- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
SİZİN BAŞörtüsü ile sorununuz nedir böyle ya anlamadım gitti. yazanlarda belli kişiler kin gütmüşsünüz resmen. allah sorsun sizlerden. bu nedir anlamıyorum ki yandaşınız aaa onun özgürlüğü deyince evet özgürlük kimse karışmasın diyo yine yandaşınız hayır bu onları kısıtlıyor diyor hepiniz yine başlıyorsunuz saymaya. yeter ya bırakın başörtüsü mevzusunu artık. bizim başörtümüz sizin tekelinizde olmasın . biz birbirimizi savunuruz gereken yerde. saraylım Basortusunun sizin ozgurlugunuz degil, boynunuza takilan zincirin ilk halkasi oldugunu soyledigimde demediginizi birakmiyordunuz...saraylım. bu nasıl bir sözdür. biz allahın emrini yerine getiriyoruz . tamam . nasıl ben başıaçığın hakkını savunmuyorsam sizlerde bizimkini savunmayın ve yermeyin artık.
Başınızı örtmeniz konusundaki seçiminiz elbette sizi ilgilendirir, Allah'la kul arasına kimse giremez, girmemeli lakin burda tepki gösterilen şey bambaşka, mevzu baş örtüsü de değil, Bingöl'de yaşananlarla ilgili bir konu daha açılmıştı burda, orda da kadına yönelik bu baskılara tepki göstermiştik, yine tepki aynı.
Kadın, erkeklerin iki dudak arasından çıkacak sözlere göre baskılanmamalı, haberdeki çoğu şeye katılıyorum, misal İslamiyet'in kabul edildiği, Peygamber efendimizin yaşadığı dönemde kadınlar ticaretle uğraşırmış, kadına evde oturtulması gereken biri olarak bakmamışlar.
Bingöl'de yaşanan hiçte normal birşey değil, o emekçi kadının bileğinin hakkıyla kazanmış, oy verilmiş ona, seçim öncesi tüm partiler kadın kollarını faaliyete geçiriyor, ev ev gezen hep kadınlar, sonra seçim oluyor sen evinde otur deniyor, var mı böyle birşey?
Bu haksızlıktır, kadın okumalı, çalışmak istiyorsa çalışmalı, sırf birileri istedi diye eve kapatılmamalı.
Ve evet ister istemez insan şaşırıyor, kadınız biz, bize böyle şeyler yapanlara tepkisiz kalınması üzüyor.
Hükğmetin, partilerin, meclisin, kadınların susmasına şaşırmamak elde mi?
Başını her yerde kapatmak isteyecek kadar inançlı insanların kocalarının dizinin dibinden ayrılmaması gerektiğini de bilmesi gerekir. Okumak çalışmak dinde yasak bir kere yahu, cahillikten ölmese kimse bari.
evet mesela benim böyle bir haber hakkında blgim yoktu okuyunca çok şaşırdım üzüldüm ama keşke herkes senin gibi konu odaklı yorum yapabilse
bende tam pembe ne zaman yorum yapacak bu konuya diyordum ahada yaptı
başörtüsü ince mesele ama anlayana..
başörtüsü konusu neden bu kadar dallanıp budaklanır anlamam nasıl etek pantolon bir kıyafetse başörtüsüde bunun gibi bişey bir kıyafet üzerine giyilen bişey kimse giydikleriyle yargılanamaz ama buradaki mesele başörtüsü değil mesele kadını bi bahaneyle uzaklaştırmak yerine oturtmak bunca yıl edilmeyen laflar şimdi ediliyor yok okul yok memurluk sanki kız evlat okutmaya niyetli bi toplummuşuz gibi.. kadınların çalışmasına destek veren bi toplummuşuz gibi.. erkek egemen bi toplum olmamızın ceremesini biz başı kapalı hanımlar çekiyoruz gibi görünüyor dışardan bakınca ama aslında işin aslı bu değil işte.. özgür bırakılmak fayda etmeyecek çünkü ilk önce bu adam gibi düşünen sünepe beyinlerin değiştirilmesi gerekecek sorun başörtüsü değil erkek egemen toplum düşüncesi..
başörtüsü bahane...
