular seni çok üzer yapacağını düşünüyorsan ayrıl böyle düşünmekte hsklısın

Düşünmekte haklisin. Benim kaynanamlar da durumumuz yok bizim diyerek herseyin en ucuzuna kacti cogu seyi almadilar. Yapacakları bilezigi bile dugunde takilanlarla yapıcaz, eksiklerinizi de oyle karşılayacağız deyip sonrasında hic birini yapmadılar. Nisanliyken cok hor goruldum,ama evlenince farkina vardim.. hala aklima geldikce kinlendigim seyler var. Esim saolsun dugunden sonra herseyi benim istediğime gore yaptı aldı. Benim esimde bana durumumuz yok,makul seyler yapalım demisti kabul etmistim ama kaynanamlar esya alımında felan beni çok hor gorduler diye hala kendi kendime kizarim nasil sessiz kaldim diye. Yani sessiz kalinca onlarin istedigi oluyor sen uzuldugunle kalıyorsun

Öncelikli olarak bastaki seyleri siz kabul etmişsiniz simdi de zorunuza gidiyor. O konuda nisanlınıza yüklenmeyin. Bana kalırsa tavırları cok yanlıs ama önceleri hiçbişi istemiyorum diyip simdi tektas da tektas diye tutturmanız nasıl algılandı karsı taraf acısından. Buna gelene kadar aranızdaki sevgi ve saygı da dejenere olmus. Biraz sakin kalıp ne istiyorsunuz ne istemiyorsunuz karar verin. Yani tektas isteyebilirsiniz bu sacma demiyorum (bence gereksiz ama size göre gerekli demek ki) ya da Baska seyler mesela kiralık gelinlik istemiyorsunuzdur. Şartlar elverdiğince yapılır. Bir de bu işler karsılıklı iki tarafında cebinden para cıkıyor yani. Erkek tarafı fazla harcıyor diyemiyorum yani hersey ortak (Nisan arifesindeyim) siz isteklerinizi belirtirseniz, kendi yapacaklarınozı da net konusun. İçinize sinmeyen seyler varsa ayrılırsınız. Dünyanın sonu değil ki ileride mutsuz olmaktansa.

Bi' de sana güzel işlemiş kendisinin suçsuz olduğunu.

Bunlar büyük şeyler değil diyorsun ama o senden istese bir şey almaz mısın?

Sevdiğim adam demez misin?

Ben senin paragöz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Hatta fazla iyi niyetlisin bence.

Ben anlaşarak ve aşık olarak nişanlandım. onu çok seviyordum hatta o kadar seviyordum ki hiç bir eksik umurumda olmuyordu çünkü dünyada en iyi anlaşabileceğim insanın o olduğunu düşünüyordum . Ne onunla evlenince hiç istemediğim kötü bir şehre yerleşeceğim,ne tahsili olmaması, ne annesine yakın oturmam gerektiği ve haftanın en az iki üç gününde bana geleceğini, ne de oraya taşınınca iş bulmakta zorlanacağım belki de bulamayacağım gerçeğini gözüm görmüyordu. Ailem de başta karşı çıktı, aylarca ailemle aram bozuldu. evet sonra sonra alıştılar ve hatta tanıyınca sevdiler ama yine de çektim o sıkıntıları. Neyse işte her şeyi kısmen yoluna koyduk nişanlandık sonra nişanlım hiç maddi sıkıntısı olmamasına rağmen maddi konuları dert etmeye, her şeyin en ucuzu olsun demeye başladı bana şunu isteme bunu alamam. nişan elbiseni ucuz al altına giyeceğin ayakkabın yok mu zaten, bindallıya ne gerek var, ucuz gelinlikler de var, tek taşa o kadar para veremem. istediğim tek taşta onun kazancına göre gerçekten çok ucuz. bozdurunca değeri düşüyormuş tek taşın yahu ben neden tek taşımı bozdurayım böyle bir mantık olabilir mi? altın taksa sorun yok bir tek çünkü altın yatırım ben senin yatırım aracın mıyım? madem her şeyi mantığıyla yapacağız ben neden böyle mantıksız bir evlilik yapıyorum. hani uğruna bütün hayatımı değiştireceğim aşk nerede. alyansımı bile beğendiğim yerden almadığı için küçük geldi ve yüzüksüz geziyorum ne zamandır. başlarda bu konu beni bu kadar üzmüyor bu kadar takıntı etmiyordum ama bi haftadır kendi kendimi yiyorum sürekli saatler süren ağlamalarım var. ve sorun ettiğimi ağladığımı bilmesine rağmen içimi rahatlatacak şeyler söylemiyor hatta daha da üzüyor. Madem tek taş istiyorsun istediğin yüzüğü al para göndereyim eşya bakmaya da gelmiyorsun hiç bir şeye de karışmayacaksın dedi. böyle bir adamla ömür geçer mi düşünüyorum artık. Ben senin için istediğim hayattan vazgeçtim yüzükten eşyadan evden vazgeçsem ne olacak dedim. beni biraz anladı haklısın dedi o kadar ama ben yatışamadım yüreğim sıkışıyor. bu olanlar çok büyük şeyler değil ama hak etmiyorum bence bu tavrı ve sonrasında olmadığım biri gibi davranmaktan korkuyorum bana isteme dedikçe istemek istiyorum ve yemin ederim aylar önce onunla iki sedirde yine otururdum. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum belki de ben haksızım belki de boşuna üzülüyorum inanın bilmiyorum. Aileme de derdimi açamıyorum çünkü başta istemedikleri bir yola çıktım. Bana maddi beklentin mi var demeyin lütfen gerçekten karşımdakinin imkanlarını zorlayacak şeyler istemiyorum. Kırıldığım şey de istediğimin olmaması değil bana verilen tepkiler beni mutlu etmek istememesi. canın sağolsun gönlün kalmasın demiyor.
Adam mantikli degil mi ekmek aslanin agzinda sen gidecegin sehirde işsiz olacaksin 2 saatlik gelinlige de bir suru para vermenin anlami yok ki
Tek tasin orijinal pitlanta olmasi sart mi ayrica anamizdan tek tasla mi dogduk yapmayin ya para ile deger bicmeyin kendinize ilerde ev alirsiniz cocuk okutursunuz atın bi kenara..

