Tek suçum kız olarak doğmam mı?

Evet bayağı dışlanmış sınama bunları ailene belli etme Yoksa seni iyice kötü yaparlar iş mirası hakkı geldiği zaman da bana da hakkımı vereceksiniz de çık işin içinden

Ataerkil toplumun o kafayla gitmeyi uygun bulan insanı ( başka bir şey yazacaktım ama neyse dedim).
Neden kendini ezdiriyorsun?
Neden ilk söyledğinde hattı kırıp atmadın?
Bu kadar naif bir kişilikte olma lütfen. Kendi ailen var huzurun var. Neşeni mutluluğunu bozma.

Ne şamı ne şekeri derler...

Haklisin. Cogu ailede var bu ben de yasadim. Cik aile hattindan bidaha da bir seylerine dahil olma

Bu anlattiklarinizi gercekten objektif olarak mi aktariyorsunuz? Ailenizin zihniyeti 100 yil öncesinde kaldi aslinda. Üzüldüm adiniza. Ne de olsa anne baba yerinizde olsam saygimi korurdum ama araya mesafe koyardim. Canimi sikacaklari ortamlari yaratmamaya özen gösterirdim.

Daha fazla ezdirmeyin kendinizi,sizi anlıyorum ama maalesef toplumumuzun kanayan yarasıdır şu erkek evladı üstün tutma sorunu. Biraz daha dişli olsaydınız belki daha farklı olurdu ama siz en başından beri en azıyla yetinmeyi kabul ettiğiniz için aileniz bunu çok normal görmeye başladı. Keşke soyisimden çok biyolojik soyun daha önemli olduğunu anlasa bazı kesimler,umarm yeni nesiller olarak bunu çocuklarımıza aktarmayı başarabiliriz.

Ben anlatış tarzınızda bile bir eziklik ve çekingenlik sezinledim. Sizinki sanki kız olmaktan değil de şımarık olmamaktan kaynaklanan bi dışlanmışlık gibi geldi. Ben cinsiyet ayrımcılığı konusunda çok hassas ve sinirliyimdir ama sizde bunu sezemedim

Sonra bu anne babalar ogullarini bekarken pohpohliyolar ve olan bu erkeklerle evlenecek olan kadinlara oluyor malesef..

Denemeden bilemezsin ki. Belkide değişeceklerdir, ağlamayan bebeğe emzik misali

Ben biraz farklı düşünüyorum
Ailen üniversite bile okutmuş
Is yaşamı yerine kpss ye odaklamışsın
Evlenmişsin de
Hâlâ ailenden beklentin olması yanlış bence
Hani öğrenim kredisini babam ödesin demeye getirmişsin ama bence çok yanlış
Erkek evlat bizim toplumumuzda el üstünde tutulur bu çok yanlış ama üniversite okumuşlar sana da daha ne olsun...bence hicbir seyden mahrum kalmamissin
Biraz da kendin çabalasaydın yatak odası takımını ailen almazdı sen daha kaliteli bir takım alırdın

Evet kırılmakta çok haklısın okurken üzüldüm ataerkil bı aile anlayışına sahip aileniz o yüzden bu ayrımcılık ailem yapsaydı bende çok kirilirdim ailem hep der evlat asla ayirmam ayirmam gerekseydi de kızımı ayırırim o daha narin yapı itibariyle daha güçsüz diye yani ayırmak istefiklerinden değilde erkek çocuğunu tutanlara olan tepkilerinden.Ben olsam kırıldığimi baya belli ederdim bence içinde tutma söyle yani evladın kızı erkegimi olurmus

Ah be arkadasim
Seni cok iyi anliyorum
Bizdede bh ayrimi annem yapti asagi yukari
Ana vook kirildigim cok agladim
Senjn gibj cokd sustugum olmustur
Derim hep girsem girsem cennete ,birtek anneme saygimdan girerim
Iki oglum oldu.icimdd hep hir uhdeydi kizim olacskti ve ben onu bastaci edecektim,hediyeler alacaktjm ,evlensedd herseyine ben bakacaktim.
Nasip olmadi kizim.
Allah ogullarima uzun omud versin
Hala kiz cocuklarina bakarken ah be derim
Kedke benimde bir kizim olsaymis.
Sanirim bunun altinda hrp annemden gormek istediğim goremedigim seyleri yapmak arzusu var
Simdi bana sorucak llursan
Hala anneme kirilmaya devam ediyorum
Ama artik cok fazla görüşmüyorum
Gerekmedikce gitmiyorum
Hep annesiyle arasi iyi olan kizlara bakip imreniyorum.
Napalim bizimkilerde boyle.

