Tek suçum kız olarak doğmam mı?

Benzer şeyler benimde başımdan geçti geçiyor.hep ettiğim dua iki evladını birbirinden ayıran her kimse Allah o evladına muhtaç etsin o anayi babayı bende dahil çok üzücü şeyler anne ve baba olmayı Allah onlara layık gormus ama onlara fazla gelmiş.

Çok üzüldüm gerçekten , bence konuşsan babanla saygızlık olmaz. Söyle bunları sonuçta anne olmaya çalışıyorsun maddi mnevi desteğe ihtiyacın var. Eşin bu konufa bir şey söylüyor mu
Esim bana hep destek. Insallah hep de bu sekilde olur.. ailem konusunda da bosver hatun sıkma canini annen baban napalim diyor

Siz tamam diyen kardeşiniz ısrarcı tabirle arsız kişilikte
Bundan dolayı her istedigini yaptırıyor belkide emrivaki yapıyor
Ya karakterinizi degiştirin baba anne siz yaparsınız siz ödersiniz gb işini gören cümleler kullanın
Yada hiç minnet etmeden kendiniz de olan ile sürdürün
Emin olun evladın cinsiyetinden degil karakteri ile anne babalar şekil alıyor

Babanızın yüzüne vurmayı denediniz mi? Esaslı bir konuşma yapın ve tavrınızı koyun bence. Bu ataerkillik değil, vicdan meselesi biraz da. Allah akıl fikir versin.

hatla birlikte 27 lirayida goötür eve birak
bune tepkisizlik ya herseye tamam tamam bence sizinde hataniz
bende sizin gibiydim ona tam buna tamam benim dunyam ailemin etrafinda donuyordu resmen aman kirilmasinlar aman uzulmesinler hep biz kiriliyoruz kimse siz kirilmayin diye dusunmuyor farkindaysaniz

Evet ben pek yük olmayi sevmiyorum kimseye. Ve kolay kolay birsey de isteyemem. Belki bundan dolayi olabilir. Hayir istemiyorum zaten. Vermesinler birsey. Ama kendi rizalariyla tam da ben evlenecekken dahil ettikleri tarifeden atmalari ne anlamadim. Ben istemedim ki zaten bunu onlardan

Ben zaten bugün hatti direk kirip yenisini alacaktim. Ama dediginiz gibi. Kirilmasinlar diye yapamadim. Güzellikle halledeyim dedim

Babanızın yüzüne vurmayı denediniz mi? Esaslı bir konuşma yapın ve tavrınızı koyun bence. Bu ataerkillik değil, vicdan meselesi biraz da. Allah akıl fikir versin.
Bugüne kadar hic vurmadim acikcasi. Gecenlerde bir akrabamla muhabbet ediyorlardi. Adam dedi ki ben anlamiyorum insanlar ogullarina herseyi veriyorlar kiza gelince hic birsey yok dedi. Babam döndü bir bana bir esime bakti. Garip bir bakisma oldu aramizda. Konussam ne olacak ki. Degisecekler mi?

siz her şeyi kendiniz hallederseniz, aman yuk olmayayım derseniz sonuç böyle olur :)
üniversitede çalışıyordum, ihtiyacımız da yoktu, ama biraz hayatı tanıyayım kafasındaydım.
babam bana araba aldığında bir kısmını ödemiştim. ki ne kadar büyük yük olmuştu.
halbuki babam daha iyisini de alırdı, hepsini de öderdi.
benden bir küçük erkek kardeşim de benim gibidir :) üniversiteye adım attı ve çalışmaya başladı çocuk...
kızkardeşim de şimdi öğrenci, jipi var :)
daha iyisi olsun, aramızda kıskançlık söz konusu değil.
kız/erkek değil bizdeki mesele. istemesini bileceksin sanırım.
biraz da babam değil mi alacak tabi kafası iyidir :)

Maalasef toplumumuzun yarayan kanasi bu evlat ayrimciligi özellikle erkek kiz evladi arasinda.
Sanmayin ki bu dert birtek sizde var anlatsam kitaplar dolar, erkek cocuk analarini aglatir,yer bitirir sömürür onlari genede o kiymetli olur yarin Bugun gelin gelir aileden görüp oda kücük degersiz görür görümcesini maalasef.
Bana göre kardesler arasi düsmanligin %80 i evlat ayiran ana baba yüzündendir.Cünkü birine yapilir birine yapilmaz icten ice kin olusur iclerinde.
Bütün bunlari cok takmamaya calisin, anne olmak icin tedavi gördügünüz bu sürecte herseyin gönlünce olmasini diliyorum ,siz cok iyi örnek bir anne olun dualarim sizinle

Ben yerinizde olsam hatla parayı bırakır uzun bir süre de bir şeylerini kabul etmezdim sanırım. Çok kırıcı bir şey. Bu saatten sonra değişmeyecekler. Siz görmeyin duymayın. Annem 30 yıldır bebem ve dedem hakkında söylenir durur. Daha öncesi de var da işte kendimi bildim bileli dediğim kısım. Hiçbir şey değişmedi. Hala da her şeylerini oğullarına yatirirlar. Annem de dertlerini hastalıklarını çeker. Sürekli söylenir üzülür ağlar gecmisi hatırladıkça. Üzülmeyin öyle kabul edip geçin. Ne bir şey verin ne alın inanın böyle daha mutlu olacaksınız.

Utanır belki.

Geçenlerde ben de bir konu açmıştım buna benzer ama isyan etmemiştim çünkü alıştım. Hatta yaşım küçük ablalarıma yaptıklarını gözümle gördüğüm için şükrediyorum. Mesela evlenirken evden iğrenç bir şekilde evden uğurlanan iki ablam var. Biri evliliğinin ilk yılı bitmeden eve gelip baba baba diye dibinde dolaşmaya başladı diğeri ise eve uğramıyor özleyince bizi çağırıyor evine babamla iletişimi yok. Ama ikinci ablam şu an babamın gözünde daha kıymetli. Diğerine yaptığı muameleyi anlatsam içiniz kaldırmaz. Sizin yaşadıklarınıza benzer çok şey yaşadık kız kardeşler olarak okurken 27 TL için olsaydı keşke bizimkiler dedim inanın. Bendeki abla örneklerine bakarsanız size tek tavsiyem hayatınıza bakın. Ailenizdir babanızdır ihtiyaçları olunca tabiki yanlarında olun ama böyle ebeveynlere ne yapsanız da yaranılmıyor.

Evet suçun kız olman. Sen dua et iyi kötü okudun.

Ama inaniyorsan ilahi adalet diyr bi şey vardır.

Kardeşinin yapacağı evlilikten sonra gelin, senin adına ailene gereken dersi kardeşinle birlikte verecektir.

Çünkü bilmelisin ki bir evde kadın istemiyorsa erkek ailesinin sineği bile evin çevresinde uçamaz.

Ailen birgün erkek evlatlarına sıgınamayacaklarını anlayıp kapina gelecekler. Bunu bil.

Tam da bunu söylemeye geldim . Ağzınıza sağlık.

Size vermemişler değil istememissiniz , kiyamamıssiniz . Onlar da alışmış . Ve ona göre davranmış .

O sinekler kaç yuvayı dağıttı
Ama ilahi adalette haklısınız elbet dönüp dolaşıp bulacak onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…