Ben anlaşarak ve aşık olarak nişanlandım. onu çok seviyordum hatta o kadar seviyordum ki hiç bir eksik umurumda olmuyordu çünkü dünyada en iyi anlaşabileceğim insanın o olduğunu düşünüyordum . Ne onunla evlenince hiç istemediğim kötü bir şehre yerleşeceğim,ne tahsili olmaması, ne annesine yakın oturmam gerektiği ve haftanın en az iki üç gününde bana geleceğini, ne de oraya taşınınca iş bulmakta zorlanacağım belki de bulamayacağım gerçeğini gözüm görmüyordu. Ailem de başta karşı çıktı, aylarca ailemle aram bozuldu. evet sonra sonra alıştılar ve hatta tanıyınca sevdiler ama yine de çektim o sıkıntıları. Neyse işte her şeyi kısmen yoluna koyduk nişanlandık sonra nişanlım hiç maddi sıkıntısı olmamasına rağmen maddi konuları dert etmeye, her şeyin en ucuzu olsun demeye başladı bana şunu isteme bunu alamam. nişan elbiseni ucuz al altına giyeceğin ayakkabın yok mu zaten, bindallıya ne gerek var, ucuz gelinlikler de var, tek taşa o kadar para veremem. istediğim tek taşta onun kazancına göre gerçekten çok ucuz. bozdurunca değeri düşüyormuş tek taşın yahu ben neden tek taşımı bozdurayım böyle bir mantık olabilir mi? altın taksa sorun yok bir tek çünkü altın yatırım ben senin yatırım aracın mıyım? madem her şeyi mantığıyla yapacağız ben neden böyle mantıksız bir evlilik yapıyorum. hani uğruna bütün hayatımı değiştireceğim aşk nerede. alyansımı bile beğendiğim yerden almadığı için küçük geldi ve yüzüksüz geziyorum ne zamandır. başlarda bu konu beni bu kadar üzmüyor bu kadar takıntı etmiyordum ama bi haftadır kendi kendimi yiyorum sürekli saatler süren ağlamalarım var. ve sorun ettiğimi ağladığımı bilmesine rağmen içimi rahatlatacak şeyler söylemiyor hatta daha da üzüyor. Madem tek taş istiyorsun istediğin yüzüğü al para göndereyim eşya bakmaya da gelmiyorsun hiç bir şeye de karışmayacaksın dedi. böyle bir adamla ömür geçer mi düşünüyorum artık. Ben senin için istediğim hayattan vazgeçtim yüzükten eşyadan evden vazgeçsem ne olacak dedim. beni biraz anladı haklısın dedi o kadar ama ben yatışamadım yüreğim sıkışıyor. bu olanlar çok büyük şeyler değil ama hak etmiyorum bence bu tavrı ve sonrasında olmadığım biri gibi davranmaktan korkuyorum bana isteme dedikçe istemek istiyorum ve yemin ederim aylar önce onunla iki sedirde yine otururdum. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum belki de ben haksızım belki de boşuna üzülüyorum inanın bilmiyorum. Aileme de derdimi açamıyorum çünkü başta istemedikleri bir yola çıktım. Bana maddi beklentin mi var demeyin lütfen gerçekten karşımdakinin imkanlarını zorlayacak şeyler istemiyorum. Kırıldığım şey de istediğimin olmaması değil bana verilen tepkiler beni mutlu etmek istememesi. canın sağolsun gönlün kalmasın demiyor.
Harfi harfine haklisin .Cunku cok buyuk seyler istemiyorsun belirttigin kadaruyla istediğin tektas onu verebilecegi bir ucrette.Hem ona vermese bile baska seylere o kadar para verecek zaten hangi birinden kacacak veya yapmayacak?Durumu olmada hadi nyse.Durumu olup bnu yapiyorsa hadi yapmamasini da gec hic.gonlunu almıyorsa bu evliligi iyi düşün.Senin karsindaki insan omur geçire cegin yaslanacagin insan yaa ucun besin hesabini yapacagina karsidakini mutlu etmeyi bilsin