Ana soyle birseg de insani uzmezmi
Erkek kardeşide okutuyor ozelde
Evlendiriyor en iyisini aliyor.
Oda evlat buda
Ayrimcilik degilde nedir bu.
Vardir elbet burada bir kiz bir erkek evladi olan acaba onlar ne dusunuyor

Ben kardeş ilişkilerine biraz nasip gözüyle bakarım. Ben hariç diğer kardeşlerim hep özel okullarda okudular, nasip yani. O zaman imkan olmuş okutmuşlar. Hepimiz de güzel okuduk. Evlendigimde annem hep evdeki yıllardır birikmiş çeyizlikleri verdi. Uyduruk şey coktu malesef. Kız kardeşime herşeyin en güzeli yeni şekilde alındı. Öyle imkan oldu öyle alındı. Babam kendine sıfır araba almazken üni.okuyan erkek kardeşime aldi. Çünkü imkanlar buna o dönem el verdi. Ben ev aldım babam 100 bine yakın para verdi. Bir kısmı borç bir kısmı hepimize bolusturdugu bir pay oldu.
Önemli olan anne babanın ilgi ve alakasının nasıl olduğu. Neyi ne kadara yaptıkları değil diye düşünüyorum. Böyle şeyler bence nasip işi. Yoksa hiç bir anne baba evlat ayırmaz.

Yaşlanınca yüzlerine bakmayın. Oğulları baksın. Müstehak.
Simdi bunu acisini bilmeyen kadinlar sizi linc eder
Ana yillar insanin kalbini inanin okadad katilastiriyorki
Diyorsun ki copunu bile vermeye bana kiysmiyor
Ama gelinine veriyor
Benkm esim el ogluysa onunkide elkizi neticede.
Yanlis anladilmasin boyle diyen zihniyet bakimindan yaziyorum.
Madem oyle yaslanincada malinj yiyen baksin demek geliyor insanin icinden

Ana soyle birseg de insani uzmezmi
Erkek kardeşide okutuyor ozelde
Evlendiriyor en iyisini aliyor.
Oda evlat buda
Ayrimcilik degilde nedir bu.
Vardir elbet burada bir kiz bir erkek evladi olan acaba onlar ne dusunuyor

Ayrımcılığa kesinlikle karşıyım
Hala kız erkek evlat ayrımı yapılıyor mu bu devirde anlayamıyorum
Ama konu sahibinin ailesi o kadar da kötü değil
Üniversiteyi devlette kazanmış bu bir başarıdır özele gerek kalmamış haliyle yollamamışlar
Sonrasında çalışmamış kpss ye hazırlanmış
Git çalış diyen olmamış
Evlendirmisler ve yatak odası takimi da alınmış
Ben mesela bosandim gerçi ama evlenirken tüm çeyizini kendim çalışıp aldım, komşuların kızları da ve arkadaşlarım da çeyizlerini kendi paraları ile düzdüler
Biraz kişinin kendisi de çabalamalı derim

kiz oglan frki midir bilemem de,

benim gordugum, aglamayana meme yok su hayatta.

ya da kardeslerden biri sorumsuz veya eyvallahi yoksa, aile onu kaybetmemek icin didiniyor,
ama digeri zaten her dedigini dinleyen, git dese giden gel dese gelen yapida ise vuruyor kirbaci vuruyor kirbaci.

insan dogasi mi diyelim ne diyelim artik,
bence tum ailelerde boyle,
ancak cok cok bilincli yaklasan ailelerde durum farklidir.

bakin ozellikle kucuk cocugu olan ailelerde buna cok net sahit olabilirsiniz,
biri basar yaygarayi, diger kuzum sessiz sessiz aglar,
aile yaygarayi basanla lgilenir,
digerini fark bile etmez...

Siz cok haklisiniz
Ben nekadar iyi evlat llup ses etmediysem
Baskin karekterli kiz kardesim sozunu gecirebiliyor.

+1

Böyle anne babalara erkek evlat sırtını dönüyor , kıza muhtaç oluyorlar tıpış tıpış genellikle
siz niye bu kadar pasif kaldınız ? Babanıza saygısızlık yapın demiyorum ama aile hattından çık dediginde -iki kuruş fazla geldi diye beni mi arayıp çik diyorsun baba yazık gerçekten diyip hattı kırıp atacaktiniz..
Öğrenim kredisi ni öde dediğinde , - sen bana çek ben ödeyeceğim demedin mi baba ? Diyecektiniz.
İçinizde biriktirmeyin böyle şeyleri bebek için uğraşıyorsunuz Allah yardımcınız olsun tedavi sürecini iyi bilirim bu tarz stresler sizi olumsuz etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…