Benimde misyonum bu olsun, karşılıklı yanlış anlamaları düzelteyim.
Konu ilk açıldığında yorumları okudum, aslında yorumcuların hepsi kadının kısıtlanmasına tepkili.
Haberi de okursanız çok doğru noktalara parmak basılmış.
Birde Bingöl'de örf adet din öne sürülerek meclis üyeliğini yapamazsın denince insan ister istemez kızıyor, hem örf adet din arkasına sığınmalarına kızıyoruz, hemde madem bunları öne sürüp hemcinsimizi belediye de çalıştırmayacaklardı neden kadını gece gündüz çalıştırdılar, üstünden oy topladılar.
o tepki yazan kişiye verilecek. herkes denirse bende film kopar.Evet Mune hepsinde haklısın,şuan yalnızca bunlar tartışılıyor olmalıydı. Ama daha ilk yorumda örtuye zincir denirse doğal olarak tepki alır.
Bir kadın günahkar diye dini özgürlüğü elinden mi alınsın? Herşey Allah ile kul arasındaydı ya hani. bir insan başını heryerde kapatmak isteycek kadar inançlı olunca günahsız olmak zorunda mı?
Aynen cahillikten ölmese kimse bari.
Koca izin verdiği sürece de zorun yok! Ayrıca herkes evli de değil.
Okumak dinde yasak :):) ama ilk emir oku!
Okumak dinde yasakmış desene tüm müslüman alemi cehennemlik
ayrıca kadının çalışması yasak değil tercihidir islam ona zorunlu kılmamıştır :)
o tepki yazan kişiye verilecek. herkes denirse bende film kopar.
Biz kadın düşmanlığı diyoruz asıl siz hala başörtüsü muhabbeti yapıp, mağdur edebiyatına devam ediyorsunuz neyse herkes anlamak istediği gibi anlıyor nasıl olsa
Başını her yerde kapatmak isteyecek kadar inançlı insanların kocalarının dizinin dibinden ayrılmaması gerektiğini de bilmesi gerekir. Okumak çalışmak dinde yasak bir kere yahu, cahillikten ölmese kimse bari.
İnsanların dini yaşayış şekilleri bizi ilgilendirmez. O zaman kapanan çarşafa girsin ya da komple açık olsun açık olanlar da madem başını kapatmayacak kadar dinsiz mini etek giysinler. Böyle mi yapalım?
İlk emir oku ama kutsal kitabını açıp okumamışsın canım. :) Herkes evli değil, adet görünce evlilik olmalı ama. Yoksa nefs girer zina olabilir. Artık kaçıncı kuma olursa. :) Günahsız olmak zorunda mıyım, diye düşünüp günahlara girişilirse vay halimize! :) İslam aleminde kadınlar erkeklerin ihtiyaçlarını karşılamaktan başka bir işe yaramıyor ne yazık ki. He bir de okumadığın kitapta sokağa bile yalnız çıkılamayacağı yazıyor. Normalde bilgisiz insanlarla muhatap olmam ama boş zaman buldum yazayım dedim. Sevgiler... :)
ben size demedim.. o mesajı yazana dedim. tepki verildi o yoruma demişsinizde verilen bir tepkideki genellemeyide görmüş olmanız gerekirdi değil miBen yorumumun hiçbir kısmında herkes demedim.:26:
dur bir daha bakayım.
valla bende filmin koptuğu an 'zincir' kısmıydı sadece
böyle oldum
Evet Mune hepsinde haklısın,şuan yalnızca bunlar tartışılıyor olmalıydı. Ama daha ilk yorumda örtuye zincir denirse doğal olarak tepki alır.
İnsanların dini yaşayış şekilleri bizi ilgilendirmez. O zaman kapanan çarşafa girsin ya da komple açık olsun açık olanlar da madem başını kapatmayacak kadar dinsiz mini etek giysinler. Böyle mi yapalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?