Bir suru olumsuz taraf var. Kayinvalideye yakin oturma, is imkaninin olmamamasi gibi. Ama herseyi gectim adam deger vermiyor. "Iyi o zaman parayi gonderiyim tek taşı al ama esyalarda karisamazsin" ne demek. Evlilik paylasimsa evlenince sizde paylasim olmayacak. Hep adamin lafi gecerse sorin yok ama senin fikrinin hic hukmu olmayacak. Daha nisanlilikta boyle ise gerisi cok cok kotu. Sadece adama hizmetkar olacaksin. Adamin istedigi bu. Simdiden gozunun yaşı dinmiyorsa ilerde o gozyasi hic kurumayacak demektir.
Bir suru negatif yonler var. Ancak ortada bulusmak yerine fedakarlik hep senden bekleniliyor.
Bir de icgudusel sanirim. Anneler hissediyor. Annen bastan istemiyorsa onu dinle. Buradan bakildiginda bu evliligin yurumeyecegi bariz gozukuyor. Umarim dogru karari verirsin.

evet hatta kendi vicdanını bile bu şekilde rahatlatacak
Maddiyatla hic alakasi yok olayın oyle deselerde.İnsan heves ediyor sonuçta boyler şeyler değerli her zaman olmuyor.Neden insanın icinde kalsin imkan varken.Ama sizin konunuz maddiyattan ziyade,nisanlinizin tavırları konusmalari

Bu arada benzer seyleri yasadim ve sonunda bosandim. Burada okumustum. Birisi soyle yazmisti: "erkekler deger verdigi kadina para harcar ya da para harcadigi kadina deger verir." Bunun dogru oldugunu dusunuyorum. Cunku benim icin para harcamak istemeyen, herseyi ucuza getirmek isteyen eski es, simdilerde oyle degil. Ne kendine ne de sevgilisine...

Bence evlenmeden önce iyice düşün derim tek taş takma diyenler olabilir ama ben o kanıda değilim durumu buna müsait olan bir insan gözünde koymamak için almalı bence ve artık evliliğin semboli gibide birşey zaten her bütçeye uygun tek taş var bunlar ömürde bir kere yaşanıyor hiç bir şeyi gözünde koydurma eşyalarıda sana seçtirmicekse sende evlenmemizin bir anlamıda yok de
Benimkininde çok iyi durumu yoktu ama gitti pırlanta aldı küçük ama maddiyattan çok maneviyatı büyük her kızın hayalidir bunlar

Canım hiç maddiyatı falan önemsemiyorsun, derdin para da değil, tüm sorun adamın odundan da beter ayı olması. Parası olmasa tamam ama varken böyle davranması cimri olduğunu gösterir ki ailesinde ne gördüyse onu uyguluyordur. Büyük ihtimalle kayınvaliden falan da böyledir, sana da yakın oturacak ki uğraş dur bunlarla.

Bak kimse için padişah torunu bile olsa kimse için bu kadar fedakarlığa değmez.
Adamı sevip evleniyorsun ama o adam işe gidince annesi sürekli gelip gidecek, akrabaları başına üşüşüp sürekli misafir ağırlamak zorunda kalacaksın. Her gece kocayla mum ışığında yemek yiyip sevişip yatılmıyor, adam sinyalleri vermiş sana. Ailenden uzakta onun ailesiyle iç içe anlayışsız bir adamla hayatını tüketme.

Bu dediğin hanzoluktaki adam kesinlikle anacıdır. Melek anam canım anam diye seni kanser eder mazallah. Bence yol yakınken dön, ailen de hissetmiş ki istememiş. Ailem tanıyınca sevdi demişsin ama ailen o adamın sana
olan tavırlarını bilmez ki.

X